Мусовий торт “3 шоколади”. Рецепт з фото

Мусовий торт 3 шоколаду – це десерт, який складається з 3 різних шоколадних мусів та бісквіту. Для приготування мусу використовують темний, молочний та білий шоколад. Бісквіт може бути сметанним, шоколадним. у класичному варіанті займає приблизно 2 години.

Мусовий торт 3 шоколаду — Класичний рецепт приготування має такий вигляд.

Приготування покроково з фото детально розписано далі.

Склад інгредієнтів

Продукти для створення 6 порцій десерту:

  • 80 г молочного шоколаду;
  • 80 г білого шоколаду;
  • 80 г гіркого шоколаду;
  • 240 мл молока;
  • 600 мл вершків;
  • 180 г білого цукру;
  • 10 г порошкоподібного какао;
  • 144 мл питної води;
  • 4 яєць C1;
  • 24 г желатину;
  • 20 г борошна.

Покроковий процес приготування

Торт мусовий 3 шоколаду можна приготувати, дотримуючись цієї інструкції:

  1. У ємність налити воду та нагрівати, відправивши на вогонь. Опустити в гарячу воду чашу, розбити яйце, ввести 30 г цукру і перемішувати віночком до розчинення. Вимкнути вогонь і продовжити збивати, поки маса не стане білою і пишною.
  2. З допомогою сита всипати в рідку суміш 20 г борошна і 10 г порошкоподібного какао, добре розмішати, перекласти в круглу форму діаметром 16 см і розподілити лопаткою. Включити духовку для розігріву до 180°C, поставити в неї форму і готувати корж приблизно 10-15 хв.
  3. Для мусу замочити 8 г желатину в 48 мл води.

  4. Підігріти 80 мл молока на повільному вогні, не доводячи до закипання.

  5. Збити яйце з 50 г білого цукру, перелити в суміш гаряче молоко, що вийшло, і розмішати. Суміш помістити на тихий вогонь і варити до загустіння, безперервно помішуючи лопаткою.
  6. Прибрати масу з вогню, перекласти в неї желатин і розмішати. У мікрохвильовій печі перетворити на рідину білий шоколад, перелити в масу і перемішати.

  7. Пробити 200 мл охолоджених вершків міксером, щоб вийшла густа пишна піна. У збиті вершки перелити шоколадну масу і ретельно розмішати. Розмістити на дошці форму, застелити її дно харчовою плівкою, а боки – пергаментом. Заповнити форму білим мусом і рівномірно розподілити лопаткою.

  8. Поставити масу в морозильну камеру та залишити до застигання. Так само зробити молочний і темний мус.
  9. Дістати застиглий мус з морозильної камери, залити його молочним мусом і повернути в морозилку.

  10. Коли молочний мус застигне, покрити його темним мусом, зверху викласти корж і трохи втиснути.

  11. Повернути конструкцію в холодне місце і тримати там 6 годин.

Що можна додати

Для просочення коржа можна використовувати фруктовий сік, розчинну каву, солодкий сироп. Мус можна зробити з додаванням цукрової пудри. Подавати страву на стіл. або ягодами, мармеладками, шоколадною стружкою, листям м’яти та печивом Орео.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал