Гуляш з яловичини – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

2a72d41a5fa0c80d51024685f66f7cdb

Гуляш з яловичини – це ситна і дуже смачна страва, яка порадує вашу родину! Для приготування краще брати м’ясо, в якому найменша кількість жилок і плівок, так ви спростите процес і скоротите час, проведений біля плити. Кубики соковитої яловичини томляться в різних соусах, наприклад, з томатної пасти та сметани, і в результаті виходять неймовірно ніжними та м’якими. Завдяки тривалому томлінню, яловичина розпадається по волокнах при мінімальному тиску вилки.

Як приготувати гуляш з яловичини з томатною пастою

Як приготувати гуляш з яловичини з томатною пастою? Гуляш – це популярне блюдо, яке найпростіше приготувати з яловичого м’яса. Поєднання підливи і кубиків яловичини, томлених до м’якості – це справжнє смакове блаженство, яке припаде до смаку кожному!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Паста томатна – 1,5 ч.л.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Вода – 250 мл.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Сіль – 7 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину ріжемо на великі тонкі пластини.

30bd68ce19d90de495f75b7cea41f32f

Крок 2. Олію соняшникову в сковорідці розігріваємо і починаємо обсмажування м’яса на сильному полум’ї, після утворення характерної скоринки, висипаємо трохи чорного перцю і солі.

537b43a66949dca280c970cc27444a1c

Крок 3. Не гаючи часу, очищаємо і нарізаємо ріпчасту цибулю чверть кільцями.

3d6f0ea3df250ba36f2f22afca2fd005

Крок 4. Додаємо цибулю до яловичини, перемішуємо і засікаємо 5 хвилин.

d7f5610a87f26e3dd876379ca38ae759

Крок 5. Висипаємо борошно, активно розмішуємо і зменшуємо нагрів.

730e0998f9a4ac1d6525d2d872b2365d

Крок 6. Доповнюємо інгредієнти пастою з перетертих томатів і водою, закриваємо кришкою і тушкуємо протягом 40-50 хвилин.

8f5c35a23899700fb0f3f7a04d25fee3

Крок 7. За 5 хвилин до закінчення теплової обробки, приправляємо страву лаврушкою, сіллю і молотим перцем. Перед подачею за бажанням прикрашаємо зеленню. Смачного!

d680691ecabc4669fe01669eb8cedd1b

Гуляш з яловичини з підливою з борошна

Гуляш з яловичини з підливою з борошна являє собою густий і ситний м’ясний соус, який ідеально доповнить будь-який гарнір, але особливо, гречану кашу і пюре з картоплі. Готується блюдо досить просто і швидко, тому готуємо продукти і приступаємо!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловича – 600 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед очищаємо і обполіскуємо овочі із зеленню. Цибулю нарізаємо пір’ям, моркву дрібними брусочками, зелень просто подрібнюємо.

268af4e08c5c1562ac35764b46d7603c

Крок 2. Розігріваємо олію в глибокій сковороді і обсмажуємо кубики яловичини до рум’яності, випаровуючи всю вологу.

e80e7fb99252334a8626e4b264c68f5f

Крок 3. До м’яса висипаємо цибульну нарізку, при частому помішуванні доводимо до прозорості.

190612284fc65c4d93e02a1dbe38f4e6

Крок 4. Додаємо моркву.

0693f1d72eef17767916a254d55a38e7

Крок 5. Як тільки морквина підрум’янилася, висипаємо сіль, борошно і приправи – перемішуємо і прогріваємо ще 1-2 хвилини.

be59033b4f2dd4f1fd552623137d32fc

Крок 6. Здобрюємо томатною пастою і знову ретельно перемішуємо.

4da039d5a2cb46126ab6a89c9f9505dc

Крок 7. Заливаємо вміст сковороди окропом, щоб вода покривала м’ясо, помішуємо і тушкуємо на повільному вогні під кришкою від 40 до 50 хвилин.

38b098664e90df211564a989f70576c2

Крок 8. М’ясо в густій підливі викладаємо поверх гарніру і негайно дегустуємо. Смачного!

daa4229718d2c5b9cce90063648be164

Яловичий гуляш зі сметаною

Яловичий гуляш зі сметаною – це ніжна страва, з приготуванням якої впорається кожен! Обов’язково спробуйте приготувати м’ясо таким чином, і ви будете повертатися до цього рецептом ще багато-багато разів, тому як це неймовірно смачно!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Вода – 2 ст.
  • Олія – для смаження.
  • Борошно – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу, насамперед очищаємо і ополіскуємо овочі разом з м’ясом.

6ddd29df0fd7fbd85d041fceeb49d748

Крок 2. Просушивши яловичину, зачищаємо її і ріжемо на скибочки середнього розміру.

0237a7330b2dbbe13205cbaa59a1ac72

Крок 3. Моркву подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами, цибулю дрібно нарізаємо.

9ee53a3b741ff6d4ef81bedc4ea4acbe

Крок 4. На рослинній олії протягом 4-5 хвилин обсмажуємо червоне м’ясо, потім висипаємо овочі – перемішуємо і обсмажуємо все разом ще 5 хвилин.

141c5da2484532f34e3d7fd8989f06eb

Крок 5. Далі вливаємо в сковороду стакан крутого окропу, зменшуємо вогонь і закриваємо кришкою, готуємо 50 хвилин, періодично помішуючи.

7074e3500cf5861c98c9013c013e7ee7

Крок 6. У склянці води розмішуємо борошно, сметану і томатну пасту — вимішуємо до гладкої і однорідної консистенції.

53c0f64c175c5d29343beffbf795ea9e

Крок 7. До готовому гуляшу переливаємо отриманий соус, також додаємо спеції. Перемішавши, продовжуємо тушкування.

39339f666d932f43fe0e48bba2f5212d

Крок 8. Тушкуємо гуляш ще близько 25-30 хвилин і переходимо до сервіровки.

e9b6ef3c866ea21692367a56e19ee2e9

Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

41f6fe3e2da5e1d1e0038353f3893495

М’який і соковитий гуляш з яловичини, як в дитячому садку

М’який і соковитий гуляш з яловичини, як в дитячому саду, можна запросто приготувати на власній кухні, використовуючи лише ті компоненти, які завжди є під рукою. М’ясо ідеально гармонує з овочами і соусом, приготованому на основі борошна, томатної пасти і олії.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 700 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Окріп – 250 мл.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиту і обсушену яловичину нарізаємо скибочками на «один укус».

05fcedcedbf1805024db82ef2643ed3d

Крок 2. Цибулину «звільняємо» від лушпиння і дрібно нарізаємо.

7e68e65306bd183aad9e5d4f44a9066b

Крок 3. У сковорідку наливаємо соняшникову олію, прогріваємо і кладемо яловичину – смажимо до світло-коричневого відтінку на максимальному полум’ї.

cd54a60dd97ee2a89d003f7eb439da1d

Крок 4. Тим часом, очищаємо і натираємо на терці морквину.

f779b865adb115f0b118e37bfe5548d8

Крок 5. Овочі засипаємо до м’яса, перемішуємо і обсмажуємо протягом 5 хвилин.

4898638aa6aeb4ab59ed402a8d1ebdbd

Крок 6. Заливаємо компоненти окропом і доповнюємо сіллю, перцем, томатною пастою і борошном – гарненько розмішуємо і закриваємо кришкою, зменшивши нагрів. Засікаємо 35-40 хвилин.

285976b1216449960eca3c2af9bfc5b9

Крок 7. Розкладаємо по тарілках і насолоджуємося. Смачного!

593d776996dc1b2696668a17a12b05cd

Як приготувати угорський гуляш з яловичини

Як приготувати угорський гуляш з яловичини? Відповідь на це питання ви дізнаєтеся, прочитавши даний рецепт, де докладно описаний кожен крок. Гуляш – це щось між густим і наварити супом і рагу, тому як до складу входять овочі, саме м’ясо і багато ароматних спецій.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 500 гр.
  • Картопля – 250 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Тмін – 1 ч.л.
  • Бульйон овочевий – 250 мл.
  • Перець гострий стручковий – 1 шт.
  • Паприка солодка молота – 3 ст.л.
  • Олія / жир – смалець – для смаження.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій сковороді розігріваємо олію або витоплюємо жир.

0f0bbbc887a1b729de53f8fcd00cb59c

Крок 2. У киплячу олію закидаємо тонкі смужки яловичини, попередньо зачищені від прожилок і плівок.

33683b3258db9ccd50d1301c6aa7289d

Крок 3. До золотистого м’яса відправляємо дрібні кубики цибулі, помішуємо і додаємо кмин, а також часник, пропущений через прес.

cbca4a6f979e5951e4b13bcc61c78e42

Крок 4. Паралельно нарізаємо кубиком картоплю, а м’якоть болгарського перцю – брусочками.

09c7b9cf4262e0d4fca9e01cbcc88d60

Крок 5. У сковороду викладаємо солодкий перець, висипаємо велику кількість паприки.

ef0f40b121cfb334dd0e7c98e0229687

Крок 6. Склад заливаємо гарячим овочевим бульйоном (можна замінити водою).

70a8262c75a6cc9ae4633034fc352434

Крок 7. Доводимо до кипіння і додаємо картоплю і кільця гострого перцю без насіння. Солимо.

019846657192487804714d4acd61fa81

Крок 8. Тушкуємо гуляш під кришкою на мінімальному нагріванні близько 40 хвилин. Після закінчення термічної обробки, настоюємо ще 15-20 хвилин.

0e2f3456a7f7f8a05ccc890c87af9334

Крок 9. Розливаємо густий і ароматний гуляш по порційним тарілкам і приступаємо до дегустації. Смачного!

f71b0d373284840251f529282ad74641

Гуляш з яловичини з морквою і цибулею

Гуляш з яловичини з морквою і цибулею – це просте в приготуванні, але, тим не менш, неймовірно смачне і ароматне страву, яке стане для вас апетитним і збалансованим обідом або вечерею. Приготувавши сковорідку такого гарячого, вся ваша сім’я буде сита і задоволена!

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Приправи – за смаком.
  • Окріп – 2/3 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо і обсушуємо яловичину, очищаємо овочі.

b77361599cd65f92a01308ace9d57f0f

Крок 2. М’ясо ріжемо кубиком і висипаємо в сковорідку з гарячою олією, смажимо на помірному вогні під кришкою до появи апетитної скоринки.

00e8976f2af39f3330a4e01b0ae0a0f2

Крок 3. Не втрачаючи часу, дрібно ріжемо зубчики часнику, цибулю з морквою нарізаємо півкільцями.

a611f25434bcf29dd905f524d366e747

Крок 4. До золотистого м’яса викладаємо овочі, перемішуємо і тушкуємо до м’якості.

b83af36b59eba169cf79b1217076a59f

Крок 5. Доповнюємо склад часником, помішуємо і прогріваємо ще 1-2 хвилини.

5deb4cc1ac3db9963ed7b53b1efe2499

Крок 6. Засипаємо до яловичини борошно і вливаємо 2/3 склянки окропу, перемішавши, закриваємо кришкою і тушкуємо близько 40 хвилин або до випаровування рідини.

1210eca0fb1da03d0b2fd5d7904b07cf

Крок 7. Потім додаємо сметану, пасту з перетертих томатів, сіль і спеції – розмішавши, том ще близько півгодини.

896892fe1528c4fd460f690501e30c3b

Крок 8. Не чекаючи охолодження, подаємо ароматний гуляш до столу. Смачного!

96fc2dd04019607f84fa17c97bfa3ecc

Соковитий гуляш з яловичини з картоплею

Соковитий гуляш з яловичини з картоплею – це комплексне збалансоване страву, яке позбавить вас від окремої готування основної страви і гарніру, відповідно, ви витратите менше часу і забрудните менше посуду. Крім цих плюсів, гуляш також порадує вас своїм яскравим смаком і насиченим ароматом.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Лопатка яловича – 500 гр.
  • Картопля – 1 кг.
  • Сік томатний – 1 ст.
  • Морквина – 1 шт.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Окріп – 200 мл.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою кухонних ножиць, видаляємо плівки з м’яса, нарізаємо невеликими скибочками.

172b99c5185e4e81e63ab749b4b0fb7a

Крок 2. Яловичину обсмажуємо на гарячій рослинній олії протягом 5-7 хвилин.

55c6bc6ceda63978db6c66c728c19962

Крок 3. Не втрачаючи часу, дрібно нарізаємо цибулю, пасеруємо на олії в окремій сковороді.

75dd86df9403f0152f62edc77cd88f6a

Крок 4. Моркву тремо на терці з дрібними отворами і обсмажуємо після цибулі.

84be775ba92ee11882a2d0d1e3ec8a61

Крок 5. Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо на 4-6 частин в залежності від розміру.

8c8992ccec02630cd817c9068f570f9c

Крок 6. У каструлю висипаємо м’ясо і обсмажені овочі.

9a182a7e133b0b9b66c1472e2da2568b

Крок 7. Слідом відправляємо картоплю, окріп і томатний сік.

fe798d6dbd7521869edbfeb945ce674b

Крок 8. Здобрюємо страву сіллю і приправами – ставимо на великий вогонь.

40cce02cfb3e16d842e3697e22071886

Крок 9. Доводимо склад до кипіння, зменшуємо нагрів і прикриваємо кришкою – тушкуємо близько 35 хвилин, а потім настоюємо ще 15-20 хвилин.

a2e8c224715ddea7cd8169b3f3f38e1f

Крок 10. До столу подаємо, щедро присипавши зеленню. Смачного!

b6518e4508cf5a234c04965b42f1694a

Смачний яловичий гуляш з чорносливом

Смачний яловичий гуляш з чорносливом – це оригінальне поєднання інгредієнтів, яке припаде до смаку всім любителям незвичайних поєднань. Завдяки додаванню сухофруктів, блюдо набуває легку солодкість, овочі дають соковитість, а приправа для гуляша – пікантність.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Лопатка яловича – 500 гр.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Морквина – 200 гр.
  • Помідори – 150 гр.
  • Вода – 500 мл.
  • Спеції для гуляша – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Під струменем води обполіскуємо яловичину, обсушуємо за допомогою паперових рушників і ріжемо на скибочки зі сторонами близько двох сантиметрів. Смажимо на соняшниковій олії до зміни кольору і золотистості.

415da2440f6324d1f39b4bfb242a9ec0

Крок 2. До рум’яного м’яса відправляємо цибулю з морквою, тушкуємо 5-7 хвилин і додаємо помідори, пропущені через м’ясорубку або прокручені в блендері.

35155e1056e3aad17de4d316e997e6ee

Крок 3. Додаємо сіль і спеції, заливаємо окропом і тушкуємо під кришкою близько однієї години.

c7d19c376976911396e15ffa6bd0f9c2

Крок 4. Після закінчення часу, до яловичини викладаємо чорнослив, розмішуємо і засікаємо ще 30 хвилин.

f5bbd2874084a3db73ff3bacc61e6fa0

Крок 5. Паралельно в чашці розводимо борошно в невеликій кількості води і при постійному помішуванні, виливаємо в ароматний гуляш.

f69e25beb651370411408d35d7578bcb

Крок 6. Прогріваємо страву 5-7 хвилин і прибираємо з плити, переходячи до сервіровки.

cbbdf8e6e3967d554fdec61637d0d800

Крок 7. Розклавши гуляш по піалах, присмачуємо соусом. Смачного!

1a5745051c2497902a045b165a4cca73

Гуляш з яловичини з помідорами

Гуляш з яловичини з помідорами – це соковите і неймовірно смачне блюдо, яке приведе вас в повний захват! Завдяки тривалому спільному гасінню всіх інгредієнтів, скибочки м’яса максимально просочуються овочевими соками і спеціями – обов’язково спробуйте!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власної зручності, викладаємо все необхідне на робочу поверхню: овочі очищаємо і миємо, також зачищаємо м’ясо і обполіскуємо його.

3d234095c79768859743efc9f7fdea18

Крок 2. Нарізавши яловичину кубиками, закидаємо інгредієнт в сковорідку з гарячою олією – смажимо до утворення апетитної скоринки.

6b8d3fbbba75b3cdd49c267e893d55b2

Крок 3. Далі, в вогнетривкий посуд відправляємо довільно нарізані овочі – перемішуємо і тушкуємо близько 10-15 хвилин.

18339dce59b3ef13e9a6ff7e22f11c88

Крок 4. Висипаємо до розм’якшених компонентів борошно, заливаємо водою і приправляємо сіллю і чорним перцем. Помішуємо і тушкуємо під кришкою близько півгодини.

52c0deed97c898443585ede52d2338f9

Крок 5. Викладаємо ніжний гуляш до гарніру і приступаємо до трапези. Смачного!

55d20b567885f531691e737b4f82c4d2

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал