Пісні перші страви – 5 смачних рецептів супу на кожен день

Хочете урізноманітнити Ваше меню рідких страв, але думаєте, що в піст це не реально, тоді я запевню Вас у зворотному.

Суп із пангасіуса

Пісні перші страви - 5 смачних рецептів супу на кожен день

Інгредієнти:

  • Вода – 1.5 л
  • Філе пангасіуса – 450 г
  • Морква – 60 г
  • Картопля – 3 шт
  • Рис – 4 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Сіль, перець, зелень – за смаком

Приготування:

Чесно кажучи, я не фанат цієї риби, але суп з неї виходить дуже схожим на курячий. Дочка каже, що це курячий суп, з якого вийняли курку. Та й готувати легко. Тому іноді готую у піст для різноманітності.

  1. Насамперед я варю бульйон. Очищаю цибулю. У каструлю заливаю воду, додаю рибу та цибулю. Варю доти, доки риба не починає розвалюватися. Потім виймаю її та цибулю, бульйон проціджую.
  2. Бульйон на плиту, додаю рис. Краще використовувати пропарений, він не розварюється. Якщо ні, я використовую звичайний. Закриваю кришкою, на невелике нагрівання.
  3. Очищаю і ріжу дрібним кубиком моркву. Надсилаю її до рису.
  4. Картоплю очищаю, ріжу соломкою. Додаю до супу картоплю, лавровий лист, сіль. Варю до готовності картоплі.
  5. При подачі додаю зелень та перець.
  6. Рибу також можна додати в суп. Але мої чоловік та діти не люблять, тому не додаю.

Грибна юшка

Пісні перші страви - 5 смачних рецептів супу на кожен день

Інгредієнти:

  • Печериці – 300 г
  • Морква – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 100 г
  • Пшоно – 100 г
  • Картопля – 700 г
  • Лавровий лист – 2шт
  • Олія росл./оливк. для обсмажування
  • Сіль, перець за смаком

100 г пшона = 1/2 скл. (250мл)
100 г цибулі = 2 цибулини середнього розміру
100 г моркви = 1 морква середнього розміру

Порядок приготування:

  1. Поставила воду нагріватися.
  2. Печериці вимила, порізала на невеликі шматочки. Відправила в каструлю в киплячу воду.
  3. Пшоно промила, дала стекти воді і додала його до грибів. Накрила кришкою, зменшила нагрівання.
  4. Цибулю та моркву очистила, нарізала соломкою. Обсмажила на оливковій олії та відправила до каструлі. Накрила кришкою.
  5. Картоплю очистила, нарізала соломкою. Додала до каструлі картоплю, лавровий лист, сіль. Перемішала, накрила кришкою.
  6. Варила суп до готовності картоплі. Лавровий лист вийняла. При подачі додала перець та зелень.

Суп із сочевиці

Пісні перші страви - 5 смачних рецептів супу на кожен день

Інгредієнти:

  • Сочевиця червона – 1 скл.
  • Морква – 1 шт велика
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Картопля – 6 шт
  • Томатна паста – 3 ст.л.
  • Вода – 2 л
  • Оливкова олія / рослинна для смаження
  • Зелень
  • Сіль перець

Приготування:

  1. У 0.5 ст води розводимо томатну пасту. У каструлю наливаємо гарячу воду. Додаємо сочевицю, томатну пасту. Ставимо варити.
  2. Чистимо цибулю та моркву. Нарізаємо соломкою. Обсмажуємо на оливковій олії. Відправляємо у каструлю.
  3. Чистимо картоплю. Ріжемо соломкою. Додаємо до каструлі. Солимо.
    Суп варимо до готовності картоплі. Під час подачі додаємо зелень, чорний перець.

Суп квасолевий

Пісні перші страви - 5 смачних рецептів супу на кожен день

Інгредієнти:

  • Квасоля консервована – 2 б.
  • Цибуля – 2 шт
  • Морква – 2 шт
  • Картопля – 7 шт
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Цукор – 0.5 ч.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Вода – 2 л
  • Олія для смаження
  • Зелень

Приготування:

  1. Моркву та цибулю нарізати соломкою, часник – дрібно. Обсмажити цибулю з морквою. Додати часник та томатну пасту. Перемішати.
  2. У каструлю налити киплячу воду. Додати квасолю (без рідини) та обсмажені овочі. Варити на середньому вогні.
  3. Картоплю чистимо і ріжемо соломкою. Відправляємо у каструлю. Додаємо сіль та цукор.
  4. Суп варимо до готовності картоплі. Під час подачі додаємо зелень. Дуже смачно з кінзою. У мене – заморожений кріп.

Пісний борщ

Пісні перші страви - 5 смачних рецептів супу на кожен день

Інгредієнти:

  • Вода – 2 л
  • Буряк – 500 гр
  • Морква – 100 гр
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Квасоля консервована – 1 б. (400 гр)
  • Картопля – 400 гр
  • Кріп сушений – 1 ст.л.
  • Петрушка суш. – 1 ст.
  • Лавровий лист – 3 шт
  • Сіль за смаком

Приготування:

Овочі зважувала після того, як їх очистила.

  1. Очистити овочі.
  2. У каструлю налити 2 л окропу. Поставити на середній вогонь
  3. Буряк нарізати соломкою та відправити в каструлю. Варити 15 хвилин.
  4. Цибулю і моркву нарізати соломкою. Додати до буряків.
  5. З квасолі злити рідину, додати в каструлю. Варити 15 хвилин.
  6. Картоплю нарізати соломкою. Додати її до каструлі. Туди ж відправляємо кріп, петрушку, лавровий лист та сіль. Варимо до готовності картоплі.

При подачі прикрасити зеленню. Якщо додати дрібно порізаний часник, буде ще смачніше.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал