Як зварити рисову кашу – 9 смачних рецептів приготування з пропорціями та покроковими фото

6c4d469a4b5d61a1f96db956c4adfa9b

Як зварити рисову кашу — це страва, яку можна подати як основне на сніданок, обід, вечерю або зробити її як гарнір. Як зварити рисову кашу в каструлі, зробити її солодкою або солоною, – все це не так вже й складно, якщо у вас є перевірений рецепт. А також знаючи деякі правила, ви завжди зможете зробити розсипчасту або в’язку кашу, як цього вимагає ситуація.

До речі ви можете скористатись добіркою, як зварити рис у каструлі.

Як приготувати рисову кашу на воді

Як приготувати рисову кашу на воді – найкращу альтернативу молочним кашам. Вона анітрохи не гірша за смаком, зате виходить більш розсипчастою. До того ж, такий рецепт буде корисний тим, хто не переносити лактозу. Кашу на воді можна зробити солоною чи солодкою? залежно від того, з чим ви хочете подати її до столу.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Крупа рисова – 200 гр.
  • Вода питна –300 мл.
  • Сіль кухонна – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку промийте крупу. Змінюйте воду кілька разів, доки вона не стане прозорою.

5d0c6240ec7bcc302cb31ba6a8907cb6

Крок 2. Потім перекладіть крупу в каструлю і залийте киплячою водою. Посоліть до смаку і поставте на вогонь.

038f80fd104cb69e62d9d4492343994b

Крок 3. Тримайте рис на сильному вогні під кришкою протягом 3 хвилин. Після цього зменште вогонь до середнього, продовжуйте варити 7 хвилин. Потім зменште вогонь до мінімального та тримайте кашу на плиті ще 2 хвилини.

7fda356cf2bdb7268774a9f8d646ddf1

Крок 4. Рисову кашу зніміть з вогню та залиште під кришкою на 12 хвилин, щоб крупа добре розпарилася. За бажанням можна заправити рисову кашу вершковим маслом або подати із соусом чи підливою. Смачного!

a7430ae39b3bc0eed2fa9ce6fc964ac4

 

Класична рисова каша на молоці та воді

Класична рисова каша на молоці та воді – оптимальне рішення для гарніру. Це одна з найпопулярніших видів каш, якщо найпопулярніша. Завдяки своєму універсальному смаку її можна подати з овочами, будь-яким м’ясом або соусом.

Час приготування – 160 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Рис круглий не пропарений – 200 гр.
  • Вода –400 мл.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Цукор – до смаку.
  • Вершкове масло – для подачі.
  • Молоко –400-600 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте рис, воду, молоко та необхідні спеції. Вершкове масло знадобиться для подачі, але це не обов’язково.

e9c928c97f9e2e76149cc8bcd3e17009

Крок 2. Щоб рис приготувався швидше, можна заздалегідь години на 2 замочити його в холодній воді.

d67652bb290ed066c8199b7e8058826a

Крок 3. Потім промийте крупу і перекладіть її в каструлю для варіння. Залийте рис окропом. Коли вода повторно закипить, зменште нагрівання та варіть 10-20 хвилин.

788fcab605c5c310fc16d4e9b7cb12a7

Крок 4. Під час варіння помішуйте кашу, щоб рідина швидше випарювалася.

6d4ceb304dee5ec1290dcca73e712e9d

Крок 5. Коли води в каструлі майже не залишиться, влийте молоко, посоліть і продовжуйте варити кашу до готовності протягом 10-20 хвилин.

8f10ea664501d77007e5b45e4b1f3f52

Крок 6. Додайте цукор до смаку і приберіть каструлю з вогню. Якщо ви подаєте рисову кашу окремо, заправте її вершковим маслом. Смачного!

927f0f20a469cbde67584c0fef7877dd

Рисова каша на молоці в мультиварці Редмонд

Рисова каша на молоці в мультиварці Редмонд виходить розсипчастою і водночас дуже м’якою та ніжною. А розумна кухонна техніка зробить усю роботу за вас. Крім того, мультиварки оснащені режимом відкладеного старту. Ви можете закласти всі продукти заздалегідь і вибрати час, коли каша має бути готова.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Крупа рисова пропарена – 150 гр.
  • Молоко –400 мл.
  • Цукор – 2 ст.
  • Цукор ванільний – 0,5 ч.л.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Вершкове масло – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Пропарений рис вариться швидше, тому найкраще віддавати перевагу саме цій крупі.

08b9585d47d2e654a4defacf58c36448

Крок 2. У чашу мультиварки Редмонд всипте сіль та обидва види цукру.

4cc3a7f3c339b80a5646a2d14c76f7f5

Крок 3. Рисову крупу промийте холодною водою кілька разів, щоб вимити крохмаль.

a5a3a96ab02d3bf3d02bbca5f66edc8f

Крок 4. У чашу влийте молоко, в меню мультиварки виберіть режим «Варка» або «Каша» на півгодини. Доведіть молоко майже до кипіння. Через 5-7 хвилин від початку приготування всипте рис і перемішайте.

4bfc5ca20110bf4bc7fbd643d99cf842

Крок 5. Після закінчення програми після звукового сигналу рисова каша буде готова. Протягом приготування кілька разів можна перемішати кашу, щоб нічого не пригоріло.

404e92bf640f1f5f0c85801e0e27adff

Крок 6. Готову рисову кашу викладіть з мультиварки Редмонд у невеликі тарілочки, додайте вершкове масло та свіжі ягоди до смаку. Смачного!

f298fab7d1228a4e20d7be44d8a2fab0

Рисова каша з гарбузом

Рисова каша з гарбузом – – цікаве поєднання з оригінальним смаком. Важливо вибирати саме цукровий гарбуз, тоді ви отримаєте шикарну кашу з характерним ароматом та смаком. Ваші близькі будуть у захваті від цієї яскравої страви.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Крупа рисова – 4 ст.
  • Вода – 0,4л.
  • Молоко –200 мл.
  • Гарбуз – 300 гр.
  • Мед натуральний рідкий – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Усі інгредієнти за списком підготуйте заздалегідь. Гарбуз очистіть від шкірки і видаліть м’яку частину з насінням.

1b1445d798dd009fa499a522c40dc4a4

Крок 2. Рис висипте в каструлю з водою та варіть його протягом 15 хвилин.

8ffbcc98cc2cbdb16359b52a676c6fed

Крок 3. Гарбузову м’якоть наріжте невеликими кубиками.

dcfae7efb0aa3a603d8d6ae3c94fae87

Крок 4. Через 15 хвилин всипте до рису гарбузові кубики та влийте молоко. Продовжуйте варити кашу до готовності.

73687f6da505b99d05f91399df5d3fa0

Крок 5. Готову рисову кашу з гарбузом доповніть натуральним медом. Смачна та корисна тарілку для всієї родини готова. Смачного!

3d991f8c67f3267e7147b2efdec4e256

Рідка рисова каша на молоці, як у дитячому садку

Рідка рисова каша на молоці, як у дитячому, готується дуже просто. Смак у неї приємний, ніжний, із вершковим ароматом. Консистенцію каші можна робити більш менш рідкою, регулюючи кількістю молока. Подавати кашу можна з медом, фруктами та ягодами.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Крупа рисова кругла – 200 гр.
  • Вода питна – 0,5л.
  • Молоко –200 мл.
  • Сіль кухонна – до смаку.
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Цукор – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Рисову крупу промийте холодною водою кілька разів. Потім перекладіть її в каструлю із товстим дном.

9dac1b93c232a4dfec995ca1fc11790a

Крок 2. Залийте крупу водою та поставте каструлю на вогонь.

8260f5c25024d0f6be0ce1e3357d2c93

Крок 3. Варіть рис доти, доки він не розвариться. Каша повинна нагадувати за консистенцією густий та в’язкий крем. Посоліть рис до смаку і також додайте цукор.

645f8f2fad134eb97cbc18f8e7e73857

Крок 4. Далі влийте в каструлю молоко, перемішайте та продовжуйте варити до загусання.

acdd806473f17359c385e2f491838628

Крок 5. Наприкінці приготування додайте до рисової каші шматочок вершкового масла.

9466d181ce3ace10b51b0ebe03b72b9b

Крок 6. Молочна рисова каша, як у дитячому садку, готова, подавайте її на будь-який прийом їжі у теплому вигляді. Смачного!

c202843387e78945241a06bd6d855e90

Рисова каша з м’ясом

Рисова каша з м’ясом – просте страва, яка зручно готувати. М’ясо можна брати будь-яке, яке ви більше любите, але тоді час приготування змінюватиметься, наприклад, курка готується набагато швидше, ніж яловичина. Подавати рис із м’ясом, краще в компанії з овочевим салатом чи нарізкою.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Свинина –0,4 кг.
  • Вода –200 мл.
  • Крупа рисова – 500 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сіль кухонна – до смаку.
  • Часник – 3 головки.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Охолоджену свинину промийте та наріжте невеликими кубиками. Обсмажте м’ясо у глибокій сковороді.

329128364627dc7aa5e2fa73a0d037c7

Крок 2. Поки смажиться м’ясо, займіться морквиною. Очистіть її та наріжте соломкою.

4e797f8460ded4102bc009c830df5367

Крок 3. Коли м’ясо зблідне, додайте до нього морквяну соломку, продовжуйте смажити. Посипте м’ясо та овочі спеціями, це можуть бути паприка, хмелі-сунелі, суміш перців або інші на ваш смак.

3ba533cf706643bec1f5184c4b7402d7

Крок 4. Далі додайте пару столових ложок томатної пасти, перемішайте та смажте ще 1-2 хвилини.

bae30f4e05f0fcf0d604a5042e06608a

Крок 5. Влийте в засмажку 200 мл води і доведіть її до кипіння.

e81841e0a7b0f95f0824cfc7bc336d94

Крок 6. Рисову крупу промийте та викладіть у сковороду до м’яса.

c7701d1f606f0e1f0de9826a237b1cdf

Крок 7. З головок часнику зніміть верхній шар сухого лушпиння, але не розбирайте їх на зубчики. Застроміть головки у трьох різних місцях у кашу.

1e1f5ded8087e4913f10885a2f856d85

Крок 8. Накрийте кришкою сковороду і томіть кашу протягом 20 хвилин.

97086500f923347196c93b46a88ae8ba

Крок 9. Рисова каша із м’ясом готова. Перемішайте її і лише потім розкладайте по порціях. Смачного!

1dcb633044f8c10583fbba544d922be6

Солодка рисова каша з родзинками

Солодка рисова каша з родзинками – один із найсмачніших варіантів цієї страви. Вона виходить такою ніжною, ароматною та смачною, що важко втриматися та не попросити ще одну порцію. Всі правила приготування описані в докладному рецепті, ви легко приготуєте смачну кашу.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Рис кругло-зернистий – 100 гр.
  • Родзинки без кісточок – 60 гр.
  • Вода питна –300 мл.
  • Сіль кухонна – 1/3 ч.л.
  • Молоко –250 мл.
  • Цукор – 40 гр.
  • Цукор ванільний – 5 гр.
  • Вершкове масло – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Рисову крупу переберіть, пересипте в друшляк і промийте холодною водою.

357478046ba959c1bea591a77d741300

Крок 2. Родзинки добре помийте і перекладіть на сито, щоб він трохи просох.

c6416f18c06eb6934db3d3eebccd9e70

Крок 3. У каструлю влийте питну воду, посоліть її та доведіть до кипіння на сильному вогні. Далі висипте промитий рис, закрийте кришкою каструлю і варіть кашу на середньому вогні протягом 10 хвилин. Періодично помішуйте кашу ложкою.

3f472d301fca32339aaee32acc69848b

Крок 4. Коли через 10 хвилин ви відкриєте каструлю, рідини в ній майже не залишиться. Якщо вода все ж таки залишилася, злийте її. Влийте до рису молоко, додайте звичайний та ванільний цукор. Кашу перемішайте та знову доведіть до кипіння.

682e19ca09b8e68777635ef51a648662

Крок 5. У рисову кашу додайте родзинки, перемішайте і нудіть на слабкому вогні під кришкою близько 12 хвилин, іноді помішуйте її. Готову кашу тримайте під кришкою ще 10 хвилин.

2866edc58e9b1071644e072e68d1d417

Крок 6. Подавайте солодку рисову кашу із родзинками, заправивши вершковим маслом. Смачного!

3cc01f315c496811a34e00ff2103844d

Рисова каша на кокосовому молоці

Рисова каша на кокосовому молоці – просто чудова, ніжна та ароматна страва. З такою кашею ви чудово урізноманітнюєте свій звичайний раціон харчування, хоч і готується вона анітрохи не складніша за звичайний варіант. До того ж кокосове молоко позитивно впливає на організм.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порція – 3.

Інгредієнти:

  • Рис кругло-зернистий – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Сіль кухонна – 1 ч.л.
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Молоко кокосове – 200мл.
  • Вода –200 мл.
  • Цукор – 4-5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні продукти за списком для приготування каші.

a3e13f9b3c90d087d6ed41c42289c3b8

Крок 2. У каструлю влийте воду, кокосове та коров’яче молоко. Поставте ємність на вогонь.

7c34bb3915f005f9e65a9d115370a9ec

Крок 3. Промийте рис проточною водою кілька разів, щоб змити весь крохмаль із крупи. Висипте рисову крупу в молоко, варіть, періодично помішуючи.

806f01272c30968735857eb75ff357bd

Крок 4. Коли рис трохи провариться, додайте вершкове масло, сіль та цукор до смаку. доведіть кашу до готовності.

7f4c0a0272d88bf045a615f955afc676

Крок 5. Рисова каша на кокосовому молоці виходить такою смачною, що її можна подавати без жодних добавок. Але на свій смак ви можете доповнити її ягодами або варенням. Смачного!

cdc374735c46b176df7dbcb3e6695437

Молочна рисова каша в духовці

Молочна рисова каша в духовці, не йде в жодне порівняння, з вареною в каструлі на плиті. За рахунок повільної томлі її смак абсолютно перетворюється. Для приготування каші найкраще використовувати порційні глиняні горщики.

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 15-20 хв.

Порція – 3.

Інгредієнти:

  • Крупа рисова – 100 гр.
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Молоко – 2 ст.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Цукор – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Рис кілька разів промийте водою. Також можна заздалегідь на кілька годин замочити її у холодній воді.

ce0ae9e24faa6dc90c1c689e0841c48e

Крок 2. Перекладіть рис у ємність, призначену для запікання у духовці.

c59607a4c217a3fe742e5a518bb25427

Крок 3. Додайте до крупи сіль та цукор.

5bbce832e900e2e2bc8793c6de126792

Крок 4. Влийте в ємність молоко, його рівень повинен не сягати краю 1,5-2 сантиметри.

f31783efd4bef18f847268b697805cc3

Крок 5. Покладіть зверху дрібні шматочки вершкового масла|мастила|. Помістіть ємність із рисом у холодну духовку. Перші 15-20 хвилин запікайте за 120 градусів. Потім збільште нагрівання до 180 градусів та готуйте до появи апетитної рум’яної молочної шапочки зверху.

4e8d8ceef23d79da26ea345411880ff3

Крок 6. Рисова каша, запечена в духовці, готова подавати її можна прямо в горщику. Смачного!

b46da12d428afd411e044f06a57abf96

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал