Як зварити рис у каструлі – 9 рецептів приготування розсипчастого рису з покроковими фото

cc8eccd8926cd8da04536c663afc1234

Як варити рис у каструлі, щоб він вийшов смачним та привабливим, ми розповідаємо у нашій кулінарній добірці з дев’яти рецептів з покроковими фото та докладним описом процесу. Тут ви знайдете варіанти приготування розсипчастого рису різних видів та для будь-яких цілей. Беріть на замітку!

Як правильно зварити бурий рис у каструлі

Як правильно зварити бурий рис у каструлі, ми поділилися у нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Тут докладно описаний весь кулінарний процес, завдяки чому апетитний та смачний рис вийде у кожного. Обов’язково беріть ідею на замітку!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис бурий – 1 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Вершкове масло – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відмірюємо потрібну кількість бурого рису.

51d15dc5199330657eead3b2e7852300

Крок 2. Кип’ятимо воду в каструлі, а в цей час добре промиваємо рис.

889ce9a36df68009c1a0eb516b96a069

Крок 3. Викладаємо рис у каструлю із закипілою водою.

ba9b7e6ce0e90629784e6c7f12c8915e

Крок 4. Перемішуємо та даємо закипіти. Варимо під кришкою 3 хвилини на сильному вогні, потім 7 хвилин на помірному і далі 2 хвилини на слабкому.

a1b579ee780d1f5fbc4114dea8c3586b

Крок 5. Вимикаємо вогонь та залишаємо рис під кришкою на 15 хвилин.

f57267c2e19c483890e221f2102af69e

Крок 6. На цьому етапі можна додати сіль та вершкове масло. Перемішуємо.

d0a6a785d43c5a265c2d4766975a7ba9

Крок 7. Ми розповіли, як правильно зварити бурий рис у каструлі. Користуйтеся рецептом.

684b82b02f8684b1fa36a35517cc17b4

Як варити пропарений рис у каструлі

Як варити пропарений рис у каструлі, ми докладно описали у нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Обов’язково дотримуйтесь порад з інструкції, щоб отримати смачний, апетитний та привабливий продукт. Такий рис стане універсальним гарніром для ваших обідніх страв.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис пропарений – 150 гр.
  • Вода –300 мл.
  • Сіль – до смаку.
  • Вершкове масло – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відмірюємо необхідну кількість пропареного рису.

dfe7eaccc8d9961cd5a40d479879084b

Крок 2. Відкидаємо рис на дрібне сито і добре промиваємо під водою кілька разів.

ecd5bd5552d0a711b19fb93fda33fcf8

Крок 3. Викладаємо рис у підготовлену каструлю. Заливаємо водою.

11818eaf2448557514b624d9dd3eb12b

Крок 4. Додаємо трохи солі.

4e25e4d14d0c4fc8a98886da17d656f3

Крок 5. Варимо рис на повільному вогні під кришкою близько 20-25 хвилин. Вода має вся википіти.

2fa7d6ddb787e5c9a2b65bf9cf13b268

Крок 6. Вимикаємо вогонь, додаємо вершкове масло та залишаємо під кришкою на 5 хвилин.

65d4a8343a4f126bb1c2efc7f57df90b

Крок 7. Тепер ви знаєте, як варити пропарений рис у каструлі. Пригощайтесь!

38983e67cbde3bc77cb590c5168936c1

Рисова каша із довгозернового рису

Рисова каша з довгозернового рису – це апетитний, смачний та універсальний гарнір для вашого столу. Щоб приготувати його правильно, використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе та домашніх розсипчастим гарніром із рису.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис –150 гр.
  • Вода –200 мл.
  • Молоко –200 мл.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Вершкове масло – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Довгозерний рис попередньо вимочуємо у теплій воді 30 хвилин. Потім викладаємо його у глибоку каструлю.

e3b6e92814b59fb0b501e16c4decd314

Крок 2. Заливаємо крупу водою та ставимо на плиту.

84c94b1b2e899e4f237381c1f61527e6

Крок 3. Варимо рис у киплячій воді близько 7 хвилин, періодично помішуючи.

ede5a929ee9bc5800fc76bc0e01d633d

Крок 4. Якщо через вказаний час у каструлі залишилася вода, її потрібно злити. Тепер вливаємо молоко сюди.

b3e06ebb85057626e892b06f32937f9b

Крок 5. Після закипання молока додаємо цукор.

de6d9a63894b2750d2dafbacf2110f9e

Крок 6. Додаємо сіль та варимо до випаровування води. На це піде близько 20 хвилин. Наприкінці додаємо вершкове масло.

56a374491c7ec02e2f2826c2e3cb91b9

Крок 7. Рис із вершковим маслом закриваємо кришкою та залишаємо ще на 5-10 хвилин.

4e37da5777dc6cd72913ab4b11d3ab83

Крок 8. Рисова каша із довгозернового рису готова. Подавайте до столу, доповнивши вершковим маслом.

ee3ddf188025f1dd1287b2b82d49c921

Як приготувати колозерновий рис

Як приготувати круглозерновий рис, ми поділилися у нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Тут докладно описаний весь кулінарний процес, з яким апетитний та правильний рис вийде у кожного. Обов’язково беріть ідею на замітку та швидше приступайте!

Час приготування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Рис кругло-зернистий – 100 гр.
  • Вода –400 мл.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Вершкове масло – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

476e11af9cf16208600d656135d284cc

Крок 2. Рис добре промиваємо під водою за допомогою металевого сита.

3d3162fdf75e2e43f3f9fc2cf2f48545

Крок 3. Відправляємо рис у каструлю. Солимо за смаком. Заливаємо крупу гарячою водою.

e5476cb29702377785e7a2fb015e634b

Крок 4. Варимо на слабкому вогні близько 10 хвилин|мінути|, періодично помішуючи.

8cec08535c5ba3ed43b9368f7f11fe56

Крок 5. Далі каструлю закриваємо кришкою і відправляємо розігріту до 150° духовку. Залишаємо її там на 10-15 хвилин.

f88e1419e24fabe6e9acf86c270a6ee4

Крок 6. Готову кашу розкладаємо по тарілках та доповнюємо вершковим маслом.

73d6f43570993c92b49a2bde52d79d5d

Крок 7. Тепер ви знаєте, як приготувати цілозерновий рис. Беріть на замітку!

ce584fbc35ac1017926b2a66dc98284d

Як зварити рис для суші ролів

Як зварити рис для суші ролів, щоб вони вийшли смачними та привабливими? Ми поділилися кулінарним процесом у нашому перевіреному рецепті із покроковими фото. Обов’язково беріть його на замітку і ваш рис для ролів вийде ідеальним з першого разу.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 1 ст.
  • Вода – 1,5 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Оцет рисовий – 50мл.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо рис під водою до тих пір, поки вода не стане повністю прозорою.

f5bf40d806a22c1cfff33a5d2f5a850a

Крок 2. Підготовлений рис викладаємо в каструлю та заливаємо чистою водою. Ставимо на вогонь та доводимо до кипіння.

235b06ce1e4315d3dc00bd047a91cf11

Крок 3. Після закипання вогонь зменшуємо та варимо рис близько 10-15 хвилин. Перекладаємо його у глибоку тарілку.

bdb735612dd9f28cf965c1a253fbd9bc

Крок 4. В окремому посуді з’єднуємо рисовий оцет, сіль та цукор. Ставимо заготівлю на невеликий вогонь та варимо до розчинення сухих інгредієнтів.

a1100890bec12f4cf82400572ec96b7e

Крок 5. Готовий рис поливаємо підготовленим оцтом.

13a565aa685edc9aaf4a2cf86bdf75af

Крок 6. Перемішуємо заготівлю та залишаємо до остигання.

4d17990f62a9cb45c947d70a5f4594ef

Крок 7. Тепер ви знаєте, як зварити рис для суші ролів. Беріть на замітку!

db1e21bcadd5b867c600949ec205135f

Як приготувати чорний рис

Як приготувати чорний рис, ми докладно розповіли у нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Обов’язково дотримуйтесь порад з інструкції, щоб отримати максимально смачний, апетитний та привабливий продукт. Такий рис стане універсальним гарніром для ваших страв.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис чорний – 1 ст.
  • Бульйон курячий – 2 ст.
  • Вино біле – 0,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо чорний рис, щоб видалити смітинки. Достатньо одного разу.

2b91115bb26276c90ec1204c8c9e146b

Крок 2. Підсушуємо чорний рис у сотейнику з товстим дном. Обсмажуємо на середньому вогні близько 3-4 хвилин.

14441f5446c8e2f658621b6f6ccf3f6e

Крок 3. Далі рис заливаємо бульйоном та додаємо сюди біле вино. Воно додасть страві легкої кислинки.

1256b048ab66fd9c7ff7f56167768b47

Крок 4. Після закипання зменшуємо вогонь та закриваємо рис кришкою.

7f862a1b881c954142a8f5f2a5a3cb79

Крок 5. Залишаємо на 40 хвилин на повільному вогні.

d948f654fa12a775aadd3e8a7977536f

Крок 6. Далі можна розпочинати сервірування. Готовий рис можна викласти на тарілку за допомогою форм.

17b2e1467d2437ef49ed144b44965fb8

Крок 7. Тепер ви знаєте як приготувати чорний рис. Обов’язково спробуйте!

b29492d3cb25e1e0dd63f421567b72b3

Розсипчастий рис басматі

Розсипчастий рис басматі порадує вас своїм смаком, апетитним виглядом та поживними властивостями. Такий продукт стане ідеальним гарніром для багатьох домашніх страв, а також підійде для приготування інших частування. Для правильного процесу варіння використовуйте наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис басматі – 360 гр.
  • Окріп – 3 ст.
  • Кориця – 1 паличка.
  • Кардамон – 3 шт.
  • Куркума – 8 гр.
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо рис басмати доти, доки вода не стане прозорою.

e65da164f162a8be1e125b92b20e64a4

Крок 2. Розділяємо паличку кориці на кілька частин. Роздавлюємо кардамон і витягуємо з нього насіння. Коробочки кардамону не знадобляться.

31a60871a887f4fd6a7981cfc4a2c2f7

Крок 3. Відправляємо в каструлю з товстим дном вершкове масло|мастило|. Викладаємо сюди корицю та насіння кардамону, швидко обсмажуємо, потім додаємо сіль та куркуму.

6b3aa2b7ab920193f10fa1a9c62faf7b

Крок 4. Викладаємо сюди підготовлений рис і добре перемішуємо. Обсмажуємо протягом 20-30 секунд.

26564feb667495f9c81485cf9b2dd4b1

Крок 5. Заливаємо рис зі спеціями окропом. Перемішуємо і одразу закриваємо кришкою. Доводимо до кипіння на великому вогні, через 5 хвилин зменшуємо вогонь. Варимо ще 7 хвилин.

a1da4dc861fd2a6b34819d95af8a845a

Крок 6. Забираємо заготівлю з вогню та обертаємо її в газету та плед. Даємо рису добре настоятися.

130e9dae0dbf8c68b1963836c7027ca9

Крок 7. Розсипчастий рис басматі готовий. Подавайте до столу та пригощайтесь!

c55818c8ed377985768821a3349fb551

Рисова каша на молоці

Рисова каша на молоці – це дуже смачне та ніжне рішення для вашого сніданку або обіднього столу. Також, така проста страва відмінно підійде для дитячого меню. Для приготування такої апетитної та корисної каші використовуйте наш перевірений покроковий рецепт з фото.

Час приготування – 50 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 1 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Молоко – 2,5 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Цукор – до смаку.
  • Вершкове масло – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відмірюємо необхідну кількість рису.

a8834ac64121242337f4f7d3d769ab99

Крок 2. Далі рис потрібно кілька разів промити у воді.

c28989d349ecdb9799438952c769deda

Крок 3. Потім інгредієнт вимочуємо 30 хвилин.

a7141f28a0bb47efa01b744f00c68df2

Крок 4. Перекладаємо в каструлю, заливаємо водою та доводимо до кипіння.

59e09f141ee30e5d0cf897bc0a5f4beb

Крок 5. Варимо рис до напівготовності.

d95616d320273ca476c97a6e399e24b9

Крок 6. Відмірюємо потрібну кількість молока.

86e801d47b688c1ac498ab545d597854

Крок 7. Виливаємо у напівготовий рис молоко.

b0906f427a5f66c5da9261bb536e194f

Крок 8. Варимо ще кілька хвилин. Регулюємо готовність бажаною густотою.

2bbb5a1c8dd35b34e3bd571d270170f2

Крок 9. Наприкінці додаємо сіль, цукор та вершкове масло. Перемішуємо.

4d0c27e287de8e35df5ab812300d73e0

Крок 10. Рисова каша готова на молоці. Розкладайте по тарілках!

097e992f3484bbf20771689ed8d2d902

Розсипчастий червоний рис у каструлі

Розсипчастий червоний рис у каструлі – це апетитний та неймовірно смачний гарнір для вашого столу. Щоб приготувати його правильно, використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе та домашніх розсипчастим гарніром із рису.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис червоний – 1 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти.

d4998ef3d08002d87536d12e5b70e1fa

Крок 2. Перебираємо червоний рис. Забираємо видимі смітинки.

105b040aec3b5039bdb1960c178f3681

Крок 3. Далі рис потрібно промити кілька разів у воді.

a3edab8c8d62a6fae5378aa593fc7ef9

Крок 4. Над посудом із холодною водою встановлюємо сито, наповнене рисом. Залишаємо продукти у такому положенні на 30 хвилин.

20eb6758ab848518d9561f46370c5c25

Крок 5. Зливаємо воду із крупи. Сам рис ще раз промиваємо та відправляємо в каструлю.

f608a4bfc120b6312694c45342c6e0dd

Крок 6. Додаємо сюди сіль та вливаємо воду.

b434ded901d5a0292f1faa62f0962c5c

Крок 7. Доводимо до кипіння. Перші 5-10 хвилин варимо на великому вогні, потім зменшуємо температуру та готуємо під кришкою ще 30 хвилин.

22ee7409c493c4b4fcb9e730f60e6790

Крок 8. Розсипчастий червоний рис у каструлі готовий. Подавайте до столу!

d86d181b670fe25e4248f12f8b1bde68

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал