Як зварити рис у каструлі – 9 рецептів приготування розсипчастого рису з покроковими фото

Як варити рис у каструлі, щоб він вийшов смачним та привабливим, ми розповідаємо у нашій кулінарній добірці з дев’яти рецептів з покроковими фото та докладним описом процесу. Тут ви знайдете варіанти приготування розсипчастого рису різних видів та для будь-яких цілей. Беріть на замітку!

Як правильно зварити бурий рис у каструлі

Як правильно зварити бурий рис у каструлі, ми поділилися у нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Тут докладно описаний весь кулінарний процес, завдяки чому апетитний та смачний рис вийде у кожного. Обов’язково беріть ідею на замітку!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис бурий – 1 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Вершкове масло – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відмірюємо потрібну кількість бурого рису.

Крок 2. Кип’ятимо воду в каструлі, а в цей час добре промиваємо рис.

Крок 3. Викладаємо рис у каструлю із закипілою водою.

Крок 4. Перемішуємо та даємо закипіти. Варимо під кришкою 3 хвилини на сильному вогні, потім 7 хвилин на помірному і далі 2 хвилини на слабкому.

Крок 5. Вимикаємо вогонь та залишаємо рис під кришкою на 15 хвилин.

Крок 6. На цьому етапі можна додати сіль та вершкове масло. Перемішуємо.

Крок 7. Ми розповіли, як правильно зварити бурий рис у каструлі. Користуйтеся рецептом.

Як варити пропарений рис у каструлі

Як варити пропарений рис у каструлі, ми докладно описали у нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Обов’язково дотримуйтесь порад з інструкції, щоб отримати смачний, апетитний та привабливий продукт. Такий рис стане універсальним гарніром для ваших обідніх страв.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис пропарений – 150 гр.
  • Вода –300 мл.
  • Сіль – до смаку.
  • Вершкове масло – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відмірюємо необхідну кількість пропареного рису.

Крок 2. Відкидаємо рис на дрібне сито і добре промиваємо під водою кілька разів.

Крок 3. Викладаємо рис у підготовлену каструлю. Заливаємо водою.

Крок 4. Додаємо трохи солі.

Крок 5. Варимо рис на повільному вогні під кришкою близько 20-25 хвилин. Вода має вся википіти.

Крок 6. Вимикаємо вогонь, додаємо вершкове масло та залишаємо під кришкою на 5 хвилин.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як варити пропарений рис у каструлі. Пригощайтесь!

Рисова каша із довгозернового рису

Рисова каша з довгозернового рису – це апетитний, смачний та універсальний гарнір для вашого столу. Щоб приготувати його правильно, використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе та домашніх розсипчастим гарніром із рису.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис –150 гр.
  • Вода –200 мл.
  • Молоко –200 мл.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Вершкове масло – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Довгозерний рис попередньо вимочуємо у теплій воді 30 хвилин. Потім викладаємо його у глибоку каструлю.

Крок 2. Заливаємо крупу водою та ставимо на плиту.

Крок 3. Варимо рис у киплячій воді близько 7 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 4. Якщо через вказаний час у каструлі залишилася вода, її потрібно злити. Тепер вливаємо молоко сюди.

Крок 5. Після закипання молока додаємо цукор.

Крок 6. Додаємо сіль та варимо до випаровування води. На це піде близько 20 хвилин. Наприкінці додаємо вершкове масло.

Крок 7. Рис із вершковим маслом закриваємо кришкою та залишаємо ще на 5-10 хвилин.

Крок 8. Рисова каша із довгозернового рису готова. Подавайте до столу, доповнивши вершковим маслом.

Як приготувати колозерновий рис

Як приготувати круглозерновий рис, ми поділилися у нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Тут докладно описаний весь кулінарний процес, з яким апетитний та правильний рис вийде у кожного. Обов’язково беріть ідею на замітку та швидше приступайте!

Час приготування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Рис кругло-зернистий – 100 гр.
  • Вода –400 мл.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Вершкове масло – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Рис добре промиваємо під водою за допомогою металевого сита.

Крок 3. Відправляємо рис у каструлю. Солимо за смаком. Заливаємо крупу гарячою водою.

Крок 4. Варимо на слабкому вогні близько 10 хвилин|мінути|, періодично помішуючи.

Крок 5. Далі каструлю закриваємо кришкою і відправляємо розігріту до 150° духовку. Залишаємо її там на 10-15 хвилин.

Крок 6. Готову кашу розкладаємо по тарілках та доповнюємо вершковим маслом.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як приготувати цілозерновий рис. Беріть на замітку!

Як зварити рис для суші ролів

Як зварити рис для суші ролів, щоб вони вийшли смачними та привабливими? Ми поділилися кулінарним процесом у нашому перевіреному рецепті із покроковими фото. Обов’язково беріть його на замітку і ваш рис для ролів вийде ідеальним з першого разу.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 1 ст.
  • Вода – 1,5 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Оцет рисовий – 50мл.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо рис під водою до тих пір, поки вода не стане повністю прозорою.

Крок 2. Підготовлений рис викладаємо в каструлю та заливаємо чистою водою. Ставимо на вогонь та доводимо до кипіння.

Крок 3. Після закипання вогонь зменшуємо та варимо рис близько 10-15 хвилин. Перекладаємо його у глибоку тарілку.

Крок 4. В окремому посуді з’єднуємо рисовий оцет, сіль та цукор. Ставимо заготівлю на невеликий вогонь та варимо до розчинення сухих інгредієнтів.

Крок 5. Готовий рис поливаємо підготовленим оцтом.

Крок 6. Перемішуємо заготівлю та залишаємо до остигання.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як зварити рис для суші ролів. Беріть на замітку!

Як приготувати чорний рис

Як приготувати чорний рис, ми докладно розповіли у нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Обов’язково дотримуйтесь порад з інструкції, щоб отримати максимально смачний, апетитний та привабливий продукт. Такий рис стане універсальним гарніром для ваших страв.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис чорний – 1 ст.
  • Бульйон курячий – 2 ст.
  • Вино біле – 0,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо чорний рис, щоб видалити смітинки. Достатньо одного разу.

Крок 2. Підсушуємо чорний рис у сотейнику з товстим дном. Обсмажуємо на середньому вогні близько 3-4 хвилин.

Крок 3. Далі рис заливаємо бульйоном та додаємо сюди біле вино. Воно додасть страві легкої кислинки.

Крок 4. Після закипання зменшуємо вогонь та закриваємо рис кришкою.

Крок 5. Залишаємо на 40 хвилин на повільному вогні.

Крок 6. Далі можна розпочинати сервірування. Готовий рис можна викласти на тарілку за допомогою форм.

Крок 7. Тепер ви знаєте як приготувати чорний рис. Обов’язково спробуйте!

Розсипчастий рис басматі

Розсипчастий рис басматі порадує вас своїм смаком, апетитним виглядом та поживними властивостями. Такий продукт стане ідеальним гарніром для багатьох домашніх страв, а також підійде для приготування інших частування. Для правильного процесу варіння використовуйте наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис басматі – 360 гр.
  • Окріп – 3 ст.
  • Кориця – 1 паличка.
  • Кардамон – 3 шт.
  • Куркума – 8 гр.
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо рис басмати доти, доки вода не стане прозорою.

Крок 2. Розділяємо паличку кориці на кілька частин. Роздавлюємо кардамон і витягуємо з нього насіння. Коробочки кардамону не знадобляться.

Крок 3. Відправляємо в каструлю з товстим дном вершкове масло|мастило|. Викладаємо сюди корицю та насіння кардамону, швидко обсмажуємо, потім додаємо сіль та куркуму.

Крок 4. Викладаємо сюди підготовлений рис і добре перемішуємо. Обсмажуємо протягом 20-30 секунд.

Крок 5. Заливаємо рис зі спеціями окропом. Перемішуємо і одразу закриваємо кришкою. Доводимо до кипіння на великому вогні, через 5 хвилин зменшуємо вогонь. Варимо ще 7 хвилин.

Крок 6. Забираємо заготівлю з вогню та обертаємо її в газету та плед. Даємо рису добре настоятися.

Крок 7. Розсипчастий рис басматі готовий. Подавайте до столу та пригощайтесь!

Рисова каша на молоці

Рисова каша на молоці – це дуже смачне та ніжне рішення для вашого сніданку або обіднього столу. Також, така проста страва відмінно підійде для дитячого меню. Для приготування такої апетитної та корисної каші використовуйте наш перевірений покроковий рецепт з фото.

Час приготування – 50 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 1 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Молоко – 2,5 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Цукор – до смаку.
  • Вершкове масло – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відмірюємо необхідну кількість рису.

Крок 2. Далі рис потрібно кілька разів промити у воді.

Крок 3. Потім інгредієнт вимочуємо 30 хвилин.

Крок 4. Перекладаємо в каструлю, заливаємо водою та доводимо до кипіння.

Крок 5. Варимо рис до напівготовності.

Крок 6. Відмірюємо потрібну кількість молока.

Крок 7. Виливаємо у напівготовий рис молоко.

Крок 8. Варимо ще кілька хвилин. Регулюємо готовність бажаною густотою.

Крок 9. Наприкінці додаємо сіль, цукор та вершкове масло. Перемішуємо.

Крок 10. Рисова каша готова на молоці. Розкладайте по тарілках!

Розсипчастий червоний рис у каструлі

Розсипчастий червоний рис у каструлі – це апетитний та неймовірно смачний гарнір для вашого столу. Щоб приготувати його правильно, використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе та домашніх розсипчастим гарніром із рису.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис червоний – 1 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти.

Крок 2. Перебираємо червоний рис. Забираємо видимі смітинки.

Крок 3. Далі рис потрібно промити кілька разів у воді.

Крок 4. Над посудом із холодною водою встановлюємо сито, наповнене рисом. Залишаємо продукти у такому положенні на 30 хвилин.

Крок 5. Зливаємо воду із крупи. Сам рис ще раз промиваємо та відправляємо в каструлю.

Крок 6. Додаємо сюди сіль та вливаємо воду.

Крок 7. Доводимо до кипіння. Перші 5-10 хвилин варимо на великому вогні, потім зменшуємо температуру та готуємо під кришкою ще 30 хвилин.

Крок 8. Розсипчастий червоний рис у каструлі готовий. Подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал