Їжачки з фаршу з рисом на сковороді з підливою – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Їжачки з фаршу з рисом на сковороді з підливою – це страва, яка стане для вас ситною і смачною вечерею або обідом, особливо, якщо поєднувати м’ясні кульки з вашим улюбленим гарніром. Тушкувати їжачки можна в різних соусах: томатному, сметанному і навіть вершковому. І який з варіантів не припав би вам до душі, апетитно і соковито буде в будь-якому випадку, тому що всі компоненти ідеально гармонують між собою, доповнюють та відтіняють.

Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі

Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі – це надзвичайно ніжне і тане в роті страву, яке можна запропонувати навіть найменшим, тому як до складу не входить нічого « зайвого ». Мінімум інгредієнтів і максимум користі!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 800 гр.
  • Рис – 150 гр.
  • Сметана – 130 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу злегка відварюємо промитий рис, даємо крупі трохи охолонути.

Крок 2. Перемішуємо заздалегідь розморожений фарш з рисом і сіллю.

Крок 3. Сформувавши невеликі кульки з маси, обсмажуємо до рум’яності на олії, потім присмачуємо сметаною і тушкуємо на повільному вогні під кришкою (близько 20 хвилин).

Крок 4. Після закінчення зазначеного часу переходимо до сервіровки.

Крок 5. Поєднуємо з овочами і знімаємо пробу. Смачного!

Їжачки з курячого фаршу з рисом і підливою

Їжачки з курячого фаршу з рисом і підливою – це низькокалорійне страву, яке ідеально впишеться в раціон тих, хто стежить за своїм здоров’ям і фігурою. Для соковитості доповнимо ніжний фарш такими овочами, як цибуля і морква, а також присмачимо томатним соусом.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Цибуля – 150 гр.
  • Морквина – 150 гр.
  • Соус томатний – 200 гр.
  • Вода – 1 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність висипаємо промитий рис, розбиваємо яйця і додаємо фарш.

Крок 2. Слідом відправляємо ½ моркви, подрібненої за допомогою терки з дрібними отворами.

Крок 3. Доповнюємо масу сіллю і улюбленими приправами – старанно перемішуємо.

Крок 4. Частину морквину разом з цибулею дрібно нарізаємо і висипаємо в вогнетривку форму або на дно сковороди (тоді слід додати трохи олії). Ліпимо м’ясні колобки і кладемо поверх овочевої подушки. Якщо готуємо в сковороді, то овочі попередньо пасеруємо до м’якості.

Крок 5. Поливаємо напівфабрикати томатним соусом.

Крок 6. Повністю заливаємо крутим окропом.

Крок 7. Запікати їжачки необхідно в духовці протягом 40 хвилин при 180 градусах. (Тут же на сковороді близько півгодини на середньому або трохи нижче середнього вогні під кришкою).

Крок 8. Апетитну страву доповнюємо свіжими огірками і помідорами – дегустуємо. Смачного!

Їжачки з фаршу з рисом і капустою на сковороді

Їжачки з фаршу з рисом і капустою на сковороді – це соковите і неймовірно смачне страву, яке стане для вас повноцінним прийомом їжі, особливо при поєднанні зі всілякими гарнірами і свіжими овочами. Для готування рекомендується використання фаршу з яловичини.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 400 гр.
  • Капуста білява – 100 гр.
  • Рис – 4 ст.л.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед очищаємо і подрібнюємо овочі: цибуля дрібно ріжемо, моркву натираємо на терці, а капусту тонко шинкуємо. Крупу промиваємо до прозорості води і відкидаємо на друшляк.

Крок 2. Розігріваємо олію і підрум’янюємо моркву з цибулею близько 5-7 хвилин.

Крок 3. Об’єднуємо фарш з рисом, засмажкою, капустою, курячим яйцем, сіллю і чорним перцем, далі формуємо напівфабрикати круглої форми середнього розміру.

Крок 4. Заготовки поміщаємо в сковорідку і повністю заливаємо водою, доводимо до кипіння і накриваємо кришкою, тушкуємо протягом 40 хвилин.

Крок 5. Ніжні і ситні їжачки розділимо по тарілках і негайно приступаємо до трапези. Смачного!

Їжачки з фаршу індички з підливою

Їжачки з фаршу індички з підливою, приготовленої на основі томатного соусу і приправ – це соковите і ароматне блюдо, яке ідеально гармонує з ніжним картопляним пюре, відварний пастою або розсипчастою крупою. Урізноманітнюйте свій раціон!

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 7.

Інгредієнти:

  • Фарш індиче – 500 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Вода – 200 мл.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Для соусу:

  • Паста томатна – 4 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Морквина – 1 шт.
  • Вода – 500 мл.
  • Цукор-пісок – ½ ст.л.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рис ретельно промиваємо і заливаємо водою, відварюємо протягом 5-7 хвилин з моменту закипання.

Крок 2. Тим часом цибулину звільняємо від лушпиння, половину закидаємо в блендер і перемелюємо до консистенції пюре.

Крок 3. Ретельно перемішуємо фарш з цибулею.

Крок 4. Крупу відкидаємо на сито, обдаємо водою і даємо час стекти надлишків рідини.

Крок 5. Для приготування основного складу, змішуємо фарш з яйцем, рисом, спеціями і сіллю. На рослинній олії обсмажуємо половину подрібненого цибулі з натертою на терці морквою до м’якості, на овочі кладемо сформовані м’ясні кульки.

Крок 6. Для соусу змішуємо всі інгредієнти (крім моркви, борошна і 250 мілілітрів води), зазначені в списку, виливаємо в сковорідку до їжачок.

Крок 7. Довівши склад до кипіння, закриваємо жароміцний посуд кришкою і засікаємо 20 хвилин. Потім вливаємо розчин з борошна і води.

Крок 8. Доводимо до кипіння повторно і тушкуємо ще 5 хвилин – пробуємо. Смачного!

Їжачки з фаршем, рисом і грибами на сковороді

Їжачки з фаршем, рисом і грибами на сковороді – це вишукана страва, яка гідно буде оцінено вами і членами вашої родини, тому що поєднання інгредієнтів дуже вдале. Кожен з компонентів прекрасно доповнює і відтіняє смак один одного.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 12-14 шт.

Інгредієнти:

  • М’ясо – 800 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Гриби – 400 гр.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Молоко – 300 мл.
  • Олія – для смаження.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Обраний шматок м’яса ретельно промиваємо і насухо промакуємо серветками, подрібнюємо за допомогою м’ясорубки разом з цибулею.

Крок 2. До основного складу додаємо сіль, рис, відварений до напівготовності і приправи.

Крок 3. Ретельно перемішуємо інгредієнти і ліпимо кульки, розміром з волоський горіх або трохи більше.

Крок 4. Заготовки викладаємо в сковорідку з гарячою олією.

Крок 5. Підрум’янюємо їжачки з усіх боків, акуратно перевертаючи.

Крок 6. В іншій сковороді на розтопленому вершковому маслі обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо відварні лісові гриби або сирі шампіньйони / повішення.

Крок 7. Засмажку солимо і перчимо, заливаємо молоком і доводимо до кипіння на середньому вогні.

Крок 8. Підсипаємо трохи борошна, ретельно перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин.

Крок 9. Отриманим соусом заливаємо рум’яні тефтелі, тушкуємо під кришкою близько 30 хвилин.

Крок 10. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Їжачки з яловичого фаршу з рисом і підливою

Їжачки з яловичого фаршу з рисом і підливою – це просте в приготуванні і неймовірно смачне блюдо, яке доповнить будь-який гарнір або просто овочевий салат. Для готування нам будуть потрібні лише ті інгредієнти, які завжди є під рукою: м’ясо, овочі і трохи крупи.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 600 гр.
  • Рис – 150-200 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Паста томатна – 300 гр.
  • Борошно – 2-3 ст.л.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Крупу промиваємо під струменем води і даємо час стекти.

Крок 2. У мисці руками перемішуємо рис з фаршем, курячим яйцем, подрібненої однією цибулиною, сіллю і приправами.

Крок 3. На рослинній олії до прозорості обсмажуємо цибулю, всипаємо натерту морквину і тушкуємо ще 4-5 хвилин.

Крок 4. У каструлю наливаємо воду і викладаємо томатну пасту, поміщаємо на конфорку. Додаємо зажарку і доводимо до кипіння, потім всипаємо сіль і спеції.

Крок 5. Змочуємо долоні у воді і ліпимо невеликі кульки з фаршу, обвалюємо в борошні.

Крок 6. У сковорідці розігріваємо олію і обсмажуємо до рум’яності напівфабрикати, перекладаємо на тарілку.

Крок 7. Викладаємо їжачки в гарячий томатний соус і засікаємо 20-25 хвилин, готуємо строго під кришкою на середньому нагріванні.

Крок 8. Смачного!

Їжачки з фаршу з рисом і томатною підливою

Їжачки з фаршу з рисом і томатною підливою є невеликі кульки з перекрученого м’яса, доповненого білим рисом, ароматними овочами і пікантними спеціями. Завдяки томлінню в соусі, інгредієнти максимально просочуються насиченим томатним смаком.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Цибуля середній – 1 шт.
  • Вода / бульйон – 500 мл.
  • Жовток курячий – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Паста томатна / кетчуп – 4 ч.л.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
  • Кріп – 4 гілочки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену цибулину дрібно нарізаємо і висипаємо на сковорідку з олією, злегка підрум’янюємо.

Крок 2. Тепер в вогнетривкий посуд відправляємо рубаний часник і томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо все разом близько 1-2 хвилин.

Крок 3. Підсипаємо вказану кількість борошна.

Крок 4. Помішуючи, вливаємо воду, приправляємо і солимо.

Крок 5. Тим часом в тарілку викладаємо фарш, присмачуємо сіллю, хмелі-сунелі і молотим перцем.

Крок 6. Додаємо курячий жовток і ретельно промитий рис.

Крок 7. Склад вимішуємо до однорідності і формуємо заготовки.

Крок 8. М’ясні кульки занурюємо в соус і доводимо до кипіння, далі зменшуємо полум’я і тушкуємо страву протягом півгодини.

Крок 9. Гарячу страву посипаємо подрібненим кропом і приступаємо до дегустації. Смачного!

Їжачки з фаршу з рисом в вершковому соусі

Їжачки з фаршу з рисом в вершковому соусі – це вишукане і неймовірно ніжне страву, яке в буквальному сенсі тане в роті. Подавати такі « колобки » можна, як з гарніром, так можна і без нього, тому як до складу вже включена крупа. Спробуйте і ви не розчаруєтеся!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Фарш – 400 гр.
  • Рис – 80 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Для соусу:

  • Вершки – 150 мл.
  • Крохмаль – 2 ст.л.
  • Вода – 100 мл.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. У кількох водах промиваємо рис і ставимо варитися, попередньо посолив. Тушкуємо крупу на повільному вогні під кришкою 20-25 хвилин, потім відкидаємо на друшляк.

Крок 2. Перемішуємо фарш з рисом.

Крок 3. Також додаємо подрібнену цибулю, яйце, сіль і за бажанням приправи.

Крок 4. Вимішавши склад, ліпимо напівфабрикати і обсмажуємо їх до утворення скоринки на олії. Потім закриваємо кришкою і зменшуємо нагрів, засікає 15 хвилин.

Крок 5. Паралельно змішуємо воду з крохмалем і вершками.

Крок 6. Соусом заливаємо кульки з м’яса, додаємо для аромату подрібнені зубчики часнику. Доводимо вміст сковороди до кипіння.

Крок 7. Їжачки перевертаємо і через 2-3 хвилини прибираємо з конфорки.

Крок 8. Блюдо сервіруємо і дегустуємо. Смачного!

М’ясні їжачки з рисом і морквою на сковороді

М’ясні їжачки з рисом і морквою на сковороді – це бюджетне блюдо, для приготування якого вам буде потрібно зовсім небагато м’яса, проте, нагодувати смачно і ситно ви зможете всіх членів своєї сім’ї. А все, завдяки додаванню крупи і овочів.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Рис – 100 гр.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Паста томатна – 30 гр.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Кубик бульйонний – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Рис промиваємо кілька разів до чистої води.

Крок 2. Варимо його 10 хвилин після закипання, цибулю очищаємо і дрібно ріжемо, ділимо навпіл.

Крок 3. Озброюємося теркою і подрібнюємо морквину.

Крок 4. У глибокій чаші перемішуємо фарш, рисову крупу, яйце, половину цибулі, сіль і чорний перець.

Крок 5. Вологими руками формуємо заготовки середнього розміру.

Крок 6. З двох сторін підрум’янюємо їжачки на соняшниковій олії.

Крок 7. Перекладаємо кульки в тарілку, а в сковорідку висипаємо цибулю з морквою, злегка обсмажуємо і доповнюємо томатною пастою.

Крок 8. Заливаємо окропом і присмачуємо бульйонним кубиком, гарненько перемішуємо.

Крок 9. Занурюємо м’ясні напівфабрикати в соус і тушкуємо на повільному вогні під кришкою 20-30 хвилин.

Крок 10. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал