Їжачки з фаршу з рисом на сковороді з підливою – 9 рецептів приготування з покроковими фото

c167a4f6d6d371c15d32ae5fdcf60287

Їжачки з фаршу з рисом на сковороді з підливою – це страва, яка стане для вас ситною і смачною вечерею або обідом, особливо, якщо поєднувати м’ясні кульки з вашим улюбленим гарніром. Тушкувати їжачки можна в різних соусах: томатному, сметанному і навіть вершковому. І який з варіантів не припав би вам до душі, апетитно і соковито буде в будь-якому випадку, тому що всі компоненти ідеально гармонують між собою, доповнюють та відтіняють.

Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі

Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі – це надзвичайно ніжне і тане в роті страву, яке можна запропонувати навіть найменшим, тому як до складу не входить нічого « зайвого ». Мінімум інгредієнтів і максимум користі!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 800 гр.
  • Рис – 150 гр.
  • Сметана – 130 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу злегка відварюємо промитий рис, даємо крупі трохи охолонути.

cd2ddefb78074f0fdfa7552aa7703522

Крок 2. Перемішуємо заздалегідь розморожений фарш з рисом і сіллю.

4b40bb7a0cec1eb76a521d7571cb52cd

Крок 3. Сформувавши невеликі кульки з маси, обсмажуємо до рум’яності на олії, потім присмачуємо сметаною і тушкуємо на повільному вогні під кришкою (близько 20 хвилин).

988d47fd0a21a729edf80bf5d1e96d62

Крок 4. Після закінчення зазначеного часу переходимо до сервіровки.

8f5fe536f7dd022349c7fcdb85d4ac35

Крок 5. Поєднуємо з овочами і знімаємо пробу. Смачного!

221c3d4ab5079324278e961101be5c54

Їжачки з курячого фаршу з рисом і підливою

Їжачки з курячого фаршу з рисом і підливою – це низькокалорійне страву, яке ідеально впишеться в раціон тих, хто стежить за своїм здоров’ям і фігурою. Для соковитості доповнимо ніжний фарш такими овочами, як цибуля і морква, а також присмачимо томатним соусом.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Цибуля – 150 гр.
  • Морквина – 150 гр.
  • Соус томатний – 200 гр.
  • Вода – 1 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність висипаємо промитий рис, розбиваємо яйця і додаємо фарш.

d720d05a108cb284e98dec9658579507

Крок 2. Слідом відправляємо ½ моркви, подрібненої за допомогою терки з дрібними отворами.

053f9fdb03eb6c6ef88ccbce5784951c

Крок 3. Доповнюємо масу сіллю і улюбленими приправами – старанно перемішуємо.

e06920f0178896e578db93a252305d83

Крок 4. Частину морквину разом з цибулею дрібно нарізаємо і висипаємо в вогнетривку форму або на дно сковороди (тоді слід додати трохи олії). Ліпимо м’ясні колобки і кладемо поверх овочевої подушки. Якщо готуємо в сковороді, то овочі попередньо пасеруємо до м’якості.

e58ea434ae0bdc49280294884eeed8b8

Крок 5. Поливаємо напівфабрикати томатним соусом.

a74d49d871b1070c1b7615cf09860468

Крок 6. Повністю заливаємо крутим окропом.

a8e0a52cb8aa47e5bd9b2bab2fe77661

Крок 7. Запікати їжачки необхідно в духовці протягом 40 хвилин при 180 градусах. (Тут же на сковороді близько півгодини на середньому або трохи нижче середнього вогні під кришкою).

07d2638ef5a95331814f6340d7c70c56

Крок 8. Апетитну страву доповнюємо свіжими огірками і помідорами – дегустуємо. Смачного!

3b59203d0d8a9c799b2d90228f36188e

Їжачки з фаршу з рисом і капустою на сковороді

Їжачки з фаршу з рисом і капустою на сковороді – це соковите і неймовірно смачне страву, яке стане для вас повноцінним прийомом їжі, особливо при поєднанні зі всілякими гарнірами і свіжими овочами. Для готування рекомендується використання фаршу з яловичини.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 400 гр.
  • Капуста білява – 100 гр.
  • Рис – 4 ст.л.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед очищаємо і подрібнюємо овочі: цибуля дрібно ріжемо, моркву натираємо на терці, а капусту тонко шинкуємо. Крупу промиваємо до прозорості води і відкидаємо на друшляк.

047af1608fcc95b4f50a3ee6df744e71

Крок 2. Розігріваємо олію і підрум’янюємо моркву з цибулею близько 5-7 хвилин.

fc3915109b6e474010ec05db33e7f04a

Крок 3. Об’єднуємо фарш з рисом, засмажкою, капустою, курячим яйцем, сіллю і чорним перцем, далі формуємо напівфабрикати круглої форми середнього розміру.

e5ae949bc680a3f0273e344d6bf99a08

Крок 4. Заготовки поміщаємо в сковорідку і повністю заливаємо водою, доводимо до кипіння і накриваємо кришкою, тушкуємо протягом 40 хвилин.

6b0ff950ad41777df80c6a083d8da29a

Крок 5. Ніжні і ситні їжачки розділимо по тарілках і негайно приступаємо до трапези. Смачного!

00fede646cb98ebc882d9573c154decd

Їжачки з фаршу індички з підливою

Їжачки з фаршу індички з підливою, приготовленої на основі томатного соусу і приправ – це соковите і ароматне блюдо, яке ідеально гармонує з ніжним картопляним пюре, відварний пастою або розсипчастою крупою. Урізноманітнюйте свій раціон!

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 7.

Інгредієнти:

  • Фарш індиче – 500 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Вода – 200 мл.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Для соусу:

  • Паста томатна – 4 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Морквина – 1 шт.
  • Вода – 500 мл.
  • Цукор-пісок – ½ ст.л.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рис ретельно промиваємо і заливаємо водою, відварюємо протягом 5-7 хвилин з моменту закипання.

e92e7ab75f1c9ed8b36e2c60412fe317

Крок 2. Тим часом цибулину звільняємо від лушпиння, половину закидаємо в блендер і перемелюємо до консистенції пюре.

01b6c713377b94dd3da6fa2005d53e81

Крок 3. Ретельно перемішуємо фарш з цибулею.

9f2f5d090f4f98fc5afb944cdee62f85

Крок 4. Крупу відкидаємо на сито, обдаємо водою і даємо час стекти надлишків рідини.

467207fc2b5ef437d0732c9b0549154e

Крок 5. Для приготування основного складу, змішуємо фарш з яйцем, рисом, спеціями і сіллю. На рослинній олії обсмажуємо половину подрібненого цибулі з натертою на терці морквою до м’якості, на овочі кладемо сформовані м’ясні кульки.

8bb64b34daa6b9f10b3f863a03d82c0b

Крок 6. Для соусу змішуємо всі інгредієнти (крім моркви, борошна і 250 мілілітрів води), зазначені в списку, виливаємо в сковорідку до їжачок.

21af41d5c14e63db89da90998cc26086

Крок 7. Довівши склад до кипіння, закриваємо жароміцний посуд кришкою і засікаємо 20 хвилин. Потім вливаємо розчин з борошна і води.

68c24f63357046147ac14de19cb17381

Крок 8. Доводимо до кипіння повторно і тушкуємо ще 5 хвилин – пробуємо. Смачного!

490bf7bdddf8b8f6533007a4d3cb5550

Їжачки з фаршем, рисом і грибами на сковороді

Їжачки з фаршем, рисом і грибами на сковороді – це вишукана страва, яка гідно буде оцінено вами і членами вашої родини, тому що поєднання інгредієнтів дуже вдале. Кожен з компонентів прекрасно доповнює і відтіняє смак один одного.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 12-14 шт.

Інгредієнти:

  • М’ясо – 800 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Гриби – 400 гр.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Молоко – 300 мл.
  • Олія – для смаження.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Обраний шматок м’яса ретельно промиваємо і насухо промакуємо серветками, подрібнюємо за допомогою м’ясорубки разом з цибулею.

54131a2e8ca86382f17987c1ec64a1f1

Крок 2. До основного складу додаємо сіль, рис, відварений до напівготовності і приправи.

d392a459cf97828da69e1ea1baaaae0c

Крок 3. Ретельно перемішуємо інгредієнти і ліпимо кульки, розміром з волоський горіх або трохи більше.

237ca4b8ebb94b6d96b4495b61d0e7a4

Крок 4. Заготовки викладаємо в сковорідку з гарячою олією.

26d5ed0bcfde1f7eca07d7afbc2e3161

Крок 5. Підрум’янюємо їжачки з усіх боків, акуратно перевертаючи.

b33d0456aeeeb73e291e0b84e7184e64

Крок 6. В іншій сковороді на розтопленому вершковому маслі обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо відварні лісові гриби або сирі шампіньйони / повішення.

3ae3673c23813af52b92cb1eef39696e

Крок 7. Засмажку солимо і перчимо, заливаємо молоком і доводимо до кипіння на середньому вогні.

7dfd10ed073d7decbf952ffe7693bf0e

Крок 8. Підсипаємо трохи борошна, ретельно перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин.

70122361e0b59bfcdb7ab2a719c41d8e

Крок 9. Отриманим соусом заливаємо рум’яні тефтелі, тушкуємо під кришкою близько 30 хвилин.

d3755a4f5d3256dbf50434f61ab44f09

Крок 10. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

1c209dade91cc925bf6d654c05ded1fb

Їжачки з яловичого фаршу з рисом і підливою

Їжачки з яловичого фаршу з рисом і підливою – це просте в приготуванні і неймовірно смачне блюдо, яке доповнить будь-який гарнір або просто овочевий салат. Для готування нам будуть потрібні лише ті інгредієнти, які завжди є під рукою: м’ясо, овочі і трохи крупи.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 600 гр.
  • Рис – 150-200 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Паста томатна – 300 гр.
  • Борошно – 2-3 ст.л.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Крупу промиваємо під струменем води і даємо час стекти.

7cab14de59279dba8be979676d05df81

Крок 2. У мисці руками перемішуємо рис з фаршем, курячим яйцем, подрібненої однією цибулиною, сіллю і приправами.

eae278fd3253db1bb5d3a95daecee656

Крок 3. На рослинній олії до прозорості обсмажуємо цибулю, всипаємо натерту морквину і тушкуємо ще 4-5 хвилин.

b1562a712491ee200cec9e57b2b961d9

Крок 4. У каструлю наливаємо воду і викладаємо томатну пасту, поміщаємо на конфорку. Додаємо зажарку і доводимо до кипіння, потім всипаємо сіль і спеції.

9c031971b057a675bf25fae7a0526ebc

Крок 5. Змочуємо долоні у воді і ліпимо невеликі кульки з фаршу, обвалюємо в борошні.

955b019facfa2ab55d6691dc18c08f65

Крок 6. У сковорідці розігріваємо олію і обсмажуємо до рум’яності напівфабрикати, перекладаємо на тарілку.

d90831f398b8a46213269ee1fd85777d

Крок 7. Викладаємо їжачки в гарячий томатний соус і засікаємо 20-25 хвилин, готуємо строго під кришкою на середньому нагріванні.

50d6d18237ff5a6000178fa00866c50b

Крок 8. Смачного!

30a4d8fc4703ff70f56028673fed7064

Їжачки з фаршу з рисом і томатною підливою

Їжачки з фаршу з рисом і томатною підливою є невеликі кульки з перекрученого м’яса, доповненого білим рисом, ароматними овочами і пікантними спеціями. Завдяки томлінню в соусі, інгредієнти максимально просочуються насиченим томатним смаком.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Цибуля середній – 1 шт.
  • Вода / бульйон – 500 мл.
  • Жовток курячий – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Паста томатна / кетчуп – 4 ч.л.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
  • Кріп – 4 гілочки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену цибулину дрібно нарізаємо і висипаємо на сковорідку з олією, злегка підрум’янюємо.

7a58e310434c2574bb4d62fbbba8b2ff

Крок 2. Тепер в вогнетривкий посуд відправляємо рубаний часник і томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо все разом близько 1-2 хвилин.

352aa4512b7321553dd5978c3cd00a24

Крок 3. Підсипаємо вказану кількість борошна.

0d1e7bdb36dfe3185e8e3f16cc386b34

Крок 4. Помішуючи, вливаємо воду, приправляємо і солимо.

ab5eba293e460e3a1396d503859abf2b

Крок 5. Тим часом в тарілку викладаємо фарш, присмачуємо сіллю, хмелі-сунелі і молотим перцем.

054bf8e27defe44aaa926e92eb04c44a

Крок 6. Додаємо курячий жовток і ретельно промитий рис.

bddf35e7e9ad6831571e0a75c7360863

Крок 7. Склад вимішуємо до однорідності і формуємо заготовки.

37ee562abf935c7f506427b0069d5f4e

Крок 8. М’ясні кульки занурюємо в соус і доводимо до кипіння, далі зменшуємо полум’я і тушкуємо страву протягом півгодини.

33747d0e68b565c3505ad066e73ce40f

Крок 9. Гарячу страву посипаємо подрібненим кропом і приступаємо до дегустації. Смачного!

c6e5ac6d6dadf610540220a6aca7b7fe

Їжачки з фаршу з рисом в вершковому соусі

Їжачки з фаршу з рисом в вершковому соусі – це вишукане і неймовірно ніжне страву, яке в буквальному сенсі тане в роті. Подавати такі « колобки » можна, як з гарніром, так можна і без нього, тому як до складу вже включена крупа. Спробуйте і ви не розчаруєтеся!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Фарш – 400 гр.
  • Рис – 80 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Для соусу:

  • Вершки – 150 мл.
  • Крохмаль – 2 ст.л.
  • Вода – 100 мл.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. У кількох водах промиваємо рис і ставимо варитися, попередньо посолив. Тушкуємо крупу на повільному вогні під кришкою 20-25 хвилин, потім відкидаємо на друшляк.

34d3e21b5e5f544254247997578c7341

Крок 2. Перемішуємо фарш з рисом.

eb3d1b2d1c8ff1369fffbc2565d3a056

Крок 3. Також додаємо подрібнену цибулю, яйце, сіль і за бажанням приправи.

09e9d8f27dd0ca366d4aa4df38405dc3

Крок 4. Вимішавши склад, ліпимо напівфабрикати і обсмажуємо їх до утворення скоринки на олії. Потім закриваємо кришкою і зменшуємо нагрів, засікає 15 хвилин.

b38963933613d2d1714c85aa72349329

Крок 5. Паралельно змішуємо воду з крохмалем і вершками.

03d514607b07893c41e9ca1cc1cab856

Крок 6. Соусом заливаємо кульки з м’яса, додаємо для аромату подрібнені зубчики часнику. Доводимо вміст сковороди до кипіння.

8246ce149825001affc88d4822d9dcf5

Крок 7. Їжачки перевертаємо і через 2-3 хвилини прибираємо з конфорки.

11f89176de424b9d94c1b3702195be53

Крок 8. Блюдо сервіруємо і дегустуємо. Смачного!

2162a5caa87ec761cef44d7773c7681b

М’ясні їжачки з рисом і морквою на сковороді

М’ясні їжачки з рисом і морквою на сковороді – це бюджетне блюдо, для приготування якого вам буде потрібно зовсім небагато м’яса, проте, нагодувати смачно і ситно ви зможете всіх членів своєї сім’ї. А все, завдяки додаванню крупи і овочів.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Рис – 100 гр.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Паста томатна – 30 гр.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Кубик бульйонний – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Рис промиваємо кілька разів до чистої води.

22499f6f9d78347c54c59fd0b3be3db8

Крок 2. Варимо його 10 хвилин після закипання, цибулю очищаємо і дрібно ріжемо, ділимо навпіл.

ea968c0fa72e86c9a921fc4e3d915b79

Крок 3. Озброюємося теркою і подрібнюємо морквину.

d420f92532f1ca4c7e201f3b864aca8a

Крок 4. У глибокій чаші перемішуємо фарш, рисову крупу, яйце, половину цибулі, сіль і чорний перець.

053d2868dd7c42968cb65f27e9c565cb

Крок 5. Вологими руками формуємо заготовки середнього розміру.

38fd1c8bb8f29dce98b9616d24a6d4d3

Крок 6. З двох сторін підрум’янюємо їжачки на соняшниковій олії.

0bb3589929e335c34892d41aec83351e

Крок 7. Перекладаємо кульки в тарілку, а в сковорідку висипаємо цибулю з морквою, злегка обсмажуємо і доповнюємо томатною пастою.

9504c18d57c19a3d5e8f8e73f116544c

Крок 8. Заливаємо окропом і присмачуємо бульйонним кубиком, гарненько перемішуємо.

c9d73dfb3205817bb9f92c2c8c9db5c3

Крок 9. Занурюємо м’ясні напівфабрикати в соус і тушкуємо на повільному вогні під кришкою 20-30 хвилин.

128d2a96be67f0f6269f1849596b4a35

Крок 10. Смачного!

333b415fcc7bd30c4c2e8f477cc50731

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал