Пряники – 9 простих рецептів в духовці з покроковими фото

Пряники – цікавий і незвичний десерт, який володіє яскравим смаком завдяки таким складовим як мед, міцний чай і какао. Крім того, в пряники можна додавати різні смаколики – горіхи, сухофрукти або варення. Смачно, просто і оригінально! Пропонуємо вам приготувати пряники в духовці з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування пряників з варенням

Приготувати смачну пряники за цим рецептом можна, використовуючи будь-яке варення, спираючись на власні смакові переваги. Варення з кислих ягід додасть випічці менш солодкий смак і більше пікантності.

Час готування: 1 година 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Маргарин – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – за смаком.
  • Варення – за смаком.

Процес приготування:

  1. Яйця збивають з цукром, щоб вийшла густа піна.

  2. Маргарин подрібнюють на тертці і змішують з яєчної сумішшю і розпушувачем.

  3. Поступово вводять борошно з розрахунку, щоб тісто перестало прилипати до рук. З третини готового тіста скачують кульки і кладуть їх на 30 хвилин в холодильник.

  4. Деко, на якому буде готуватися випічка, змащують маргарином і розгортають основну частину тіста. Поверх неї розподіляють варення по всій поверхні. Остигнули в холодильнику кульки тіста з допомогою терки подрібнюють над листом, щоб тісто рівномірно покрило всю пряник.

  5. Виріб випікають в духовці, встановивши її нагрівання на 180 градусів. На те, щоб пряник випекли, буде потрібно приблизно півгодини. Подають пряники з варенням порційними шматочками.

Медовий пряник в домашніх умовах

У цьому рецепті пряники готують на меду і прикрашають молочної помадкою. Велика кількість родзинок і кокосової стружки додадуть випічці більш святкового вигляду і неповторний смак.

Час готування: 1 година 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Чай чорний (міцно заварений) – 1 ст.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Олія – ​​0,5 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кориця – 1/3 ч. л.
  • Порошок какао – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2,5 ст.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Сода – 1 ч. л.

Для помадки:

  • Молоко – 0,5 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Барвник харчової – за бажанням.

Для прикраси:

  • Стружка кокосова – за смаком.

Процес приготування:

  • У міцно завареному чорному чаї розчиняють вказане кількість меду і трохи охолоджують його.

  • У глибокій мисці змішують чай з цукром і яйцем, масу збивають віночком або за допомогою міксера, а потім поступово вливають в неї олію і всипають корицю з какао-порошком.

  • Ізюм обдають окропом, обсушують і змішують окремо зі столовою ложкою борошна, щоб він краще розподілився по тісту при з’єднанні з ним.

  • Тісто перемішують з родзинками і додають соду, а потім потрібну кількість борошна. У форму для запікання викладають вийшла заготовку і тримають в духовці, яку попередньо включають до 170 градусів, протягом 45 хвилин.

  • У сотейнику змішують молоко і цукор, додають вершкове масло, яке зручніше заздалегідь порубати шматочками, і доводять масу до кипіння. Потім в помадку всипають борошно і барвник і тримають її на вогні, інтенсивно помішуючи, ще 2 хвилини.

  • Злегка остигнула пряники поливають помадкою, а зверху прикрашають кокосовою стружкою і дають застигнути протягом години.

Як спекти смачні пряники на кефірі в домашніх умовах?

У цьому рецепті для приготування пряники використовують кефір, а прикрасити таку випічку рекомендується будь-якими свіжими ягодами. Виріб підходить для подачі до сімейного чаювання або для зустрічі з друзями або однодумцями.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Цукор – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Варення – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Борошно пшеничне – 2,5 ст.
  • Сода, гашене оцтом, – 1 ч. л.
  • Олія – ​​за смаком.
  • Ванілін – за смаком.
  • Ягоди свіжі – для прикраси.

Процес приготування:

  1. Цукор розтирають з яйцями, потім кладуть до них ванілін і варення. Масу добре збивають.

  2. Додають соду, яку потрібно спочатку погасити невеликою кількістю столового оцту, і збивають, щоб вийшла суміш збільшилася в обсязі в два рази.

  3. Слідом вливають кефір і потроху всипають просіяне борошно.

  4. У тісто вливають трохи масла: це дозволяє виробу довше зберігати свіжість.

  5. Отриману масу перекладають у форму для запікання і тримають в духовці, яку спочатку розігрівають до 180 градусів, протягом півгодини або 40 хвилин. Подають пряники злегка охолодженою.

Швидкий і простий рецепт пісних пряників

Такий варіант пряники підходить під час посту або для тих, хто з тих чи інших причин обмежує вживання ряду продуктів. Пісна пряник не менше смачна, ніж звичайна, а наявність в ній сухофруктів і горіхів робить її ще й корисною.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода або сік – 250 гр.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Олія – ​​0,5 ст.
  • Борошно пшеничне – 1,5 ст.
  • Порошок какао – 2 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
  • Ізюм, курага або інжир – 0,5 ст.
  • Горіхи рубані – 0,5 ст.
  • Джем або варення – для прикраси.

Процес приготування:

  1. У сотейнику змішують цукор з водою або соком, медом і олією, а потім нагрівають до 60 градусів.

  2. Окремо в глибокій посуді змішують сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао-порошок, розпушувач і спеції – корицю з коріандром.

  3. З’єднати суху суміш і рідку, добре вимішувати, поки маса не стане однорідною, а після додати в неї горіхи і нарізані сухофрукти.

  4. Готове тісто перекладають в форму, в якій виріб буде випікатися, і тримають близько 35 хвилин в духовці, заздалегідь розігрітій до 200 градусів.
  5. Отриману пісну пряники слід трохи охолодити і змастити улюбленим джемом або варенням.

Дуже смачні пряники на молоці в духовці

Простий спосіб випічки смачної пряники, яку можна прикрасити цукровою пудрою. Тісто по даним рецептом готують на молоці і додають улюблене варення. Хороший спосіб порадувати сім’ю смачним і нескладним в приготуванні десертом.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 20.

Інгредієнти:

  • Молоко – 2 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Варення – 2 ст.
  • Борошно пшеничне – 3,5 ст.
  • Сода – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

  1. Яйця і цукор розтирають, додають молоко і варення, а також соду, яку гасити не потрібно.

  2. Просіяне борошно поступово вводять в молочно-яєчну суміш і замішують густуватої тісто.

  3. Заготівлю поміщають в форму для випічки, яку спочатку потрібно або змастити будь-яким жиром, або вистелити пергаментом.

  4. Печуть пряник в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці протягом 40 хвилин.

  5. Перед подачею пряники охолоджують і нарізають шматочками. Можна присипати її цукровою пудрою.

Пишні і повітряні пряники на сметані

Пряники на сметані виходить повітрям і ніжною, особливо якщо використовувати жирну свіжу сметану. У випічку додають будь-які горіхи, але найсмачніше десерт виходить з подрібненим волоським горіхом.

Час готування: 1 година 10 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 20.

Інгредієнти:

  • Мед – 2 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Горіхи – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.

Процес приготування:

  1. У мед всипають соду, перемішують і залишають на 5-10 хвилин.

  2. Після цього туди ж розбивають яйця і додають цукор, все гарненько перемішують і дають відстоятися ще протягом 5 хвилин.

  3. Масло слід розм’якшити і додати в тісто, добре перемішують масу і залишають ще на 5 хвилин.

  4. На наступному етапі кладуть в тісто сметану і подрібнені горіхи, знову чекають 5 хвилин. У самому кінці в тісто невеликими порціями вводять борошно, поки воно не набуде консистенції густої сметани.

  5. Масу перекладають в ємність для випікання і тримають в духовці близько півгодини, перевіряючи готовність дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Рекомендована температура випікання – 180 градусів.

Як спекти пряники з сиром в духовці?

Нескладний у приготуванні рецепт пряників, в який додають сир. Краще вибирати молочний продукт пожирніше, щоб пряник не вийшла занадто сухий і вийшла смачною. Крім того, більш жирні молочні продукти несуть більше користі, ніж знежирені.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Сир – 400 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Масло вершкове заморожене – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор ванільний – за смаком.
  • Шоколад тертий – для подачі.
  • Ягоди свіжі – для подачі.

Процес приготування:

  1. Яйця розтирають з сиром, а потім туди додають поступово цукор звичайний разом з ванільним і вимішують до однорідного стану, додавши 2 ст. л. борошна, щоб начинка під час випікання не розтікалася.

  2. Окремо просіюють борошно і додають натерте заморожене масло. Інгредієнти з’єднують, щоб вийшла своєрідна крихта.

  3. У ємність для випічки висипають половину підготовленої крихти, розрівнюють і викладають рівномірно сирну начинку, а зверху присипають другою частиною крихти з борошна і масла.

  4. Пряники готують при 180 градусах в духовці, поки вона не придбає красиву рум’яної скоринки.

  5. Випічці дають охолодитися, а перед подачею прикрашають свіжими ягодами або посипають тертим шоколадом.

Пряники з варенням на чорному чаї

Пряники на чаї готується легко, проте для отримання максимально смачною випічки слід брати чай високої якості, щоб заварка вийшла насиченою: від цього багато в чому залежить смак пряники.

Час готування : 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 230 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Розпушувач – 3 ч. л.
  • Чай чорний (міцно заварений) – 250 мл.
  • Олія – ​​2 ст. л.
  • Варення – 2 ст. л.
  • Пудра цукрова – 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. У глибокій мисці з’єднують сухі продукти – борошно з цукром і розпушувачем.

  2. Заздалегідь заварений і охолоджений чай змішують окремо з маслом і акуратно додають в суху суміш. Добре перемішують.

  3. На наступному етапі в тісто додають варення і перевіряють консистенцію: тісто має бути досить рідким.

  4. У ємність для випічки , яку потрібно або змастити олією, або вистелити пергаментом, виливають тісто і відправляють його в духову шафу на півгодини при нагріванні в 180 градусів.
  5. Готовий виріб ріжуть шматочками і прикрашають цукровою пудрою.

Шоколадні пряники з какао в домашніх умовах

Какао-порошок робить таку пряник більш насиченою за кольором і надає шоколадний смак, а родзинки надає випічці соковитості. Пряники сподобається і дітям, і дорослим, а подавати її можна як з охолодженими напоями, так і з гарячим чаєм або кавою.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Вода – 250 мл
  • Олія – ​​130 мл
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ст. л.
  • Порошок какао – 1,5 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 380 гр.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Горіхи – 100 гр.

Процес приготування:

  1. У мисці змішуються вода і два види цукру, а потім туди ж додається м’яке, краще розтоплене масло.

  2. 100 гр . борошна в окремому посуді змішуються з какао-порошком і розпушувачем, а потім суху суміш акуратно вводять в рідку солодку основу.

  3. Слідом тісто доводять до потрібної кондиції, додаючи решту обсягу борошна невеликими порціями і ретельно заважаючи масу.

  4. Ізюм промивають і дають обсохнути на паперовому рушнику.

  5. Горіхи рубають ножем або в блендері до крихти середнього розміру, а потім разом з родзинками вводять в тісто.

  6. У форму для випічки акуратно перекладають масу, яка повинна являти собою по консистенції густу сметану. Випікають виріб протягом 50 хвилин, включивши нагрів духовки на 180 градусів.

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
Натискаючи на кнопку "Відправити коментар", Я даю згоду на обробку персональних даних і приймаю політику конфіденційності