Пряники – 9 простих рецептів в духовці з покроковими фото

Пряники – цікавий і незвичний десерт, який володіє яскравим смаком завдяки таким складовим як мед, міцний чай і какао. Крім того, в пряники можна додавати різні смаколики – горіхи, сухофрукти або варення. Смачно, просто і оригінально! Пропонуємо вам приготувати пряники в духовці з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування пряників з варенням

Приготувати смачну пряники за цим рецептом можна, використовуючи будь-яке варення, спираючись на власні смакові переваги. Варення з кислих ягід додасть випічці менш солодкий смак і більше пікантності.

Час готування: 1 година 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Маргарин – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – за смаком.
  • Варення – за смаком.

Процес приготування:

  1. Яйця збивають з цукром, щоб вийшла густа піна.

  2. Маргарин подрібнюють на тертці і змішують з яєчної сумішшю і розпушувачем.

  3. Поступово вводять борошно з розрахунку, щоб тісто перестало прилипати до рук. З третини готового тіста скачують кульки і кладуть їх на 30 хвилин в холодильник.

  4. Деко, на якому буде готуватися випічка, змащують маргарином і розгортають основну частину тіста. Поверх неї розподіляють варення по всій поверхні. Остигнули в холодильнику кульки тіста з допомогою терки подрібнюють над листом, щоб тісто рівномірно покрило всю пряник.

  5. Виріб випікають в духовці, встановивши її нагрівання на 180 градусів. На те, щоб пряник випекли, буде потрібно приблизно півгодини. Подають пряники з варенням порційними шматочками.

Медовий пряник в домашніх умовах

У цьому рецепті пряники готують на меду і прикрашають молочної помадкою. Велика кількість родзинок і кокосової стружки додадуть випічці більш святкового вигляду і неповторний смак.

Час готування: 1 година 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Чай чорний (міцно заварений) – 1 ст.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Олія – ​​0,5 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кориця – 1/3 ч. л.
  • Порошок какао – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2,5 ст.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Сода – 1 ч. л.

Для помадки:

  • Молоко – 0,5 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Барвник харчової – за бажанням.

Для прикраси:

  • Стружка кокосова – за смаком.

Процес приготування:

  • У міцно завареному чорному чаї розчиняють вказане кількість меду і трохи охолоджують його.

  • У глибокій мисці змішують чай з цукром і яйцем, масу збивають віночком або за допомогою міксера, а потім поступово вливають в неї олію і всипають корицю з какао-порошком.

  • Ізюм обдають окропом, обсушують і змішують окремо зі столовою ложкою борошна, щоб він краще розподілився по тісту при з’єднанні з ним.

  • Тісто перемішують з родзинками і додають соду, а потім потрібну кількість борошна. У форму для запікання викладають вийшла заготовку і тримають в духовці, яку попередньо включають до 170 градусів, протягом 45 хвилин.

  • У сотейнику змішують молоко і цукор, додають вершкове масло, яке зручніше заздалегідь порубати шматочками, і доводять масу до кипіння. Потім в помадку всипають борошно і барвник і тримають її на вогні, інтенсивно помішуючи, ще 2 хвилини.

  • Злегка остигнула пряники поливають помадкою, а зверху прикрашають кокосовою стружкою і дають застигнути протягом години.

Як спекти смачні пряники на кефірі в домашніх умовах?

У цьому рецепті для приготування пряники використовують кефір, а прикрасити таку випічку рекомендується будь-якими свіжими ягодами. Виріб підходить для подачі до сімейного чаювання або для зустрічі з друзями або однодумцями.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Цукор – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Варення – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Борошно пшеничне – 2,5 ст.
  • Сода, гашене оцтом, – 1 ч. л.
  • Олія – ​​за смаком.
  • Ванілін – за смаком.
  • Ягоди свіжі – для прикраси.

Процес приготування:

  1. Цукор розтирають з яйцями, потім кладуть до них ванілін і варення. Масу добре збивають.

  2. Додають соду, яку потрібно спочатку погасити невеликою кількістю столового оцту, і збивають, щоб вийшла суміш збільшилася в обсязі в два рази.

  3. Слідом вливають кефір і потроху всипають просіяне борошно.

  4. У тісто вливають трохи масла: це дозволяє виробу довше зберігати свіжість.

  5. Отриману масу перекладають у форму для запікання і тримають в духовці, яку спочатку розігрівають до 180 градусів, протягом півгодини або 40 хвилин. Подають пряники злегка охолодженою.

Швидкий і простий рецепт пісних пряників

Такий варіант пряники підходить під час посту або для тих, хто з тих чи інших причин обмежує вживання ряду продуктів. Пісна пряник не менше смачна, ніж звичайна, а наявність в ній сухофруктів і горіхів робить її ще й корисною.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода або сік – 250 гр.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Олія – ​​0,5 ст.
  • Борошно пшеничне – 1,5 ст.
  • Порошок какао – 2 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
  • Ізюм, курага або інжир – 0,5 ст.
  • Горіхи рубані – 0,5 ст.
  • Джем або варення – для прикраси.

Процес приготування:

  1. У сотейнику змішують цукор з водою або соком, медом і олією, а потім нагрівають до 60 градусів.

  2. Окремо в глибокій посуді змішують сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао-порошок, розпушувач і спеції – корицю з коріандром.

  3. З’єднати суху суміш і рідку, добре вимішувати, поки маса не стане однорідною, а після додати в неї горіхи і нарізані сухофрукти.

  4. Готове тісто перекладають в форму, в якій виріб буде випікатися, і тримають близько 35 хвилин в духовці, заздалегідь розігрітій до 200 градусів.
  5. Отриману пісну пряники слід трохи охолодити і змастити улюбленим джемом або варенням.

Дуже смачні пряники на молоці в духовці

Простий спосіб випічки смачної пряники, яку можна прикрасити цукровою пудрою. Тісто по даним рецептом готують на молоці і додають улюблене варення. Хороший спосіб порадувати сім’ю смачним і нескладним в приготуванні десертом.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 20.

Інгредієнти:

  • Молоко – 2 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Варення – 2 ст.
  • Борошно пшеничне – 3,5 ст.
  • Сода – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

  1. Яйця і цукор розтирають, додають молоко і варення, а також соду, яку гасити не потрібно.

  2. Просіяне борошно поступово вводять в молочно-яєчну суміш і замішують густуватої тісто.

  3. Заготівлю поміщають в форму для випічки, яку спочатку потрібно або змастити будь-яким жиром, або вистелити пергаментом.

  4. Печуть пряник в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці протягом 40 хвилин.

  5. Перед подачею пряники охолоджують і нарізають шматочками. Можна присипати її цукровою пудрою.

Пишні і повітряні пряники на сметані

Пряники на сметані виходить повітрям і ніжною, особливо якщо використовувати жирну свіжу сметану. У випічку додають будь-які горіхи, але найсмачніше десерт виходить з подрібненим волоським горіхом.

Час готування: 1 година 10 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 20.

Інгредієнти:

  • Мед – 2 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Горіхи – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.

Процес приготування:

  1. У мед всипають соду, перемішують і залишають на 5-10 хвилин.

  2. Після цього туди ж розбивають яйця і додають цукор, все гарненько перемішують і дають відстоятися ще протягом 5 хвилин.

  3. Масло слід розм’якшити і додати в тісто, добре перемішують масу і залишають ще на 5 хвилин.

  4. На наступному етапі кладуть в тісто сметану і подрібнені горіхи, знову чекають 5 хвилин. У самому кінці в тісто невеликими порціями вводять борошно, поки воно не набуде консистенції густої сметани.

  5. Масу перекладають в ємність для випікання і тримають в духовці близько півгодини, перевіряючи готовність дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Рекомендована температура випікання – 180 градусів.

Як спекти пряники з сиром в духовці?

Нескладний у приготуванні рецепт пряників, в який додають сир. Краще вибирати молочний продукт пожирніше, щоб пряник не вийшла занадто сухий і вийшла смачною. Крім того, більш жирні молочні продукти несуть більше користі, ніж знежирені.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Сир – 400 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Масло вершкове заморожене – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор ванільний – за смаком.
  • Шоколад тертий – для подачі.
  • Ягоди свіжі – для подачі.

Процес приготування:

  1. Яйця розтирають з сиром, а потім туди додають поступово цукор звичайний разом з ванільним і вимішують до однорідного стану, додавши 2 ст. л. борошна, щоб начинка під час випікання не розтікалася.

  2. Окремо просіюють борошно і додають натерте заморожене масло. Інгредієнти з’єднують, щоб вийшла своєрідна крихта.

  3. У ємність для випічки висипають половину підготовленої крихти, розрівнюють і викладають рівномірно сирну начинку, а зверху присипають другою частиною крихти з борошна і масла.

  4. Пряники готують при 180 градусах в духовці, поки вона не придбає красиву рум’яної скоринки.

  5. Випічці дають охолодитися, а перед подачею прикрашають свіжими ягодами або посипають тертим шоколадом.

Пряники з варенням на чорному чаї

Пряники на чаї готується легко, проте для отримання максимально смачною випічки слід брати чай високої якості, щоб заварка вийшла насиченою: від цього багато в чому залежить смак пряники.

Час готування : 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 230 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Розпушувач – 3 ч. л.
  • Чай чорний (міцно заварений) – 250 мл.
  • Олія – ​​2 ст. л.
  • Варення – 2 ст. л.
  • Пудра цукрова – 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. У глибокій мисці з’єднують сухі продукти – борошно з цукром і розпушувачем.

  2. Заздалегідь заварений і охолоджений чай змішують окремо з маслом і акуратно додають в суху суміш. Добре перемішують.

  3. На наступному етапі в тісто додають варення і перевіряють консистенцію: тісто має бути досить рідким.

  4. У ємність для випічки , яку потрібно або змастити олією, або вистелити пергаментом, виливають тісто і відправляють його в духову шафу на півгодини при нагріванні в 180 градусів.
  5. Готовий виріб ріжуть шматочками і прикрашають цукровою пудрою.

Шоколадні пряники з какао в домашніх умовах

Какао-порошок робить таку пряник більш насиченою за кольором і надає шоколадний смак, а родзинки надає випічці соковитості. Пряники сподобається і дітям, і дорослим, а подавати її можна як з охолодженими напоями, так і з гарячим чаєм або кавою.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Вода – 250 мл
  • Олія – ​​130 мл
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ст. л.
  • Порошок какао – 1,5 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 380 гр.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Горіхи – 100 гр.

Процес приготування:

  1. У мисці змішуються вода і два види цукру, а потім туди ж додається м’яке, краще розтоплене масло.

  2. 100 гр . борошна в окремому посуді змішуються з какао-порошком і розпушувачем, а потім суху суміш акуратно вводять в рідку солодку основу.

  3. Слідом тісто доводять до потрібної кондиції, додаючи решту обсягу борошна невеликими порціями і ретельно заважаючи масу.

  4. Ізюм промивають і дають обсохнути на паперовому рушнику.

  5. Горіхи рубають ножем або в блендері до крихти середнього розміру, а потім разом з родзинками вводять в тісто.

  6. У форму для випічки акуратно перекладають масу, яка повинна являти собою по консистенції густу сметану. Випікають виріб протягом 50 хвилин, включивши нагрів духовки на 180 градусів.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал