Салат Лисичка – 4 смачних рецептів з покроковими фото

Салат Лисичка — це надзвичайно смачна закуска, яка має багато інтерпретацій, як і всі салати. Кожна господиня привносить щось нове в закуску, поєднуючи різні інгредієнти. Лисичка менш поширений салат, ніж традиційні, наприклад, «олів’є», «вінегрет» або «оселедець під шубою». Але від цього не стає менш апетитною. З великим задоволенням ділюся цієї підбіркою і сподіваюся, що буду вам корисною.

Салат Лисичка під шубою

Салат Лисичка під шубою виходить неймовірно красивим і мега апетитним. Інгредієнти підібрані ідеально і відмінно поєднуються між собою. Звичайний день перетвориться в свято з цим салатиком. Закуска ошатно і вигідно виділиться серед інших страв.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 300 гр.
  • Гриби – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Морква по-корейськи – 200 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть інгредієнти згідно з зазначеним вище списком. Курятину відваріть в підсоленій воді. Яйця сполосніть, відваріть круто.

Крок 2. З цибулини видаліть лушпиння і подрібніть, як вам подобається. Лисички промийте під краном, порубати довільно. Сковорідку нагрійте на вогні. Влийте масло і підсмажте цибулю з грибами. Готуйте, поки не випарується зайва волога. Підсоліть.

Крок 3. Візьміть блюдо для збірки салату. Курку подрібніть і розкладіть по поверхні.

Крок 4. Злегка підсолити, заправити майонезом.

Крок 5. Сир натріть на терці. Я люблю сорти « Сулугуні » або « Моцарели ». Розкладіть на курячий шар.

Крок 6. Потім розподіліть грибний шар.

Крок 7. Зварені курячі яйця очистіть від шкаралупи і натріть на терці. Присипте грибний шар. Трохи натертих білків залиште для декору.

Крок 8. Промажте майонезною сіточкою.

Крок 9. Розкладіть морквину по-корейськи і залишився білок, щоб вийшов лисячий хвіст. Я готую корейську морквину самостійно, ви можете використовувати магазинну версію.

Крок 10. Запрошуйте сімейство до трапези. Їжте із задоволенням і отримуйте насолоду!

Салат Лисичка з грибами

Салат Лисичка з грибами – цікавий варіант пікантною закуски. Немає нічого особливого в цьому салаті, але сушені гриби перетворюють його в гастрономічний шедевр. Аромат стоїть неймовірний, так і вабить їдців на кухню. Зберіть казкову закуску, і ви залишитеся під нереальним враженням.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Гриби сушені – 50 гр.
  • Морква по-корейськи – 200 гр.
  • Огірки солоні – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Майонез – 200 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл.
  • Мінеральна вода – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Беріть тільки якісні та перевірені продукти, у яких позитивні відгуки.

Крок 2. Сухі гриби залийте окропом і залиште хвилин на 30. Злийте воду і промийте.

Крок 3. Гриби складіть в каструлю, залийте 0,5 літра окропу і поставте на вогонь. Закип’ятіть, зніміть піну. Готуйте не менше півгодини. Злийте воду і промийте гриби.

Крок 4. Проведіть другу варіння в підсоленій воді, теж хвилин 30. Зцідіть через друшляк.

Крок 5. Охолонувши гриби наріжте.

Крок 6. Куряче філе промийте, залийте водою. Варіть при мінімальній температурі півгодини.

Крок 7. З цибулини видаліть лушпиння і наріжте півкільцями. Складіть в ємність, залийте оцтом і мінералкою. Маринуйте 15 хвилин, після чого злийте рідину.

Крок 8. Солоні огірочки наріжте квадратиками.

Крок 9. М’ясо остудити в бульйоні, а потім подрібніть, як огірки.

Крок 10. Яйця сполосніть, приготуйте круто. Видаліть шкаралупу. Наріжте квадратиками.

Крок 11. Візьміть об’ємну ємність і з’єднайте складові апетитної закуски.

Крок 12. Приперчіть. Заправити майонезом. Очищений часник меленько наріжте, і відправте до вмісту салатника.

Крок 13. Об’єднайте складові, перемішавши. Спробуйте, якщо буде потрібно, збалансуйте за смаком. Запрошуйте рідних трапезувати. Їжте із задоволенням і отримуйте насолоду!

Салат Лисичка з копченою куркою

Салат Лисичка з копченою куркою – максимально простий і швидкий варіант закуски для гостей, які вже стоять на порозі. Зайняті господарі оцінять цю закуску і запишуть в фаворити. Все гранично просто. 15 хвилин і салат готовий, гості ситі і щасливі. І на кухні не потрібно стояти годинами і виготавлювати частування.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Курка копчена – 200 гр.
  • Морква по-корейськи – 150 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Міцні огірочки обдайте під краном і просушіть паперовими рушниками. Відріжте кінчики. Настругати соломкою.

Крок 2. Придбайте свіжу копчену курятину, у мене стегенце.

Крок 3. М’ясо зніміть з кісток і шкіри і подрібніть, дотримуючись однаковий спосіб нарізки.

Крок 4. Продукти перекладіть в об’ємну ємність, щоб зручніше було перемішувати.

Крок 5. Далі додайте морквину по-корейськи. Я готую її самостійно, ви можете використовувати магазинну версію.

Крок 6. Додайте майонез за смаком. Перемішайте. Спробуйте, якщо потрібно, збалансуйте смак спеціями.

Крок 7. Озбройтеся кулінарним кільцем, складіть салат на тарілку. Запрошуйте гостей трапезувати. Їжте із задоволенням. Приємної насолоди!

Салат Лисичка з оселедцем

Салат Лисичка з оселедцем – закуска, яка повалить вас в шок. Спочатку здасться, що поєднання грибів і оселедця – це щось зі світу фантастики, а потім ні вас, ні ваших близьких не відтягнеш від дивовижного страви. Це я вам обіцяю. Якщо боїтеся експериментів – дійте!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Оселедець – 400 гр.
  • Гриби – 400 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Олія – 7 ст.л.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Беріть тільки якісні та перевірені продукти. З цибулини зніміть лушпиння. Морквину помийте щіткою і очистіть від шкірки за допомогою ножа або овощерезки. Почищену морквину натріть на терці. Шампіньйони очистіть від шкурки і наріжте скибочками.

Крок 2. Цибулину подрібніть довільно. Підсмажте разом з грибами на розігрітій сковорідці з олією. Готуйте, поки не випарується зайва волога. Підсоліть і приперчіть. Приберіть зі сковороди.

Крок 3. Другу цибулину теж подрібніть довільно і разом з морквиною пасеруйте до м’якого стану. Підсоліть, приправте молотим коріандром. Приберіть зі сковороди.

Крок 4. Оселедець відокремите від кісточок. Поріжте квадратиками. Розкладіть на тарілку.

Крок 5. Картопля промийте під водою і зваріть в мундирах. Остудіть, очистіть від шкурки. Наріжте квадратиками. Покладіть на оселедець. Промажте майонезом.

Крок 6. На картопляному шарі розкладіть гриби з цибулею. А в ув’язненні морквину з цибулею. Задекоруйте майонезною сіточкою. Яскравий салат готовий. Кличте друзів і їжте з насолодою.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал