Сирний пиріг – 10 простих і смачних рецептів у духовці з покроковими фото

Сирний пиріг – це проста і смачна випічка, яка користується і буде користуватися величезною популярністю. Для приготування використовують різноманітне тісто: бісквітне, дріжджове, листкове, прісне та інше. Сирну начинку добре доповнюють фрукти, ягоди і навіть шоколад. Десерт можна приготувати як для урочистих випадків, так і для сімейної вечері.

Сирний пиріг з піщаною крихтою

Сирний пиріг на основі пісочної крихти досить популярний за простоту приготування та гарний смак. Крихту замішуємо тільки на борошні та вершковому маслі. Для пирога вибираємо якісний сир. Пиріг подається до столу тільки остуджений, він смачніший.

Сирний пиріг з яблуками в духовці

Сирний пиріг з яблуками – популярна випічка, смачна і варіантів її приготування багато, всі вони відрізняються видом тіста. Сир або додають у тісто, або використовують як начинку разом із яблуками. У цьому рецепті замішуємо тісто як для оладок та на йогурті з содою та медом. Рецепт простий та швидкий.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Борошно – 1,5-2 ст.
  • Йогурт (кефір) – 1,5 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Мед – 2 ст.
  • Цукор – 0.5 ст.
  • Сир – 1 ст. (Неповний)
  • Яблуко – 2 шт.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Оцет – 1/3 ч.л.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.

Процес приготування:

Крок 1. Для тіста взяти натуральний та без різних добавок та наповнювачів йогурт. Його можна замінити на склянку кефіру.

Крок 2. Йогурт перекласти в посуд для замісу тіста, розбити одне яйце і вінчиком ці інгредієнти перемішати.

Крок 3. Потім у цю суміш насипати півсклянки цукру, але можна й більше.

Крок 4 Мед розтопити і додати дві ложки до йогуртової суміші. Мед зробить пиріг більш пишним та посилить смак.

Крок 5. Погасити оцтом соду і додати до суміші.

Крок 6. Потім порційно до суміші насипати півтори склянки борошна та вінчиком замісити тісто. Консистенція його повинна вийти як для оладок, тому кількість муки визначайте самі. Яблука очистити від шкірки, нарізувати|нарізати| шматочками і перемішати з|із| тістом.

Крок 7. Форму для випічки змастити будь-яким маслом і перелити в неї замішане з яблуками тісто. У тісті ложкою зробити кілька поглиблень і розкласти сир внизу.

Крок 8. Духовку розігріти до 170 градусів. Випікати пиріг протягом 40-50 хвилин, що залежить від вашої духовки і до готовності. Спечений сирний пиріг із яблуком перед подачею трохи остудити. Вдалої та смачної випічки!

Простий та смачний сирний пиріг з ягодами

Тандем сиру з ягодами в начинці для пирога багатьом подобається. Ця домашня випічка недорога, проста у приготуванні та дуже смачна. Ягоди можна використовувати будь-які і навіть заморожені, але зі свіжими ягодами завжди ароматнішими. У цьому рецепті печемо сирний пиріг на пісочному тісті та із замороженою полуницею.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Борошно – 1.5 ст.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир – 500 гр.
  • Цукор – 0.5 ст.
  • Полуниця заморожена – 400 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати у вказаній кількості всі продукти для пирога. Полуницю розморожувати не треба.

Крок 2. Борошно просіюємо через сито і змішуємо з чайною ложкою розпушувача. У посуд для замісу тіста кладемо розм’якшене за кімнатної температури вершкове масло, насипаємо до нього цукор і міксером все добре збиваємо. Потім до цієї суміші пересипаємо борошно.

Крок 3. Замішуємо тісто вінчиком, щоб вийшла дрібна крихта. Якщо тісто збирається в грудочки, то досипаємо ще муки.

Крок 4. Застилаємо папером будь-яку форму для випікання. На неї поступово пересипаємо половину пісочної крихти.

Крок 5. В окремому посуді збиваємо в однорідну масу сир з яйцями та цукром на свій смак.

Крок 6. Сирну масу рівним шаром викладаємо у форму поверх крихти.

Крок 7. На шар сиру поміщаємо ягоди полуниці і рівномірно засипаємо її рештою піщаної крихтою.

Крок 8. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Випікаємо пиріг протягом 40-50 хвилин до повної готовності.

Крок 9. Спечений сирний пиріг з ягодами трохи остуджуємо, перекладаємо з форми на страва і подаємо до чаю. Вдалої та смачної випічки!

Як спекти сиро-шоколадний пиріг у духовці?

Сирно-шоколадний пиріг хоч і готується зі звичайних продуктів, але виглядає шикарно та святково. Процес приготування простий: замісити тісто, приготувати начинку, сформувати пиріг, запекти та остудити. Готуємо пиріг на основі шоколадної крихти, а до сиру додамо крохмаль зі сметаною, щоб вийшла подібність до суфле.

Час приготування: 1 година 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 8.

Складові:

  • Борошно – 400 гр.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Какао – 4 ст.
  • Цукор – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир – 600 гр.
  • Сметана – 200 мл.
  • Крохмаль – 2 ст.л.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У посуді для замісу тіста розтираємо до однорідного стану м’яке вершкове масло зі 100 г цукру.

Крок 2. До цієї суміші насипаємо чотири ложки какао-порошку.

Крок 3. Потім насипаємо просіяне через сито пшеничне борошно.

Крок 4. Лопаткою ці інгредієнти перетираємо до дрібної крихти.

Крок 5. Будь-яку форму для випікання застеляємо папером і на неї наносимо шар олії.

Крок 6. Половину шоколадної крихти пересипаємо у форму і розділимо рівним шаром.

Крок 7. Для начинки в інший посуд кладемо сир, додаємо до нього 150 г цукру, ванілін, дві ложки крохмалю та сметану.

Крок 8. Вінчиком або лопаткою ці інгредієнти змішуємо в однорідну гладку масу. Сирну начинку викладаємо рівним шаром поверх крихти.

Крок 9. Шар сиру рівномірно засипаємо рештою крихти.

Крок 10. Розігріваємо духовку до 170 градусів. Випікаємо пиріг протягом 1 години, не менше.

Крок 11. Спечений пиріг дістаємо з духовки та залишаємо на деякий час для охолодження, не виймаючи з форми, а потім видаляємо форму.

Крок 12. Сирно-шоколадний пиріг з ніжною начинкою нарізаємо шматочками та подаємо до чаю. Вдалої та смачної випічки!

Дуже смачний сирний пиріг з вишнею

Відмінним вибором для чаювання може бути у вас сирний пиріг з вишнею, як десерт із чудовим збалансованим смаком. Готуємо пиріг на простому піщаному тісті, хоча є й складні варіанти типу чізкейка чи брауні. Вишня підходить будь-яка, а в цьому рецепті використовуємо заморожену вишню, що на смак пирога не впливає.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Борошно – 150 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Цукор – 7 ст. без гірки.
  • Вишня, розморожена – 200 грн.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу згідно з рецептом підготуємо всі продукти для пирога. Заморожену вишню пересипаємо на тарілку та залишаємо для розморожування.

Крок 2. У посуд для замісу тіста кладемо м’яке вершкове масло, насипаємо три ложки цукру і добре розтираємо.

Крок 3. На жовтки та білки ділимо яйця, і білки відразу ставимо в холодильник. Жовтки перекладаємо до масляної суміші та перемішуємо.

Крок 4. Потім до цієї суміші насипаємо борошно, що просіює, і ложкою замішуємо тісто. Якщо воно вийшло дуже туге, можна додати до тіста 1-2 ст. ложки крижаної води. Тісто згортаємо в колобок.

Крок 5. Потім замішене тісто укладаємо у круглу форму для випічки, сформувавши по краю бортики. Форму із тістом ставимо в холодильник на 20–30 хвилин.

Крок 6. В іншому посуді розтираємо сир із трьома ложками цукру.

Крок 7. Охолоджені білки збиваємо міксером протягом 5 хвилин у стійку піну.

Крок 8. Збиті білки перекладаємо до сиру та акуратно перемішуємо.

Крок 9. З розмороженої на цей час вишні повністю зливаємо сік.

Крок 10. Ягоди рівним шаром викладаємо поверх тіста.

Крок 11. Шар вишні рівномірно покриваємо сирно-білковою масою. Ставимо пиріг на 50 хвилин|мінути| в духовку, заздалегідь розігріту до 180°С.

Крок 12. Спечений пиріг обов’язково остудити, діставши його з духовки.

Крок 13. Готовий сирний пиріг з вишнею посипаємо цукровою пудрою, нарізаємо шматочками та подаємо до чаю. Смачного!

Сирно-лимонний пиріг у домашніх умовах

Ніжну сирну випічку люблять як дорослі, так і діти. Варіантів її приготування дуже багато. У цьому рецепті готуємо сирний пиріг зі смаком та ароматом лимона. Поєднання сиру з лимоном чудове та інші доповнення не потрібні. Тісто для пирога замішуємо на яйцях, розпушувачі та вершковому маслі. Лимон додаємо як у тісто, так і в сирну начинку.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 8.

Складові:

Для тіста:

  • Борошно – 120 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сік лимона – 2 ст.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Сир – 400 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.
  • Цукор – 80 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу увімкнути духовку на 160°С. Форму для випікання, бажано роз’ємну, застелити папером.

Крок 2. У мікрохвильовій печі або на водяній бані розтопити все вершкове масло.

Крок 3. Вказану в рецепті кількість інгредієнтів для начинки сиру (цукор, ванілін, сир, яйце і лимонну цедру) помістити в чашу міксера і на максимальній швидкості збити в пишну масу.

Крок 4. У посуді для замісу тіста змішати борошно, що просіює, з цукром, розпушувачем, сіллю і ваніліном.

Крок 5. У цю борошняну суміш розбити два яйця, додати лимонну цедру та розтоплену олію та швидко замісити тісто до гладкого однорідного стану. Його консистенція має бути, як густа сметана.

Крок 6. Примішене тісто відразу перелити у форму.

Крок 7. Поверх тіста акуратно і рівним шаром укласти начинку сиру. Поверхню її розрівняти лопаткою.

Крок 8. Пиріг помістити в духовку на 40 хвилин.

Крок 9. Спечений сирно-лимонний пиріг остудити у формі, потім його акуратно витягнути на страва сервіровки і подати до чаю. Вдалої та смачної випічки!

Заливний сирний пиріг на швидку руку

Заливні пироги з різними начинками справедливо відносять до домашньої випічки нашвидкуруч. У цьому рецепті готуємо заливний сирний пиріг. Тісто замішуємо на кукурудзяній муці, сирі, сметані та яйцях. На смак пиріг можна доповнити ягодами або фруктами. Десерт у вас вийде дуже легким і за рахунок сиру зі сметаною досить ситним.

Час приготування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Складові:

  • Борошно кукурудзяне – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Тростинний цукор – 180 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Сметана – 120 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для пирога підготувати у зазначеній у рецепті кількості. Відразу увімкнути духовку на 180°С.

Крок 2. У посуд для замісу тіста розбити курячі яйця, насипати до них тростинний цукор і вінчиком або міксером збити в пишну масу.

Крок 3. Потім у цю масу покласти сир зі сметаною та акуратно перемішати до однорідного стану.

Крок 4. Кукурудзяне борошно просіяти через сито і пересипати до рідкої основи тіста. Додати щіпку солі.

Крок 5. Вінчиком замісити тісто до гладкої та без грудочок текстури.

Крок 6. Форму для випікання змастити невеликою кількістю вершкового масла|мастила|. У неї перелити замішане тісто і розрівняти поверхню лопаткою.

Крок 7. Пиріг на 30-35 хвилин поставити в розігріту духовку і випікати до рум’яного кольору та «сухої палички».

Крок 8. Приготований нашвидкуруч заливний сирний пиріг остудити, акуратно дістати з форми і подати до чаю, декорувавши будь-яким топпінгом або цукровою пудрою. Смачної та вдалої випічки!

Як приготувати пиріг з сиром?

Банани та десерти на їх основі люблять багато хто. М’якуш банана відмінно дружить з сиром, тому випічка на основі цих інгредієнтів завжди виходить смачною та корисною. У цьому рецепті готуємо сирно-банановий пиріг для прихильників правильного харчування. Пшеничне борошно замінимо рисовим і цукор можна, замінити будь-яким цукрозамінником.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Складові:

  • Сир – 125 гр.
  • Борошно – 25 гр.
  • Банан – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Какао – 2 гр.
  • Розпушувач – ½ ч.л.
  • Замінник цукру – 5 грн.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувати відповідно до рецепту та потрібної кількості порцій всі інгредієнти для торта. У посуд для замісу тіста кладемо банан та розминаємо вилкою. До банану розбиваємо яйце, кладемо сир і перемішуємо міксером. Потім до цієї маси насипаємо борошно, що просіює, з розпушувачем і замішуємо рідке тісто. Наприкінці замісу додаємо до нього замінник цукру.

Крок 2. Примішане тісто розділяємо навпіл. В одну половину насипаємо какао і добре перемішуємо. У нас вийшло темне та біле тісто. Столовою ложкою по черзі перекладаємо тісто в силіконову форму, щоб вийшла подібність «Зебри».

Крок 3. Поверхню пирога вирівнюємо ложкою. Випікаємо пиріг у духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 30 хвилин. Такий пиріг можна запекти в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 5 хвилин.

Крок 4. Спечений сирно-банановий пиріг трохи охолоджуємо, витягаємо з форми та подаємо до чаю. Пиріг на свій смак можна доповнити свіжими ягодами. Смачного!

Покроковий рецепт сирно-гарбузового пирога

Гарбуз сам по собі має прісний смак і особливий запах, що не всім подобається, тому його поєднують з іншими продуктами для зміни смакової композиції страви. Гарбуз гармоніює з сиром, і випічка виходить дуже ніжною. Готують сирно-гарбузові пироги по-різному. У цьому рецепті формуємо сир пошарово, чергуючи шари гарбуза та сиру.

Час приготування: 1 година 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Манна крупа – 3 ст.
  • Сир – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 2 ч.л.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Гарбуз – 500 грн.
  • Цукор – 6 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Вибраний для пирога гарний гарбуз очистити від шкірки та насіння, нарізати середніми шматочками і протягом 45 хвилин запекти в духовці при 180°С.

Крок 2. Запечений гарбуз перекласти в чашу блендера, насипати до нього 3 ложки цукру з 1,5 ложками манної крупи та подрібнити до однорідного стану.

Крок 3. Збити одне яйце, додати|добавляти| до гарбузової маси і все перемішати.

Крок 4. В інший посуд перекласти сир, насипати до нього решту цукру з манкою, розбити яйце, додати заздалегідь замочений родзинки та вилкою ці інгредієнти добре перемішати.

Крок 5. Застелити папером будь-яку форму для випікання. У форму столовою ложкою пошарово викласти підготовлені маси. Спочатку рівним шаром викласти три ложки гарбузової маси.

Крок 6. Поверх її укласти рівним шаром три ложки сирної маси.

Крок 7. Отже, чергуючи, викладаємо всю масу. Верхнім шаром має бути сир.

Крок 8. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Випікаємо пиріг протягом 40-50 хвилин і дерев’яною паличкою перевіряємо готовність випічки.

Крок 9. Спечений сирно-гарбузовий пиріг трохи остуджуємо, перевертаємо на страва сервіровки, декоруємо за своїм смаком і подаємо до чаю. Смачної та вдалої випічки!

Дріжджове пиріг з сирною начинкою

Найбільш популярні сирні пироги на тісті без дріжджів і нашвидкуруч, але є смачніший варіант цієї домашньої випічки – дріжджовий пиріг з сиром. Він вимагає часу та деякого навички у роботі з таким тістом, але результат відмінний. Пиріг виходить ароматним, красивим та дуже ніжним. Тісто замішуємо на молоці, сухих дріжджах та опарним способом. Сир беремо будь-якої жирності. У начинку до сиру додамо трохи сиру сиру.

Час приготування: 2 години 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 10.

Складові:

Для тіста:

  • Цукор – 120 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – 4 гр.
  • Борошно – 600 гр.
  • Молоко – 250 грн.
  • Дріжджі сухі – 8 грн.

Для начинки:

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 80 гр.
  • Цукор ванільний – 8 гр.
  • Сир – 400 гр.
  • Сир домашній – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед потрібно відміряти кількість інгредієнтів для пирога згідно з рецептом.

Крок 2. Молоко нагріти до 35-37 градусів, перелити в посуд для замісу тіста, насипати до нього сухі дріжджі, ложку цукру і чотири столові ложки борошна, що просіює. Ці інгредієнти добре перемішати. Це буде опара для тіста. Її поставити в тепле місце на півгодини для активації дріжджів та підйому маси.

Крок 3. Після закінчення цього часу будь-яким способом розтопити вершкове масло і перелити його в опару, що піднялася. Насипати до неї 100 г цукру, порційно додати все борошно і руками замісити тісто до однорідного гладкого стану. Тісто має бути м’яким і не прилипати до долоні. Прикрити посуд серветкою і поставити в те ж тепле і без протягу місце на 1 годину.

Крок 4 Для начинки в окремий посуд покласти сир. До нього розбити курячі яйця, додати домашній сир, ванільний та решту цукру. Начинку ложкою добре перемішати.

Крок 5. Дріжджове тісто, що підійшло, обім’яти долонею, відокремити третину для декору і розкачати качалкою в пласт, відповідний вашій формі для випічки. Форму змастити маслом і укласти в неї тісто, що розкотило, сформувавши по краю бортики висотою до 3 см.

Крок 6. На тісто рівним шаром викласти сирну начинку. Решта тіста тонко розкотити і на свій смак сформувати прикрасу пирога. Духовку наперед розігріти до 180°С. Пирогу дати 20 хвилин|мінути| для вистоювання. Випікати дріжджовий пиріг із сирною начинкою протягом 35 хвилин. Спечений пиріг трохи остудити і, нарізавши порційно, подати до чаю. Смачної та вдалої випічки!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал