Як приготувати зубатку? Зубатка – 9 смачних рецептів приготування страв з покроковими фото

08b3f2fc9ec1cab1355e90417fc1c5b2

Зубатка – це дуже ніжна і смачна біла риба, яку можна смачно приготувати різними способами: в духовці або на плиті. Страви з зубатки актуальні як для домашнього, так і для святкового столу. Беріть на замітку нашу перевірену кулінарну добірку із дев’яти рецептів з покроковими фото.

Смажений стейк зубатки на сковороді

Смажений стейк зубатки на сковороді виходить дуже смачним, ситним та привабливим. Таке частування ідеально підійде для сімейного обіду, вечері чи перекушування. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стейки зубатки – 1 кг.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.
  • Сіль – 1 ст.
  • Борошно – 5 ст.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

c2945c56fb87396b8aa03f7c23712aec

Крок 2. Стейки зубатки розморожуємо природним чином або заливаємо холодною водою разом із оцтом на 20 хвилин. Оцет можна замінити лимонним соком.

1a1ef49037e39e0363cbfc6109ff478c

Крок 3. Після розморожування рибу обсушуємо за допомогою паперових рушників, солимо та залишаємо на 20 хвилин.

c75c300001b2eddb21377902293239c5

Крок 4. Далі кожен стейк обвалюємо у борошні.

829a1d1618c6ee48b60c037bb69eb9c2

Крок 5. Підготовлену рибу перекладаємо в сковороду, розігріту з олією.

0d5689ba0b8e4a86c807eb790445bd65

Крок 6. Обсмажуємо кожен шматок до рум’янцю з обох боків.

63288d6e27793f9977e61d921f307476

Крок 7. Смажений стейк зубатки на сковороді готовий. Можна пригощатись!

52b183eeee32a9d4e019f366c92464ab

Зубатка запечена з картоплею

Зубатка, запечена з картоплею, це дуже смачна і ситна страва, яка підійде як для домашнього, так і святкового столу. Таке апетитне частування точно нікого не залишить байдужим. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом із покроковими фото.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Зубатка – 2 стейки.
  • Картопля – 3 шт.
  • Твердий сир – 60 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Приправа для картоплі – 1 ч.л.
  • Лимонний сік – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком. Рибу заздалегідь розморожуємо.

0cf582699f88b77ab68cbf212d6f3a07

Крок 2. Розморожене зубатку обсушуємо за допомогою паперових рушників, натираємо сіллю та перцем.

a05e1e86b25d1e9c954e0c946554cf34

Крок 3. Почищену картоплю ріжемо тонкими кружальцями та викладаємо на фольгу. Посипаємо спеціями та збризкуємо лимонним соком.

c30210932b3c024c67eda4ca2b8b67f2

Крок 4. Рекомендуємо для картоплі використовувати ароматну та злегка гостру приправу.

4a0eefe21e629aaf44e714b2dc9fdaa7

Крок 5. На картопляну подушку викладаємо шматок риби.

4e4a94139fdd85b6c4dff1462626f358

Крок 6. Загортаємо частування у фольгу та відправляємо у розігріту до 180° духовку на 25 хвилин.

892c3e5b8abacece0c145ce87a8891a7

Крок 7. Через 15 хвилин фольгу розкриваємо та посипаємо частування тертим сиром. Даємо йому підрум’янитися.

ea698fba859dbde5b669fd71f29c7843

Крок 8. Зубатка, запечена з картоплею, готова. Подавайте до столу та пригощайтесь!

d760481f1ed31bbcfc288c15f792ddda

Стейк зубатки у духовці

Стейк зубатки в духовці порадує вас не лише цікавим смаком, а й апетитним зовнішнім виглядом. Таке частування можна подавати як до сімейного обіду, так і в рамках святкового меню. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт із фото.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Стейк зубатки –300 гр.
  • Сметана – 4 ст.
  • Оливкова олія – 50 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Приправа для риби – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій ємності змішуємо сметану з оливковою олією.

b2d2df6e9d7f5e62144c184d35806c0c

Крок 2. Також сюди додаємо сіль та приправи.

eda1d14facb02c82cf7a2483615001a5

Крок 3. Продукти добре вимішуємо до однорідності.

88ba060a1f67cbb541e80a7e82a94b44

Крок 4. Рибу розморожуємо природним способом чи холодній воді. Робимо це обережно, оскільки риба може легко розвалитися.

41fdd1ad13a37f1f5a287479ca7d9643

Крок 5. Форму для запікання обов’язково застилаємо фольгою.

31fc50345cda95bb533ae91363a57cc9

Крок 5. Зубатку ріжемо на порційні шматки чи стейки. Викладаємо рибу у форму для запікання. Посипаємо сіллю, перцем і збризкуємо лимонним соком.

9bfcb494e6a1ee0021bd645be2f54421

Крок 6. Всі овочі гасимо в сковороді і викладаємо на лист з рибою рівним шаром.

1205de813db319d3a95afa1db8e91370

Крок 7. Надсилаємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

71c8ddf559c711fc5c429b54a3666bc5

Крок 8. Зубатка з овочами готова в духовці. Подавайте апетитну страву до столу та пригощайтеся!

ccd99a898fd349d91b812fe5b66ea78d

Запечене філе зубатки у духовці

Запечене філе зубатки у духовці виходить дуже апетитним, соковитим та смачним. Таке частування ідеально підійде для сімейного обіду, вечері чи святкового столу. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами. Для приготування використовуйте наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе зубатки – 350 гр.
  • Трави прованські – 1 щіпка.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сухарі панірувальні – 80 гр.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Оливкова олія – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розморожуємо філе зубатки, можна використовувати шматочки зі шкірою. Так вони збережуть форму.

450f7664cd6f104ddc2377cbad1d26cb

Крок 2. Посипаємо рибу сіллю, перцем та прованськими травами. Поливаємо лимонним соком та оливковою олією. Залишаємо маринуватися на 10 хвилин.

ddce8d42ba0d5c43a9e6d83ce6d66df8

Крок 3. Морква та лимон ріжемо тонкими кружальцями. Викладаємо продукти у форму для запікання.

2badebfe0283d6dc9bf65ffa40e99803

Крок 4. Рибні шматочки обвалюємо в панірувальних сухарях.

cba83bc11e4fea4b985152b313c5db5e

Крок 5. Перекладаємо заготовки у форму з овочами. Зверху можна додатково полити оливковою олією.

8e9ea8546e0f4cf1d546713eead2ccb1

Крок 6. Відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.

cbb62c360a905fbc12462b1c21499fce

Крок 7. Запечене філе зубатки у духовці готове. Подавайте до столу, доповнивши гарніром чи свіжими овочами!

48d749694552916e83e02053098e7e4d

Пиріг з зубаткою

Пиріг з зубаткою – це оригінальна кулінарна ідея для вашого сімейного столу чи свята. Така страва виходить неймовірно смачною, ситною та соковитою. Приготувати її зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото з нашої добірки.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе зубатки –300 гр.
  • Сир м’який – 200 гр.
  • Цибуля зелена – 30 гр.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
  • Вершки 20% – 2 ст.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожуємо готове листкове тісто.

27780700d13e7a71c7a1827043bcba14

Крок 2. Зубатку ділимо на філе та нарізаємо невеликими шматочками. Шкіру можна видалити. Доповнюємо рибу подрібненою зеленню.

60bf4409693decaf8d52a380c79b060f

Крок 3. Відмірюємо необхідну кількість м’якого сиру та вершків.

617b17704e334954954eeabfc1fe7330

Крок 4. Викладаємо сир у нашу заготівлю із риби із зеленню. Сир необхідно розкришити руками.

b4d5badfe53df2aae4b3c94d4c593321

Крок 5. Сюди ж вливаємо вершки, додаємо сіль, чорний мелений перець та гірчицю. Добре все перемішуємо.

40fc88a0a66cde51dfb4a78b31aa5b44

Крок 6. Розморожене листкове тісто розгортаємо та в центр викладаємо нашу начинку.

52ffc59a04f26947d03e4a95cd393b9e

Крок 7. Порожні краї тіста надрізаємо та цими смужками закриваємо начинку у вигляді ялинки.

15be86671fe50ddbc7101076b443c051

Крок 8. Перекладаємо нашу заготівлю на лист з пергаментом.

ec5c79b9b65fad54c1731812e5c0faed

Крок 9. Випікаємо за температури 180° близько 35-40 хвилин.

5662678f21dd7595565c4a1393015002

Крок 10. Пиріг з синьою зубаткою готовий. Нарізайте порційними шматками та спробуйте!

da8c65d866020852e2f6107e35356961

Зубатка з цибулею та морквою в духовці

Зубатка з цибулею та морквою в духовці – це смачна та поживна страва, яка підійде як для домашнього, так і для святкового столу. Таке апетитне частування точно нікого не залишить байдужим. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом із покроковими фото.

Час приготування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Зубатка – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква –150 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Соус териякі – 3 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Сік лимонний – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу заздалегідь розморожуємо та обсушуємо за допомогою паперового рушника. Обробляємо на порційні шматки, посипаємо сіллю та поливаємо лимонним соком. Залишаємо на 30 хвилин.

c4e0571ce922d815f51ab411ead55f5c

Крок 2. У цей час очищаємо цибулю і дрібно ріжемо її ножем.

29c6d62e9c4fed5a7d7333ba248439e8

Крок 3. Очищену та промиту моркву натираємо на великій тертці.

a3d93e93810c2ba592e7364bee80f156

Крок 4. Цибулю з морквою відправляємо у форму для запікання, доповнюємо сіллю та сметаною.

e6dfa1da8f280ae7fdcaddfc569ff2db

Крок 5. На овочі викладаємо рибу, яку обмазуємо соусом териякі.

e143524ea56becb41b9df369b57d7de6

Крок 6. Надсилаємо частування в розігріту до 180° духовку на 30 хвилин.

f19d5db1443beec00482a32a987f8616

Крок 7. Зубатка з цибулею та морквою в духовці готова. Подавайте до столу та пригощайтесь!

b0c200de833b241e64e15a9792b60966

Рибний суп з зубатки

Рибний суп з зубатки порадує оригінальним насиченим смаком, апетитним виглядом та поживними властивостями. Відмінне рішення для вашого домашнього обіду. Подавайте частування із хлібом, зеленню чи сметаною, а для приготування використовуйте наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Зубатка –700 гр.
  • Картопля – 250 гр.
  • Морква –150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 3 гр.
  • Вода – 2,5л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

3c34a503bc73fd3782ff0fb17e58bac6

Крок 2. Рибу викладаємо у каструлю та заливаємо водою. Доводимо до кипіння та після варимо 10 хвилин. У процесі кипіння обов’язково прибираємо піну. Також сюди занурюємо кубики картоплі та варимо ще 10 хвилин.

4cdccc13f94ce86e26e15413e1d669cb

Крок 3. У цей час подрібнюємо цибулю та натираємо на тертці морквину. Обсмажуємо овочі на олії до м’якості.

aa80305200676055ea139d2f2f56cc42

Крок 4. Рибу із супу дістаємо на тарілку та остуджуємо. Обсмажені овочі занурюємо у каструлю. Сюди ж відправляємо лавровий лист та горошини перців.

9ce550ec596d65df03956b119eef3731

Крок 5. Охолоджену рибу обробляємо на невеликі шматочки і повертаємо в бульйон. Варимо ще 10 хвилин.

2432358911c2f18d0646da408f1c1101

Крок 6. Наприкінці додаємо сіль та подрібнену зелень. Вимикаємо вогонь і даємо супу трохи настоятися під кришкою.

5181c931e53e2e0158bde65d29381322

Крок 7. Рибний суп із зубатки готовий. Розливайте по тарілках та подавайте до столу!

60179e51d90e89e84eca71d00201a5c7

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал