Яловичина в духовці – 9 рецептів соковитої і м’якої яловичини з покроковими фото

Яловичина в духовці – це ніжне м’ясо, яке розпадається на волокна за мінімального тиску зубцями вилки. Яловичина досить складна у приготуванні, адже трохи перетримавши стейк на сковороді, його неможливо буде вкусити, бо текстура стане дуже жорсткою та схожою на гуму. Однак при запіканні, зіпсувати дане м’ясо практично неможливо, бо при томлінні в духовці, воно готується у власному соку і залишається соковитим, особливо, якщо додати «правильні» спеції і трохи овочів – пальчики оближеш!

Яловичина по-французьки з сиром і помідорами в духовці

Яловичина по-французьки з сиром і помідорами в духовці, приготована під соусом «Бешамель» – це справжня смакова насолода, в якій ви не зможете собі відмовити, лише вчуєте аромат, що наповнює все ваше житло, ще в момент запікання. Соковите м’ясо чудово підійде для подачі до святкового столу.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловича – 500 гр.
  • Масло вершкове – 4 ст.л.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Борошно – 4 ст.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сир твердих сортів – 200 гр.
  • Молоко – 500 мл.
  • Горіх мускатний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з приготування ніжного соусу: в сотейнику нагріваємо вершкове масло, солимо і додаємо очищений зубок часнику. У гарячу суміш висипаємо борошно і дрібку мускатного горіха – активно перемішуємо лопаткою. В отриману масу тонким струменем вливаємо холодне молоко і при постійному помішуванні доводимо до загустіння – знімаємо з конфорки.

Крок 2. Шматок м’яса ополіскуваний і нарізаємо стейками середньої товщини.

Крок 3. Озброюємося кухонним молоточком і відбиваємо шматки з обох сторін – це додасть яловичині м’якість.

Крок 4. Відбивні натираємо сіллю і молотим перцем, укладаємо в жароміцну форму, промазану маслом. Паралельно прогріваємо духову шафу до 180-200 градусів.

Крок 5. Кожну скибочку м’яса покриваємо соусом, присипаємо дрібкою мускатного горіха і подрібненої зелені.

Крок 6. Поверх бешамеля укладаємо слайс помідора, додаємо трохи натертого сиру – прикриваємо заготовки фольгою і запікаємо протягом години. Після, прибираємо фольгу і тримаємо в духовці ще 10-15 хвилин для освіти апетитної скоринки з сиру.

Крок 7. Викладаємо запечене м’ясо на лист зеленого салату і приступаємо до трапези. Смачного!

Яловичина з картоплею по-французьки в духовці

Яловичина з картоплею по-французьки в духовці – це комплексне блюдо, приготувавши яке, вам не доведеться окремо придумувати способи готування м’яса і думати про відповідний гарнір. Завдяки спільному запікання, м’ясо насичує картопляні скибочки своїм жирком – блюдо виходить неймовірно соковитим і насиченим!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

інгредієнти:

  • Яловичина – 250 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – 2 3 ст.л.
  • Цибуля – 70 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед очищаємо шкірку і лушпиння з картоплі і цибулі – овочі ополіскуємо, як і м’ясо.

Крок 2. Картоплю нарізаємо максимально тонкими слайсами.

Крок 3. Цибулину ріжемо кільцями або напівкільцями.

Крок 4. Яловичину розрізаємо на шматочки і, прикривши плівкою, відбиваємо молоточком. Здабрюємо чорним перцем і сіллю на свій смак.

Крок 5. Форму для запікання з високими бортиками змащуємо соняшниковою олією і розділимо 2/3 картопляної нарізки, солимо і перчимо.

Крок 6. Зверху на картоплю викладаємо відбивні.

Крок 7. Покриваємо невеликою кількістю майонезу для більшої соковитості.

Крок 8. Далі йде цибульний шар.

Крок 9. На цибулю кладемо залишилася картоплю.

Крок 10. Слідом, сіточка з майонезу.

Крок 11. Присипаємо листкову заготівлю сиром, подрібненим за допомогою терки. Запікаємо страва півгодини при 180 градусах, далі, прикриваємо фольгою і готуємо ще 40 хвилин.

Крок 12. Запечену яловичину з гарніром розкладаємо по порційних тарілках і знімаємо пробу. Смачного!

Яловичина, запечена в горщику

Яловичина, запечена в горщику – це просте в приготуванні, але в той же час вишукане страву, яке запросто можна запропонувати не тільки рідних до вечері, але і гостям. Повірте, овочі з кубиками м’яса, доповнені приправами і часником, припадуть до смаку кожному!

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2-3.

інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Картопля – 7-8 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Сир – 100 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сметана / майонез – 2-3 ст.л.
  • Олія соняшникова – 50 мл.
  • Кріп / петрушка – 4 гілочки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо зачищаємо від плівок і прожилок і ріжемо на кубики середнього розміру. Смажимо на сильному вогні, на розпеченому соняшниковій олії, до утворення скоринки. Таким чином, сік запечатується всередині нарізки.

Крок 2. Знімаємо яловичину з жароміцного посуду і пасеруємо на тому ж маслі півкільцями цибулі до прозорості. Овочеву пассеровку також знімаємо з вогню.

Крок 3. Картоплю очищаємо і нарізаємо соломкою, обсмажуємо до рум’яності на помірному полум’ї. Цілі, доводити до готовності, у нас немає.

Крок 4. На дно горщиків викладаємо підрум’янене м’ясо, присмачуємо сіллю і молотим перцем.

Крок 5. Поверх кладемо пасерований цибуля і дрібно нарізаний часник.

Крок 6. Далі, картопляна соломка + рублена зелень і сіль. Заливаємо компоненти 100 мілілітрами окропу ( в кожен горщик ).

Крок 7. Присипаємо блюдо сирною стружкою і змащуємо сметаною або майонезом – закриваємо кришкою і переміщаємо в духову шафу.

Крок 8. Тушкуємо страву протягом 40-45 хвилин при температурній позначці в 180 градусів.

Крок 9. Перед подачею до столу, вміст горщиків перемішуємо. Готуйте і отримуйте задоволення!

М’яка і соковита яловичина в рукаві для запікання

М’яка і соковита яловичина в рукаві для запікання – це дієтичне м’ясо, яке готується без додавання масла, відповідно, його калорійність не підвищується за рахунок рослинних жирів. Виходячи з вищесказаного, готувати і вживати таке блюдо можна навіть на вечерю і не турбуватися про зайвих кілограмах!

Час готування – 2 ч. 20 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Соус соєвий – 3-4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Вода – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску викладаємо ріпчасту цибулю, нарізаний товстими півкільцями.

Крок 2. Заливаємо овоч соєвим соусом.

Крок 3. Доповнюємо маринад улюбленими спеціями і сіллю, не забуваючи про те, що соєвий соус і так солоний.

Крок 4. Нарізану порційними шматками яловичину, занурюємо в ароматну суміш і залишаємо мінімум на годину, а краще – на всю ніч.

Крок 5. Просочене м’ясо укладаємо в рукав для запікання і вливаємо трохи води ( близько 50 мілілітрів ), запікаємо протягом 70 хвилин при 200 градусах.

Крок 6. М’яку і розпадається по волокнам яловичину, доповнюємо гарніром і свіжим овочевим салатом – приступаємо до трапези. Смачного!

Соковиті відбивні з яловичини в духовці

Соковиті відбивні з яловичини в духовці – це вишукане блюдо, яке прикрасить будь-який святковий стіл і здивує гостей не тільки своїм естетичним зовнішнім виглядом, але і приголомшливими смаковими характеристиками. Доповнимо м’ясо солодким перцем, сиром і сметаною – будьте впевнені, вам сподобається!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

інгредієнти:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана 20% – 150 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Суміш перців молота – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зачищене і промите м’ясо ріжемо на слайси товщиною близько 5 міліметрів, прикриваємо плівкою або пакетом і гарненько відбиваємо кухонним молоточком.

Крок 2. Відбивні перекладаємо на деко, попередньо устелений пергаментом, приправляємо дрібними шматочками часнику, сіллю і сумішшю перців.

Крок 3. Болгарський перець розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і білі перетинки, ріжемо м’якоть кубиками.

Крок 4. У піалу викладаємо солодкий перець, натертий сир, залишки подрібненого часнику, і сметану.

Крок 5. Ретельно перемішуємо.

Крок 6. Цибулину « звільняємо » від лушпиння, нарізаємо півкільцями і викладаємо на яловичину.

Крок 7. Поверх викладаємо суміш, відступаючи від краю близько сантиметра.

Крок 8. Запікаємо гаряче блюдо протягом 30-40 хвилин при 180 градусах.

Крок 9. Страву сервіруємо і подаємо. Смачного!

Яловичина з грибами і картоплею в духовці

Яловичина з грибами і картоплею в духовці – це ситне і неймовірно ароматне страву, яке прекрасно підійде вам, якщо ви бажаєте урізноманітнити звичний раціон вашої родини. Запечене м’ясо, приготоване відразу з овочевим гарніром, вас не розчарує!

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 гр.
  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Шампіньйони – 200 гр.
  • Сметана – 2-3 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Базилік – за смаком.
  • Майоран – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.
  • Олія соняшникова – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину ріжемо на кубики середнього розміру, укладаємо в глибоку миску і посипаємо сіллю і молотим перцем – перемішуємо і даємо трохи часу просочитися.

Крок 2. В окрему ємність укладаємо картоплю, нарізану тонкими слайсами – приправляємо майораном, базиліком і сіллю. Поливаємо сметаною і помішуємо.

Крок 3. Очищену цибулю ріжемо півкільцями, шампіньйони – пластинами.

Крок 4. Форму, придатну для готування в духовій шафі, змащуємо соняшниковою олією і викладаємо м’ясо і зверху цибулю.

Крок 5. Викладаємо гриби, як показано на фото. Здабрюємо майораном і дрібкою солі.

Крок 6. Зверху – картопляні скибочки в сметані і травах.

Крок 7. Тушкуємо страву в духовій шафі при 180 градусах протягом однієї години.

Крок 8. Після закінчення термічної обробки, прикрашаємо блюдо рубаною зеленню.

Крок 9. Не чекаючи охолодження, розкладаємо соковиту яловичину з овочами по тарілках і трапезничати. Смачного!

Смачний стейк з яловичини в духовці

Смачний стейк з яловичини в духовці – це ресторанне блюдо, яке запросто можна приготувати в домашніх умовах, маючи під рукою шматок якісного і свіжого м’яса, а також сковороду гриль і справний духову шафу. Рекомендуємо подавати стейк до столу з овочевим салатом і ягідним соусом.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловича – 800 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Тім’ян – 5 гілочок.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Шматок яловичини ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників, розрізаємо на стейки, товщиною близько 2-3 сантиметрів.

Крок 2. Для заправки в піалі змішуємо тертий часник з оливковою олією, листочками чебрецю, сіллю і меленим перцем. М’ясо кладемо на розпечену суху сковороду і промазуємо зверху часниковим маслом, смажимо на вогні, трохи вище середнього 2 хвилини і перевертаємо.

Крок 3. Другу сторону також присмачуємо заправкою і обсмажуємо не більше двох хвилин.

Крок 4. Викладаємо на кожен шматок яловичини по скибочку вершкового масла, накриваємо фольгою і прибираємо в духову шафу, прогрітий до 200 градусів на 7 хвилин.

Крок 5. Після закінчення зазначеного часу стейки виймаємо з духовки і залишаємо під фольгою ще на 10 хвилин. Подаємо в поєднанні з червоним сухим вином – насолоджуємося. Смачного!

Тушкована яловичина з чорносливом в духовці

Тушкована яловичина з чорносливом в духовці – це соковите і ситне блюдо, яке напевно здивує ваші смакові рецептори і подарує гастрономічне насолоду. Солодкість сухофруктів ідеально поєднується з соковитим м’ясом, ріпчастою цибулею і фенхелем. І спробувавши одного разу, ви будете повертатися до цього рецептом знову і знову!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Чорнослив – 100 гр.
  • Яловичина – 350 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Соус чилі солодкий – 50 гр.
  • Фенхель – 10 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Окріп – 100 мл.
  • Олія соняшникова – 10 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вимиту і обсушену яловичину нарізаємо невеликими шматочками, цибулину ріжемо півкільцями, очищаємо зубки часнику.

Крок 2. Жароміцний посуд промазуємо соняшниковою олією і викладаємо цибулю з часником, а також гілочки фенхеля.

Крок 3. На овочеву подушку кладемо кубики м’яса, солимо, орієнтуючись на свої смакові переваги.

Крок 4. Доповнюємо заготівлю вимитим чорносливом.

Крок 5. Соус чилі розмішуємо в ста мілілітрах окропу і заливаємо яловичину з овочами, перчимо і прикриваємо листом фольги. Тушкуємо протягом 40-60 хвилин при 170 градусах.

Крок 6. Страву подаємо прямо в формочці, в теплому або охолодженому вигляді.

Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Буженина з яловичини в фользі

Буженина з яловичини в фользі – це цілісний шматок соковитого м’яса, нашпигованої скибочками морквини, зубками часнику і брусками свинячого сала. Завдяки тривалому томлінню в духовій шафі, яловичина стає неймовірно м’якою і ароматною. Буженіну можна їсти, як на сніданок з хлібом, так і подати до обіду разом з гарніром.

Час готування – 6 ч. 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сало свиняче – за смаком.
  • Лист лавра – 3 шт.
  • Олія соняшникова – 40 мл.
  • Гірчиця французька – 2 ст.л.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Приправа для м’яса – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для неповторної соковитості і м’якості готового м’яса, його необхідно витримати в маринаді. Кип’ятимо воду з лавровим листом, горошинами перцю і сіллю – остуджуємо і занурюємо яловичину на 4-6 годин.

Крок 2. Овочі очищаємо і промиваємо, нарізаємо морквину брусками, а часник великими часточками.

Крок 3. Свіже сало ріжемо аналогічно моркви.

Крок 4. Для того щоб буженина мала апетитну корочку, приготуємо «глазур» з соняшникової олії, спецій для м’яса, солі, перцю молотого і французької гірчиці.

Крок 5. Тонким гострим ножем проколюємо яловичину з усіх боків і шпигуємо нарізаними компонентами ( морквиною, салом і часником ).

Крок 6. Змащуємо шматок сумішшю з масла і гірчиці.

Крок 7. Укладаємо напівфабрикат в форму для запікання і накриваємо фольгою, прибираємо в холод на 3 години для просочення, а після запікаємо протягом 120 хвилин при 180 градусах.

Крок 8. Приблизно за 15 хвилин до кінця приготування розкриваємо фольгу і даємо яловичині покритися скоринкою. Потім буженину остуджуємо і нарізаємо скибочками. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал