Ікра з кабачків і баклажанів на зиму – 5 простих рецептів “Пальчики оближеш” з покроковими фото

601afe4599cb6f8a3bf1c270df600893

Ікра з кабачків і баклажанів на зиму – це неймовірно смачна і апетитна заготівля, яка точно урізноманітнює ваш домашній стіл і звичне меню. Для нескладного приготування своїми руками, використовуйте перевірену кулінарну добірку з п’яти рецептів овочевої ікри з покроковими фото і докладним описом процесу.

Ікра на зиму з баклажанів, кабачків і помідорів

Ікра на зиму з баклажанів, кабачків і помідорів – це яскрава і апетитна заготівля, перед якою буде важко встояти. Овочева ікра виходить дуже смачною і цікавою. Для приготування скористайтеся перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фото.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг.
  • Баклажани – 0,7 кг.
  • Помідори великі – 7 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Морква – 400 гр.
  • Перець болгарський – 5 шт.
  • Олія – 1 ст.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Оцет 9% – 1 ч.л. ( на банку )

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування ікри на зиму з баклажанів, кабачків і помідорів очищаємо ріпчасту цибулю, подрібнюємо її і викладаємо в глибоку каструлю.

0e835c51699c764f7a862657a62a55ce

Крок 2. Доповнюємо цибулю тертою на терці моркву.

f37c14e586a643c166d21fcbe3682c58

Крок 3. Промиваємо кабачки, очищаємо їх від шкірки і насіння. Очищений плід ріжемо невеликими кубиками.

c0cd5957ab81b88b06d47fd480586b64

Крок 4. Викладаємо в каструлю кабачки і невеликі шматочки болгарського перцю.

227d4a1d42db36a881ff61e1af603570

Крок 5. Очищаємо промиті баклажани.

bc51a0d391fdeb16be0e56b31927f173

Крок 6. Ріжемо їх кубиками і викладаємо в загальну масу. Додаємо сюди сіль.

4bba899f81276930b1b1e465bb4323a6

Крок 7. Слідом всипаємо вказану кількість цукру.

7dd2f4ad13d077a386671db055757f4e

Крок 8. Робимо на помідорах надрізи хрест-навхрест і ошпарюємо їх в окропі.

b717b355040deec7f5e4b918c90a72e9

Крок 9. Охолоджуємо помідори, очищаємо від шкірки, подрібнюємо і викладаємо до решти овочів.

4e5e05d5130173425d6428aae8e8446b

Крок 10. Виливаємо сюди олію. Перемішуємо і доводимо масу до кипіння, після тушкуємо 15 хвилин.

da67fe0efedf9135dcc446515d35073a

Крок 11. Розливаємо частування по стерилізованих банкам, вливаємо в кожну оцет. Ставимо заготовки в каструлю з рушником на дні і водою. Доводимо воду до кипіння і стерилізуємо 15 хвилин. Акуратно дістаємо банки з киплячої води. Закриваємо, перевертаємо догори дном, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

ea093e7d84c4493341aa286149c76018

Крок 12. Ікра на зиму з баклажанів, кабачків і помідорів готова. Можна забирати на зберігання в прохолодне місце.

fdba022150afae83993d488fb3215ce0

Ікра з кабачків, баклажанів, болгарського перцю і помідорів на зиму

Ікра з кабачків, баклажанів, болгарського перцю і помідорів на зиму виходить дуже апетитною і цікавою за смаком. Її можна намазувати на хліб або подавати до гарячих страв в якості соусу. Для заготівлі на тривале зберігання обов’язково використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг.
  • Баклажани – 1 кг.
  • Помідори – 1 кг.
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Олія – 150 мл.
  • Кислота оцтова 70% – 1 дес.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування ікри з кабачків, баклажанів, болгарського перцю і помідорів на зиму, насамперед промиваємо і стерилізуємо банки. Кип’ятимо кришки.

a6d605421c714f1ab96e49033ce6bc68

Крок 2. Добре промиваємо баклажани, кладемо їх на решітку духовки і запікаємо до м’якого стану.

6169c70953daa3903b79e8db977359d9

Крок 3. Промиваємо помідори, ділимо їх на половинки або четвертинки і викладаємо в глибоку каструлю.

bcad5f37410b84c698b46e5c55d6093c

Крок 4. Очищаємо кабачки і ріжемо кружечками. Викладаємо їх до помідорів. Солимо овочі і залишаємо на 15 хвилин до виділення соку.

8677863810f39e979914099b1dee6bea

Крок 5. Доповнюємо вміст шматочками болгарського перцю.

af067013a98165633792eb88a6103f98

Крок 6. Очищаємо часник від лушпиння.

e6a39b9af9bf1de710ef4e6313d23e8e

Крок 7. Відправляємо зубчики в загальну масу. Вливаємо олію, закриваємо кришкою і ставимо на плиту.

f1ee9095047c19e8e46656cb5b17ec9c

Крок 8. Тушкуємо овочі до м’якості, періодично помішуючи.

b659b8feaae18e182442ee4934423aaa

Крок 9. Остуджуємо баклажани. Знімаємо шкірки і відділяємо м’якоть.

b3ae505d51f22dc37f180f432cb7155b

Крок 10. Викладаємо м’якоть баклажан до овочів.

85c215f83a1173e32dbece9c32e50db4

Крок 11. Вміст каструлі перебиваємо заглибним блендером.

631ac7f4a36dc043dfa84dc19fb9c7a1

Крок 12. Висипаємо сюди сіль і цукор. Знову перебиваємо блендером до розчинення сухих інгредієнтів.

a451bd342a3d4fc6b39a39a2bb40b366

Крок 13. Кип’ятимо вміст і доповнюємо оцтовою кислотою. Розливаємо по стерилізованих банкам, закриваємо, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

1668ccf820b9aca8f0a036b87f764c0d

Крок 14. Ікра з кабачків, баклажанів, болгарського перцю і помідорів на зиму готова. Забирайте на зберігання.

d82d2f0e1253a80b1babb8da9d2f3f95

Овочева ікра з баклажанами, кабачками, цибулею і морквою

Овочева ікра з баклажанами, кабачками, цибулею і морквою – це неймовірно апетитна заготівля, яка нікого не залишить байдужим. Овочева домашня ікра виходить смачною і поживною. Для приготування скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фото.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг.
  • Баклажани – 1,5 кг.
  • Морква велика – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста великий – 2 шт.
  • Перець болгарський великий – 2 шт.
  • Помідори – 5 шт.
  • Олія – 100 мл.
  • Сіль – 5 ст.л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Оцет 9% – 5 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для овочевої ікри з баклажанами, кабачками, цибулею і морквою. Баклажани добре промиваємо під водою, зрізаємо плодоніжки.

914ed4ef0e7faa0cd15bbdb9b2cd9524

Крок 2. Знімаємо шкірку і ріжемо баклажани на шматки.

409e4741fbdd6a39f4d5cde3962f55e5

Крок 3. Так само чинимо і з кабачками. Перекладаємо їх в окрему каструлю, доповнюємо 50 мл олії і тушкуємо до м’якості на середньому вогні.

426e1226aa89c7f8c640852d9097441f

Крок 4. В іншу каструлю відправляємо шматочки моркви і цибулі.

44bc81d16de1b61b06d3a8f3a20ea668

Крок 5. Баклажани викладаємо в каструлю з цибулею і морквиною.

28208629879fca36f7ec92afdecc4c00

Крок 6. Сюди ж відправляємо шматочки болгарського перцю. Вливаємо 50 мл олії.

eeaf818804cf8738b92d5b750fa98059

Крок 7. Обсмажуємо овочі на середньому вогні. Додаємо сюди очищені від шкірки томати.

2396505bc3a9230dacd25babde54d6b7

Крок 8. Коли кабачки будуть готові, виливаємо з них зайву рідину.

cd7736ceb59be44fd86291bd7b3999e0

Крок 9. Також чекаємо повної готовності інших овочів.

cd7b397b8e8b5f04c8bfee0dca54eca0

Крок 10. З’єднуємо обидві частини в одній каструлі. Солимо, посипаємо цукром і подрібнюємо за допомогою погружного блендера.

da1cd5bb3632d25ed456b307e45bad21

Крок 11. Слідом додаємо чорний мелений перець.

832910144267093dcf7821e76e432095

Крок 12. Тушкуємо заготівлю на невеликому вогні близько 10 хвилин, періодично помішуючи. За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет.

dbb0855e94177dc578f74505c7f7b10f

Крок 13. Розливаємо частування по стерилізованих банкам. Закриваємо їх кришками і залишаємо до повного охолодження.

b2874bd56628c909c808f135ace11f49

Крок 14. Овочева ікра з баклажанами, кабачками, цибулею і морквою готова. Забирайте на зберігання.

bc5ad08af32e8b57fab3418d59f02d4d

Ікра з кабачків і баклажанів з томатною пастою

Ікра з кабачків і баклажанів з томатною пастою – це яскрава і апетитна заготівля, яка нікого не залишить байдужим. Овочева ікра виходить дуже смачною і цікавою. Для приготування скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 0,7 кг.
  • Баклажани – 0,3 кг.
  • Паста томатна – 1,5 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Олія – 30 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Часник – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування ікри з кабачків і баклажанів з томатною пастою подрібнюємо ріпчаста цибуля і натираємо моркву. Складаємо овочі в каструлю з олією. Тушкуємо на помірному вогні близько 15-20 хвилин.

2ce019d1283dabf4392afb24e1b31faa

Крок 2. Очищаємо, промиваємо кабачки, після ріжемо їх невеликими кубиками. Відправляємо до цибулі і моркви.

b7abb89c40b27448eb66d829b43a8190

Крок 3. Так само чинимо з баклажаном. Відправляємо до овочів. Вливаємо трохи води.

26979c2f43c51f2cbb93b5498d725dc5

Крок 4. Закриваємо вміст кришкою і тушкуємо ще 20-25 хвилин.

a8babf574ff7b7c96951b20bf1962ca8

Крок 5. Подрібнюємо масу за допомогою погружного блендера, доповнюємо цукром, сіллю і томатною пастою. Гарненько перемішуємо.

072ea8ce1171330d2822f9942be52150

Крок 6. Виливаємо оцет і додаємо за бажанням подрібнений часник. Розділимо частування по стерилізованих банкам і закриваємо.

09e356b57d7470bcc99d9d2f77d56873

Крок 7. Ікра з кабачків і баклажанів з томатною пастою готова. Забирайте на зберігання.

5244a51c43f7f42a3723c100ec9882d0

Кабачково-баклажанна ікра шматочками на зиму

Кабачково-баклажанна ікра шматочками на зиму виходить яскравою і цікавою за смаком. Її можна подавати до гарячих м’ясних і рибних страв в якості соусу. Для заготівлі на тривале зберігання обов’язково використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 кг.
  • Баклажани – 1,5 кг.
  • Морква – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Паста томатна – 100 гр.
  • Помідори – 5 шт.
  • Часник – 8 зубчиків.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 2,5 ст.л.
  • Оцет столовий – 1,5 ст.л.
  • Олія – 200 мл.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець запашний горошок – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування кабачково-баклажанної ікри шматочками на зиму. Промиваємо кабачки і ріжемо невеликими акуратними кубиками.

5244958ca868b73f4d00c1ccbd113b57

Крок 2. Тушкуємо овоч у великій і широкій сковороді на олії до м’якості і легкого рум’янцю.

d57c2d3166fef71e64740241d73379b4

Крок 3. Такими ж кубиками нарізаємо баклажани. Якщо хочете прибрати гіркоту овоча, то присипте його невеликою кількістю солі і залиште на час.

fcc302a4d0cc4b2cbaf179795535b626

Крок 4. Обсмажуємо баклажани на олії до м’якості.

48fae3af5a26a942c8830fd3b580b708

Крок 5. Очищаємо ріпчасту цибулю і ріжемо її дрібними кубиками.

912599a4dc640d20322c9c69c0b27fe0

Крок 6. Натираємо на терці очищену моркву.

39b5aa0fee3314f9f8d6429476444840

Крок 7. Обсмажуємо цибулю з морквою до м’якого стану.

bd0efb692d10a2666c167da187ed2b7d

Крок 8. Будь-яким зручним способом подрібнюємо часник.

24b9c474a0eabba7a8014742987828d7

Крок 9. Промиваємо помідори і ріжемо невеликими кубиками.

dca57994eb908d063a768b424ed2c0b4

Крок 10. Викладаємо часник з помідором до цибулі з морквою.

0f5d4262838a122183c035ef9f6a37f6

Крок 11. Прибираємо овочі в сторону сковороди і вливаємо томатну пасту.

ae5412093811dac604bebb7ca26acec8

Крок 12. Прогріваємо пасту, після вмішуємо її в овочі. Смажимо все разом близько 3-4 хвилин.

854c985a6ea26c684600fc38aa430904

Крок 13. Всі обсмажені овочі з’єднуємо в одній каструлі. Доповнюємо сіллю, цукром, спеціями і оцтом.

85633e6169131cb1b219ffc4c0c4721c

Крок 14. Перемішуємо, доводимо до кипіння і після тушкуємо близько 35-40 хвилин.

13948476ed4a71bf261f7abb2de93749

Крок 15. Розділимо частування по стерилізованих банкам і закриваємо. Перевертаємо, укутуємо і залишаємо до охолодження.

7c1b6fc3b50d063aea02e8ddf8789bec

Крок 16. Кабачково-баклажанна ікра шматочками на зиму готова. Можна забирати на зберігання!

8990c116bb5bfbdeba9ae10c04ac00bf

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал