Страви з крабових паличок – 9 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Страви з крабових паличок – це завжди смачно та неймовірно апетитно! Прочитавши цю статтю, ви з легкістю зможете підібрати для себе кілька рецептів, які захочете приготувати найближчим часом. Це може бути як свіжий салат із китайською закускою, так і сирні кульки, доповнені подрібненими крабовими паличками – смачно буде у будь-якому випадку. Крабові палички – це практично універсальний інгредієнт, який чудово поєднується з різними овочами, молочними продуктами та майонезом.

Рулет з лаваша з крабовими паличками

Рулет з лаваша з крабовими паличками – це легка і в міру пікантна закуска, яка підкорить вас своєю ніжністю. А ніжність « створюється » завдяки додаванню до складу невеликої кількості плавленого сиру, який ідеально поєднується з тонкою пшеничним коржем і сурімі.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 1 пласт.
  • Палички крабові – 100 гр.
  • Яйця відварні – 2 шт.
  • Сир плавлений – 1 шт.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо яйця від шкаралупи і подрібнюємо їх за допомогою терки. Яєчною стружкою присипаємо лист тонкого лаваша, відступаючи трохи від країв.

Крок 2. Злегка підморожений сирок натираємо поверх яєць, присипаємо сіллю і молотим перцем, наносимо сіточку з майонезу.

Крок 3. Наступним шаром розділимо також підморожені і подрібнені сурімі.

Крок 4. Знову присмачуємо компоненти соусом і посипаємо рубаною зеленню.

Крок 5. Звертаємо заготівлю в рулет і переміщаємо на полицю холодильної камери для просочення на 90 хвилин.

Крок 6. М’який лаваш розрізаємо на порційні шматочки. Смачного!

Крабовий салат з пекінською капустою

Крабовий салат з пекінською капустою – це ситна страва, яка стане для вас оригінальною і дуже смачною закускою, яка запросто прикрасить святковий стіл або урізноманітнює сімейний обід. Завдяки додаванню китайської капусти, салатик виходить дуже свіжим.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Рис – 100 гр.
  • Капуста пекінська – 100 гр.
  • Палички крабові – 250 гр.
  • Кукурудза – 1 банка.
  • Яйця – 5 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування, ретельно промитий рис відварюємо в підсоленій воді, згідно з інструкцією на упаковці, даємо час охолонути. Яйця також відварюємо, остуджуємо і очищаємо.

Крок 2. Тонкою соломкою нарізаємо пекінку, висипаємо в об’ємну ємність.

Крок 3. Слідом додаємо крупу.

Крок 4. І кукурудзу, з якої ми попередньо злили заливку.

Крок 5. У Сурімі знімаємо упаковку і ріжемо великими шматочками.

Крок 6. Доповнюємо закуску подрібненими курячими яйцями.

Крок 7. Салатик заправляємо майонезом і солимо на свій смак – перемішуємо і відразу ж пробуємо. Смачного!

Закуска «Рафаелло» з крабових паличок

Закуска «Рафаелло» з крабових паличок є невеликими кульки одного розміру, зліплені з подрібнених сурімі, сиру і яєць. Напередодні свят, обов’язково візьміть цей рецепт собі на замітку, адже незважаючи на простоту складу і елементарність готування, страва виходить ефектним і смачним.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • Палички крабові – 200 гр.
  • Сирок плавлений – 1 шт.
  • Яйця ( відварні ) – 2 шт.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Приблизно за півгодини до початку готування, сурімі і сир прибираємо в морозильну камеру для заморозки. Після закінчення часу, сирок подрібнюємо за допомогою терки з дрібними отворами.

Крок 2. Аналогічним чином чинимо з яйцями.

Крок 3. Палички також натираємо на дрібній терці або перебиваємо в чаші блендера.

Крок 4. У глибокій тарілці перемішуємо ½ частина сурімі, сир і яйця, злегка присолюємо.

Крок 5. Для заправки сирної маси використовуємо майонез, змішаний з часником, пропущеним через прес.

Крок 6. З отриманої суміші формуємо невеликі кульки і викладаємо їх на обробну дошку.

Крок 7. Обвалюємо «колобки» в залишках крабових паличок, кожну кульку наколюємо на зубочистку і прибираємо в холод до подачі.

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення!

Котлети з крабових паличок з сиром

Котлети з крабових паличок з сиром – це неймовірно ароматне страву, яке можна подавати до столу в якості самостійного страви, наприклад, доповнивши салатом зі свіжих овочів або в якості закуски до охолоджених пінних напоїв – смачно буде в будь-якому випадку!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Палички крабові – 200 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Сіль – за смаком.
  • Сухарі панірувальні – 50 гр.
  • Олія соняшникова – 60 мл.
  • Борошно – 20 гр.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. Очищені крабові палички викладаємо в чашу блендера і перемелюємо.

Крок 2. За допомогою терки подрібнюємо шматочок твердого сиру. Зубки часнику очищаємо і пропускаємо через прес.

Крок 3. У глибокій мисці об’єднуємо наступні компоненти: сурімі, яйця, борошно, часник, сир, сіль і чорний перець.

Крок 4. Вологими долонями формуємо котлети, обвалюємо в сухарях, і відправляємо на сковорідку з розігрітою олією.

Крок 5. Апетитну страву дегустуємо в теплому або охолодженому вигляді. Смачного!

Салат з крабових паличок і корейської моркви

Салат з крабових паличок і корейської моркви – це барвисте і оригінальна закусочна страва, яка з легкістю здивує не тільки ваших членів сім’ї, а й гостей. Салат викладається шарами, а подавати його рекомендуємо порційно, використовуючи кулінарне кільце для більш естетичного зовнішнього вигляду.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Палички крабові – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Морквина по-корейськи – 150 гр.
  • Кукурудза консервована – 100 гр.
  • Цибуля зелена – 10 гр.
  • Майонез – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дістаємо з холодильної камери всі компоненти, перераховані вище.

Крок 2. Пікантну морквину віджимаємо від заправки і розрізаємо на більш короткі смуги.

Крок 3. Яйця відварюємо, остуджуємо в холодній воді і очищаємо, довільно кришимо.

Крок 4. Дрібно нарізаємо крабові палички і приступаємо до сервіровки.

Крок 5. На порційну тарілку ставимо кільце і змащуємо дно тонким шаром майонезу, далі укладаємо продукти в такій послідовності: морквина, майонез, яйця, майонез, крабові палички і кукурудза. Залежно від своїх смакових уподобань, шари солимо і перчимо.

Крок 6. Формочку акуратно знімаємо і прикрашаємо закуску рубаними пір’ям цибулі.

Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення!

Кульки з крабових паличок, сиру і часнику

Кульки з крабових паличок, сиру і часнику – це гармонійне поєднання інгредієнтів, яке нікого не залишить байдужим, завдяки своїй ніжній текстурі і яскравого насиченому аромату. Готування не займе багато вашого часу, а ось підсумковий результат виправдає всі очікування!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Палички крабові – 200 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Яйця відварні – 6 шт.
  • Майонез – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заморожені крабові палички натираємо на терці з дрібними отворами.

Крок 2. Очищені яйця подрібнюємо аналогічним способом і висипаємо до крабових паличок.

Крок 3. Сир також перетворюємо в стружку і відправляємо до решти складових. Доповнюємо суміш часником, пропущеним через прес, сіллю і майонезом – ретельно перемішуємо.

Крок 4. Формуємо кульки, розміром з волоський горіх і «пануємо» їх в кунжуті.

Крок 5. Страву сервіруємо і приступаємо до дегустації. Смачного!

Листковий торт з крабових паличок

Листковий торт з крабових паличок – це «нарядна» закуска, яка вразить вас своїм оригінальним і яскравим зовнішнім виглядом, а також простотою приготування і насиченим смаком. Здивуйте своїх гостей і продемонструйте свій неперевершений кулінарний талант!
Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Палички крабові – 8 шт.
  • Яйця ( відварні ) – 3 шт.
  • Сир твердий – 250 гр.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварні яйця «звільняємо» від шкаралупи і ділимо на білки і жовтки. Жовтки натираємо і змішуємо з сирною стружкою. Білки натираємо на дрібній терці в окрему ємність.

Крок 2. Яєчно-сирну суміш присмачуємо подрібненим часником і майонезом – помішуємо до однорідності і розподілу добавок.

Крок 3. Крабові палички очищаємо від плівки і розгортаємо, як показано на фото.

Крок 4. На дно плоского страви кладемо одну розгорнуту паличку, змащуємо невеликою кількістю начинки.

Крок 5. Чергуємо шари до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Верхівку промазуємо натертим сиром з жовтками.

Крок 6. Бока і верх «тортика» обліплюємо натертими білками.

Крок 7. Закуску подаємо до столу відразу ж або прибираємо для охолодження в холодильник. Смачного!

Роли з крабовими паличками і огірком

Роли з крабовими паличками і огірком – це свіже і дуже смачне японське страву, яке запросто можна приготувати на власній кухні без використання будь-якого спеціального обладнання. Секрет успіху: «правильно» зварений і заправлений рис, а також туга скрутка.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Норі листи – 4 шт.
  • Огірок – 100 гр.
  • Палички крабові – 50 гр.
  • Вершковий сир – 80 гр.

Для рису:

  • Рис для суші – 250 гр.
  • Оцет рисовий – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Вода – 450 мл.

додатково:

  • Васабі – 10 гр.
  • Соус соєвий – 50 гр.
  • Імбир маринований – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промитий рис висипаємо в киплячу воду і варимо протягом 10 хвилин. Потім, вогонь вимикаємо, щільно закриваємо кришку і накриваємо посуд, таким чином, крупа дійде до готовності. Розсипчастий рис викладаємо в тарілку і даємо трохи часу охолонути.

Крок 2. Для заправки з’єднуємо оцет, сіль і цукор – прогріваємо до повного розчинення всіх кристалів.

Крок 3. Виливаємо розчин в рис і гарненько перемішуємо для рівномірного розподілу.

Крок 4. Тонкими смужками нарізаємо вимитий огірок і очищені від упаковки крабові палички.

Крок 5. Лист норі укладаємо на рогожу шорсткою стороною вгору, рівним шаром викладаємо рис, відступаючи від одного краю приблизно 1-2 сантиметри.

Крок 6. З того краю, де крупа покладена впритул, кладемо начинку: палички і огірки.

Крок 7. Також доповнюємо начинку сиром.

Крок 8. Звертаємо рол, підбиваючи краї.

Крок 9. Ріжемо рол на 8 сегментів однакового розміру, сервіруємо і подаємо в поєднанні з осьовим соусом, васабі і маринованим імбиром. Смачного!

Тарталетки з начинкою з крабових паличок

Тарталетки з начинкою з крабових паличок, часнику і сиру – це справжня « паличка виручалочка » для будь-якого кулінара. Коли гості на порозі, а пригощати їх нічим, приготуйте легку і дуже смачну закуску, яка припаде до смаку кожному, хто її спробує. 15 хвилин і все готово!

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 7-8.

Інгредієнти:

  • Тарталетки вафельні – 7-8 шт.
  • Крабові палички – 80 гр.
  • Сир плавлений – 80 гр.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Майонез – 50-60 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед знімаємо пакувальну плівку з крабових паличок.

Крок 2. Ріжемо крабові палички на дрібні шматочки.

Крок 3. Нарізку висипаємо в салатник.

Крок 4. Плавлений сирок натираємо на терці прямо в тарілку до паличок.

Крок 5. Доповнюємо компоненти подрібненим часником.

Крок 6. А також молотим перцем, сіллю і майонезом – перемішуємо.

Крок 7. Отриманою сумішшю щедро наповнюємо тарталетки.

Крок 8. Красиво розділимо закуску по сервірувальній тарілці і подаємо. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал