Лосось на сковороді – 7 смачних рецептів смаженого лосося з покроковими фото

Лосось на сковороді – це чудове частування, яке сподобається всім без винятку. Лосось – зовсім не бюджетна страва і щодня її готувати навряд чи вдасться. А пригостити близьких на свято дуже прийнятний варіант. Доповнити лосось можна гарнірами із свіжих або запечених овочів за бажанням. Або подавати самостійно із соусами. У добірці достатньо варіантів, щоб вибрати для себе підходящий.

Смажений лосось на сковороді гриль

Смажений лосось на сковороді гриль виходить запаморочливим. Ідеальний набір продуктів геніально поєднується між собою. Нарядне блюдо виглядає дуже апетитно і максимально привертає увагу своїми яскравими фарбами. Якщо ви чекаєте гостей, і в холодильнику є потрібні інгредієнти, біжіть на кухню і втілюйте в життя цю красу.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Стейк лосося – 500 гр.
  • Помідори черрі – 100 гр.
  • Баклажани – 300 гр.
  • Кабачки – 350 гр.
  • Шампіньйони – 180 гр.
  • Цибуля червона – 150 гр.
  • Бальзамічний оцет світлий – 2 ст.л.
  • Оливкова олія – 4 ст.л.
  • Морська сіль – 0,5 ч.л.
  • Суміш перців – 0,5 ч.л.
  • Кріп – для подачі.
  • Соєвий соус – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте продукти. За необхідності розморозьте рибні стейки. У мене були охолоджені. Заздалегідь розморожені стейки лосося промийте, а зайву вологу приберіть серветками. Натріть спеціями для риби. Овочі і зелень ополосніть і просушіть.

Крок 2. З шампіньйонів зніміть шкірку, краще їх не мити, щоб гриби не ввібрали в себе зайву вологу. Розріжте навпіл. Кабачки і баклажани нашаткуйте кружечками. Очищену червону цибулю розділіть навпіл або на четвертинки.

Крок 3. Сковорідку гриль прогрійте, підрум’яньте кабачки з баклажанами, а потім цибулини і шампіньйони, слідом відправте помідори черрі. Далі відправте стейки на суху або злегка змащену маслом поверхню. Готуйте на середньому нагріванні до рум’яності з двох сторін.

Крок 4. Для заправки об’єднайте бальзамічний оцет, оливкову олію, соєвий соус, суміш перців і морську сіль. Збовтайте заливку. Полийте запечені овочі і ніжно переміщайте.

Крок 5. На подушку із запечених овочів викладіть стейки лосося. Посипте рубаним кропом.

Крок 6. Пригощайте рідних чарівним частуванням. Смачного!

Лосось в вершковому соусі на сковороді

Лосось в вершковому соусі на сковороді – яскрава страва, яка залишає після себе незабутні враження і емоції. Спробувавши одного разу, блюдо назавжди залишається в пам’яті. Ніжна і соковита риба подобається всім від малого до великого. Цей рецепт – класний спосіб ситно перекусити.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Стейк лосося – 3 шт.
  • Вершки 33% – 400 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелену цибулю – за смаком.
  • Гірчиця – 2 ч.л.
  • Кріп – 3-4 гілочки.
  • Олія – 50 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний перець мелений – за смаком.
  • Лимон – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте продукти. За необхідності розморозьте рибні стейки. У мене були охолоджені. Зелень промийте.

Крок 2. Заздалегідь розморожені стейки лосося промийте, а зайву вологу приберіть серветками.

Крок 3. В окремій мисці з’єднайте сіль, перець і гірчицю. Отриманою сумішшю натріть стейки і маринуйте 20 хвилин.

Крок 4. На розігріту і змащену олією поверхню сковорідки відправте рибні шматки.

Крок 5. Готуйте на середньому нагріванні до золотистого кольору з двох сторін.

Крок 6. Цибулини наріжте кубиком, попередньо очистивши від лушпиння.

Крок 7. Цибулю пасеруйте на розігрітій олії.

Крок 8. Вилийте вершки і нагрійте.

Крок 9. У підігріті вершки відправте рум’яні стейки, тушкуйте 10 хвилин.

Крок 10. Золотисті стейки викладіть на тарілку. Доповніть гарніром і прикрасьте за бажанням. До риби в якості гарніру підходить ідеально зварений рис. Посипте подрібненою зеленню, поруч викладіть лимонні часточки. Цитрусовий сік додасть родзинку страви. Презентуйте частування і отримуйте компліменти. Смачного!

Філе лосося, смажене на сковороді

Філе лосося, смажене на сковороді, готується просто і швидко. Якщо ви не любитель витрачати час на підготовку, цей ідеальний рецепт стовідсотково для вас. Їжа виглядає по-святковому яскраво. Щільна і ніжна текстура в поєднанні з салатом – чудовий варіант для пізнього збалансованого вечері.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе лосося – 600 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Дайкон – 100 гр.
  • Салатний мікс – 50 гр.
  • Томати черрі – 100 гр.
  • Зелень – для подачі.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний перець мелений – за смаком.

Для заправки салату:

  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Бальзамічний оцет – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розтанули скибочки лосося обмийте.

Крок 2. Зайву вологу приберіть рушниками.

Крок 3. Натріть сіллю і перцем.

Крок 4. На розігріту з олією сковорідку відправте рибні шматки.

Крок 5. Готуйте на середньому нагріванні до рум’яності.

Крок 6. Обсмаження відбуватиметься з двох сторін.

Крок 7. Промийте салатний мікс і зелень. Очищений дайкон порубайте соломкою.

Крок 8. Помідори черрі розділіть навпіл, попередньо вимивши і просушивши. Компоненти об’єднайте в салатнику. Для заправки змішайте оливкова олія і бальзамічний оцет. Насипте сіль, перець і спеції. Розбовтайте.

Крок 9. Полийте салат заправкою і змішайте.

Крок 10. Золотисте філе викладіть на тарілку. Прикрасьте рубаною зеленню. Доповніть салатом. Салат готувати не обов’язково, можна зварити рис або приготувати печена картопля. Все залежить від фантазії і ступеня голоду.

Крок 11. Кличте вечеряти рідних. Приємної насолоди!

Лосось з овочами на сковороді

Лосось з овочами на сковороді – ідеальний вечерю для всіх, хто веде здоровий спосіб життя і намагається харчуватися збалансовано. Швидка вечеря сподобається всім, хто не любить годинами стояти на кухні і вигадувати кулінарні шедеври. Рецепт максимально простий і мега апетитний.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Стейк лосося – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Цукіні – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оливкова олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі обполосніть і обсушити кухонним рушником. Кабачок, помідори і баклажан наріжте кружечками.

Крок 2. Сковорідку гриль прогрійте, налийте олію.

Крок 3. Розкладіть овочі.

Крок 4. Підрум’яньте з двох сторін.

Крок 5. При необхідності розморозьте стейк. У мене був охолоджений. Заздалегідь розморожений стейк лосося промийте, а зайву вологу приберіть серветками. Посипте сіллю і перцем. Натріть рибу.

Крок 6. Відправте стейк на суху або злегка змащену маслом поверхню. Готуйте на середньому нагріванні до рум’яності з двох сторін.

Крок 7. Пригощайте рідних чудовою їжею. Приємної насолоди!

Лосось в сметанному соусі на сковороді

Лосось в сметанному соусі на сковороді – дивовижне блюдо, яке не вимагає ніяких доповнень. Риба сама по собі виходить феноменальною, ситної і дуже смачною. Єдиний гарнір, який не обтяжить частування, буде відварна брокколі. Якщо брокколі не до душі, візьміть те, що подобається.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Стейк лосося – 1-2 шт.
  • Сметана 30% – 0,5 ст.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Сушені трави – 1 гілочка.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний перець мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Приберіть верхній шар з цибулі.

Крок 2. Велику головку цибулі наріжте кільцями. На розігрітій сковорідці розпустіть вершкове масло. У гаряче масло занурте цибульні кільця. Посоліть і приперчіть, тушкуйте до м’якості і прозорості.

Крок 3. За необхідності розморозьте рибні стейки. У мене стейки охолоджені. Заздалегідь розморожені стейки лосося промийте, а зайву вологу приберіть серветками. Посипте сіллю і перцем. Натріть рибу. Занурте на лушпиння подушку. Прикрийте кришкою і тушкуйте. Риба готується швидко. Головне не пересушити. Як тільки лосось поміняє колір, дійте далі.

Крок 4. Залийте сметаною, додайте гілочку ароматних трав і перець чилі. Продовжуйте готувати. Коли сметана, прогріється, і соус почне густіти, вимкніть нагрів. Трохи постоявши, соус стане ще густіше.

Крок 5. Стейк викладіть на тарілку разом з цибулею і вершковим соусом. Доповніть гарніром і прикрасьте за бажанням. Брокколі занурте в окріп, не забувши підсолити, прокип’ятіть 5 хвилин і відкиньте на друшляк. У мене була заморожена, але можна взяти і свіжу. Презентуйте частування і насолоджуйтеся ніжним і соковитим лососем. Приємної насолоди!

Лосось в клярі на сковороді

Лосось в клярі на сковороді можна приготувати максимально легко і швидко. Апетитна скоринка і ніжна м’якоть підкорить вас з першого укусу. Рибу подають з гарніром або без. Все залежить від вашого бажання, фантазії і ступеня голоду. Лосось в клярі бездоганний як в тільки зготованому, так і в охолодженому вигляді.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Лосось – 500 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний перець мелений – за смаком.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Панірувальні сухарі – 100 гр.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. З розтанули рибних скибочок приберіть зайву вологу серветками. Поріжте на шматочки.

Крок 2. Яйця збовтайте, трохи підсолив і приперчивши. В окремі тарілки насипте борошно і панірувальні сухарі.

Крок 3. Рибні скибочки щедро обваляти в борошні.

Крок 4. Потім скупайте у збитих яйцях. Обваляйте в сухарях. Повторіть процедуру, виконавши всі дії.

Крок 5. На розжарену з маслом сковорідку відправте рибні шматки. Готуйте на середньому нагріванні до рум’яності.

Крок 6. Золотисте філе викладіть на тарілку. Прикрасьте або доповніть гарніром за бажанням. Кличте вечеряти рідних. Приємної насолоди!

Лосось в соусі теріякі

Лосось в соусі теріякі – чудове блюдо японської кухні. Соковита риба призведе в захват всіх гурманів. Лосось виходить чудовим. Блюдо готується максимально швидко і доставляє непередаване насолоду. Приготуйте, і у вас з’явиться фаворит серед азіатських рибних закусок.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе лосося – 300 гр.
  • Соус теріякі – 60 гр.
  • Устричний соус – 20 гр.
  • Вода – 30 мл.
  • Лайм – 1 шт.
  • Кунжутне масло – 5 мл.
  • Часник – 1-2 зубчика.
  • Цукор-пісок – 4 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуйте інгредієнти для азіатського страви. Заздалегідь розморожене філе лосося промийте, а зайву вологу приберіть серветками. У мене було охолоджене.

Крок 2. Часник порубати, попередньо знявши верхній шар. Лайм вимийте, відріжте третю частину і видавіть сік.

Крок 3. У мисці з’єднайте обидва соусу, кунжутне масло, сік лайма, воду, підцукріть і додайте рубаний часник.

Крок 4. Філе розріжте на шматки.

Крок 5. В гарячу сковорідку перелийте заправку, не перестаючи розмішувати, закип’ятіть.

Крок 6. У киплячий соус занурте рибні шматки. Поливаючи соусом, готуйте по парі хвилин з одного боку, через час переверніть і повторіть дії.

Крок 7. Презентуйте яскраве блюдо гостям і спостерігайте за їх реакцією. Гості будуть збентежені чудовою закускою. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал