Як правильно приготувати смажену картоплю – 9 смачних рецептів приготування на сковороді з покроковими фото

Як правильно приготувати смажену картоплю? Це питання виникає часто, адже існує безліч способів приготування. Смажена картопля – це просте частування домашнього перекушування, обіду чи вечері. Такий рум’яний та апетитний продукт можна подавати до столу як гарніри, а також як самостійна тарілку. Для приготування використовуйте нашу перевірену кулінарну добірку із дев’яти рецептів із покроковими фото.

Смажена картопля з цибулею на сковороді

Смажена картопля з цибулею на сковороді – це просте у виконанні і напрочуд смачне частування для всієї родини. Порадуйте рідних апетитною хрусткою картоплею за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фото. Вийде навіть у новачків у кулінарній справі!

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля — 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Вершкове масло — 50 гр.
  • Оливкова олія — 80 мл.
  • Сіль — 5 гр.
  • Паприка — 5 гр.
  • Часник сушений — 5 гр.
  • Розмарин — 2 гілки.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю від шкірки та викладаємо її в миску з водою. Залишаємо на 30 хвилин.

Крок 2. Далі картоплю промиваємо та обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 3. Обробляємо картоплю брусочками. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.

Крок 4. Викладаємо картоплю в сковороду з олією. Обсмажуємо до рум’янцю та за 7 хвилин до готовності додаємо цибулю.

Крок 5. Доповнюємо частування сіллю та спеціями. Обсмажуємо, помішуючи близько 2-3 хвилин.

Крок 6. Далі продукт перекладаємо у страву для подачі.

Крок 7. Смажена картопля з цибулею на сковороді готова. Подавайте до столу з м’ясними стравами чи просто так!

Смажена картопля з лисичками

Смажена картопля з лисичками нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте наш перевірений кулінарний рецепт із покроковими фото. Таке частування точно урізноманітнить ваш сімейний стіл і нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Картопля — 1 кг.
  • Гриби лисички — 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений — 1 ч.л.
  • Цибуля зелена — 1 пучок.
  • Олія — 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю від лушпиння і обробляємо тонкими півкільцями.

Крок 2. Добре промиваємо лисички під водою, обсушуємо та ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 3. Обсмажуємо цибулю на сковороді і потім доповнюємо її грибами. Смажимо близько 10 хвилин, наприкінці солимоо та перчимо.

Крок 4. Очищену картоплю обробляємо тонкою соломкою.

Крок 5. Картоплю злегка підрум’янюємо на окремій сковороді.

Крок 6. Далі перекладаємо картоплю до грибів, перемішуємо і трохи солимоо до смаку. Смажимося разом до готовності картоплі.

Крок 7. Смажена картопля з лисичками готова. Подавайте апетитну страву до столу, посипавши зеленню!

Смажена картопля з грибами печерицями на сковороді

Смажена картопля з грибами печерицями на сковороді – це смачна, ситна і проста у виконанні страва. Його можна подавати як гарнір або як самостійне обіднє частування. Для приготування беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля — 1 кг.
  • Гриби печериці — 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Олія рослинна — 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Добре промиваємо гриби та обробляємо їх пластинками.

Крок 3. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо її ножем.

Крок 4. Очищаємо та промиваємо картоплю, обробляємо тонкими кружальцями.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з олією та обсмажуємо тут гриби до рум’янцю близько 5-10 хвилин.

Крок 6. Окремо обсмажуємо цибулю до золотистого відтінку.

Крок 7. Дістаємо зі сковороди цибулю, доливаємо олію.

Крок 8. Викладаємо у сковороду картоплю, обсмажуємо на великому вогні близько 5-7 хвилин. Періодично помішуємо страву.

Крок 9. Далі з’єднуємо всі інгредієнти разом, перемішуємо та смажимо ще близько 5 хвилин. Солимоо за смаком.

Крок 10. Далі вогонь вимикаємо, закриваємо частування кришкою. Залишаємо на 05-10 хвилин.

Крок 11. Смажена картопля з грибами печерицями на сковороді готова. Можна пригощатись!

Картопля з м’ясом на сковороді

Картопля з м’ясом на сковороді – це смачна і проста страва для вашого столу, яка точно нікого не залишить байдужою. Подавайте до столу самостійно або разом із гарячими м’ясними стравами. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля — 300 гр.
  • М’ясо —300 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Часник — до смаку.
  • Сіль — до смаку.
  • Перець чорний мелений — до смаку.
  • Олія — 2 ст.л.
  • Кріп — для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 3. Картоплю очищаємо від шкірки та промиваємо під водою. Після цього обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 3. Підготовлену картоплю обробляємо на середні шматочки.

Крок 4. Також на порційні шматочки нарізаємо м’ясо.

Крок 5. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями або четвертинками.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо сюди картоплю, м’ясо та цибулю. Смажимо на помірному вогні близько 25 хвилин, періодично помішуючи. Солимо і перчимо до смаку.

Крок 7. Картопля з м’ясом на сковороді готова. Посипайте зеленню та подавайте до столу!

Смажена картопля з гливами на сковороді

Смажена картопля з гливами на сковороді порадує вас яскравим смаком та апетитним виглядом. Відмінне рішення для швидкого домашнього обіду чи перекушування. Спробуйте приготувати таке частування за перевіреним рецептом з фото. Порадуйте себе та близьких!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля — 400 гр.
  • Гриби гливи — 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
  • Сіль — до смаку.
  • Олія рослинна — 5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо та промиваємо картоплю, після обробляємо її тонкою соломкою.

Крок 2. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо тут скибочки картоплі до рум’янцю.

Крок 3. Добре промиваємо гливи і обробляємо їх на невеликі шматочки.

Крок 4. Обсмажуємо гриби в окремій сковороді та солимоо їх наприкінці.

Крок 5. Нарізаємо цибулю та додаємо до грибів.

Крок 6. З’єднуємо гриби з картоплею, перемішуємо та солимо за смаком. Гасимо під кришкою ще 3-4 хвилини.

Крок 7. Смажена картопля з гливами на сковороді готова. Подавайте частування до столу!

Смажена картопля з куркою

Смажена картопля з куркою – це яскрава та апетитна страва для вашого столу, яка точно урізноманітнить домашнє меню. Подавайте до столу, доповнивши автоматною зеленню. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля — 6 шт.
  • Окіст курячий — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Сіль — до смаку.
  • Спеції — до смаку.
  • Олія рослинна — 40 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком. Овочі заздалегідь очищаємо та промиваємо.

Крок 2. Відокремлюємо м’ясо з стегенця, обробляємо його на невеликі шматочки обсмажуємо на сковороді з олією близько 5 хвилин.

Крок 3. Під час смаження м’яса його періодично помішуємо.

Крок 4. Далі сюди відправляємо невеликі слайси картоплі.

Крок 5. Посипаємо все це сіллю та спеціями.

Крок 6. Обсмажуємо на помірному вогні близько 15 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 7. Викладаємо сюди півкільця цибулі.

Крок 8. Обсмажуємо до готовності близько 7-10 хвилин.

Крок 9. Смажена картопля з куркою готова. Подавайте до столу!

Картопля з кабачками, смажена на сковороді

Картопля з кабачками, смажена на сковороді, виходить неймовірно апетитною та цікавою за смаком. Такий продукт стане чудовим гарніром для багатьох обідніх страв. Обов’язково спробуйте приготувати за перевіреним рецептом із покроковими фото з нашої добірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля — 0,5 кг.
  • Кабачок — 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 100 гр.
  • Часник — 5 гр.
  • Сіль — до смаку.
  • Перець чорний мелений — до смаку.
  • Олія — 30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Картоплю очищаємо, промиваємо та обробляємо брусочками. Відправляємо продукт у сковороду з олією та обсмажуємо на помірному вогні близько 10 хвилин.

Крок 3. Нарізаємо цибулю півкільцями та викладаємо у сковороду картоплю. Перемішуємо та обсмажуємо близько 5 хвилин.

Крок 4. Сюди ж відправляємо брусочки кабачка. Перемішуємо та смажимо ще 2-3 хвилини. Далі зменшуємо вогонь, закриваємо сковороду кришкою та готуємо ще 5 хвилин.

Крок 5. Додаємо в страву сіль та перець за смаком. Також продавлюємо часник.

Крок 6. Перемішуємо та смажимо частування ще пару хвилин.

Крок 7. Картопля з кабачками, смажена на сковороді, готова. Можна спробувати!

Смажена картопля з салом та цибулею

Смажена картопля з салом та цибулею – це яскрава закуска для вашого столу, яка точно нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу самостійно або разом із гарячими м’ясними стравами. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля — 5 шт.
  • Сало — 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Сіль — до смаку.
  • Спеції — до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Сало обробляємо на невеликі брусочки.

Крок 2. Викладаємо ці брусочки у розігріту сковороду. Смажимо на сильному вогні.

Крок 3. Картоплю очищаємо та обробляємо брусочками. Викладаємо продукти у сковороду із салом.

Крок 4. Доповнюємо все це подрібненою цибулею.

Крок 5. Солимоо і посипаємо спеціями до смаку.

Крок 6. Перемішуємо та смажимо на сильному вогні близько 10 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 7. Далі зменшуємо вогонь і тушкуємо частування до м’якості картоплі.

Крок 8. Смажена картопля із салом та цибулею готова. Подавайте до столу!

Смажена картопля з фаршем на сковороді

Смажена картопля з фаршем на сковороді – це смачне, поживне та просте у виконанні частування. Його можна подавати як гарнір або як самостійну обідню страву. Для швидкого приготування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час приготування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля — 4 шт.
  • Фарш м’ясний — 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Сіль — до смаку.
  • Перець чорний мелений — до смаку.
  • Зелень — до смаку.
  • Олія — 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком. Картоплі чистимо від шкірки та промиваємо.

Крок 2. Далі овочі обробляємо на невеликі шматочки. Солимоо, перчимо та перемішуємо.

Крок 3. Перекладаємо продукт у сковороду з олією.

Крок 4. Обсмажуємо близько 10 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 5. Викладаємо сюди півкільця цибулі.

Крок 6. Далі викладаємо м’ясний фарш. Перемішуємо вміст.

Крок 7. Обсмажуємо частування під кришкою близько 5 хвилин.

Крок 8. Забираємо кришку та смажимо страву ще пару хвилин. Наприкінці додаємо подрібнену зелень.

Крок 9. Смажена картопля з фаршем на сковороді готова. Можна спробувати!

Як смачно приготувати смажену картоплю – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал