Пляцок “Графиня” – смачний та простий у приготуванні десерт

Сьогодні пропоную Вам гарний, неймовірно смачний пляцок, що не менш головне готується просто – з ним впорається будь-яка господиня. Тому раджу зберегти та приготувати цю смакоту до чаю своїм рідним!

Пляцок "Графиня" - смачний та простий у приготуванні десерт

Список потрібних інгредієнтів:

Темний корж:

  • 2 яйця
  • 6 жовтків
  • 6 столових ложок дрібного цукру для випічки
  • 4 столові ложки пшеничного борошна
  • 2 столові ложки какао
  • 1 столова ложка розпушувача
  • ⅓ склянки олії

Світлий корж:

  • 1 склянка цукрової пудри
  • 1 склянка картопляного борошна
  • 1 столова ложка оцту
  • ⅓ склянки олії

Маса капучіно:

  • 500 мл молока
  • 2 крем-пудинги
  • 4 столові ложки цукру
  • 200 г вершкового масла
  • 3 столові ложки капучіно з магнієм (я використовую Польське)

Додатково:

  • 2 желе з агрусу
  • 1 пачка круглого печива
  • 200 мл завареної кави
  • Цукрова пудра для посипання

Рецепт приготування:

  1. ТЕМНИЙ КОРЖ:
    Яйця і жовтки збити з цукром до пишної маси. Поступово додайте борошно, змішане з розпушувачем і какао. Потім тонкою цівкою влийте олію, весь час перемішуючи, поки інгредієнти не з’єднаються.
  2. СВІТЛИЙ КОРЖ:
    Яєчні білки збити з цукром до міцної стійкості. Весь час перемішуючи, додайте картопляне борошно кількома порціями, оцет і тонкою цівкою влийте олію. Продовжуйте перемішувати, поки інгредієнти не з’єднаються.
  3. Застеліть деко (22х35 см) папером для випічки. На підготовлене деко по черзі викладайте темне і світле тісто порціями. В кінці акуратно перемішайте тісто виделкою, щоб утворилася т. зв хвилі.
  4. Випікати в розігрітій до 180 °C духовці 30 хвилин, до сухої палички.
    Після випікання дайте тісту охолонути, а потім розріжте його на 2 пластини.
  5. Маса капучіно:
    У ½ склянки молока змішайте вершкові пудинги. Решту молока закип’ятити з цукром. Коли молоко закипить, влийте пудингову масу, весь час помішуючи, щоб не було грудочок. Проваріть пудинг деякий час. Готову масу вилити на велику тарілку і накрити її харчовою плівкою, щоб не утворилася шубка. Масляну пудру збити і порціями додати холодний пудинг, наприкінці збивання додати капучіно.
  6. Складаємо пляцок:
  • Нижня частина темний корж
  • ½ маси з капучіно
  • печиво, просочене кавою
  • решта маси з капучіно
  • желе, розчинене в 3 склянках води до загустіння
  • Верхній корж “хвилька” – посипати цукровою пудрою.

Охолодити в холодильнику 2 години.

Приємного чаювання наші дорогі читачі! Якщо сподобався рецепт – залиште коментар внизу під рецептом! Дякуємо, що Ви з нами

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал