Пшоняна каша з гарбузом – 9 простих рецептів приготування з покроковими фото

Пшоняна каша з гарбузом – це поживне, корисне та смачне частування для домашнього столу. Приготувати таку яскраву та апетитну кашу можна різними способами. Найкращі кулінарні варіанти ми зібрали в нашій добірці з дев’яти простих рецептів приготування з покроковими фото та докладним описом процесу.

Пшоняна каша з гарбузом на воді в каструлі

Пшоняна каша з гарбузом на воді в каструлі виходить не тільки дуже смачною та поживною, але й корисною. Такий продукт можна подавати до сніданку, як перекус або гарнір. Для приготування рекомендуємо використовувати наш перевірений покроковий рецепт із фото.

Час приготування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порція – 1

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 70 гр.
  • Гарбуз – 120 гр.
  • Вода –200 мл.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість пшоняної крупи та промиваємо її під водою.

Крок 2. Гарбуз очищаємо від шкірки та насіння.

Крок 3. З промитої крупи акуратно зливаємо воду. Тож ми підготували наші основні інгредієнти.

Крок 4. Очищений гарбуз обробляємо на невеликі кубики.

Крок 5. Заливаємо гарбуз водою та проварюємо після закипання близько 5 хвилин.

Крок 6. Опускаємо сюди підготовлене пшоно, додаємо сіль до смаку та варимо всі разом близько 10 хвилин на невеликому вогні.

Крок 7. Пшоняна каша з гарбузом на воді у каструлі готова. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу!

Пшоняна каша на молоці з гарбузом у мультиварці

Пшоняна каша на молоці з гарбузом у мультиварці – це простий у виконанні та дуже смачний кулінарний варіант для вашого домашнього столу. Така каша порадує яскравим смаком та апетитним виглядом. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт із фото.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 1,5 ст.
  • Гарбуз – 400 гр.
  • Родзинки – 0,5 ст.
  • Молоко коров’яче – 1 л.
  • Вода – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Вершкове масло – 3 ст.л.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цедра лимона – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз очищаємо від шкірки та насіння, обробляємо на невеликі кубики та викладаємо у чашу мультиварки.

Крок 2. Відмірюємо потрібну кількість пшона, промиваємо його під водою.

Крок 3. Підготовлену крупу висипаємо на гарбуз.

Крок 4. Сюди додаємо родзинки, які попередньо промиваємо під водою.

Крок 5. Заливаємо все молоком.

Крок 6. Доповнюємо цукром, сіллю та лимонною цедрою.

Крок 7. Також у заготівлю опускаємо шматочок вершкового масла і включаємо режим «каша» на 50 хвилин.

Крок 8. Пшоняна каша на молоці з гарбузом у мультиварці готова. Пригощайтесь!

Проста пшоняна каша на воді в мультиварці

Проста пшоняна каша на воді в мультиварці виходить не тільки дуже смачною та поживною, а й корисною. Такий продукт можна подати до сніданку як перекус або гарнір. Для нескладного приготування в мультиварці рекомендуємо використовувати наш перевірений покроковий рецепт із фото.

Час приготування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 1 мульти-стакан.
  • Гарбуз – 300 гр.
  • Вода – 6 мульти-стаканів.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Вершкове масло – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відмірюємо необхідну кількість пшона та промиваємо його в теплій воді, далі один раз ошпарюємо окропом.

Крок 2. Відкидаємо пшоно на дрібне сито.

Крок 3. Очищаємо гарбуз, потім нарізаємо його або натираємо на тертці.

Крок 4. Відправляємо гарбуз у мультиварку та готуємо його в режимі «випічка» 10 хвилин.

Крок 5. До гарбуза відправляємо пшоно, додаємо сіль, цукор та вливаємо воду. Готуємо в режимі «молочна каша» 1 год.

Крок 6. Додаємо в кашу вершкове масло, перемішуємо і настоюємо під кришкою ще 20 хвилин.

Крок 7. Проста пшоняна каша на воді у мультиварці готова. Пригощайтесь!

Молочна пшоняна каша в горщику в духовці

Молочна пшоняна каша в горщику в духовці – це оригінальна кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Подавайте апетитну та насичену за смаком кашу як гарнір чи самостійну страву. Для приготування в духовці використовуйте наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 300 гр.
  • Гарбуз очищений – 500 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 л.
  • Сіль – до смаку.
  • Вершкове масло – за смаком.
  • Цукор-пісок – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Пшоно промиваємо під водою та відкидаємо на дрібне сито.

Крок 3. Очищаємо гарбуз від шкірки та насіння та нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 4. Необхідну кількість молока вливаємо в каструлю та доводимо його до кипіння.

Крок 5. У кипляче молоко занурюємо гарбуз і варимо 5 хвилин.

Крок 6. Далі опускаємо підготовлене пшоно, додаємо сіль і варимо під кришкою 10 хвилин на невеликому вогні.

Крок 7. Потім вміст каструлі переливаємо в горщики.

Крок 8. У кожен горщик кладемо по шматочку вершкового масла.

Крок 9. Закриваємо горщики кришками та відправляємо розігріту до 180° духовку на 30 хвилин.

Крок 10. Молочна пшоняна каша в горщику готова в духовці. Подавайте до столу!

Пшоняна каша з замороженим гарбузом

Пшоняна каша з замороженим гарбузом – це корисне та яскраве за смаком частування для вашого сніданку чи перекушування. Готова каша вийде неймовірно апетитною та ароматною. Обов’язково спробуйте приготувати її за нашим перевіреним рецептом із покроковими фото та докладним описом процесу.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порція – 1

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 100 гр.
  • Гарбуз заморожений – 250 гр.
  • Молоко коров’яче – 500 мл.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Вершкове масло – 15 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі необхідні продукти у потрібній кількості.

Крок 2. Пшоняну крупу обов’язково промиваємо під водою. Після заливаємо окропом на 15 хвилин.

Крок 3. У каструлі доводимо до кипіння необхідну кількість води та всипаємо сюди пшоно, з якого попередньо зливаємо воду. Варимо 10 хвилин на слабкому вогні.

Крок 4. Заморожений гарбуз обробляємо на невеликі шматочки та опускаємо в нашу заготовку. Продовжуємо повільно варити ще десять хвилин.

Крок 5. Тепер додаємо в кашу цукор, сіль та вершкове масло.

Крок 6. Добре все перемішуємо і тримаємо під кришкою 10 хвилин на вимкнений плиті.

Крок 7. Якщо каша видасться вам занадто густою, можна влити трохи теплого молока.

Крок 8. Пшоняна каша з замороженим гарбузом готова. Можна куштувати!

Пшоняна каша з гарбузом та родзинками

Пшоняна каша з гарбузом та родзинками порадує апетитним виглядом та приємним солодким смаком. Таке частування ідеально підійде для сімейного сніданку. Також каша обов’язково сподобається маленьким дітям. Спробуйте приготувати за перевіреним рецептом з фото.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 215 гр.
  • Гарбуз очищений – 500 гр.
  • Молоко коров’яче – 500 мл.
  • Вода –500 мл.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Вершкове масло – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Відмірюємо необхідну кількість пшона та промиваємо його під водою. Після перекладаємо в каструлю або сотейник, знову заливаємо водою і доводимо до кипіння. Після процедури ошпарювання всю воду зливаємо.

Крок 3. Підготовлену крупу заливаємо чистою водою та ще раз доводимо до кипіння.

Крок 4. У цей час очищаємо та нарізаємо кубиками гарбуз. Відправляємо її до каші після закипання.

Крок 5. Сюди ж відправляємо промитий під водою родзинки, добре перемішуємо все.

Крок 6. Закриваємо нашу каструлю кришкою та варимо частування 10 хвилин на невеликому вогні. Періодично вміст помішуємо.

Крок 7. Тепер сюди додаємо сіль, цукор та вершкове масло.

Крок 8. Окремо доводимо до кипіння необхідну кількість молока.

Крок 9. У кипляче молоко виливаємо до нашої каші. Доводимо все до повторного закипання.

Крок 10. Далі кашу проварюємо 20 хвилин на слабкому вогні. Потім плиту вимикаємо та тримаємо страву під кришкою ще 10 хвилин.

Крок 11. Пшоняна каша з гарбузом та родзинками готова. Подавайте частування до столу!

Пшоно-рисова каша з гарбузом

Пшоно-рисова каша з гарбузом виходить напрочуд смачною та поживною, а також корисною. Такий продукт можна подати до сніданку, як перекус або гарнір. Для приготування рекомендуємо використовувати наш перевірений покроковий рецепт із фото.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 40 гр.
  • Рис – 80 гр.
  • Гарбуз очищений – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Вода –500 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор пісок – 50 гр.
  • Вершкове масло – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком. Гарбуз відразу очищаємо від шкірки та насіння.

Крок 2. Нарізаємо гарбуз кубиками та викладаємо їх у каструлю. Заливаємо 200 мл води і ставимо на вогонь. Після закипання варимо близько 10-15 хвилин.

Крок 3. Окремо промиваємо рис та пшоно.

Крок 4. З гарбуза зливаємо воду. Кубики розм’якшеного плода додатково розминаємо вилкою.

Крок 5. Всипаємо сюди промитий рис та пшоно.

Крок 6. Вливаємо 300 мілілітрів води та варимо 10 хвилин на слабкому вогні.

Крок 7. Доповнюємо частування сіллю та цукром, варимо ще 2 хвилини.

Крок 8. Вливаємо в кашу молоко, знову доводимо до кипіння та варимо 10 хвилин при постійному помішуванні.

Крок 9. Через 10 хвилин каша буде повністю готова. Можна доповнити вершковим маслом.

Крок 10. Пшоно-рисова каша з гарбузом готова. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу!

Пшоняна каша з гарбузом та медом

Пшоняна каша з гарбузом та медом – це неймовірно смачне та ароматне частування, яке ідеально підійде для сімейного сніданку чи перекушування. Яскрава солодкувата каша сподобається як дорослим, так і дітям. Спробуйте приготувати за перевіреним покроковим рецептом із нашої добірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 1 ст.
  • Гарбуз очищений – 220 гр.
  • Молоко коров’яче – 2,5 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Мед рідкий – до смаку.
  • Кориця мелена – до смаку.
  • Вершкове масло – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти.

Крок 2. Гарбуз очищаємо від шкірки та насіння.

Крок 3. Кілька разів промиваємо пшоно та викладаємо його в каструлю. Заливаємо чистою холодною водою. Варимо після закипання 5 хвилин, зменшивши вогонь.

Крок 4. Гарбуз ріжемо на невеликі кубики.

Крок 5. Після того, як крупа ввібрала воду, приєднуємо до неї гарбуз і вливаємо молоко. Перемішуємо, знову доводимо до кипіння і потім варимо під кришкою близько 15 хвилин на слабкому вогні.

Крок 6. Розкладаємо кашу порціями, доповнюємо її рідким медом і меленою корицею. Перемішуємо. Також у гарячу кашу додаємо вершкове масло.

Крок 7. Пшоняна каша з гарбузом та медом готова. Подавайте до столу і швидше спробуйте!

Пшоняна каша з гарбузом на кокосовому молоці

Пшоняна каша з гарбузом на кокосовому молоці – це дуже смачне та вітамінне частування для вашого сніданку чи перекушування. Готова каша вийде неймовірно ніжною та апетитною. Обов’язково спробуйте приготувати її за нашим перевіреним рецептом із покроковими фото та докладним описом процесу.

Час приготування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 100 гр.
  • Гарбуз очищений – 200 гр.
  • Молоко кокосове – 50мл.
  • Вода –50 мл.
  • Стружка кокосова – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Очищений від шкірки та насіння гарбуз ріжемо на невеликі кубики.

Крок 3. Відмірюємо необхідну кількість пшоняної крупи та промиваємо її під водою.

Крок 4. Далі підготовлене пшоно заливаємо водою та доводимо до кипіння. Після вогонь зменшуємо та варимо до випаровування вологи.

Крок 5. Викладаємо у крупу гарбуз, перемішуємо та готуємо ще дві хвилини.

Крок 6. Тепер вливаємо кокосове молоко в каструлю. Доводимо до кипіння та варимо на мінімальному вогні близько 7-10 хвилин. Час варіння залежить від густоти готової каші.

Крок 7. Пшоняна каша з гарбузом на кокосовому молоці готова. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу, прикрасивши кокосовою стружкою!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал