Пшоняна каша з гарбузом – 9 простих рецептів приготування з покроковими фото

0100e677f44888fea4178d0f773dba4b

Пшоняна каша з гарбузом – це поживне, корисне та смачне частування для домашнього столу. Приготувати таку яскраву та апетитну кашу можна різними способами. Найкращі кулінарні варіанти ми зібрали в нашій добірці з дев’яти простих рецептів приготування з покроковими фото та докладним описом процесу.

Пшоняна каша з гарбузом на воді в каструлі

Пшоняна каша з гарбузом на воді в каструлі виходить не тільки дуже смачною та поживною, але й корисною. Такий продукт можна подавати до сніданку, як перекус або гарнір. Для приготування рекомендуємо використовувати наш перевірений покроковий рецепт із фото.

Час приготування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порція – 1

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 70 гр.
  • Гарбуз – 120 гр.
  • Вода –200 мл.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість пшоняної крупи та промиваємо її під водою.

9f824f463138a3b469fe6d7e76572302

Крок 2. Гарбуз очищаємо від шкірки та насіння.

287b5325cd3f76fb60cc29971733246b

Крок 3. З промитої крупи акуратно зливаємо воду. Тож ми підготували наші основні інгредієнти.

0510e5cbe469d078bbb3d50f36aefd0a

Крок 4. Очищений гарбуз обробляємо на невеликі кубики.

b723cbf8e9870425f961043e21284c5c

Крок 5. Заливаємо гарбуз водою та проварюємо після закипання близько 5 хвилин.

d391c9b84f9f034c0ea1e62e6a8281e4

Крок 6. Опускаємо сюди підготовлене пшоно, додаємо сіль до смаку та варимо всі разом близько 10 хвилин на невеликому вогні.

03ca8e62c5492b065eaf995ac2b9fb3b

Крок 7. Пшоняна каша з гарбузом на воді у каструлі готова. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу!

81890bf379e7c648e61e3504c2a21208

Пшоняна каша на молоці з гарбузом у мультиварці

Пшоняна каша на молоці з гарбузом у мультиварці – це простий у виконанні та дуже смачний кулінарний варіант для вашого домашнього столу. Така каша порадує яскравим смаком та апетитним виглядом. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт із фото.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 1,5 ст.
  • Гарбуз – 400 гр.
  • Родзинки – 0,5 ст.
  • Молоко коров’яче – 1 л.
  • Вода – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Вершкове масло – 3 ст.л.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цедра лимона – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз очищаємо від шкірки та насіння, обробляємо на невеликі кубики та викладаємо у чашу мультиварки.

d9b63763e18526b53b31ae9d12f1fa62

Крок 2. Відмірюємо потрібну кількість пшона, промиваємо його під водою.

70a218e50130adf8778835cfe85e476f

Крок 3. Підготовлену крупу висипаємо на гарбуз.

8f7a9e86d71204dc34c2f765e2f15754

Крок 4. Сюди додаємо родзинки, які попередньо промиваємо під водою.

09750c26dd67b68bb4c2e3260f1373a0

Крок 5. Заливаємо все молоком.

4fdf28dc6b05592974a4a8f6264fa2c2

Крок 6. Доповнюємо цукром, сіллю та лимонною цедрою.

b706d7131921e9e8951347ef43af6bf2

Крок 7. Також у заготівлю опускаємо шматочок вершкового масла і включаємо режим «каша» на 50 хвилин.

1ef3ab61ba2d498bafe23a4dc7c10ac9

Крок 8. Пшоняна каша на молоці з гарбузом у мультиварці готова. Пригощайтесь!

af0658028f0d34b6ea9cfadcf0e758fe

Проста пшоняна каша на воді в мультиварці

Проста пшоняна каша на воді в мультиварці виходить не тільки дуже смачною та поживною, а й корисною. Такий продукт можна подати до сніданку як перекус або гарнір. Для нескладного приготування в мультиварці рекомендуємо використовувати наш перевірений покроковий рецепт із фото.

Час приготування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 1 мульти-стакан.
  • Гарбуз – 300 гр.
  • Вода – 6 мульти-стаканів.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Вершкове масло – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відмірюємо необхідну кількість пшона та промиваємо його в теплій воді, далі один раз ошпарюємо окропом.

941d7ee2e1b29c57d0086a8f9d4adcd0

Крок 2. Відкидаємо пшоно на дрібне сито.

5a6cc36aeebb4620fed9957f5daed00f

Крок 3. Очищаємо гарбуз, потім нарізаємо його або натираємо на тертці.

77603508547aae284a09b1de87e05412

Крок 4. Відправляємо гарбуз у мультиварку та готуємо його в режимі «випічка» 10 хвилин.

f0f7cd30d470483f7aab6d8457b17cc0

Крок 5. До гарбуза відправляємо пшоно, додаємо сіль, цукор та вливаємо воду. Готуємо в режимі «молочна каша» 1 год.

01dc0cb8e842a77c712bae4f46a52c09

Крок 6. Додаємо в кашу вершкове масло, перемішуємо і настоюємо під кришкою ще 20 хвилин.

3f3f3393bba8310bb4825f122e468ffc

Крок 7. Проста пшоняна каша на воді у мультиварці готова. Пригощайтесь!

cb85d4ac70159827a98249eb7deb744b

Молочна пшоняна каша в горщику в духовці

Молочна пшоняна каша в горщику в духовці – це оригінальна кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Подавайте апетитну та насичену за смаком кашу як гарнір чи самостійну страву. Для приготування в духовці використовуйте наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 300 гр.
  • Гарбуз очищений – 500 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 л.
  • Сіль – до смаку.
  • Вершкове масло – за смаком.
  • Цукор-пісок – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

89953ccbf563e253528bbd173bb4e989

Крок 2. Пшоно промиваємо під водою та відкидаємо на дрібне сито.

d4fdb80308367101d9d8ac6aec77b460

Крок 3. Очищаємо гарбуз від шкірки та насіння та нарізаємо невеликими кубиками.

6db309a40ae4a301e2e8004aa8998fda

Крок 4. Необхідну кількість молока вливаємо в каструлю та доводимо його до кипіння.

9974c46390401cdb2c667c0d15fd2f3e

Крок 5. У кипляче молоко занурюємо гарбуз і варимо 5 хвилин.

8a2efdaa0fc80661b665fe91d3150edd

Крок 6. Далі опускаємо підготовлене пшоно, додаємо сіль і варимо під кришкою 10 хвилин на невеликому вогні.

0429a03f4494093e50896f3ea9af394c

Крок 7. Потім вміст каструлі переливаємо в горщики.

62e2fa0d62deea900312813dfde51139

Крок 8. У кожен горщик кладемо по шматочку вершкового масла.

dda67b964e3e00f8f5d68f617fecadcb

Крок 9. Закриваємо горщики кришками та відправляємо розігріту до 180° духовку на 30 хвилин.

54227858d3297b4cab078400c99492d5

Крок 10. Молочна пшоняна каша в горщику готова в духовці. Подавайте до столу!

dece9571495bfe788d32c28c61d545d7

Пшоняна каша з замороженим гарбузом

Пшоняна каша з замороженим гарбузом – це корисне та яскраве за смаком частування для вашого сніданку чи перекушування. Готова каша вийде неймовірно апетитною та ароматною. Обов’язково спробуйте приготувати її за нашим перевіреним рецептом із покроковими фото та докладним описом процесу.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порція – 1

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 100 гр.
  • Гарбуз заморожений – 250 гр.
  • Молоко коров’яче – 500 мл.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Вершкове масло – 15 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі необхідні продукти у потрібній кількості.

7004c7a71b9cb96c8b84470cf6caf5d1

Крок 2. Пшоняну крупу обов’язково промиваємо під водою. Після заливаємо окропом на 15 хвилин.

5f601cc20d4e743f25611ae40af14368

Крок 3. У каструлі доводимо до кипіння необхідну кількість води та всипаємо сюди пшоно, з якого попередньо зливаємо воду. Варимо 10 хвилин на слабкому вогні.

3d9a07ad1e0aaf3e6e0031e310e151c9

Крок 4. Заморожений гарбуз обробляємо на невеликі шматочки та опускаємо в нашу заготовку. Продовжуємо повільно варити ще десять хвилин.

db1829d092276d65e3682bdd965f9965

Крок 5. Тепер додаємо в кашу цукор, сіль та вершкове масло.

21803eb0290b62339ac46c6403f74961

Крок 6. Добре все перемішуємо і тримаємо під кришкою 10 хвилин на вимкнений плиті.

7268d52772f0ba71b0bfd77d57ae8709

Крок 7. Якщо каша видасться вам занадто густою, можна влити трохи теплого молока.

a475c7b19712fe24f7fcbdb324861091

Крок 8. Пшоняна каша з замороженим гарбузом готова. Можна куштувати!

cc74828f1d82ee2db2e3320bd19a8ba9

Пшоняна каша з гарбузом та родзинками

Пшоняна каша з гарбузом та родзинками порадує апетитним виглядом та приємним солодким смаком. Таке частування ідеально підійде для сімейного сніданку. Також каша обов’язково сподобається маленьким дітям. Спробуйте приготувати за перевіреним рецептом з фото.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 215 гр.
  • Гарбуз очищений – 500 гр.
  • Молоко коров’яче – 500 мл.
  • Вода –500 мл.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Вершкове масло – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

7e3c42b4c9ba6ca5177dbdaaa4862f5b

Крок 2. Відмірюємо необхідну кількість пшона та промиваємо його під водою. Після перекладаємо в каструлю або сотейник, знову заливаємо водою і доводимо до кипіння. Після процедури ошпарювання всю воду зливаємо.

b74bbf084689c2903e4d06dd24e3b7d2

Крок 3. Підготовлену крупу заливаємо чистою водою та ще раз доводимо до кипіння.

5b0796473da0f9192c0084c63f40e4e6

Крок 4. У цей час очищаємо та нарізаємо кубиками гарбуз. Відправляємо її до каші після закипання.

597e3d6bb026c0b64e8131beb43a6b08

Крок 5. Сюди ж відправляємо промитий під водою родзинки, добре перемішуємо все.

ce8ba24e3343a86ddca7509a8aae8e5c

Крок 6. Закриваємо нашу каструлю кришкою та варимо частування 10 хвилин на невеликому вогні. Періодично вміст помішуємо.

62c9d1be8984c25ec7d4f7dd4ac5ad40

Крок 7. Тепер сюди додаємо сіль, цукор та вершкове масло.

90a0348f46f49bc15370dd952316aea2

Крок 8. Окремо доводимо до кипіння необхідну кількість молока.

7414bee5d4cfb86e124c95c871d1bf74

Крок 9. У кипляче молоко виливаємо до нашої каші. Доводимо все до повторного закипання.

a9263aa74bef8183876a814c819aa58d

Крок 10. Далі кашу проварюємо 20 хвилин на слабкому вогні. Потім плиту вимикаємо та тримаємо страву під кришкою ще 10 хвилин.

d665858927013e226bd131d71c15d37a

Крок 11. Пшоняна каша з гарбузом та родзинками готова. Подавайте частування до столу!

e62a3d4ffa58779bf9361ac5c854ef54

Пшоно-рисова каша з гарбузом

Пшоно-рисова каша з гарбузом виходить напрочуд смачною та поживною, а також корисною. Такий продукт можна подати до сніданку, як перекус або гарнір. Для приготування рекомендуємо використовувати наш перевірений покроковий рецепт із фото.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 40 гр.
  • Рис – 80 гр.
  • Гарбуз очищений – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Вода –500 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор пісок – 50 гр.
  • Вершкове масло – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком. Гарбуз відразу очищаємо від шкірки та насіння.

21d8474242f02dadae00cfd16fabadf2

Крок 2. Нарізаємо гарбуз кубиками та викладаємо їх у каструлю. Заливаємо 200 мл води і ставимо на вогонь. Після закипання варимо близько 10-15 хвилин.

d0da03c6ccb982ddbfd23486e29d1fb5

Крок 3. Окремо промиваємо рис та пшоно.

41d0329b8e29a9b9b1596a8de6cf20e2

Крок 4. З гарбуза зливаємо воду. Кубики розм’якшеного плода додатково розминаємо вилкою.

ea05bf0f30fc127c0d1e02112d8459fe

Крок 5. Всипаємо сюди промитий рис та пшоно.

2a963e6a6b9406a8adb18514909fedd4

Крок 6. Вливаємо 300 мілілітрів води та варимо 10 хвилин на слабкому вогні.

b0ef678ea6310592038eb977571ed0e1

Крок 7. Доповнюємо частування сіллю та цукром, варимо ще 2 хвилини.

113ce7272f08ee407f4445ad59b649fd

Крок 8. Вливаємо в кашу молоко, знову доводимо до кипіння та варимо 10 хвилин при постійному помішуванні.

eb73a30250b43e5ff1b980ee2a1a1c8e

Крок 9. Через 10 хвилин каша буде повністю готова. Можна доповнити вершковим маслом.

a1464e960cdede1c1ed5f3077cfc219e

Крок 10. Пшоно-рисова каша з гарбузом готова. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу!

c0c2874d7c1d79e4639bf3d4c9bf0528

Пшоняна каша з гарбузом та медом

Пшоняна каша з гарбузом та медом – це неймовірно смачне та ароматне частування, яке ідеально підійде для сімейного сніданку чи перекушування. Яскрава солодкувата каша сподобається як дорослим, так і дітям. Спробуйте приготувати за перевіреним покроковим рецептом із нашої добірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 1 ст.
  • Гарбуз очищений – 220 гр.
  • Молоко коров’яче – 2,5 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Мед рідкий – до смаку.
  • Кориця мелена – до смаку.
  • Вершкове масло – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти.

c8e50c4299e8d8fcc8aa4c716720e35a

Крок 2. Гарбуз очищаємо від шкірки та насіння.

0286f1b49898cc76713b424b00829588

Крок 3. Кілька разів промиваємо пшоно та викладаємо його в каструлю. Заливаємо чистою холодною водою. Варимо після закипання 5 хвилин, зменшивши вогонь.

505c93e2e7e234071a2c38a5d91cc824

Крок 4. Гарбуз ріжемо на невеликі кубики.

3d03147d140b9f01c8262ec56d7c37eb

Крок 5. Після того, як крупа ввібрала воду, приєднуємо до неї гарбуз і вливаємо молоко. Перемішуємо, знову доводимо до кипіння і потім варимо під кришкою близько 15 хвилин на слабкому вогні.

5725c0caa19bc27a380c123a2e0926c7

Крок 6. Розкладаємо кашу порціями, доповнюємо її рідким медом і меленою корицею. Перемішуємо. Також у гарячу кашу додаємо вершкове масло.

3066d247cab3f27a4b9ae21d3053c4c0

Крок 7. Пшоняна каша з гарбузом та медом готова. Подавайте до столу і швидше спробуйте!

5bf96220783bc0341d0cc263c3605866

Пшоняна каша з гарбузом на кокосовому молоці

Пшоняна каша з гарбузом на кокосовому молоці – це дуже смачне та вітамінне частування для вашого сніданку чи перекушування. Готова каша вийде неймовірно ніжною та апетитною. Обов’язково спробуйте приготувати її за нашим перевіреним рецептом із покроковими фото та докладним описом процесу.

Час приготування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 100 гр.
  • Гарбуз очищений – 200 гр.
  • Молоко кокосове – 50мл.
  • Вода –50 мл.
  • Стружка кокосова – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

cd72cd8f42d3ebc0c9922d148adce09c

Крок 2. Очищений від шкірки та насіння гарбуз ріжемо на невеликі кубики.

81711dd5e0f17c2c5d2b34844e90a67b

Крок 3. Відмірюємо необхідну кількість пшоняної крупи та промиваємо її під водою.

d2aede2790f5a81c313b7f570edac5f3

Крок 4. Далі підготовлене пшоно заливаємо водою та доводимо до кипіння. Після вогонь зменшуємо та варимо до випаровування вологи.

1d7c6665aa7b5883e9c10bb13ab16a6d

Крок 5. Викладаємо у крупу гарбуз, перемішуємо та готуємо ще дві хвилини.

ddb1f86a4c5e3962730b9240b8cc7eec

Крок 6. Тепер вливаємо кокосове молоко в каструлю. Доводимо до кипіння та варимо на мінімальному вогні близько 7-10 хвилин. Час варіння залежить від густоти готової каші.

75e4eeb456af6d6aa21c0215e0208e44

Крок 7. Пшоняна каша з гарбузом на кокосовому молоці готова. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу, прикрасивши кокосовою стружкою!

9905e948b4f221cf30943bde34ff163e

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал