Маринад для шашлику з курки – 7 кращих і найсмачніших рецептів для м’якого і соковитого шашлику

Маринад для шашлику з курки – це улюблена страва багатьох, особливо влітку. Пропонуємо вам дуже смачні рецепти приготування маринаду для шашлику з курки з цибулею і оцтом, з майонезом, лимоном, соєвим соусом і кефіром.

Маринад з майонезу для соковитого шашлику з курки

Завдяки майонезу курка виходить ніжною і м’якою, а також з хрусткою скоринкою. Спочатку м’ясо маринується в подрібненому ріпчастому цибулі з сіллю.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Майонез – 1-2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе добре миємо і промакуємо паперовими рушниками. Нарізаємо на середні шматочки.

2. Цибуля чистимо, розрізаємо на кілька частин і відправляємо в блендер. Додаємо до неї чайну ложку солі і подрібнюємо до стану пюре.

3. Куряче філе перекладаємо в глибоку ємність, додаємо подрібнену цибулю і перемішуємо, щоб м’ясо було покрито їм з усіх боків. Кладемо курку під гніт і залишаємо в холодильнику мінімум на 2-3 години. Шашлик вийде соковитіше, якщо буде маринуватися всю ніч.

4. Тепер додаємо майонез і добре все перемішуємо.

5. Нанизуємо промариноване філе на шампури, прибираючи шматочки цибулі, так як він згорить.

6. Вугілля добре прогріваємо і смажимо на них шашлик, періодично повертаючи, щоб м’ясо рівномірно приготувалося.

7. Він повинен бути готовий через 20 хвилин. Подаємо до столу зі свіжими овочами. Смачного!

Як приготувати маринад з лимоном для шашлику з курки?

Лимон прекрасно поєднується з майонезом і дарує йому приємну кислинку. Шашлик з цього маринаду виходить пікантним і соковитим. У нього також йде сіль і спеції для курки. Він маринується близько трьох годин, а потім готується на мангалі.

Час готування: 3 ч. 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 800 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Спеції для курки – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе ретельно миємо, сушимо за допомогою паперових рушників і нарізаємо на шматочки середнього розміру. Лимон нарізаємо на кружечки.

2. У глибоку ємність кладемо курку і на неї викладаємо 2 столові ложки майонезу, часточки цілого лимона, сіль і спеції для курки за смаком.

3. Все ретельно перемішуємо, щоб курка була повністю покрита маринадом. Відправляємо в холодильник промаринуватися на 2-3 години або на ніч.

4. Тепер нанизуємо шашлик з курячого філе на шампури.

5. У нас був електромангал. У випадку з класичним мангалом, потрібно спочатку добре прогріти вугілля і смажити на ньому шашлик, періодично перевертаючи, щоб м’ясо рівномірно присмажилося. На приготування повинно піти приблизно 15-20 хвилин.

6. Готовий шашлик подаємо до столу зі свіжими овочами і зеленню. Смачного!

Маринад для соковитого шашлику з соєвим соусом

Цей шашлик готується з курячої грудки. Незважаючи на те, що це м’ясо вважається сухим, завдяки соєвому соусу, коріандру і часнику, воно стає соковитим і пікантним. Ми готували в духовці, але можна з таким же успіхом приготувати його на мангалі.

Час готування: 2 ч. 45 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Коріандр сушений – 1 ст.л.
  • Соус соєвий – 4 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

1. У глибоку ємність наливаємо соєвий соус і додаємо до нього коріандр, сіль, олія і пропущений через прес часник. Добре перемішуємо.

2. З курячої грудки знімаємо шкіру, добре миємо і нарізаємо невеликими шматочками.

3. Відправляємо куряче філе в маринад і ретельно перемішуємо, щоб воно було повністю покрито соусом. Даємо промаринуватися близько двох годин на столі.

4. Шпажки для шашлику замочуємо в холодній воді на півгодини.

5. Тепер нанизуємо промариноване куряче м’ясо на шпажки і кладемо зверху на форму для запікання.

6. Розігріваємо духовку до 200оС і готуємо наш шашлик протягом 15 хвилин з кожного боку. У процесі приготування перевертаємо його один раз. Він повинен придбати золотистий колір.

7. Готова страва подаємо до столу зі свіжими овочами і зеленню. Смачного!

Дуже смачний маринад на кефірі для курячого шашлику

Для того, щоб приготувати цей маринад потрібно обм’яти цибулю з сіллю, а потім додати до нього паприку і чорний перець. Потім туди додаються шматочки курки і все заливається кефіром. В результаті отримуємо ніжне і соковите м’ясо.

Час готування: 2 ч. 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 1 кг.
  • Кефір – 500 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг.
  • Паприка солодка молота – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – 1 ст.л.

Процес приготування:

1. Цибулю миємо, чистимо і намагаємося нарізати тонкими півкільцями, так він пустить більше соку, який добре зіграє для маринаду. Перекладаємо його в підходящу глибоку ємність.

2. З курячих стегон знімаємо м’ясо і зрізаємо шкіру. Ретельно промиваємо під холодною водою і даємо повністю висохнути. Далі нарізаємо філе на середні шматочки.

3. До цибулі додаємо сіль і обминаємо руками для того, щоб вона дала більше соку. Тепер додаємо чорний перець, паприку і перемішуємо.

4. Відправляємо до цибулі курку і перемішуємо, стискаючи все руками.

5. Заливаємо до курячого м’яса з цибулею кефір і добре перемішуємо. Накриваємо ємність зверху харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на мінімум 2 години. Краще дати курці промаринуватися ніч.

6. Тепер нанизуємо м’ясо на шампури, прибираючи цибулю, так як він підгорить під час смаження.

7. Смажимо шашлик на добре прогрітих вугіллі приблизно півгодини. Він повинен стати рум’яним з золотистою скоринкою. Періодично повертаємо шампури, щоб він рівномірно приготувався. Готова страва подаємо до столу зі свіжими овочами. Смачного!

Простий і смачний рецепт маринаду для курячого шашлику з сметани

Шашлик за цим рецептом вийде м’яким і соковитим. До складу маринаду входить сметана, лимон, оливкова олія, перець і базилік. Після того як курка промаринується, у нас вийде ніжне і дуже смачне блюдо.

Час готування: 3 ч. 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Філе курячих гомілок – 1 кг.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Лимон свіжий – ½ шт.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Філе курячих гомілок добре промиваємо під холодною водою. Обсушуємо за допомогою паперових рушників, поки на м’ясі не залишиться вологи.

2. Тепер нарізаємо курку на шматочки середнього розміру. Вони не повинні бути занадто великими.

3. У підходящій глибокої ємності змішуємо разом 3 столові ложки сметани, сік половини лимона, оливкова олія, чорний мелений перець, сушений базилік і сіль. Все ретельно перемішуємо.

4. Додаємо до маринаду нарізану курку і перемішуємо руками, злегка стискаючи м’ясо. Накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник промаринуватися на 3 години як мінімум. Краще залишити на ніч.

5. Тепер нанизуємо м’ясо на шампури і смажимо на добре прогрітих вугіллі близько 20 хвилин, періодично повертаючи, щоб курка рівномірно прожарилася.

6. Готовий шашлик подаємо до столу зі свіжими овочами і зеленню. Смачного!

Маринад для соковитого шашлику з курячих ніжок

Ця частина курки є однією з найбільш соковитих, тому для неї знадобиться дуже простий маринад. Для початку в ступці розтирається чебрець разом з сіллю і перцем. А потім курка перемішується разом з нарізаним цибулею і спеціями.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Голені курячі – 1.5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 1 ч.л.
  • Тім’ян свіжий – 3 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

1. Курячі гомілки добре миємо під холодною водою і прибираємо всю вологу паперовим рушником.

2. У ступку відправляємо чорний перець горошком, чебрець і сіль. Все добре розтираємо. Можна зробити це без стулки. В цьому випадку використовуємо мелений чорний перець, чебрець розтираємо руками.

3. Цибулю чистимо і нарізаємо на тонкі півкільцями.

4. Відправляємо курку в окрему ємність. До неї додаємо цибулю і перетерті спеції. Все ретельно перемішуємо, злегка стискаючи руками. Відправляємо в холодильник промаринуватися на 2-3 години. Можна залишити на ніч.

5. Тепер нанизуємо м’ясо на шампури і відправляємо смажитися. Вугілля в мангалі повинні бути добре прогріті. Готуємо шашлик протягом 15 хвилин, періодично повертаючи шампури, щоб м’ясо рівномірно приготувалося.

6. Подаємо до столу зі свіжими овочами і зеленню. Смачного!

Покроковий рецепт маринаду для соковитого шашлику з курячих стегон

Для приготування цього варіанту маринаду знадобиться цибуля, лимон, майонез, сіль і приправа для шашлику. Такий шашлик виходить пікантним, соковитим і ніжним.

Час готування: 1 ч. 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 6 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для шашлику – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Лимон свіжий – 1 шт.
  • Майонез – 100 мл.

Процес приготування:

1. Курячі стегна добре миємо під холодною водою і видаляємо всю зайву вологу за допомогою паперових рушників. Перекладаємо м’ясо в глибоку ємність, в якому воно буде маринуватися.

2. Посипаємо курку приправою для шашлику і сіллю. Замість приправи можна використовувати будь-які інші спеції, які будуть добре поєднуватися з курячим м’ясом. Наприклад, паприка, червоний перець, орегано і т.д.

3. Також додаємо в ємність 100 мл майонезу.

4. Цибулю чистимо і нарізаємо на середні півкільцями або кільця. Відправляємо її до курки зі спеціями і майонезом.

5. Наостанок миємо один лимон і ріжемо його на тонкі півкільцями. Кладемо його в ємність з усіма іншими інгредієнтами.

6. Тепер все ретельно перемішуємо руками, злегка стискаючи, щоб з цибулі і лимона виділився сік. Відправляємо м’ясо маринуватися в холодильник на 2 години. В цей час прогріваємо на мангалі вугілля.

7. Тепер можна смажити шашлик. Промариновані курячі стегна викладаємо на решітку. Зверху можна покласти цибулю і часточки лимона.

8. Готуємо м’ясо приблизно півгодини, іноді перевертаючи грати, щоб все рівномірно приготувалося.

9. Готовий шашлик подаємо до столу зі свіжими овочами, зеленню і соусом. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал