Що можна приготувати на сніданок швидко і смачно – 9 рецептів з простих продуктів з покроковими фото

Що можна приготувати на сніданок швидко і смачно, коли ви поспішаєте на роботу? У нас є не тільки рецепт смачних бутербродів, але і дещо більш оригінальне. Перед кожною господинею вранці постає питання приготування не тільки поживного, але і смачного сніданку, який сподобається дітям і дорослим. Ми зробили добірку з найбільш універсальних страв, щоб ви не припиняли експериментувати і пробувати нове.

Пишні сирники з сиру на сковороді

Пишні сирники з сиру на сковороді – прекрасний варіант для сніданку. Це саме те блюдо, яке полюблять, як діти, так і дорослі, особливо, якщо подати сирники зі сметаною і свіжими ягодами. Сир для страви найкраще вибирати жирний і соковитий.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 12 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Сир 9% – 400 гр.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Борошно пшеничне вищий сорт – 1 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Масло вершкове – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Сир викладіть в глибоку миску і пробийте занурювальним блендером, щоб маса стала більш однорідною.

Крок 2. У сирну масу додайте сіль і борошно. Борошна можна додати трохи більше, якщо тісто здасться вам дуже рідким. Також розбийте куряче яйце, в останню чергу додайте в масу обидва види цукру.

Крок 3. Добре вимісити тісто, щоб воно було повністю однорідним. Беріть порції приблизно по 50 грам і ліпіть з них кульки.

Крок 4. Потім кожну кульку покладіть на присипану борошном поверхню і приплюсніть, щоб вийшли рівні круглі шайбочки.

Крок 5. На сковороді розігрійте олію і розтопіть невеликий шматочок вершкового. На цій суміші обсмажте сирники по 3-4 хвилини з кожного боку. Вогонь повинен бути помірним.

Крок 6. Щоб сирники добре прожарилися, накрийте сковороду кришкою.

Крок 7. Промокніть сирники від надлишків олії на паперових серветках. Подавайте сирники відразу після приготування зі свіжими ягодами, сметаною, згущеним молоком або медом. Смачного!

Лаваш з сиром на сніданок

Лаваш з сиром на сніданок – такі своєрідні «ліниві» пиріжки, які можна накрутити за лічені хвилини. Потім швидко обсмажте їх на сковороді, щоб лаваш став хрустким, а сир розтопився і тягнувся. Дітям дуже подобається таке невигадливе блюдо.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Сир твердих сортів – 300 гр.
  • Зелень – 1 щіпка.
  • Лаваш – 5-6 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Майонез – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь необхідно тільки відварити курячі яйця круто. Покладіть їх в невелику каструлю, залийте холодною водою і варіть 8-10 хвилин від моменту закипання води.

Крок 2. Твердий сир натріть на великій терці в глибоку миску. Туди ж на терці подрібніть варені яйця.

Крок 3. Лаваш дістаньте з упаковки і розріжте кожен пласт навпіл.

Крок 4. Кожен шматочок лаваша добре змастіть майонезом.

Крок 5. Свіжу зелень помийте і дрібно порубати ножем. Додайте до сиру і яйцям, перемішайте. Можна додати дрібку солі, перцю або часник за смаком, якщо вам не вистачає насиченості.

Крок 6. Начинку покладіть на центр лаваша і поверніть краї конвертом.

Крок 7. Потім заготовки покладіть на суху, добре розігріту сковороду і обсмажте їх на середньому вогні з обох сторін.

Крок 8. Швидкий і смачний сніданок з лаваша з сиром готовий. Смачного!

Сирна запіканка з манкою

Сирна запіканка з манкою ідеально підійде для сніданку. У випічки дуже м’яка і ніжна текстура, за рахунок того, що запіканка добре піднімається. Її можна робити з цукром або повністю без нього, тоді випічка буде більш дієтичної.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Жовток курячий – 1 шт.
  • Сир – 400 гр.
  • Крупа манна – 40 гр.
  • Молоко / вершки – 190 мл.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Цукор – 15 гр.
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Цедра лимонна – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Сир для запіканки вибирайте по-жирніше і м’якше, тоді і смак у випічки буде більш приємним. Сир викладіть в ситечко і протріть його за допомогою ложки.

Крок 2. Потім сирну масу змішайте з молоком або вершками.

Крок 3. Розбийте куряче яйце, відокремте жовток від білка. Жовток додайте до сирної маси, а білок використовуйте в інших стравах.

Крок 4. Додайте в суміш цукор і дрібку солі. Для дієтичного варіанту цукор можна виключити.

Крок 5. Далі всипте манну крупу, добре перемішайте тісто вінчиком до однорідного стану, щоб не залишилося грудок.

Крок 6. Лимонну цедру натріть на самій дрібній тертці і додайте її в сирне тісто.

Крок 7. Форму для запікання змастіть вершковим маслом і просипте її манною крупою. Потім розподіліть тісто по всій площі рівномірним шаром.

Крок 8. Випікайте сирну запіканку в духовці при 220 градусів протягом 25 хвилин. На її поверхні утворюється апетитна рум’яна скоринка.

Крок 9. Щоб випічка вийшла ще більш ніжною, за кілька хвилин до кінця запікання, змастіть верх запіканки, невеликим шматочком вершкового масла. Запіканку з манкою трохи остудити і потім подавайте на сніданок. Смачного!

Яйце пашот в домашніх умовах

Яйце пашот в домашніх умовах можна приготувати декількома способами. Така супер проста страва може стати частиною смачного і корисного сніданку. До того ж така цікава подача звичайного яйця, кому хочеш піднімає з ранку апетит.

Час готування – 8 хв.

Час приготування – 8 хв.

Порції – 1.

інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль кухонна – 2 щіпки.
  • Олія без запаху – ½ ч.л.
  • Перець чорний свіжо-молотий – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця добре помийте гарячою водою. Також підготуйте спеції.

Крок 2. Вам буде потрібно невелика ємність для зручності, це може бути чашка або піалу. Ємність застеліть харчовою плівкою, щоб її краї звисали. Змастіть плівку олією і розбийте на неї куряче яйце.

Крок 3. У каструлю влийте воду і доведіть її до кипіння на сильному вогні, потім зменшіть нагрів до мінімального. Яйце посоліть і приправте перцем.

Крок 4. Підніміть краї харчової плівки, випустіть повітря і щільно зав’яжіть їх. Також поступите і з другим яйцем.

Крок 5. Отримані згортки з яйцями опустіть в окріп і проваріть їх протягом 2-3 хвилин. Білок повинен повністю схопитися, а жовток залишитися рідким.

Крок 6. Коли яйця пашот будуть готові, акуратно витягніть їх з плівки і подавайте в теплому вигляді. Смачного!

Смачна пшоняна каша з гарбузом на молоці

Смачна пшоняна каша з гарбузом на молоці – ароматне і корисне блюдо для початку дня. Гарбуз для каші можна нарізати або подрібнити блендером, як вам буде зручніше. Зварити кашу можна попутно зі зборами на роботу і в школу, технологія приготування зовсім не складна.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 1 ст.
  • Гарбуз – 150 гр.
  • Вода – 2 ст.
  • Молоко – 3 ст.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Пшоно добре промийте проточною водою. Далі залийте її окропом, це дозволить позбутися від гіркоти. Потім знову промийте крупу під краном.

Крок 2. Пшоняну крупу залийте двома склянками свіжою водою і поставте варитися. Коли вода закипить, зберіть з поверхні піну. Варіть кашу, поки рідина майже повністю не випарується.

Крок 3. М’якоть гарбуза натріть на терці. Так гарбуз звариться куди швидше.

Крок 4. Кашу посоліть і додайте до неї цукор. Також викладіть подрібнений гарбуз.

Крок 5. Далі влийте три склянки молока. Якщо ви хочете в результаті отримати густу кашу, то вистачить і двох склянок.

Крок 6. Після того, як молоко закипить, зменшіть вогонь і продовжуйте варити кашу 12-15 хвилин, час від часу помішуючи. Після цього залиште кашу під кришкою хвилин на 5.

Крок 7. Готову пшоняну кашу з гарбузом подавайте в гарячому вигляді, заправивши вершковим маслом. Смачного!

Смачні і швидкі панкейкі на молоці на сніданок

Смачні і швидкі панкейкі на молоці на сніданок люблять готувати всі американці. Але вже дуже багато господинь по всьому світу перейняли цю ранкову традицію – готувати пишні млинчики і подавати їх до свіжозвареній кави з різними солодкими соусами.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 2.

інгредієнти:

  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Борошно пшеничне вищий сорт – 1 ст.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Молоко коров’яче незбиране – 1 ст.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Олія без запаху – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть об’ємну миску, розбийте в неї обидва курячих яйця. Збийте їх за допомогою ручного вінчика. Не потрібно домагатися пишної консистенції, досить просто змішати білок з жовтком. В отриману масу всипте сіль і цукор.

Крок 2. Далі влийте молоко, ще раз добре перемішайте. У тісто додавайте тільки просіяне борошно, так тісто буде більш пишним.

Крок 3. Вимісити тісто вінчиком до однорідного стану, розбийте всі борошняні грудки. Розігрійте на сковороді трохи олії, викладайте тісто столовою ложкою і формуйте з нього невеликі круглі млинчики. Смажте панкейкі до рум’яної скоринки з обох сторін.

Крок 4. Подавайте панкейкі з солодкими топінгами, фруктами і горіхами. Смачного!

Смачна яєчня з беконом на сніданок

Смачна яєчня з беконом на сніданок точно увійшла б в топ найпопулярніших страв, якби такий був. Хоча яєчня і не претендує на вишуканість, але зате виходить ситної і смачною, якраз те, що треба для початку дня.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

інгредієнти:

  • Бекон сирокопчений – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Масло вершкове – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Рецепт приготування до неподобства простий. Бекон наріжте тонкими смужками. Викладіть його на розігріту поверхню сковороди.

Крок 2. Смажте скибочки бекону з обох сторін до рум’яного кольору.

Крок 3. Коли бекон підрум’яниться з двох сторін і у нього з’явиться хрустка облямівка, розбийте на сковорідку яйця.

Крок 4. Щоб яйця виглядали більш акуратно, спочатку розбийте кожне яйце окремо в невелику мисочку, потім вилийте їх на сковороду.

Крок 5. Смажте яєчню, поки білок не схопиться. Якщо хочете отримати щільний жовток, то тримайте страву під кришкою трохи довше. В кінці поперчіть. Подавайте яєчню з беконом в гарячому вигляді. При бажанні можна доповнити страву свіжими овочами. Смачного!

Швидкі гарячі бутерброди на сніданок

Швидкі гарячі бутерброди на сніданок – апетитні, поживні і неймовірно смачні. Особливо апетитно виглядають рум’яні бочки обсмаженого хліба. Готувати бутерброди дуже просто, до того ж за своїм смаком ви можете змінювати в начинці інгредієнти.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

інгредієнти:

  • Батон білий – 6 шматочків.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Шинка – 160 гр.
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Олія – 15 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде три досить великих бутерброда.

Крок 2. Шинку наріжте тонкими скибочками. Залежно від їх розмірів, на один бутерброд може знадобиться 1-2 штуки.

Крок 3. Сир також наріжте тонкими пластинками рівними по довжині скибочок батона.

Крок 4. У миску розбийте одне куряче яйце і збийте його ручним вінчиком.

Крок 5. У добре прогріту сковороду влийте третину всього олії. Вилийте яєчну масу на сковороду.

Крок 6. Відразу ж на сковороду покладіть дві часточки батона, смажте їх протягом 1 хвилини, щоб яйце злегка схопилося.

Крок 7. Потім широкою лопаткою переверніть батон на іншу сторону. Зверху на один скибочку батона покладіть 1-2 шматочка шинки.

Крок 8. На шинку покладіть сир.

Крок 9. Лопаткою підніміть другий шматочок батона і покладіть його зверху на сир.

Крок 10. Накрийте сковороду кришкою і готуйте бутерброд протягом 1 хвилини. Потім переверніть його і смажте ще хвилину.

Крок 11. Точно так же приготуйте ще 2 гарячих бутерброда. Таку смачну і швидку страву найкраще подавати з чорною кавою. Смачного!

Грінки з батона з яйцем і молоком

Грінки з батона з яйцем і молоком – відмінне солодке доповнення до ранкової кави або чаю. Для їх приготування підійде вже навіть трохи затверділий вчорашній батон. Рум’яні грінки цілком можна доповнювати рідким медом і свіжими ягодами.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8.

інгредієнти:

  • Батон ( білий хліб ) – 8 скибочок.
  • Молоко – 140 мл.
  • Яйця курячі С1 – 2 шт.
  • Олія – 60 мл.
  • Цукор – 30 гр.
  • Ванілін – 1,5 гр.
  • Сіль кухонна – 1 гр.
  • Кориця – 5 гр.
  • Цукрова пудра – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Молоко і яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони трохи прогрілися.

Крок 2. У мисці змішайте молоко і курячі яйця. В отриману масу додайте цукор, сіль, ванілін і корицю. Збийте масу ще раз ручним вінчиком.

Крок 3. Батон наріжте скибочками однакової товщини не більше 2-3 сантиметрів. Заздалегідь поставте на вогонь сковороду, щоб вона розігрілася, потім влийте в неї олію. Скибочки батона втопіть в суміші з молока і яєць.

Крок 4. Після того, як батон добре просочиться, викладайте його на розігріту поверхню сковороди. Смажте грінки з двох сторін до рум’яної скоринки.

Крок 5. Викладайте грінки на щільні паперові рушники, щоб позбутися від залишків олії.

Крок 6. Готові грінки посипте цукровою пудрою і додайте свіжі ягоди.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал