Пиріг на сковороді – 9 простих рецептів приготування з покроковими фото

Пиріг на сковороді – це їжа, яка може бути і солодкою, і солоною. Тут не потрібно бути професійним кухарем, щоб смачно і ситно нагодувати сім’ю. Досить уважно читати рецепт і діяти відповідно до інструкції. Все приходить з досвідом. Навіть якщо ви погано дружите з цим, ця добірка приємно здивує вас і розбудить кулінарні здібності.

Яблучний пиріг на сковороді без духовки

Яблучний пиріг на сковороді без духовки готується легко і невимушено. Як що немає можливості скористатися духовкою – це ваш варіант. Обожнюю пиріг за тимчасову економію. Якщо пиріг розрахований на пару персон, використовуйте сковороду.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Манка – 50 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко / ефір / йогурт – 3 ст.л.
  • Лимон ( цедра ) – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 40 гр.

Для начинки:

  • Яблука – 2 шт.
  • Кориця – ½ ч.л.
  • Лимонний сік – 20 мл.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. З вимитих яблука зніміть шкіру овочечисткою, наріжте на скибочки, перш видаливши насіннєву коробку.

Крок 2. Цитрус ошпарте, натріть цедру. Видавіть сік. Як що немає свіжого лимона, візьміть суху цедру і магазинний лимонний сік або розведіть лимонку з водою.

Крок 3. Сковорідку нагрійте, викладіть підтале вершкове масло, влийте цитрусовий сік і підцукріть. Розтопити. Процедура проводиться для карамелізації фруктів.

Крок 4. У сироп занурте посипані корицею яблука. Тушкуйте під кришкою на маленькому нагріванні. Яблука просочуються сиропом.

Крок 5. Розбиті яйця вилийте в об’ємну ємність. Слідом відправте цукор і цедру. Вилийте рідкі компоненти. Молоко злегка прогрійте в мікрохвильовці. Жирність продукту непринципова. Замість молока можна використовувати кефір або йогурт.

Крок 6. З’єднайте інтенсивним розмішуванням.

Крок 7. Всипте манку, 100 грамів борошна, змішаної з розпушувачем.

Крок 8. З’єднайте вінчиком, позбавляючись від грудок. Якщо не виходить розбити грудки вручну, то візьміть погружний блендер або міксер. Якщо є час, нехай тісто настоїться, щоб манка набрякла.

Крок 9. Карамелізовані фрукти залийте тістом. Намагайтеся розподілити якомога рівномірніше.

Крок 10. Запікайте виріб під кришкою не менше 30-40 хвилин.

Крок 11. Коли верх добре схопиться, перевірте сірником. Якщо сірник сухий, вимкніть конфорку. Просочений запашними ароматами десерт акуратно перекладіть на тарілку і охолодіть. Розріжте на порції. Насолоджуйтесь смакотою! Приємного чаювання!

Пиріг з бананами на сковороді

Пиріг з бананами на сковороді володіє чудовим ароматом. У нас часто залишаються не з’їдені банани. І цей пиріг прекрасно приходить на допомогу. А якщо ще й гості на порозі, то все – пазл склався. Швидко, смачно і без особливих зусиль прості складові перетворюються в чарівну випічку, яку не соромно піднести гостям.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 220 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Банани – 2-3 шт.
  • Олія – 20 мл.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Вилийте яйця в миску для тіста. Додайте цукор і ванілін і інтенсивно збовтайте вінчиком або міксером.

Крок 2. У пишну яєчну масу відправте сухі компоненти.

Крок 3. Додайте рідкі складові. Об’єднайте масу.

Крок 4. Банани звільніть від шкурки і порубати кружечками.

Крок 5. Сковорідку нагрійте, посипте цукром і викладіть банани. Процедура проводиться для карамелізації фруктів.

Крок 6. Розподіліть тісто, рівномірно заливаючи фрукти.

Крок 7. Запікайте під кришкою.

Крок 8. Коли верх пирога схопився, озброївшись тарілкою, переверніть пиріг на іншу сторону і готуйте ще 5-7 хвилин.

Крок 9. Духмяний пиріг перемістіть на тарілку і охолодіть. Розріжте на порції. Запрошуйте рідних. Приємного чаювання!

Пиріг з цибулею і яйцем на сковороді

Пиріг з цибулею і яйцем на сковороді – шикарний і бюджетний рецепт, для якого не потрібно заводити тісто. Лаваш дуже виручає в цій ситуації. Пиріг готовий буквально за лічені хвилини. Дивовижний пиріг можна приготувати на сніданок, не боячись запізнитися на роботу.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 2 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Яйця варені – 2 шт.
  • Молоко – 1 ст.л.
  • Цибуля зелена – пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – 30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти. Зваріть 2 яйця круто, охолодіть і позбавте від шкаралупи. Цибуля промийте і струсіть.

Крок 2. Зелену цибулю і відварні яйця наріжте. Об’єднайте, додавши спеції за смаком. Спеції використовуйте ті, які подобаються вам. Досить солі і перцю. За рахунок зеленої цибулі смак і так буде насиченим.

Крок 3. Розстеліть лаваш на робочій поверхні. На половині розподіліть начинку. Збовтайте сире яйце з молоком. Промажте шви, щоб начинка не розвалилася. Іншу масу розподіліть по начинці. Накрийте другою половиною.

Крок 4. Розігріти сковорідку, промажте маслом. Обережно викладіть заготівлю і обсмажте до красивої золотистості, не забуваючи перевертати, щоб корочка була рівномірною. Для того, щоб перевернути, використовуйте лопатку або 2 вилки.

Крок 5. Хрусткий пиріг з ніжною соковитою начинкою розріжте на порції і подавайте до сніданку. Додатково можна подати улюблений соус. Насолоджуйтесь! Приємного чаювання!

Швидкий картопляний пиріг на сковороді

Швидкий картопляний пиріг на сковороді вийде у всіх без винятку! Якщо ви знаєте, як готувати деруни, вас можна назвати професіоналом. Блюдо максимально просте і мега апетитне. Найскладніше, це почистити і натерти картоплю. Але якщо у вас є комбайн або інший електричний прилад, то ніяких складнощів не виникне.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 400 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.л.
  • Сир – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – за бажанням
  • Часник – за бажанням.
  • Кріп – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Зваріть картоплю в мікрохвильовці, охолодіть і почистіть. Якщо маєте в своєму розпорядженні вільним часом допустимо використовувати сиру картоплю, але час прожарювання в цьому випадку значно збільшиться. Мені подобається блюдо в обох варіантах.

Крок 2. Картоплю і сир натріть на терці або скористайтеся електроприладом для зручності і економії часу, очищений цибуля подрібніть дрібно. Посоліть і поперчіть. Додайте борошно. Об’єднайте компоненти. Залийте збитими з сіллю яйцями. Частина сиру залиште.

Крок 3. Сковорідку нагрійте, змастіть маслом. Розподіліть картопляне тісто. Обсмажте приблизно по 10 хвилин з кожного боку. Верх присипте сиром. Накрийте кришкою і дочекайтеся розплавлення.

Крок 4. Для подачі пирога можна приготувати соус. Для соусу з’єднайте подрібнений часник і кріп разом зі сметаною. Картопляний пиріг розріжте на порції.

Крок 5. Запрошуйте домашніх. Смачного!

Пиріг з сиром на сковороді

Пиріг з сиром на сковороді чимось нагадує ледачий хачапурі. Готується дуже легко. Запевняю, впорається будь-який. Ніяких зайвих рухів тіла – лише об’єднати інгредієнти і вилити на сковороду. Решта – справа техніки. Почекати, поки пропечеться і перевернути.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 70 гр.
  • Борошно цільно-зернове – 130 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – щіпка.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир – 200 гр.
  • Молоко – 200 мл.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Вершкове масло – 15 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У велику ємність перекладіть сир і вилийте попередньо розбиті яйця, збалансуйте смак спеціями. Пробийте заглибним блендером або розітріть виделкою.

Крок 2. Влийте злегка підігріте молоко і знову об’єднайте зручним способом.

Крок 3. Всипте пшеничну і цільно-зернове борошно.

Крок 4. Сир натріть за допомогою терки і відправте до компонентів.

Крок 5. Ретельним перемішуванням об’єднайте інгредієнти.

Крок 6. Сковорідку нагрійте, розпустіть вершкове масло і промажте їм дно і борту. Розподіліть сирне тісто. Сковорідку закрийте кришкою і поставте на мінімальний нагрів. Хвилин 10 буде досить.

Крок 7. Коли верх пирога схопиться, проткніть сірником. Якщо сірник сухий, за допомогою тарілки переверніть пиріг на другу сторону і підрум’яньте. Ще знадобиться 7-10 хвилин.

Крок 8. Апетитний пиріг зніміть з сковорідки, злегка остудити і наріжте порційними шматочками. Запрошуйте домашніх. Приємного чаювання!

М’ясний пиріг на сковороді

М’ясний пиріг на сковороді виходить надзвичайно смачним. Від такого частування не зможе відмовитись жоден гість. Випічка готується просто, але не без проблем. Але все ж простіше і швидше, ніж готувати блюдо в духовці. У кожному способі приготування є власні переваги.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 3-4 ст.
  • Молоко – 1 ст.
  • Фарш свинячий – 400 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 0,5 пакетика.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – 0,5 ст.
  • Олія – для смаження.
  • Перець запашний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Нагрійте сковорідку, обсмажте півкільцями цибулю до прозорості на олії. Викладіть фарш, використовуйте той, який є в наявності. Тушкуйте, поки м’ясо не змінить колір з яскравого на блідий, періодично перевертаючи його лопаткою, присмачити спеціями.

Крок 2. З’єднайте яйце з молоком, додайте сіль, дріжджі і цукор. Налийте олію. Розмішайте. Просійте борошно і замісіть тісто. З швидкодіючими дріжджами тісто підійде швидко. Розділіть його на 3 частини. Сковорідку змастіть маслом. Розкачайте частина тіста в коржик. Присипте начинкою і рубаним зеленою цибулею.

Крок 3. Повторіть ще раз ті ж дії. Викладіть шар з тіста. Розподіліть начинку і присипте зеленою цибулею. Зверху закрийте останньою коржем тіста і гарненько захистіть краю, з’єднавши тісто з усіх трьох шарів.

Крок 4. Сковорідку закрийте кришкою і поставте на мінімальний нагрів. Готуйте не менше 30-40 хвилин. Коли верх пирога схопиться, проткніть сірником. Якщо сірник сухий, за допомогою тарілки переверніть пиріг на другу сторону і готуйте ще півгодини. Апетитний пиріг зніміть з сковорідки.

Крок 5. Для пирога краще взяти товстостінну чавунну сковороду, щоб тісто рівномірно пропікалося і при цьому не підгоріло. Злегка остудити ароматний пиріг із золотистою скоринкою і соковитою начинкою і поріжте на порційні шматочки. Запрошуйте домашніх. Приємного чаювання!

Солодкий пиріг з варенням на сковороді

Солодкий пиріг з варенням на сковороді сподобається всім ласунцям. Щоб зробити таке частування не потрібно володіти особливими кулінарними здібностями. Досить слідувати інструкції і все вийде само собою. Я готую цей пиріг не в перший раз, і кожен раз все перебувають в дивовижному захопленні.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Цукрова пудра – 80 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Молоко – 30 мл.
  • Вишневе варення – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сир Маскарпоне – 250 гр.
  • Яєчний жовток – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Об’єднайте сухі компоненти – борошно, розпушувач і цукрову пудру. Додайте яйце і підтале вершкове масло. Розітріть тісто руками. Тісто розділіть на 2 частини, на меншу частину і велику. Поставте в холод на півгодини.

Крок 2. Підготуйте товстостінні сковорідку, щоб тісто рівномірно пропікалося і при цьому не підгоріло. Більшу частину тіста порвіть руками або подрібніть на терці і рівномірно простеліть їм дно.

Крок 3. Маскарпоне з’єднайте з жовтком і молоком. Розподіліть по основі. Потім викладіть вишневе варення.

Крок 4. Частину тіста перетріть в стружку на терці або той же порвіть руками і накрийте начинку.

Крок 5. Сковорідку закрийте кришкою і поставте на мінімальний нагрів. Випікайте 40 хвилин. Коли верх пирога схопиться, за допомогою тарілки переверніть пиріг на другу сторону і підрум’яньте. Знадобиться ще хвилин 15. Апетитний пиріг зніміть з сковорідки і остудити. Поріжте на порційні шматочки. Запрошуйте домашніх. Приємного чаювання!

Осетинський пиріг на сковороді

Осетинський пиріг на сковороді – чудове частування для любителів несолодкої випічки. Рецепт максимально простий і дуже апетитний. Вся складність – це зварити картоплю. А далі все піде, як по маслу. Пиріг, приготований на сковороді, користується великою популярністю серед знайомих.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Кефір – 75 мл.
  • Вода тепла – 75 мл.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Для начинки:

  • Картопля – за смаком.
  • Сир – за смаком.
  • Масло вершкове – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднайте в ємності для замісу половину борошна, сіль і цукор.

Крок 2. З’єднайте кефір, воду і соду. Змішайте. Влийте до сухих інгредієнтів.

Крок 3. Об’єднайте компоненти, збираючи їх в грудку.

Крок 4. Підсипте решту борошна і замісіть м’яке тісто. Додайте масло і знову вимісити.

Крок 5. Зваріть картоплю і перетворите в пюре. Охолодіть, додайте сирну стружку.

Крок 6. Об’єднайте начинку, добре розмішавши.

Крок 7. М’яке тісто поділіть на частини.

Крок 8. Кожну грудку розкачайте в коло.

Крок 9. По центру розподіліть начинку.

Крок 10. Краї загорніть до центру.

Крок 11. Перевернути заготівлю швом вниз, розкачати качалкою, формуючи коло.

Крок 12. Сковорідка розігрілася. Викладіть заготівлю. Поставте на мінімальний нагрів.

Крок 13. Коли верх пирога схопиться, за допомогою тарілки розгорніть пиріг золотистою стороною вгору і підрум’яньте.

Крок 14. Пиріг здувається, так і потрібно.

Крок 15. Зніміть зі сковороди. Змастіть вершковим маслом.

Крок 16. Спечіть всі пироги і не забувайте змащувати маслом.

Крок 17. Апетитні пироги поріжте на порційні шматочки. Запрошуйте домашніх. Приємного чаювання!

Рибний пиріг з консерви на сковороді

Рибний пиріг з консерви на сковороді зможе приготувати кожен. Якщо випічка не ваш коник, обов’язково візьміть на озброєння цей рецепт. Приготувавши ароматну випічку, ваші близькі будуть зачаровані і навіть збентежені. Я часто готую рибний пиріг і подаю з солодким чаєм. Так любить моя сім’я.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 80 гр.
  • Консерви рибні – 1 банка.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для чарівної закуски.

Крок 2. Розбийте яйця в ємність для тіста.

Крок 3. Посоліть і додайте борошно.

Крок 4. Об’єднайте компоненти.

Крок 5. Зелену цибулю промийте і подрібніть, відправте в тісто.

Крок 6. Консерви процідити від рідини і розімніть. Перекладіть в тісто.

Крок 7. Об’єднайте, ретельно і інтенсивно розмішавши.

Крок 8. Сковорідку промажте маслом. Вилийте тісто. Сковорідку закрийте кришкою і поставте на мінімальний нагрів.

Крок 9. Коли верх пирога схопиться, проткніть сірником. Якщо сірник сухий, за допомогою тарілки переверніть пиріг на другу сторону і підрум’яньте.

Крок 10. Апетитний пиріг зніміть з сковорідки, злегка остудити.

Крок 11. Частування поріжте на порційні шматочки. Запрошуйте рідних пити чай. Приємного чаювання!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал