Рижики гарячим способом на зиму – 5 рецептів приготування з покроковими фото

fa9c81504629d293da7868f767261c21

Рижики гарячим способом на зиму – це смачна домашня заготівля, яка урізноманітнює домашнє меню. Готове частування можна просто їсти з хлібом, додавати в домашні салати або подавати з гарячими гарнірами. Для заготівлі грибів на тривале зберігання використовуйте перевірену кулінарну добірку з п’яти рецептів приготування з покроковими фото.

Мариновані рижики гарячим способом на зиму

Мариновані рижики гарячим способом на зиму порадує вас своїм цікавим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Їх можна подавати як холодну закуску з хлібом або разом з гарячими гарнірами. Обов’язково спробуйте приготувати на тривале зберігання на нашу перевіреному покроковому рецептом.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Рижики – 1 кг.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Оцтова есенція 70% – 1 ст.л.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для маринованих рижиків гарячим способом на зиму візьмемо кілограм грибів. Їх попередньо потрібно перебрати.

ee87bfae9a95a2aa222e8d979a8e27a5

Крок 2. Далі інгредієнт промиваємо під водою. Занадто великі гриби розрізаємо на частини.

66fddd6e144d333a8b22888e875d73d1

Крок 3. Відварюємо рижики в підсоленій воді 30 хвилин після закипання. Потім відкидаємо їх на друшляк.

2a3d4e488cbce4bca9eb989aa877ba36

Крок 4. Промиваємо і стерилізуємо банки. Кришки кип’ятимо.

c71c8894bd8bb9db9984782474092c67

Крок 5. Для маринаду кип’ятимо воду з цукром, сіллю і спеціями.

cd5d549462f2edb0e13be45e56a60ff6

Крок 6. Викладаємо гриби в банки з зубчиками часнику. Заливаємо маринадом і доповнюємо оцтової есенцією. Закриваємо , перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

ca2156aca531b572494ae865b1e43350

Крок 7. Мариновані рижики гарячим способом на зиму готові. Забирайте на зберігання!

79e85c6e9589ca8abcc5e379a876ed98

Рижики гарячим способом з оцтом банках на зиму

Рижики гарячим способом з оцтом в банках на зиму – це апетитна і нескладна у виконанні заготівля, яка точно урізноманітнює ваше домашнє меню. Такі гриби виходять дуже хрусткими і цікавими до смаку. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Рижики – 1 кг.
  • Сіль – 12 гр.
  • Оцет яблучний – 15 мл.
  • Парасолька кропу – 2 шт.
  • Насіння коріандру – за смаком.
  • Зерна гірчиці – за смаком.
  • Листя лаврові – за смаком.
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування рижиків гарячим способом з оцтом в банках на зиму, насамперед перебираємо і промиваємо гриби. Нарізаємо їх і складаємо в каструлю.

fe6f31adca27e301a19069c49b59c90d

Крок 2. Доповнюємо гриби сіллю і спеціями зі списку.

8989a02b2c4ec316a2e1206c920caeb7

Крок 3. Вливаємо сюди літр води.

e9865833884e468c472f18bf544d2e75

Крок 4. Доводимо заготівлю до кипіння і після варимо близько 10-12 хвилин.

ab6d5452f952f2040e6cb3028adcf992

Крок 5. За допомогою шумівки дістаємо проварені гриби з гарячого маринаду.

9d96e13d4a182a4467a7901e0c52e726

Крок 6. Виливаємо до рижиків оцет. Гарненько все перемішуємо.

ba0468c552517c4e6dfa62e9ce99d624

Крок 7. Викладаємо гриби з оцтом в стерилізовану банку.

5e29d04c9913547865b75554052c12fc

Крок 8. Доливаємо гарячим розсолом і переставляємо заготівлю в каструлю з рушником на дні і водою. Доводимо до кипіння і стерилізуємо 20 хвилин. Після банку дістаємо з киплячої води і закриваємо кришкою.

df06963ac312bb07185a2686561eb360

Крок 9. Рижики гарячим способом з оцтом в банках на зиму готові. Перевертаємо догори дном, даємо повністю охолонути і прибираємо на зберігання.

8ac10a89dcc7b7747e5474a65981b99b

Рижики гарячим способом з часником на зиму

Рижики гарячим способом з часником на зиму виходять дуже смачними, апетитними і ароматними. Хрустка закуска не тільки урізноманітнює ваше домашнє меню, але і прикрасить святковий стіл. Для приготування рекомендуємо використовувати наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Рижики – 1 кг.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Лист лавровий – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Сіль – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування рижиків гарячим способом з часником на зиму насамперед перебираємо і промиваємо гриби. Заливаємо їх водою, солимо і проварюємо.

6297a91fe6611d9d8f4a8b9c3527e6e4

Крок 2. В цей час підготуємо спеції. Промиваємо кріп і подрібнюємо його. Розрізаємо на частини зубчики часнику.

f0b31a71824ab382664ef545c01a9819

Крок 3. Часник і інші спеції заливаємо водою. Кип’ятимо вміст, закриваємо кришкою і даємо охолонути. В процесі солимо до смаку.

6eb970c2194728e16533e2cbf06d0e68

Крок 4. До цього часу гриби закиплять.

1dbb643f238ddce20e69c4c109cb51e9

Крок 5. Прибираємо всю пінку, варимо ще пару хвилин і вимикаємо вогонь.

baf662c8477bb899f24b31a523f637c4

Крок 6. Відкидаємо гриби на друшляк і даємо стекти воді. Після продукт занурюємо в маринад з часником.

0cd19115bbc536f6cbbfcabe32567888

Крок 7. Знову кип’ятимо вміст. Проварюємо 15 хвилин і переливаємо в стерилізовану банку. Закриваємо кришкою, укутуємо і даємо повністю охолонути. Не перевертаємо.

93c60d68c5bd6a1e73333b342831e5a0

Крок 8. Рижики гарячим способом з часником на зиму готові. Зберігайте прохолодному місці.

Рижики у власному соку гарячим способом

Рижики у власному соку гарячим способом приємно здивують вас своїм насиченим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Їх можна подавати як холодну закуску з хлібом або в парі з гарячими гарнірами. Обов’язково спробуйте приготувати на тривале зберігання на нашу перевіреному покроковому рецептом.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,4 л.

Інгредієнти:

  • Рижики – 1 кг.
  • Лист лавровий – 4 шт.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Перець запашний горошок – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Оцет 6% – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 300-500 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування рижиків у власному соку гарячим способом перебираємо і промиваємо гриби. Ділимо їх на половинки, кип’ятимо з водою і після зливаємо всю рідину.

eca2c32dd37ab9f1eea143650be6730f

Крок 2. Знову вливаємо трохи холодної води додаємо цибулю, спеції і сіль. Кип’ятимо вміст і після зменшуємо вогонь.

acc08a838d3822357f8c5ef575dda1d7

Крок 3. Доповнюємо гриби кропом і продовжуємо варити ще близько 25 хвилин.

5949efc7844a5c9f09476a164d4c4cbf

Крок 4. У стерилізовані банки кладемо лавровий лист, горошини перцю, вливаємо олію і оцет.

ca0c9c3ef862025a93bd81047df297d7

Крок 5. Виливаємо сюди гриби у власному соку.

ad48b6d4d5373231155a873712d91678

Крок 6. Закриваємо , перевертаємо догори дном, укутуємомо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

4d872c5af3211a14f5a7e349bb6e46b6

Крок 7. Рижики у власному соку гарячим способом готові. Прибирайте на зберігання.

a6fac9c56931c4a500d065a8fb602bc2

Рижики на зиму гарячим способом без оцту

Рижики на зиму гарячим способом без оцту – це неймовірно смачна і нескладна у виконанні заготівля, яку точно варто взяти на замітку. Такі гриби вийдуть дуже хрусткими і цікавими до смаку. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Рижики – 2 кг.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Кислота лимонна – 3 гр.
  • Вода – 300 мл.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Перець запашний горошок – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування рижиків на зиму гарячим способом без оцту відміряємо два кілограми грибів і перебираємо їх.

b416844c31f5625b0bbcfffff5ecc771

Крок 2. Рижики добре очищаємо і промиваємо під водою.

f81342a37ad60b0449c305f147fdf31d

Крок 3. У каструлі кип’ятимо воду з сіллю і лимонною кислотою.

621591b1c1f9a75f0159860dff3ef848

Крок 4. Викладаємо сюди підготовлені гриби, вимикаємо вогонь і даємо постояти близько 30 хвилин.

3a80b1ec758b8dfa3ee0173911627edc

Крок 5. Після включаємо вогонь. Кип’ятимо гриби в розсолі і варимо їх близько 10 хвилин.

3c2f9d9db09b4e103d3a6d256124f35e

Крок 6. Розливаємо частування по стерилізованих банкам. Сюди ж кладемо спеції. Закриваємо , перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

88907e6cbb43253e71cb4684b861e0a2

Крок 7. Рижики на зиму гарячим способом без оцту готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

09edcf77cac6c47ebbb75cf5dc6962c8

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал