Салат “Сніданок туриста” з рисом на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

9ebc0e061ffd79647852bef81c531551

Салат “Сніданок туриста” з рисом на зиму — це закуска, яка має різні інтерпретації. У сьогоднішній збірці представлені популярні варіації, серед яких кожен знайде свого фаворита. Рецепти досить прості і бюджетні. Закуски виходять ситними і дуже смачними, добре доповнюють м’ясні і рибні страви.

Салат «Сніданок туриста» з рисом і томатною пастою

Салат “Сніданок туриста” з рисом і томатною пастою володіє апетитним ароматом і яскравим смаком. Закуска стане паличкою-виручалочкою, урізноманітнює меню, допоможе швидко збагнути на стіл і заощадити час. Салат зазвичай використовують в якості доповнення до головного частування.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Рис напівготовий – 2 ст.
  • Вода – 500 мл.
  • Томатна паста – 0,5 ст.
  • Капуста листова – 1 пучок.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Морква – 2-3 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Суміш перців молота – за смаком.
  • Олія соняшникова – 100 мл.
  • Лавровий лист – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Детально вимивши крупу, ставимо варитися на 10 хвилин.

37a9e21be7b59279a88b6a9b0eeb4df4

Крок 2. Промиваємо зварений до напівготовності рис і відкидаємо на друшляк. Поки стікають надлишки води, зчищаємо з цибулі верхній шар і скоблим морквину ножем або знімаємо шкірку економкою, а потім нарізаємо брусочками. Салатну капусту грунтовно промиваємо.

2e26214b870e75896a495852a4e29569

Крок 3. Сковорідку ставимо на конфорку і розігріваємо. Наливаємо соняшникову олію. Цибуля опускаємо в киплячу олію і пасеруємо до прозорого стану. Далі закидаємо морквину і обсмажуємо.

f38dff69bad0a00f9d68a1273b94c51a

Крок 4. Ріжемо капустяні листя ( можна використовувати будь-яку капусту ) і відправляємо з рисом до обсмажування.

42af10527335c791d299601a8c4b0601

Крок 5. Рубаємо промиті кропні парасольки і присмачуємо ними блюдо. Солимо і перчимо, для балансу смаку солодом, а для аромату кладемо лаврушку. Як ароматизаторів можна використовувати інші прянощі.

13de84726406eecf14f35d9bbd7cd3c0

Крок 6. У воді розчиняємо томатну пасту (натуральну, з чистим складом), вливаємо в сковорідку. Перемішавши, тушкуємо 20 хвилин.

2eeab42ecaac60f87dacae2d298dc980

Крок 7. У висновку вливаємо оцет і перемішуємо. Пол-літрові ємності вимиваємо і прогріваємо над парою. Перед цим можна замочити їх в содовому розчині. Простерилізовані банки наповнюємо салатом, скориставшись прихватками, щоб не обпектися.

8bd149eb99fe67cdd9c450e9917ed54b

Крок 8. Закриваємо баночки під ключ. Якщо використовуємо гвинтові банки, то кришки беремо обов’язково нові. Це гарантує, що закатки не вибухнуть і термін зберігання збільшиться. Поставивши на кришки, чекаємо охолодження. Для того щоб закрутки остигали повільно, накриваємо рушником або загортаємо в ковдру.

c0c14b428728c01174cbfb6baa552be4

Крок 9. Після охолодження закрутки зберігаємо в погребі. Перед вживанням консервацію розігріваємо або подаємо в охолодженому стані до м’яса або іншим головним стравам. Заготівля виручить зайнятих людей і скоротить час на приготування смачного обіду. Смачного!

fb6701fea9afbacb6a558dec025417fd

Салат «Сніданок туриста» без оцту на зиму

Салат “Сніданок туриста” без оцту на зиму – оригінальне частування з бюджетних продуктів. Готується легко і не створить ніяких незручностей. Заготівля прекрасно зберігається, незважаючи на відсутність оцту. Натуральна кислота томатів виступає консервантом. Приготуйте, гарантую – вам сподобається!

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8 * 700 гр.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 1 кг.
  • Рис – 1 ст.
  • Томат свіжовичавлений – 3 л.
  • Морква – 1 кг.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець солодкий – 1 кг.
  • Олія соняшникова – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Томати промиваємо і подрібнюємо через м’ясорубку або в комбайні. Шкурку знімаємо за бажанням, попередньо ошпарив окропом і видаливши плодоніжки. Перці промиваємо і витягуємо нутрощі, видаляємо перегородки і промиваємо. З цибулі і морквини зчищаємо лушпиння і шкірку. Ополіскуємо під краном.

5135331503355a9e656f5340a8f8eb9f

Крок 2. Виливаємо в таз перекручені томати і ставимо кип’ятити. Далі вливаємо дезодорує соняшникову олію. Натираємо на терці морквину і закладаємо в киплячу заливку. Варимо 10 хвилин.

3472647f1388f93fd8c88723b12298fa

Крок 3. Нарізаємо цибулини півкільцями і занурюємо в киплячий томат. Тушкуємо 10 хвилин.

03abea40944da141fb5f65a1d263314d

Крок 4. Перці нарізаємо смужками. Закидаємо в таз і варимо 10 хвилин.

f1f21e9b693a0e1dc94c52aaa8d55920

Крок 5. Поки тушаться овочі, промиваємо крупу і засипаємо до овочів.

62e1b5c76e411613310c891c32675ec4

Крок 6. Розмішавши, тушкуємо заготівлю 40 хвилин. Простерилізовані ємності наповнюємо салатом. Закриваємо ключем. Ставимо на кришки і закутуємо.

0d166c2fb54a6e7af018dcdb398b276e

Крок 7. Для тривалого зберігання закрутки перед закруткою стерилізуємо в великій каструлі. Для пів-літрових банок досить півгодини. Для банок більшого обсягу збільшуємо час стерилізації. Остуджуємо і переміщаємо в шафу з консервацією. Смачного!

e0441bc029f4a31497d0e49a45d65dd9

«Сніданок туриста» на зиму з капустою

Сніданок туриста на зиму з капустою володіє багатим смаком і чимось нагадує ліниві голубці. Якщо ж доповнити закуску котлетами, отримаємо чудове поєднання і ситний варіант обіду. Салат готується елементарно, без будь-яких перешкод. Приготуйте, і заощадите час взимку.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 40 гр.
  • Рис – 150 гр.
  • Капуста білокочана – 200 гр.
  • Помідори – 150 гр.
  • Морква – 40 гр.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія соняшникова – 40 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувавши компоненти, зчищаємо з цибулі і моркви лушпиння і шкірку. Цибулю нарізаємо прийнятним кубиком. Морквину натираємо на терці. Для великих порцій зручніше використовувати кухонну техніку.

69de6630e9eb328210760c3a99ef562a

Крок 2. З капустяного вилка знімаємо під-в’ялі листя. Відрізаємо шматок і ріжемо соломкою.

cf59c1341dc44f88f8e029ac9c0f4025

Крок 3. У товстостінній каструльці проколюємо соняшникову олію. Закинувши цибулю з морквиною, пасеруємо пару хвилин.

497a206375a1fa46b412d779cbf1169c

Крок 4. Поки овочі спасеруються, промиваємо томати і ріжемо часточками, видаливши плодоніжки. До припущеним овочам вивантажуємо капусту і томати. Тушкуємо не більше 5 хвилин. Капуста осяде за цей час.

69b3e813a2aabd63b6a99b84105a5d07

Крок 5. Поки овочі тушаться, промиваємо рисову крупу. До тушкованим овочам висипаємо рис. Якщо виділилося мало рідини, вливаємо півсклянки гарячої води. Солимо.

e62cbd1478e18f040907b760e353d1ec

Крок 6. Прикривши кришкою, тушкуємо 20 хвилин. На завершення вливаємо ложку консерванту ( оцтову кислоту ). Розмішавши, відключаємо плиту. За час готування грунтовно вимиваємо баночки невеликого обсягу, проколюємо в мікрохвильовці, а закрутки кип’ятимо.

4b0db0bfa2e46dacd1e09465950cc102

Крок 7. Наповнивши банки, гарячим салатом, герметично закупорюємо.

38799573856ab710144ec85dd862a35b

Крок 8. Перевертаємо догори дном, прикриваємо махровим рушником і чекаємо, коли охолонуть.

bcccfca1d2740e3c986fccb98ed99771

Крок 9. Заготовки переносимо в комору або інше приміщення для зберігання консервації. Смачного!

a93732798556fc2de8157d88d28b595f

 Салат з рисом і кабачками на зиму

Салат з рисом і кабачками на зиму – запам’ятовується апетитне частування, яке обов’язково знайде поціновувачів. Простий процес освоїть як кулінар з досвідом, так і початківець. Консервація добре зберігається і чудово підходить для зайнятих людей. Доповнивши закуску чимось м’ясним, вийде повноцінний обід або вечерю.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Рис – 1/4 ст.
  • Окріп – 170 мл.
  • Морква – 250 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Цукор-пісок – 2-3 ст.л.
  • Оцет 9% – 25 мл.
  • Кабачки – 500 гр.
  • Помідори – 250 гр.
  • Сіль – 1/2 ст.л.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 1/4 ст.
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Плоди вибираємо виспілі і м’ясисті, але невеликі. Скляні ємності невеликого обсягу замочуємо в мильному розчині. Обдаємо струменем води. Розміщуємо в духовці або мікрохвильовці і прогріваємо. Кришки опускаємо в окріп.

cea4f128e5fa4376e0d26c928d20043f

Крок 2. Овочі добре промиваємо, вирізаємо плодоніжки. У перцю вичищаємо серцевину і перегородки. Розрізавши плоди на сегменти, закладаємо в чашу подрібнювача ( можна використовувати м’ясорубку або комбайн ).

fe9b65ff35a4e2ef881ab1a94696971a

Крок 3. Прокручені овочі виливаємо в товстостінну каструльку з подвійним дном. Наливаємо рафіновану олію. Солимо і перчимо, балансуємо смак цукром.

00a2cd83fcc03e85361f9cee6b5e857d

Крок 4. З моркви і цибулин зчищаємо шкірку і лушпиння. Подрібнюємо овочі, морквину подрібнюємо теркою, цибулю нарізаємо ножем. Вивантажуємо нарізку в заливку.

0d4bbc6b11f3fb5abba56a948c334a09

Крок 5. Вимиті кабачки позбавляємо від хвостиків і ріжемо кубиками. Завантажуємо в каструлю з соусом. Якщо плоди великі, зчищаємо шкірку і вичищаємо нутрощі.

10bc97bd035b88e0e5d131b641c2c21b

Крок 6. Поміщаємо каструлю на конфорку і доводимо до кипіння. Засипаємо добре вимитий рис і доливаємо окріп. Рис використовуємо кругло-зернистий або довгозернистий на свій розсуд. На результаті це не відіб’ється. За короткий час теплової обробки, крупа не встигне сильно розваритися.

c70e82959338216d93886f1159317c77

Крок 7. Після вторинного закипання мінімізуємо температуру і тушкуємо 20 хвилин. Не забуваємо прикрити і іноді помішувати. На завершення процесу кладемо рубаний часник і вливаємо оцет. Прогріваємо не більше двох хвилин.

18f342d3e41e12e3feafa569448c7be7

Крок 8. За простерилізованим баночкам розкладаємо гарячий салат, злегка утрамбовуючи. Закупорюємо стерилізованими кришками.

5a70cef50832f1f76dde1ec399e59c59

Крок 9. Закутує ковдрою і чекаємо охолодження. Через час поміщаємо на полицю шафки з консервацією. Перед вживанням заготівлю можна розігріти і доповнити котлетами або м’ясом. Закуску можна їсти холодною. Смачного!

67fbc36d7d023cd59f6be2150edac04c

Салат з рисом і баклажанами на зиму

Салат з рисом і баклажанами на зиму володіє цікавим смаком і сподобається всім, хто любить зимову консервацію. Ароматне частування відмінно поєднується і з рибою, і з м’ясом. Соковита закуска підкорить всіх з першого разу. Процедура консервації зажадає зусиль, але зменшить час на підготовку в майбутньому.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – 1 ст.
  • Вода – 1,5 ст.
  • Томатний сік – 1,5 ст.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.
  • Баклажани – 1 шт.
  • Помідори – 200 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо овочі, промиваємо і витираємо їх. Відразу ж замочуємо скляні банки в розчині з содою, вимиваємо зі щіткою від забруднень. Ополоснувши під сильною струменем, переміщаємо в духовку або мікрохвильовку прокалитися. Кришки-закрутки кип’ятимо у воді або прогріваємо в духовці.

4292f3272949ec7713bb84f901a0b2c9

Крок 2. Промивши гарненько рис, закладаємо його в посуд для варіння. Вливаємо 1,5 склянки води і відварюємо до напівготовності чверть години. Після чого вивантажуємо в сито і добре промиваємо. Крупа може бути кругло-зернистий або довгозернистий.

0fb655b71141c08ccc4b3cfee4c93015

Крок 3. З ріпчастої цибулі зчищаємо лушпиння і нарізаємо брусочками. Промиті солодкі перці позбавляємо від насіннєвої коробки і нарізаємо напів- або чверть кільцями. Для яскравості можна взяти плоди різних кольорів.

b230c008f25e21fc58286fe786fa37ec

Крок 4. Ополоснувши баклажан, подрібнюємо плід кубиками. Метод нарізки визначаємо самостійно. Щоб заготівля не перетворилася в кашу, краще дотримуватися середній розмір.

2321d0b3867ef76c8478487239f4de6a

Крок 5. У прогріту соняшникову олію опускаємо овочі і злегка припускаємо нарізку.

67accf85cc6b9551ece2faaca15a4a00

Крок 6. Промивши помідори, нарізаємо плоди скибочками, тиснемо очищені часникові часточки часнику. Вивантажуємо до обсмажуванні.

0182e6806b6e1abdebfcf6f5b950e21d

Крок 7. Злегка обсмаживши, поливаємо томатним соком. Можна пробити томати в блендері самостійно і процідити через застелене марлею сито. Посолив, балансуємо смак цукром.

47a041c475f82f15f7a7c51618c26002

Крок 8. В овочеву заправку закладаємо відварений рис. Тушкуємо 25 хвилин.

8840c7b6c0159e4e6709140d1b644597

Крок 9. На завершення присмачуємо оцтовою кислотою. Перемішуємо і відключаємо нагрів.

991159c70ada8c17a371cff232b0345f

Крок 10. За простерилізованим банкам розділимо гарячий салат. Щоб не обпектися, застосовуємо прихватки.

72f3f06479d51c456f887b4716e74ad9

Крок 11. Закупоривши, уклавши на бочок і закутавши, чекаємо, коли заготівля охолоне.

e205138cb265d533ada7436fae290dd6

Крок 12. Закуску поміщаємо на запаси в шафку або підвал. Розігрів і доповнивши, наприклад, котлетами, дегустуємо. Смачного!

f621ac9af5f7bc85d916c6e01248d988

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал