Ароматна курка в духовці з гарніром і цвітної капусти

М’ясо, приготоване за цим рецептом виходить дуже ароматним, соковитим і ніжним. А гарнір просто ідеально доповнить блюдо!

Ароматна курка в духовці з гарніром і цвітної капусти

Інгредієнти:

  • Оливкова олія – половина столової ложки;
  • Куряча грудка (філе) – 1 кг;
  • Гострий перець-2 ч. ложки;
  • Мелений кмин, коріандр, чорний перець – всього по половині чайної ложки;
  • Мелена кориця – на кінчику ножа;
  • Сіль – за смаком;
  • Цвітна капуста – 1 кг.

Приготування:

  1. Розігріємо духовку до 230 градусів. Змажемо форму для запікання.
  2. Куряче філе ретельно обтерти спеціями і посолити за смаком.
  3. Викладаємо філе в форму і запікайте близько півгодини (до виділення соку).
  4. Цвітну капусту очищаємо від листя і розрізаємо на кілька частин. Можна натерти на крупній тертці.
  5. Закип’ятити у великій каструлі воду і засиплемо в неї капусту. Відварюємо під кришкою близько 10 хвилин.
  6. Приготуємо кускус. Крупу висипаємо в каструлю і заливаємо гарячою водою, бажано тільки що закипілої. Потім накриваємо каструлю щільною кришкою і даємо постояти 5-7 хвилин. Після цього акуратно збиваємо кускус виделкою, щоб він вийшов розсипчастим.

    Для більш твердого і розсипчастого кускусу потрібно взяти 1 стакан кускусу і 1 стакан води, для більш ніжного – 1 стакан кускусу і 2 склянки води.

  7. Кускус і капусту викладаємо на блюдо разом з готовим філе. За бажанням посипте курку кунжутом.

Смачне і ароматне блюдо готове! Приємного апетиту!

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал