Бефстроганов з яловичини класичний – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

f0c7a2a23c278b81318dc31e69c604ac

Бефстроганов з яловичини – смачна страва, яка однаково добре вписується в домашнє і ресторанне меню. Готується страва таким чином, щоб м’ясо стало м’яким і буквально розпадалося на волокна. Це дозволить вам отримати особливе задоволення від трапези. Гарніри до бефстроганову підходять найпростіші: картопляне пюре, макарони або рисова каша.

Бефстроганов з яловичини з грибами

Бефстроганов з яловичини з грибами – один з найпопулярніших і смачних рецептів приготування м’яса. Навіть самі вибагливі гурмани будуть верещати від захвату, спробувавши це блюдо. Ніжність цієї тушкованою яловичини і вершково-грибний аромат, вони запам’ятають надовго.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 400 гр.
  • Сметана 20% – 150 гр.
  • Шампіньйони – 400 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Борошно пшеничне – 20 гр.
  • Гірчиця готова – 25 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ми будемо використовувати в рецепті шампіньйони, але підійдуть і будь-які інші гриби. М’ясо краще брати свіже охолоджене.

0c1c42c651dbdbb77fd032b5a3d045f5

Крок 2. Яловичину необхідно різати строго поперек волокон тонкими смужками приблизно по 7-8 міліметрів завтовшки.

40b0adba8dae6f94bb2942514cfd2552

Крок 3. Обваляйте нарізане м’ясо в борошні з усіх боків.

b8ae0a5b405e64ea5edb61fa880daf5d

Крок 4. Шампіньйони помийте і наріжте тонкими пластинками.

4790bcde3b71de8e3d403c4489a6d5b0

Крок 5. У невеликій каструльці розтопіть 20 грам вершкового масла.

5ddea7dd756a5085341d0e5c49d00e91

Крок 6. Потім викладіть в каструлю грибну нарізку і смажте її до того моменту, поки гриби не почнуть виділяти сік.

2088b2dd72a9fae2a9535d4db40fd616

Крок 7. Грибний сік злийте з каструлі, у вас вийде приблизно 120 мілілітрів.

4a29d8e910dfba8b9077ef5dcd3bc3f2

Крок 8. Гриби продовжуйте смажити до повного випарювання рідини.

64dfd9c3b4a74a7bbcd49b5a58ffdf11

Крок 9. В окремій мисці змішайте грибний сік, сметану і гірчицю. Суміш посоліть і приправте молотим перцем.

1651dbddb40251385100e81bea26dc91

Крок 10. Соус влийте в каструлю до смажених грибів і тушкуйте на повільному вогні 5 хвилин.

00728c506fb51cc94e6e0b3c3b77bfd4

Крок 11. У сковороді розтопіть залишився вершкове масло і викладіть яловичину. Смажте її на сильному вогні протягом 5 хвилин.

cdfb89448b252f9b867410e87aaaad85

Крок 12. Потім м’ясо перекладіть в каструлю до грибів. Перемішайте і тушкуйте одну хвилину.

574a10583c810bdb75d3f275f667812a

Крок 13. Вимкніть вогонь, укрийте каструлю кришкою і залиште на 15 хвилин.

77555285d79b752e83a5482e2f9b4efe

Крок 14. Бефстроганов з яловичини з грибами виходить дуже смачним і ароматним. Подавати його можна з гарніром з картопляного пюре – це саме гармонійне поєднання. Смачного!

0a6b3aa8fe5865a213a460e8bb81f9ec

Бефстроганов з яловичини з вершками

Бефстроганов з яловичини з вершками – це варіант страви, який точно заслуговує на увагу. Смак у нього виходить м’яким, з тонкими вершковими нотками і пікантністю гірчиці. На обід або вечерю, бефстроганов можна подати з будь-яким гарніром на ваш розсуд.

Час готування – 80 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 0,7 кг.
  • Паста томатна – 70 гр.
  • Сіль кухонна – ½ ч.л.
  • Вершки 10% – 200 мл.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 120 гр.
  • Борошно пшеничне – 40 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Гірчиця готова – 25 гр.
  • Вода тепла – 200-300 мл.

Процес приготування:

Крок 1. М’якоть яловичини обмийте. Якщо шматок нетолстий, то укрийте його харчовою плівкою і відбийте кухонним молоточком.

ccf9b2f678dc110c73e392b25e45dccc

Крок 2. Потім м’ясо наріжте широкими пластинками.

7122e20574a6699f0acb7c5082a16248

Крок 3. Кожну платівку наріжте смужками поперек волокон товщиною по 1 сантиметру.

de702d76240f8d5ba866ac36744866cc

Крок 4. Яловичу нарізку обваляйте в борошні з усіх боків.

ef70d2f315524a095386cb89cbee38be

Крок 5. Очистіть головки ріпчастої цибулі і наріжте їх тонкими півкільцями.

4799c61581206c7ffb384ed1a66d7463

Крок 6. У сковороді розігрійте трохи рафінованого олії. Смажте на ньому цибулю протягом 5-7 хвилин до легкого золотистого відтінку.

6836dfd74573610b1c2e3535fb3db71e

Крок 7. М’ясо обтрусіть від надлишків борошна і викладіть на сковороду до цибулі. Перемішайте цибулю з яловичиною і смажте протягом 3 хвилин.

80c21509fe7e6d93311d1be8efea4e39

Крок 8. Після цього влийте до м’яса вершки, викладіть томатну пасту і гірчицю. Бефстроганов посоліть і приправте до смаку.

913ae07c10309a92dfa90788d0270902

Крок 9. Влийте в сковорідку приблизно 150 мілілітрів теплої води. Готуйте блюдо під кришкою на повільному вогні від 30 до 60 хвилин, періодично помішуючи. Час приготування залежить від свіжості і жорсткості яловичини. Якщо під час приготування підливу занадто загусне, підливайте воду, що залишилася.

7d8258d25f8a8be27bc3d2771942dcd8

Крок 10. Смачний бефстроганов з вершками готовий. Смачного!

78d2ebb105bc0243aa1daefd3c79c1e5

Класичний бефстроганов з підливою в мультиварці

Класичний бефстроганов з підливою в мультиварці – це традиційне блюдо у вигляді довгастих шматочків м’яса в вершково-томатної підливу. Зазвичай готують його в сковороді або каструлі. Але ми хочемо використовувати спеціальну кухонну техніку, вона зробить приготування бефстроганов простіше.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 1 кг.
  • Кефір – 1 ст.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Сіль кухонна – 1 ч.л.
  • Паста томатна / соус – 2-3 ст.л.
  • Борошно пшеничне – 3 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть свіже охолоджене м’ясо, обмийте його. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і обполосніть під краном.

d403ac490853d0170539924e5787e2fb

Крок 2. М’ясо наріжте тонкими смужками поперек волокон. Якщо м’ясо жорстке, то його краще попередньо відбити кухонним молоточком.

b2dd8ae87d77c12ce17293cf1818022b

Крок 3. Нарізку посипте борошном, посоліть і приправте прямо на дошці. Перемішайте м’ясо руками.

67fc476c5e0a890e368c67968d724fb5

Крок 4. Увімкніть мультиварку, виберіть в меню режим « Жарка ». Влийте в чашу олія, викладіть м’ясо і смажте протягом 20 хвилин, час від часу помішуючи лопаточкой.

7de23941f218d51f96e6bdbcd25f5508

Крок 5. Наріжте дрібними кубиками ріпчаста цибуля і додайте його до обсмаженого м’яса. Продовжуйте готувати всі разом протягом 15 хвилин.

80a57227d59a7a97740b4c0b279a2c0e

Крок 6. Далі додайте до зажарки кефір і томатний соус, перемішайте. Закрийте кришку мультиварки і готуйте бефстроганов в режимі « Тушкування » протягом півгодини.

e8e3f727179667fbed4ec9c7da9716cd

Крок 7. Після звукового сигналу, який буде сповіщати вас про закінчення програми, відкрийте кришку мультиварки і перевірте готовність м’яса.

a072847d69c46567aedbfef6b0fd7c4b

Крок 8. У мультиварці яловичина швидко і легко готується. Ваш бефстроганов вийде вище всяких похвал, подавайте його з гарніром з картоплі або рисової каші. Смачного!

4644503565bec95920724fb5a25550ad

Бефстроганов з яловичини з солоними огірками

Бефстроганов з яловичини з солоними огірками – чудове поєднання продуктів. Здавалося б, ну що тут незвичайного: солоні огірки, яловичина, сметана і томатний соус, а смак виходить божественний. На одній порції такого бефстроганов ніхто не зупиняється.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 400 гр.
  • Сметана 20% – 150 гр.
  • Олія – 70 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 70 гр.
  • Паста томатна – 20 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Огірок солоний – 100 гр.
  • Гірчиця столовий – 15 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.л.
  • Окріп – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте все необхідне і можна приступати до готування.

a3804ba0bebd9ac936aa9c87de7d1fe7

Крок 2. Яловичину наріжте тонкою соломкою поперек волокон.

d5b1836f8739a59fad04e68ccecca7bc

Крок 3. М’ясну нарізку посоліть, приправте молотим перцем і посипте борошном, добре перемішайте руками.

91d6625e1335e685d34af27045fb3cf7

Крок 4. На рослинній олії обсмажте яловичину на сильному вогні. Смажте протягом 7 хвилин, часто помішуючи.

818ee9cc9e06baec5a1d06d1ff9a8f53

Крок 5. Очищену цибулину наріжте тонкими пір’ям або півкільцями. Обсмажте нарізаний овоч в інший сковороді на сильному вогні протягом хвилини.

8b7d89cdf5e66a472dd235846ba5ae0e

Крок 6. Солоний огірок наріжте соломкою і додайте його на сковороду до цибулі, продовжуйте смажити все разом ще пару хвилин.

029305f7299f45a3e0ac09ed0591c1e0

Крок 7. Далі з’єднайте смажену яловичину з цибулею і огірками.

977f5c5c0222cee6f2c8378efef2121a

Крок 8. Потім на сковороду викладіть сметану, томатну пасту і гірчицю, суміш посоліть і поперчіть за смаком.

bdfa1ad895c93e647c55af5ad60bd2cc

Крок 9. У зажарку влийте 100 мілілітрів окропу, перемішайте. Доведіть підливу до кипіння, потім зменшіть нагрів до мінімуму, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте бефстроганов 30 хвилин.

561aaeaaf1d703101d6951ae7ba6f1eb

Крок 10. Бефстроганов готовий, зніміть сковороду з вогню, можна посипати блюдо рубаним кропом або петрушкою, як вам більше подобається. Смачного!

d172eb8af34491bbea12205541363bc8

Бефстроганов з томатною пастою

Бефстроганов з томатною пастою – смачне і ситне блюдо для гостей або сім’ї. Для бефстроганова найкраще вибирати яловичу вирізку і нарізати її строго поперек волокон, тоді м’ясо вийде м’яким. А особливу насиченість страві додасть томатна підлива.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Паста томатна – 20 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Олія – 30 мл.
  • Сметана – 100 гр.
  • Перець чорний свіжо-молотий – за смаком.
  • Вода / бульйон – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичу вирізку обмийте і наріжте тонкою соломкою поперек волокон. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.

c7e12c01bbade4fdec1857b29376ad92

Крок 2. Спочатку на добре розігріту сковороду влийте олію і обсмажте яловичину з одного боку. Потім викладіть цибульну нарізку і продовжуйте смажити до легкої золотистої скоринки. В процесі посоліть і приправте молотим перцем за смаком.

71016054d5fc1e5eb95192cf72988930

Крок 3. Далі злегка присипте смажене м’ясо борошном, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин.

908b5610824af673b8c888a272cef9fd

Крок 4. В останню чергу викладіть сметану і томатну пасту, влийте склянку води або бульйон. Тушкуйте бефстроганов під кришкою протягом 20 хвилин.

9268383d020be2fd068444a22a506f6f

Крок 5. Готовий бефстроганов з томатною пастою подавайте з будь-яким гарніром на свій розсуд. Смачного!

8bf74b486c2e6d0edb2d5ef04f850355

Бефстроганов з яловичини з цибулею і морквою

Бефстроганов з яловичини з цибулею і морквою готується за рахунок довгого томління м’яса в підливі. Саме тому блюдо виходить таким смачним і ніжним. За час його існування, було придумано багато всіляких варіантів і цей рецепт одного з найсмачніших бефстроганова.

Час готування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Морквина – 1 шт.
  • М’якоть яловичини – 300 гр.
  • Сметана – 3-4 ст.л.
  • Олія без запаху – 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину обмийте, покладіть на обробну дошку, укрийте харчовою плівкою і відбийте кухонним молоточком. Потім поперек волокон наріжте м’ясо тонкими смужками.

057f4eac6c53cca2224c2791e09a116b

Крок 2. Поставте на вогонь сковороду, просушіть її. Потім влийте на розігріту поверхню олія, коли воно прокотиться, викладіть нарізану яловичину. Смажте м’ясо на сильному вогні протягом двох хвилин, посоліть за смаком.

c31142462598b277093d3280d32acb36

Крок 3. Очистіть цибулину і морквину. Наріжте морквину соломкою, а цибуля – півкільцями. Додайте овочі до м’яса на сковороду, перемішайте і смажте 2 хвилини.

8f71f1cd1918d88631bcce8ea9054639

Крок 4. Далі влийте окріп, додайте ще трохи солі для смаку, зменшіть вогонь і продовжуйте тушкувати під кришкою протягом півгодини.

b30bb875119a63c219061250e1ab1398

Крок 5. У склянці з водою розведіть борошно. Потім отриману однорідну суміш тонкою цівкою влийте до м’яса і овочів, добре перемішайте.

5ad612a846dac3411773c18048975258

Крок 6. В останню чергу викладіть сметану, перемішайте і тушкуйте бефстроганов протягом 30-40 хвилин. Час приготування безпосередньо залежить від жорсткості м’яса, періодично перевіряйте його.

fe44f61d35d2667e736d44e2cb34265e

Крок 7. За 10 хвилин до готовності додайте мелений перець і лавровий лист.

e7dbe89701e18b3b58cb0183375b20c1

Крок 8. Бефстроганов можна подавати з овочевим салатом або з картопляним пюре. Смачного!

c97e934b7f33ba234ef12de7b1a24760

Бефстроганов з шампін в вершковому соусі

Бефстроганов з шампіньйонами в вершковому соусі – це гармонія смаку і насолоду смаком. Яловичина – це не найпростіше в приготуванні м’ясо, тому дуже важливо вибрати правильний рецепт. Технологія приготування бефстроганов передбачає спочатку обжарку, а потім тривалий тушкування, за рахунок чого яловичина і ставати м’якою і ніжною.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича – 1 кг.
  • Вершки – 1 ст.
  • Шампіньйони – 250 гр.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З головки ріпчастої цибулі зніміть лушпиння, наріжте її півкільцями. Потім обсмажте цибулю на олії до прозорості.

790ca1a322419e6c21c8d700db563f43

Крок 2. Шампіньйони помийте, наріжте тонкими часточками. Додайте їх до цибулі і продовжуйте смажити до повного випарювання рідини.

4b3ea4c32cd3f195081a984fb2493eec

Крок 3. Яловичу вирізку трохи обмийте і наріжте тонкою соломкою поперек волокон.

edbf8ff48d46e54944c9b60c1a7a4c0b

Крок 4. М’ясну нарізку викладіть на сковороду до зажарки з цибулі і грибів. Перемішайте продукти і смажте протягом 5-7 хвилин.

0309f4ac04c00a5f48b0aff5be3de09f

Крок 5. Всипте борошно, добре перемішайте, щоб вона розійшлася по м’ясу і не залишилося грудок. Потім додайте лавровий лист і влийте вершки.

dcf0c3967c3204e22479793287d8d425

Крок 6. Бефстроганов посоліть і поперчіть за смаком, тушкуйте під кришкою до м’якості м’яса на мінімальному вогні.

0b612e5e3367371821088d7aa0995f8e

Крок 7. Подавати бефстроганов можна з гарніром і без нього, м’ясо буде танути в роті. Смачного!

c4ca923d93c2da5b2059223f4f1ac598

Бефстроганов з яловичини в соусі бешамель

Бефстроганов з яловичини в соусі бешамель – блюдо з цікавою історією і знаходиться воно десь в районі змішання української і французької кухні. Воно обов’язково подається в гарячому вигляді, інакше ви можете втратити диво його смаку.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича – 1 кг.
  • Молоко – 500 мл.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Борошно пшеничне – 4 ст.л.
  • Паста томатна – 4 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для зручностей можна приготувати соус бешамель заздалегідь і зберігати його в холодильнику, а м’ясо обсмажити безпосередньо перед передбачуваним прийомом їжі. Розтопіть в сковорідці шматочок вершкового масла.

5aa477e9c243836d79763930d43bf754

Крок 2. До топленого маслу додайте пшеничне борошно, перемішайте і гарненько прогрійте масу.

f5579337554d758c412c85ba74872e84

Крок 3. Тонкою цівкою влийте до борошна молоко і перемішайте, відразу на ваших очах соус почне густіти.

052adfac3ced805d542759b2dd5a1a59

Крок 4. У загустілий соус викладіть сметану, добре перемішайте і знову нагрійте.

7ee8ab028144abd9ce3bf2ec0434f8b7

Крок 5. Класичний бешамель повинен бути ніжного рожевого кольору, для цього додайте трохи натуральної томатної пасти. Соус посоліть за смаком і тушкуйте на повільному вогні.

66961526c220dc6af282776b3cb9dc0e

Крок 6. Очистіть від лушпиння ріпчаста цибуля, наріжте його пір’ям і обсмажте на олії до м’якості. Потім викладіть цибулю на тарілку.

0f4f5635ccbe121df77fee35819a7ade

Крок 7. Яловичу вирізку наріжте тонкими смужками поперек волокон. Тонка нарізка обов’язкова для приготування бефстроганов. На сковороду, в якій смажився цибуля, влийте ще трохи олії і додайте вершкове. Потім викладіть м’ясо, смажте його пару хвилин не перемішуючи.

fb9dd0073e85ffbc6c0363deec01161c

Крок 8. Через дві хвилини посоліть і приправте м’ясо, перемішайте і смажте ще три хвилини. Важливо також не пересушити яловичину.

8d8c3cfa483a69e39dfd266199a0cfbc

Крок 9. До смаженої яловичини додайте цибулька.

609adebb51e977685449a91a29ebfa42

Крок 10. Залийте м’ясо і цибуля соусом бешамель, перемішайте і дайте закипіти.

f999314026c3b46385d0ea84b73d8437

Крок 11. Подавайте бефстроганов з соусом бешамель в глибокій тарілці з гарніром на свій смак. Смачного!

16479955070feca0587c0cc6ee0eefd6

Бефстроганов з яловичини в духовці

Бефстроганов з яловичини в духовці – чудове російське блюдо і поживна домашня їжа. Бефстроганов виглядає настільки апетитно, що його можна зробити головним гарячою стравою на святковому застілля. Рецепт далекий від автентичного старовинного рецепта, але теж виходить дуже смачно.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 0,5 кг.
  • Вершки – 40 мл.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для бефстроганова найкраще вибирати вирізку або частина лопатки, це м’ясо найбільш ніжне. Обмийте яловичину і наріжте тонкою соломкою.

71e7b39570bc8a138b682090f71f113a

Крок 2. Далі викладіть нарізку на розігріту сковороду і смажте до напівготовності на середньому вогні.

c3387054a12b130bee535089a1db5cff

Крок 3. Очищену від лушпиння головку ріпчастої цибулі наріжте півкільцями і викладіть до м’яса в середині приготування. Засмажку посоліть і поперчіть за смаком.

94e3ecc2574f9d17d0291768a477f39c

Крок 4. Потім зажарку з яловичини і цибулі викладіть в жароміцну форму, залийте її вершками, добре перемішайте. Сховайте форму фольгою і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте бефстроганов 30-40 хвилин.

356e69ac454e5e638fcb242c5082baf0

Крок 5. Бефстроганов, приготований в духовці, дуже красиво виглядає на столі. Подавати блюдо можна з гарніром з картоплі, гречки або рису. Смачного!

35746735ad77607d7d1519dedf0cfc77

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал