Картопляна запіканка з грибами – 7 рецептів у духовці з покроковими фото

Картопляна запіканка з грибами є дуже простою, але неймовірно смачною стравою. Усього з кількох інгредієнтів і за невелику кількість часу у вас вийде чудова вечеря для всієї родини. Урізноманітнити цю страву можна додавши до неї м'ясо, помідори, сир тощо.

Картопляна запіканка з грибами та фаршем у духовці

На сковороді смажаться гриби із цибулею. Окремо обсмажується фарш із морквою та спеціями. Картопля з морквою відварюється, все перетворюється на пюре і туди втручається яйце. Пюре разом з грибами та фаршем викладається шарами у форму, верх змащується яйцем і все запікається 30 хвилин.

    Картопляна запіканка з куркою та грибами

    На сковороді обсмажується цибуля з куркою і печерицями. У форму для запікання викладається картопляне пюре, змішане з борошном та яєчним білком. Туди ж викладається обсмажена начинка, заливається яйцем зі сметаною, посипається сиром і запікається протягом 30 хвилин.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 30 хв.

    Порції – 2.

    Складові:

    • Пюре картопляне – 150 гр.
    • Філе куряче – 150 гр.
    • Печериці – 100 гр.
    • Білок яєчний – 1 шт.
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Сметана – 1 ст.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Сир твердий – 30-50 гр.
    • Борошно пшеничне – 50 гр.
    • Олія – для смаження.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Коріандр – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. На сковороді розігріваємо олія і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю.

    Крок 2. Далі відправляємо туди, нарізане невеликими шматочками куряче філе і обсмажуємо його до освітлення. Потім закидаємо шматочки печериць і смажимо все разом приблизно 5-7 хвилин. В кінці додаємо сіль, чорний мелений перець, коріандр до смаку і перемішуємо.

    Крок 3. Для основи у глибоку ємність відправляємо картопляне пюре, яєчний білок, борошно та трохи солі при необхідності. Все ретельно перемішуємо до однорідності.

    Крок 4. Застилаємо форми для запікання пергаментним папером і рівномірно розкладаємо на них картопляне пюре, формуючи борти.

    Крок 5. Далі розкладаємо формами нашу начинку з курки з грибами.

    Крок 6. В окремій ємності змішуємо яйце зі сметаною, сіллю і заливаємо масою, що вийшла, начинку.

    Крок 7. В кінці, присипаємо зверху натертим на крупній тертці сиром і випікаємо в попередньо розігрітій до 180оС духовці протягом 25-30 хвилин. Готову запіканку відразу подаємо до столу. Смачного!

    Картопляна запіканка з грибами, фаршем, сиром та сметаною

    Картопля відварюється до напівготовності. На сковороді обсмажується цибуля з грибами та фаршем. У форму для запікання шарами викладається картопля з начинкою, заливається сумішшю з яєць, сметани, солі, перцю, посипається сиром і запікається протягом 30 хвилин при 200 градусах. Виходить надзвичайно смачно.

    Час приготування: 45 хв.

    Час приготування: 15 хв.

    Порції – 6.

    Складові:

    • Картопля – 500 гр.
    • Гриби – 300 грн.
    • Фарш м'ясний – 400 гр.
    • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
    • Сметана – 100 грн.
    • Яйця курячі – 2-3 шт.
    • Сир – 100 гр.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Олія – для смаження.

    Процес приготування:

    Крок 1. Для початку очищаємо картоплю, нарізаємо її товстими кружальцями, перекладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і відварюємо до напівготовності.

    Крок 2. Цибулю нарізаємо кільцями і обсмажуємо на невеликій кількості рослинної олії до золотистості.

    Крок 3. Слідом додаємо нарізані невеликими шматочками гриби, фарш, сіль та перець. Обсмажуємо ще близько 3 хвилин.

    Крок 4. Форму для запікання змащуємо олією та викладаємо на дно половину картоплі.

    Крок 5. Зверху викладаємо обсмажений фарш із цибулею та грибами.

    Крок 6. В окрему ємність відправляємо сметану, яйця, сіль, перець і добре перемішуємо. Заливаємо сумішшю, що вийшла, запіканку.

    Крок 7. Присипаємо зверху натертим на крупній тертці сиром і запікаємо в попередньо розігрітій до 200оС духовці протягом 30 хвилин. Розрізаємо готову запіканку на порційні шматочки і подаємо до столу із салатом із свіжих овочів. Смачного!

    Картопляна запіканка з грибами, сиром та помідорами

    Гриби відварюються, після чого обсмажуються на сковороді із цибулею. Картопля натирається на тертці і поєднується з начинкою. Все викладається на сковороду і обсмажується з обох боків. Далі на запіканку викладаються помідори, посипається сиром і запікається 10 хвилин.

    Час приготування: 50 хв.

    Час приготування: 30 хв.

    Порції – 4.

    Складові:

    • Картопля – 850 гр.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Сир твердий – 150-170 гр.
    • Оливкова олія – 2 ст.л.
    • Масло вершкове – 2 ст.л.
    • Печериці – 200 гр.
    • Помідори – 2-3 шт.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Для початку відварюємо печериці. Потім викладаємо їх на паперовий рушник, обсушуємо і дрібно нарізаємо.

    Крок 2. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. На сковороді розтоплюємо вершкове масло і обсмажуємо на ньому цибулю нарізану до м'якості.

    Крок 3. Далі відправляємо в сковороду відварені печериці, перемішуємо все і продовжуємо смажити, доки вся рідина не випарується.

    Крок 4. Картоплю ретельно промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки та натираємо на великій тертці. Додаємо до нього обсмажені гриби з цибулею, солимо і перчимо на смак, а потім добре все перемішуємо.

    Крок 5. На чистій сковороді розігріваємо оливкову олію та викладаємо туди картопля з грибами. Обсмажуємо все протягом 3-5 хвилин на великому вогні, потім зменшуємо його та смажимо ще 10 хвилин. Далі перевертаємо та обсмажуємо з іншого боку.

    Крок 6. Духовку розігріваємо до 200оС. Твердий сир натираємо на середній тертці, помідори нарізаємо тонкими кухлями. Перекладаємо запіканку на лист, викладаємо помідори і посипаємо все тертим сиром. Запікаємо протягом 10 хвилин.

    Крок 7. Готовий запіканці даємо трохи охолонути, після чого розрізаємо її порційними шматочками і подаємо до столу зі свіжими овочами та зеленню. Смачного!

    Запіканка з картопляного пюре з грибами, куркою та вершками.

    Куряче філе пропускається через м'ясорубку і до нього додається замочена у вершках булочка. На сковороді 20 хвилин обсмажується цибуля, фарш, гриби. З картоплі робиться пюре на вершках із зеленню. На дно форми викладається начинка, зверху розділиться пюре, посипається сиром і запікається 20 хвилин.

    Час приготування: 1 год. 10 хв.

    Час приготування: 30 хв.

    Порції – 8.

    Складові:

    • Філе куряче – 500 гр.
    • Булочка чи батон – 50 гр.
    • Вершки – 100 мл.
    • Гриби – 300 грн.
    • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
    • Картопля – 500 гр.
    • Масло вершкове – 1 ст.л.
    • Сир – 150 гр.
    • Зелень – до смаку.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Олія – для смаження.

    Процес приготування:

    Крок 1. Для початку пропускаємо куряче філе через м'ясорубку.

    Крок 2. Булочку або батон замочуємо у вершках, віджимаємо, додаємо до фаршу та перемішуємо.

    Крок 3. На сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, після чого додаємо до неї курячий фарш і продовжуємо смажити.

    Крок 4. Далі відправляємо гриби, нарізані невеликими шматочками, після чого солимо і перчимо на смак. Обсмажуємо все разом приблизно 20 хвилин.

    Крок 5. Очищаємо картоплю від шкірки, поміщаємо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до готовності.

    Крок 6. Далі розминаємо картоплю за допомогою товкача, додаємо до нього вершкове масло, приблизно 50-70 мл підігрітих вершків, сіль, перець і добре все перемішуємо. Також відправляємо в пюре дрібно нарізану зелень і перемішуємо ще раз.

    Крок 7. На дно форми для запікання викладаємо начинку з курки, цибулі та грибів, зверху розділимо пюре, посипаємо натертим сиром і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку на 15-20 хвилин.

    Крок 8. Готову запіканку прикрашаємо зеленню та подаємо до столу зі свіжими овочами. Смачного!

    Картопляна запіканка з грибами та цибулею в духовці

    Картопля відварюється і нарізається кружальцями. На сковороді обсмажується до готовності цибуля із грибами. На дно форми викладається начинка, зверху кладуться шматочки сиру Моцарелли, картопля, заливається сумішшю вершків з яйцями, посипається сиром і запікається протягом 20-25 хвилин.

    Час приготування: 50 хв.

    Час приготування: 20 хв.

    Порції – 7.

    Складові:

    • Картопля – 700 гр.
    • Печериці – 500 гр.
    • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
    • Вершки 10-25% – 200 мл.
    • Сир Моцарелла – 200 гр.
    • Сир твердий – 100 гр.
    • Яйця курячі – 2 шт.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Олія – для смаження.

    Процес приготування:

    Крок 1. Для початку відварюємо картоплю в шкірці у підсоленій воді до повної готовності.

    Крок 2. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ній дрібно нарізану цибулю до прозорості.

    Крок 3. Далі відправляємо до нього нарізані пластинками печериці та обсмажуємо протягом 20-25 хвилин до повного википання рідини. Наприкінці додаємо сіль із чорним меленим перцем до смаку.

    Крок 4. Готову картоплю очищаємо і нарізаємо кружальцями. Сир Моцарелла ріжемо на тонкі невеликі пластини, а твердий сир натираємо на великій тертці.

    Крок 5. В окрему ємність розбиваємо яйця, додаємо до них вершки, щіпку солі і добре перемішуємо вінчиком.

    Крок 6. Форму для запікання змащуємо олією та викладаємо на дно обсмажені гриби з цибулею. Зверху кладемо пластини Моцарелли.

    Крок 7. Далі рівномірно розкладаємо картоплю, злегка солимо, перчимо і виливаємо заливку. Зверху посипаємо натертим сиром.

    Крок 8. Духовку попередньо розігріваємо до 180оС і випікаємо протягом 20-25 хвилин. Готову запіканку розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до гарячого столу. Смачного!

    Смачна картопляна запіканка із сушеними грибами

    Сушені гриби замочуються у воді та обсмажуються із цибулею. Картопля відварюється і з неї робиться пюре. У форму для запікання шарами викладається пюре з грибною начинкою, зверху все поливається збитими яйцями та запікається до золотистої скоринки при 180 градусах. Виходить смачно та ароматно.

    Час приготування: 3 години.

    Час приготування: 30 хв.

    Порції – 4.

    Складові:

    • Картопля – 500 гр.
    • Гриби сушені – 200 грн.
    • Яйця курячі – 2 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Майонез – 2 ст.
    • Сіль за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Перед початком приготування замочуємо сушені гриби. Для цього заливаємо їх водою і даємо постояти таким чином мінімум дві години. Також можна залишити їх на ніч. Потім зливаємо рідину та відварюємо гриби в чистій воді протягом півгодини. За цей час двічі міняємо воду. Наприкінці додаємо трохи солі.

    Крок 2. У цей час очищаємо цибулю, нарізаємо її дрібними кубиками і обсмажуємо на невеликій кількості рослинної олії.

    Крок 3. Варені гриби дрібно нарізаємо, відправляємо в сковороду до цибулі та обсмажуємо все разом ще кілька хвилин.

    Крок 4. Картоплю очищаємо та відварюємо до готовності у підсоленій воді. Далі беремо толкушку і подрібнюємо однорідне пюре.

    Крок 5. У форму для запікання рівним шаром викладаємо половину картопляного пюре. Змащуємо його майонезом і потім кладемо обсмажені гриби із цибулею. Останнім шаром розділимо пюре, що залишилося. Курячі яйця збиваємо вінчиком.

    Крок 6. Виливаємо яйця зверху на картоплю і відправляємо все в попередньо розігріту до 180оС духовку до появи золотистої скоринки. Готовий запіканці даємо трохи охолонути, після чого розрізаємо її на порційні шматочки і подаємо до столу зі свіжими овочами. Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал