Плов з куркою в каструлі на плиті – 6 покрокових рецептів розсипчастого плову

Плов з куркою в каструлі на плиті – це дуже ситна і смачна страва для вашого сімейного обіду або вечері. Приготувати такий продукт в домашніх умовах не складе труднощів. Для цього використовуйте нашу готову кулінарну добірку з шести перевірених покрокових рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Плов в каструлі з куркою і томатною пастою

Плов в каструлі з куркою і томатною пастою виходить дуже соковитим і ароматним. Відмінне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Для приготування такого продукту в каструлі, дотримуйтесь нашого перевіреного покрокового рецепта. Вийде смачно навіть у новачків!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 2 шт.
  • Рис довгозернистий – 1,3 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 3 ст.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті курячі стегна відварюємо близько 30 хвилин, після їх остуджуємо. Шкірочку прибираємо, а м’ясо відокремлюємо від кісточки.

Крок 2. У каструлю вливаємо олію. Сюди ж кладемо шматочки курки, солимо їх, перчимо і обсмажуємо до рум’янцю.

Крок 3. Очищаємо цибулю з морквою. Цибулю нарізаємо невеликими кубиками, морквину натираємо терки з середніми зубчиками.

Крок 4. Викладаємо овочі до курки, обсмажуємо до м’якості.

Крок 5. Далі всипаємо вказану кількість рису, додаємо томатну пасту.

Крок 6. Вливаємо в масу три склянки води. Можна використовувати бульйон від курячих стегон. Кип’ятимо вміст, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 25-30 хвилин. Регулюємо сіль і перець за смаком.

Крок 7. За п’ять хвилин до готовності додаємо зубчики часнику. Закриваємо страву кришкою і даємо йому настоятися близько 20-30 хвилин.

Крок 8. Розсипчастий плов з куркою і рисом в каструлі готовий. Розкладайте по тарілках і угощайтесь!

Плов з куркою і грибами в каструлі на плиті

Плов з куркою і грибами в каструлі на плиті – яскраве, смачне і ситне кулінарне рішення для вашого столу. Така апетитна страва нікого не залишить байдужим, а на його приготування ви не витратите багато часу і сил. Обов’язково скористайтеся нашим покроковим рецептом.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 1,5 ст.
  • М’ясо куряче – 300 гр.
  • Гриби шампіньйони – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Спеції для плову – 2 ч.л.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Вода – 3 ст.
  • Часник – 4 зубчики.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче м’ясо нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо в каструлі з олією.

Крок 2. Доповнюємо м’ясо подрібненим цибулею і тертою морквою.

Крок 3. Сюди ж відправляємо промиті і нарізані шампіньйони. Перемішуємо і тушкуємо пару хвилин.

Крок 4. Доповнюємо заготівлю промитим рисом. Солимо, доповнюємо спеціями і зубчиками часнику. Знову перемішуємо і смажимо пару хвилин.

Крок 5. Вливаємо три склянки води. Доводимо вміст до кипіння і тушкуємо на слабкому вогні.

Крок 6. Готуємо страву до випаровування рідини.

Крок 7. Апетитний плов з куркою і грибами в каструлі готовий. Можна розділяти на порції і подавати до столу!

Узбецький плов з куркою і родзинками

Узбецький плов з куркою і родзинками – це неймовірно смачна і поживна страва для вашого столу. Ваші близькі не зможуть встояти перед апетитним видом, соковитою і яскравим ароматом. Обов’язково приготуйте плов з куркою і родзинками. Близькі залишаться задоволені.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Рис – 500 гр.
  • Стегно куряче – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Барбарис сушений – 2 гр.
  • Перець чорний мелений – 3 гр.
  • Куркума – 2 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 30 мл.
  • Вода – 500 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі стегна промиваємо і кладемо в каструлю з олією. Смажимо 5-7 хвилин.

Крок 2. Доповнюємо курку подрібненим цибулею і тертою морквою. Сюди ж відправляємо трохи тертого часнику. Перемішуємо і смажимо 10 хвилин.

Крок 3. Промиваємо і обсушуємо вказану кількість родзинок.

Крок 4. Викладаємо до обсмажування промитий рис. Додаємо сіль, родзинки і спеції зі списку.

Крок 5. Заливаємо заготівлю водою.

Крок 6. Викладаємо зубчики часнику. Кип’ятимо вміст, після зменшуємо вогонь і тушкуємо близько 30 хвилин.

Крок 7. Узбецький плов з куркою і родзинками в каструлі готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

ПП плов з курячою грудкою в каструлі

ПП плов з курячою грудкою в каструлі порадує вас не тільки корисними властивостями, але ще поживністю, яскравим смаком. Таке частування ідеально підійде для вашого здорового меню і дитячої кухні. Приготувати страву не складе труднощів навіть у новачків. Беріть на замітку наш покроковий рецепт.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 200 гр.
  • Філе куряче – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Вода – 500 мл.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Спеції для плову – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі інгредієнти за списком. Овочі заздалегідь очищаємо, куряче філе промиваємо і нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 2. Пару хвилин обсмажуємо шматочки курки в сковороді.

Крок 3. Доповнюємо філе подрібненим цибулею і тертою морквою. Перемішуємо і тушкуємо до готовності всіх інгредієнтів.

Крок 4. Посипаємо обжарку спеціями для плову. Перемішуємо і прибираємо з плити.

Крок 5. Перекладаємо продукти в каструлю, засипаємо їх промитим рисом.

Крок 6. Сюди ж викладаємо горошини чорного перцю і зубчики часнику. Заливаємо водою, доводимо до кипіння і після томів на невеликому вогні під кришкою 30 хвилин.

Крок 7. Апетитний пп плов з курячим філе готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Плов з курячими ніжками в каструлі

Плов з курячими ніжками в каструлі – це дуже ситна, смачна і нескладна у виконанні страва для вашого домашнього столу. Таке частування послужить яскравим обідом або вечерею для всієї родини. Спробуйте приготувати за перевіреним рецептом з покроковим описом процесу.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 200 гр.
  • Ніжки курячі – 400 гр.
  • Вода – 600 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Олія – 50 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Зіра – ¼ ч.л.
  • Коріандр мелений – ¼ ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Очищаємо цибулю і моркву, після овочі некрупно нарізаємо.

Крок 3. Обсмажуємо нарізку в каструлі з олією до м’якого стану.

Крок 4. Промиті курячі ніжки викладаємо до овочів.

Крок 5. Посипаємо курку сіллю і спеціями.

Крок 6. Заливаємо заготівлю склянкою окропу. Тушкуємо масу 20 хвилин.

Крок 7. Рис гарненько промиваємо під водою кілька разів.

Крок 8. Через 20 хвилин основа плову буде готова.

Крок 9. Можна всипати підготовлений рис.

Крок 10. Вливаємо ще 400 мілілітрів окропу. Тушкуємо 15 хвилин.

Крок 11. По центру заготовки вставляємо головку часнику. Тушкуємо ще 10 хвилин на слабкому вогні.

Крок 12. Плов з курячими ніжками в каструлі готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!

Розсипчастий плов з курячими стегнами

Розсипчастий плов з курячими стегнами виходить неймовірно соковитим і ароматним. Відмінне кулінарне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Обіцяємо, що буде смачно!

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Рис – 1 кг.
  • Стегна курячі – 1 кг.
  • Жир курячий / масло топлене – 150 гр. / 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг.
  • Морква – 1 кг.
  • Часник – 3 головки.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для плову – 3 ст.л.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо курячі стегна і зрізаємо з них м’ясні шматочки.

Крок 2. Очищаємо цибулю з морквою, після промиваємо овочі і нарізаємо.

Крок 3. У каструлі обсмажуємо шматочки курячого жиру, щоб його розтопити. Утворилися шкварки виймаємо.

Крок 4. Обсмажуємо в жирі спочатку цибулю, а після брусочки моркви. Доповнюємо овочі курячим м’ясом, сіллю, вливаємо половину води і тушкуємо все разом близько 25 хвилин.

Крок 5. Додаємо до обсмажування промитий рис.

Крок 6. Доповнюємо страву сіллю, спеціями і головками часнику. Заливаємо залишилася гарячою водою. Доводимо до кипіння і після тушкуємо 30-40 хвилин.

Крок 7. Розсипчастий плов з курячими стегнами готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал