Салати з яловичиною – 9 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

b332e8b6462256b4bfce5601f504a731

Салати з яловичиною – закуска, яка в будні і свята буде користуватися великим успіхом. Рецепти салатів настільки різноманітні, що може навіть не вистачити днів в році, щоб всі їх спробувати. Як правило, всі інгредієнти гармонійно поєднуються один з одним до смаку і властивостями: яловичина відповідає за поживність, інші роблять закуску соковитою, гострою, більш-менш солодкої або солоної – все це можна підібрати за своїм уподобанням.

Салат «Тбілісі» з яловичиною і червоною квасолею

Салат «Тбілісі» з яловичиною і червоною квасолею – красивий, оригінальний і поживний, що дуже характерно для національної грузинської кухні. Основний секрет чарівного смаку цієї закуски полягає в тому, що список прянощів і спецій практично дорівнює кількості основних інгредієнтів.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Яловичина відварна – 160 гр.
  • Квасоля червона консервована – 1 банка.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль кухонна – 1/3 ч.л.
  • Цибуля червона салатний – 1 шт.
  • Перець чорний свіжо-молотий – 1/4 ч.л.
  • Перець червоний гострий стручковий – ½ шт.
  • Перець болгарський солодкий – 1 шт.
  • Горіхи волоські – 50 гр.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Хмелі-сунелі – 1 щіпка.

Для заправки:

  • Олія – 4 ст.л.
  • Оцет винний білий – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину для салату обмийте, зріжте плівки і жир, відваріть її і остудити. Потім наріжте невеликими кубиками.

00b7835b9ea9c34d1d21c354b45b3a6c

Крок 2. Овочі і зелень помийте, ріпчаста цибуля і часник очистіть від лушпиння. Підготуйте також всі спеції і інгредієнти для заправки.

01e33cf8e578480790102856f1c1f0fc

Крок 3. Болгарський перець очистіть від насіння і білих перегородок, наріжте м’якоть тонкою соломкою. Часникові часточки пропустіть через прес. А гострий перець дрібно порубати ножем.

54a9bcb3a5cdc3beee5e55e517e29e02

Крок 4. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими кільцями, зелень в довільному порядку порубайте ножем. Всі подрібнені продукти викладіть в салатницю.

9e8dd331aaea48afc7055d44808c7267

Крок 5. З консервованої квасолі злийте рідину, промийте і відкиньте на друшляк. Після цього відправте її в миску до інших продуктів.

54479b120cee96d964b74b4e8ec5bf14

Крок 6. Волоські горіхи підсушіть на сковороді, порубайте ножем і додайте в салат.

8ebcd7f701dd8ce166e9aef73cfd599e

Крок 7. Фінальний етап: додайте сіль і спеції за смаком.

eab640b2eb08cad04b42ebc5a2c76e49

Крок 8. Змішайте олія і оцет, заправте салат отриманою сумішшю і можна подавати його на стіл. Смачного!

11d9a59f264256f7cb7c5ebd1d5a5928

Тайський салат з яловичиною

Тайський салат з яловичиною повністю відображає неповторний характер східної кухні. Він має яскравий і насичений смак, апетитний аромат і досить незвичайний вид. А головне достоїнство тайського салату – готується він дуже просто і досить швидко.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 55 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича – 200 гр.
  • Салатні листя – 150 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Лайм – 1 шт.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Соус рибний – 1 ч.л.
  • Кешью – 50 гр.
  • Перець чилі стручковий – 0,5 шт.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Масло арахісове – 2 ст.л.

Для маринаду:

  • Соус соєвий – 2 ст.л.
  • Саке – 2 ст.л.
  • Масло гарбузове – 1 ст.л.
  • Борошно кукурудзяна – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичу вирізку покладіть в морозилку на 20 хвилин.

89c41b5de7c6c749f6b9487a8a3871a4

Крок 2. У мисочці змішайте соєвий соус, саке, гарбузове масло і кукурудзяну борошно. Доведіть маринад до однорідності, в ньому не повинно бути грудочок.

d51a10188711501ed196ea9d0761ecc8

Крок 3. Підморожене м’ясо наріжте смужками якомога тонше.

bcb4933963a58b7ddf950efb8d4781d7

Крок 4. Опустіть нарізану яловичину в підготовлений раніше маринад, перемішайте і залиште на 20 хвилин.

9c2bf9fb5c1797d2d63f687a073f15ff

Крок 5. У сковороді або воке розігрійте пару столових ложок арахісового масла. Викладіть м’ясо і смажте його протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи. Потім перекладіть смажене м’ясо на паперові рушники.

d048982cfa661f4250c5c6c6b8a412c6

Крок 6. З лайма видавіть сік. У сковороду, де смажилося м’ясо, додайте рибний соус, сік і цукор. Все добре перемішайте і приберіть ємність з вогню.

9183e0a82c66239a268979e1adf0f94a

Крок 7. Пір’я зеленої цибулі наріжте короткими відрізками навскоси. Огірки порубайте соломкою. Кінзу наріжте в довільному порядку.

49ba5daf07963c643e2773dfc52eaf72

Крок 8. З перцю чилі вичистіть насіння, м’якоть дрібно порубати ножем.

25738fde39092a6433373d97abd96332

Крок 9. Кешью підсушити на сковороді без масла, потім подрібніть в ступці.

bd143b00c705d5e369377b5255ea98ac

Крок 10. Тепер можна зібрати тайський салат на тарілці. Помийте і просушіть листя салату, розкладіть їх на плоскій тарілці. Далі розсипте нарізку з огірків, цибулі, кінзи і чилі. Зверху на овочі покладіть яловичину, посипте салат кешью і полийте заправкою з сковороди. Смачного!

4d425f5c1f883236b46549100d71f668

Теплий салат з м’ясом яловичини і баклажанами

Теплий салат з м’ясом яловичини і баклажанами – це незрівнянна закуска. За своїм уподобанням, ви можете яловичину зробити будь-якого ступеня прожарювання. В цілому салат виходить дуже ситним, з пікантним смаком, його цілком можна готувати для сніданку або вечері.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Філе яловичини – 300 гр.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Суміш п’яти спецій – за смаком.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Оцет рисовий білий – 1 ст.л.
  • Соус соєвий – 3 ст.л.
  • Баклажани невеликі – 1-2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський солодкий – 1 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Чилі стручковий – 1 шт.
  • Паростки квасолі – 1 ст.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. Охолоджену яловичину обмийте, просушіть і наріжте невеликими скибочками. Обсмажте м’ясо на сильному вогні до золотистої скоринки.

f8e2b4b2920c4b4ca07087c9fd5291fc

Крок 2. Помийте овочі. Наріжте баклажани і морквину тонкими скибочками. Додайте нарізані овочі до м’яса і смажте все разом протягом трьох хвилин. Баклажани повинні стати м’якими.

c878a1cda69dcdde7c92a9bb6897ca0e

Крок 3. Очистіть і наріжте тонкою соломкою ріпчасту цибулю, м’якоть болгарського перцю наріжте кубиками. Додайте ці овочі на сковороду, продовжуйте смажити ще хвилину, помішуючи.

0c3521e68e6d79c92c924136bee022b6

Крок 4. Всипте цукор, влийте рисовий оцет і соєвий соус, перемішайте зажарку і тушкуйте її ще пару хвилин.

7957e89e10b77e9197648fab841359e4

Крок 5. Очищені зубчики часнику дрібно порубати ножем, перець чилі наріжте соломкою. Викладіть ці продукти на сковороду. Перемішайте засмажування кілька разів.

b9861f6dfa1c9658f4f1b54419bbf7ef

Крок 6. У сковорідку додайте паростки квасолі і все ще раз перемішайте.

79f3d2803d1e1b13ab82f722aef25fed

Крок 7. Залиште теплий салат в сковорідці на 5-7 хвилин без нагріву, потім викладіть на тарілку, посипте рубаною петрушкою і цибулею. Смачного!

d6fe843c58592eb7fcf47f26bdd1f469

Салат з відварної яловичини з солоними огірками

Салат з відварної яловичини з солоними огірками можна віднести до розряду калорійних і ситних. Головне в цьому салаті – це відварне м’ясо, тому до його вибору потрібно підходити з особливою ретельністю. Салат готується без майонезу, тому його можна зберігати в холодильнику кілька днів.

Час готування – 1,5 ч.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 4.

інгредієнти:

  • Яловичина відварна – 0,8 кг.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Огірки солоні – 400 гр.
  • Соус томатний – 3 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Олія без запаху – 3 ст.л.

Для маринаду:

  • Вода кип’ячена – за смаком.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Оцет столовий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину варіть з додаванням лаврового листа. Варіть протягом півтора годин, потім остудити в бульйоні.

44765bca441d29e87470daf359a2f62d

Крок 2. Промокніть яловичину від вологи паперовими рушниками і наріжте тонкою соломкою.

ba599f29511e3fbba508642ea53cb3b9

Крок 3. Дві невеликих головки ріпчастої цибулі очистіть, помийте і наріжте четвертинками кілець, складіть нарізку в миску. Приготуйте маринад: змішайте кип’ячену холодну воду з сіллю, оцтом і цукром. Все додавайте до смаку. Цибулю маринуйте протягом 10-15 хвилин.

efa29379e4624d5cb6d42f9958463a67

Крок 4. Солоні огірки злегка відіжміть від розсолу, наріжте соломкою.

c225758bb3eaa27c1fc07c535b6d3cdc

Крок 5. Змішайте в мисці яловичину, огірки, маринована цибуля. Заправте салат томатним соусом і олією, приправте меленим перцем, при необхідності посоліть за смаком. Смачний салат з відварної яловичини з солоними огірками готовий, подавайте його в охолодженому вигляді. Смачного!

3f3782dfd70f37ca990ab639f346965a

Простий салат з яловичини з маринованою цибулею

Простий салат з яловичини з маринованою цибулею – найкраща закуска для застілля, причому готується нескладно. Салат неважкий, в міру солоний і соковитий. Якраз те, що потрібно, щоб розігріти апетит і закусити спиртні напої.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

інгредієнти:

  • Яловичина – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Огірок маринований – 1 шт.
  • Олія без запаху – 2 ст.л.
  • Гірчиця – 1 ст.л.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Оцет яблучний – 2 ст.л.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть велику цибулину, очистіть її і помийте. Наріжте тонкими напівкільцями або четвертинками кілець. Складіть нарізку в миску, влийте до неї по парі столових ложок води і оцту. Залиште цибулю маринуватися на 15-20 хвилин.

320c7390a2825dc3b1dc9341da8eb5c0

Крок 2. Яловичину відваріть, остудити і наріжте соломкою поперек волокон.

88dba0423c6c54985d8529c2d7c69dc8

Крок 3. Маринований огірок відіжміть від розсолу і наріжте його соломкою.

99f7cc1cc9df1e77f3987bfd12693766

Крок 4. У мисці змішайте столову ложку гірчиці, пару столових ложок олії і мелений чорний перець. Ця суміш буде служити заправкою для салату.

dfbfdecf955a6a65233f54ae8b589d01

Крок 5. Цибулю відкиньте на сито, щоб скла рідина.

96a09ed73f38388e29b8e4a24a2c4cef

Крок 6. У глибокій мисці з’єднайте нарізану яловичину, мариновану цибулю і огірок.

0435aeeda6afaf9b9c89335c88505ac4

Крок 7. Додайте до продуктів заправку і перемішайте салат. Спробуйте закуску на сіль, при необхідності додайте.

e618b1bb98c0e4bbe971341723f3605f

Крок 8. Перед подачею салат з яловичини з маринованою цибулею посипте рубаним зеленою цибулею. Смачного!

2afdf65757aa51f51487bbb4cfa44aaf

М’ясний салат з яловичини з морквою по-корейськи

М’ясний салат з яловичини з морквою по-корейськи – щільний, соковитий, хрусткий і пікантний. Салат цілком можна приготувати спеціально для святкового столу або просто для перекусу. Подавати його можна в листковому вигляді або змішавши всі продукти в мисці.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 2.

інгредієнти:

  • Яловичина відварна – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина по-корейськи – 150 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Майонез – 4 ст.л.
  • Кунжут – 2 щіпки.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Окріп – 250 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину відваріть заздалегідь, щоб вона встигла охолонути до моменту приготування салату. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.

a5fe48848fa1987ba8f011c5ce17a912

Крок 2. Наріжте цибулину дрібними кубиками.

f5882fcadd5c9df0892fbac7b7d6e561

Крок 3. Цибулеву нарізку викладіть в миску, додайте цукор і дрібку солі, влийте столовий оцет. Вміст миски залийте окропом.

004f732026e7c22632dd24951ac9df08

Крок 4. Через півгодини відкиньте мариновану цибулю на сито, щоб скла рідина.

ce42d52bfb77e03a55751d7c7afc9330

Крок 5. Щоб салат виглядав красиво і акуратно, збирайте його за допомогою кулінарного кільця. Встановіть його на плоску тарілку, дно в цьому місці змастіть майонезом.

549c13ec8aa6b0e22385d711ef931f74

Крок 6. Варену яловичину наріжте дрібними кубиками і викладіть перший шар, змастіть його майонезом.

84f9c37b66674560f8f5391f4d4345a4

Крок 7. На яловичий шар покладіть мариновану цибулю, її також промажте майонезом.

f04d91b2f7d716542a65d03e5aa5db6b

Крок 8. Морквину по-корейськи відіжміть від маринаду і при необхідності наріжте більш короткими відрізками і покладіть наступним шаром.

38b0622c0412d801fa07086e821f3706

Крок 9. Відправте салат на просочення на півгодини в холодильник, потім посипте його кунжутом і подавайте на стіл. Смачного!

187bac5c8f0ab6df3f20352cf7200c8d

Салат з яловичини з болгарським перцем і огірком

Салат з яловичини з болгарським перцем і огірком – приголомшливе поєднання м’яса і овочів. Завдяки особливому способу приготування аромати і соки продуктів змішуються один з одним, а в результаті ви отримуєте чудовий, ні на не схожий смак.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3.

інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 150 гр.
  • Помідори – 300 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець болгарський солодкий – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Огірки – 100 гр.
  • Зелень – 20 гр.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Олія соняшникова / оливкова – 30 мл.
  • Сік лимонний – 1 ст.л.
  • Кунжут – 15 гр.
  • Паприка солодка молота – ½ ч.л.
  • Перець червоний гострий мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте все, необхідно за списком. Всі овочі і зелень добре помийте.

4760c31643cc98e87c42a1b39f2c5ca7

Крок 2. Яловичину обмийте проточною водою, промокніть паперовими рушниками і наріжте її тонкими смужками.

d4baf13b53b0f02a946d94728d3efd2b

Крок 3. Болгарський перець розріжте навпіл, видаліть перегородки і насіння з половинок. М’якоть наріжте соломкою.

8c44a6cdcb3ed51edd8b0e5bc674c697

Крок 4. Цибулю і часник очистіть від лушпиння. Наріжте цибульну головку напівкільцями, а часник порубати на дрібні кубики.

9fcead2dcf53bd2ef50868c120fc61d2

Крок 5. Добре прогрійте сковороду з високими бортами, влийте трохи олії. Потім викладіть яловичину, ріпчасту цибулю і болгарський перець, смажте продукти протягом 6-7 хвилин, періодично помішуючи.

fb883652232def241b5a8277f91db893

Крок 6. Далі додайте подрібнений часник, продовжуйте смажити все разом ще хвилину.

68813ef9fd11117688de31e90acafff3

Крок 7. Тонкою соломкою наріжте огірок і його також додайте на сковороду, перемішайте і смажте ще 2-3 хвилини на невеликому вогні, помішуючи.

e016b968a9e77385ef4139fd67538016

Крок 8. Після цього влийте соєвий соус, додайте сіль, червоний і чорний молоті перці, перемішайте і готуйте близько хвилини. Потім приберіть сковороду з вогню.

8df090e78685684ee4fbb348030afa6b

Крок 9. Помідори наріжте часточками і викладіть в салатник.

edad7b9773af315bf5377f8ff0605614

Крок 10. Зелень порубайте ножем і додайте до помідорів.

305d8db95d0ddb1dcd0c0fb425ccaba6

Крок 11. До помідорів в миску викладіть обсмажені овочі і м’ясо. Влийте лимонний сік і при необхідності додайте сіль і мелений перець. Перемішайте салат.

fa1094b4e420c7f6512973572ce88777

Крок 12. Салат з яловичиною, огірками і болгарський перцем посипте кунжутом і подавайте на стіл. Смачного!

0300ad14bc5f04de0d33ff73d653fb86

Салат з яловичиною і грибами

Салат з яловичиною і грибами – проста, поживна і популярна закуска, яку також можна приготувати з нагоди святкового застілля. Вона виходить досить калорійної за рахунок обсмажування грибів і овочів, а також майонезної заправки.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

інгредієнти:

  • Яловича м’якоть – 300 гр.
  • Майонез – 80 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Морквина по-корейськи – 200 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Шампіньйони – 400 гр.
  • Огірки мариновані – 200 гр.
  • Олія без запаху – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину варіть протягом години до готовності. Потім повністю остудити м’ясо і наріжте його тонкими брусками. Відразу перекладіть м’ясо в салатник.

dd0e9a898c2af651dd493b34787750c4

Крок 2. Шампіньйони наріжте тонкими пластиками, а цибулю півкільцями.

a54272ceaf505ffcb43cd315ee36b117

Крок 3. На невеликій кількості олії обсмажте спочатку нарізану цибулю, потім додайте до нього шампіньйони. В кінці посоліть і приправте засмажування молотим перцем.

bcd54243db7b2c285a6e6980b1cf12df

Крок 4. Мариновані огірки наріжте соломкою. Розсіл, який при цьому виділився, злийте.

1be21acfc399ba616fe5dbf4d2b9b5ad

Крок 5. У салатник до м’яса додайте зажарку з цибулі і шампіньйонів, морквину по-корейськи, мариновані огірки і майонез. Салат перемішайте.

8eb0711faa11823af2514981d05bac9e

Крок 6. Готовий салат викладіть на красиву страву і подавайте на стіл. Смачного!

c8399be0333df283c4695caf47116330

Салат «Обжорка» з яловичиною

Салат «Обжорка» з яловичиною порадує вас насиченим смаком, а також легко і ефективно вгамує голод. Рецепт простий, а список продуктів досить бюджетний. Так що ні у кого не важко буде приготувати таку смачну закуску собі на вечерю.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 200 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля фіолетова – 1 шт.
  • Огірок солоний – 1 шт.
  • Кріп – 4 гілки.
  • Кукурудза консервована – 3 ст.л.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Олія без запаху – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь відварити невеликий шматочок яловичої м’якоті. Очистіть і помийте цибулину і морквину. З консервованої кукурудзи злийте сік.

e4a5efa4396eb58efa94dff967a75ef9

Крок 2. Коли яловичина охолоне, наріжте її тонкою смужкою і перекладіть в миску.

28259f3bb752670f6532abec0e37cfd6

Крок 3. Головку фіолетової цибулі наріжте напівкільцями. Морквину натріть на великій терці.

865f069115f2cdc2dafc30311fc93c22

Крок 4. Нарізку з цибулі і моркви перекладіть, на добре розігріту з олією сковороду, смажте до приємного золотистого відтінку.

fee211e3f67a6af7fb84a07ab5b458ec

Крок 5. Пасеровані овочі викладіть в миску з яловичиною, злегка відіжміть їх від залишків масла.

3483b0d56136fa06d9d35a4b2fe66951

Крок 6. Наріжте соломкою солоний огірок, перекладіть нарізку в миску.

134da70c0762a3520c9ad40b614a3eb3

Крок 7. Додайте до вже наявних в мисці продуктів кукурудзу і подрібнену зелень.

691f51f7d4ca647283e85f2c611d2def

Крок 8. Заправте салат « Обжорка » майонезом і можна подавати на стіл. Смачного!

1240f672b4dd6543fedce25768c67834

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал