Смажені кабачки з часником на сковороді – 7 смачних рецептів з покроковими фото

Смажені кабачки з часником на сковороді – це проста і бюджетна закуска, яку подають в теплому і холодному стані. Приготувати запашне частування з легкістю зможе кожна господиня. Ситна і смачна закуска втілюється за лічені хвилини. У літній період це найпопулярніша їжа.

Смажені кабачки з часником і майонезом

Смажені кабачки з часником і майонезом – дивовижна закуска на всі часи. Жоден привід не обійдеться без бюджетного страви. Нескладне частування стане постояльцем в сезон кабачків. Для виконання страви без перебільшення знадобиться не більше 15 хвилин.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Майонез – 150-200 гр.
  • Кріп / петрушка / зелену цибулю – 0,5-1 пучок.
  • Борошно пшеничне – скільки буде потрібно.
  • Кабачки молоді – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Часник – 1-3 зубчика.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо зелень (кріп замінюємо зеленою цибулею або петрушкою, або використовуємо все разом) і кабачки. Готуємо залишилися компоненти.

Крок 2. Молоденькі плоди не вимагає очищення, тому відразу переходимо до нарізки. З переросли примірників зчищаємо тонким шаром шкірку і вичищаємо насіння.

Крок 3. Кружечки приправляємо сіллю і перцем, не забуваючи перевернути.

Крок 4. Насипавши на плоску поверхню трохи борошна, паніруємо заготовки.

Крок 5. Розпечену з олією сковорідку заповнюємо запанірованими кабачками.

Крок 6. Обсмаживши до м’якості і рум’яності, перевертаємо овочі і повторюємо дії.

Крок 7. Подрібнюємо очищений часник і промиту зелень. Об’єднуємо з майонезом і приправляємо сіллю і перцем. Розмішуємо. Провансаль використовуємо покупної або готуємо самостійно (на яйцях, розсолі).

Крок 8. Підсмажені кабачки промакують від надлишків жиру на паперових рушниках.

Крок 9. Розклавши на тарілці кабачки, прослоюємо приготованим соусом.

Крок 10. Чергуючи кабачки з соусом, збираємо « пірамідки ». Прикрашаємо гілочками кропу.

Крок 11. Охолодивши закуску, можна подавати. Смачного!

Кабачки з часником і помідорами на сковороді

Кабачки з часником і помідорами на сковороді виглядають привабливо і будуть доречні для святкового заходу і дружніх посиденьок. Закуска підходить для пікніків, смачних перекусів і званих вечерь. Приготування подужає навіть дитина. Швидко, апетитно і дешево, пробуйте із задоволенням!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Майонез – 2 ст.л.
  • Петрушка – за смаком.
  • Борошно – 3-4 ст.л.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Часник – 1-2 зубчика.
  • Помідори – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Ополоснувши томати, кабачки і зелень, а також відмірявши, що залишилися продукти переходимо до готування.

Крок 2. Кабачки нарізаємо п’ятаками.

Крок 3. Посипаємо сіллю. Перемішавши, чекаємо 10 хвилин, щоб витягнути вологу.

Крок 4. Подрібнивши очищені часникові зубчики, об’єднуємо з майонезом. Солимо і перчимо. Ретельно розмішуємо.

Крок 5. Нагріваємо в сковорідці олію, а тим часом віджавши кабачки від рідини, обвалюємо їх в борошні. Кладемо в киплячу олію. Для панірування використовуємо будь-яку борошно, а при необхідності замінюємо крохмалем.

Крок 6. Обсмаживши з одного боку, лопаткою перевертаємо і підрум’янюємо з іншого боку.

Крок 7. Прибираємо серветками надлишки олії.

Крок 8. Промиті і висушені помідори ріжемо п’ятаками.

Крок 9. Кабачки просочуємо заправкою.

Крок 10. Зверху кладемо томати і промазуємо соусом.

Крок 11. Декоруємо листочками зелені.

Крок 12. Пригощаємося смачною закускою. Смачного!

Смажені кабачки з часником і сиром на сковороді

Смажені кабачки з часником і сиром на сковороді вийдуть у всіх. Приготувати кабачки не складе труднощів навіть, якщо приготування не ваш коник. Закуска виглядає гідно і презентабельно. Частування подають в будь-якому вигляді. На мій погляд, що просякнулося частування стає соковитіше і апетитніше. Ситно і недорого!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Майонез / сметана / йогурт – 2 ст.л.
  • Кріп – 10-15 гр.
  • Сир – 50 гр.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Часник – 1 зубчик.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо інгредієнти. Споліскуємо кріп і кабачок. Замість кропу можна використовувати різну зелень.

Крок 2. Кабачки ділимо на частини, як продемонстровано на фото. Великі переросли плоди попередньо очищаємо від шкірки і нутрощів. Але зазвичай такі екземпляри використовують для зимних заготовок. Для смаження я вважаю за краще використовувати молоденькі кабачки.

Крок 3. Прогрів сковороду з олією, кладемо кабачки і обсмажуємо.

Крок 4. Щоб прибрати надлишки олії, розкладаємо обсмажені овочі на паперових рушниках.

Крок 5. Натерши на терці сир, слідуємо далі.

Крок 6. Зелень нарізаємо по-дрібніше.

Крок 7. Об’єднавши подрібнений сир, кріп і майонез (замінюємо сметаною або натуральним йогуртом), приправляємо подрібненим через часничницю часником. Кількість часнику регулюємо самостійно. Свіжий часник за потребою замінюємо гранульованим.

Крок 8. Поперчивши і посолив, гарненько змішуємо.

Крок 9. На кожен кружечок обсмаженого кабачка кладемо по одній чайній ложки сирно-часникової начинки.

Крок 10. Декоруємо на розсуд і презентуємо привабливу закуску. Смачного!

Кабачки, смажені з часником і сметаною

Кабачки, смажені з часником і сметаною, користуються підвищеним попитом у весняний і літній час. Закуска виходить неймовірно апетитною. Чого тільки стоїть один аромат, відчувши який збуджується апетит. Любителі кабачків не обійдуть стороною приголомшливу закуску. Той, хто пробував блюдо хоча б раз, не може відмовитись від такої удачі ще раз.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сметана / майонез – 100 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Кабачки – 3-4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Часник – 3-4 зубчика.
  • Борошно – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Сполоснув кабачки, ріжемо їх п’ятаками висотою 1 сантиметр. Для страви рекомендую використовувати молоді екземпляри. Перерослі овочі будуть жорсткими і займуть більше часу на приготування. Їх краще використовувати для зимних заготовок з тривалою термічною обробкою.

Крок 2. Складаємо їх в ємність і щедро солимо. Почекавши 10 хвилин, позбавляємося від виділеної рідини.

Крок 3. Підготовлену нарізку паніруємо в борошні.

Крок 4. На розігріту олію опускаємо обвалені в борошні овочі.

Крок 5. Обсмажуємо до рум’яності, підливаючи олію, якщо потрібно.

Крок 6. Часникові часточки звільняємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Об’єднуємо зі сметаною і приправляємо до смаку. На розсуд додаємо рубану зелень. Перемішуємо заправку.

Крок 7. Обсмажені кабачки просочуємо ароматним соусом. Насолоджуємося, поки закуска гаряча. Смачного!

Кабачки з яйцем і часником на сковороді

Кабачки з яйцем і часником на сковороді – варіант для тих, хто цінує свій час. Це відмінна альтернатива і хороший спосіб урізноманітнити свій ранок для любителів ситних сніданків. Готується швидко, виглядає привабливо, а смакові якості не передати словами!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Петрушка – за смаком.
  • Кабачки – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнивши цибулю, вивантажуємо в прогріте олія. Якісну антипригарну сковорідку досить злегка промаслити.

Крок 2. Обсмажуємо до прозорості. Промиті кабачки дрібно ріжемо і вивантажуємо до цибулі. Готуємо хвилин 10, перемішуючи якомога рідше, щоб кабачки не втратили свою цілісність.

Крок 3. Розбивши яйця в посуд, присмачуємо сіллю.

Крок 4. Збовтуємо вінчиком або виделкою.

Крок 5. Припущені овочі заливаємо омлетною масою. Першим.

Крок 6. Прикривши кришкою, мінімізуємо нагрів. Готуємо, поки омлет НЕ пропечеться.

Крок 7. Очистивши часник і промивши зелень (використовуємо будь-яку – кріп, петрушка, зелену цибулю; чим різноманітніше, тим смачніше і ароматні), дрібно їх ріжемо і присипаємо наше блюдо. Щоб часниковий аромат був менш помітний, посипаємо гранульованої спецією. Для любителів сиру, можна припорошити сирною стружкою і дати трохи розплавитися.

Крок 8. Пробуємо із задоволенням і починаємо день яскраво. Смачного!

Смажені кабачки з часником в клярі

Смажені кабачки з часником в клярі знайомі багатьом. Бюджетна закуска виручає зайнятих і економних господинь. Влітку це одне з найулюбленіших страв в моїй родині. Перші кабачки зі свого городу відразу ж йдуть в хід. Готується нехитро, а в підсумку все смачно нагодовані і щасливі.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 50 мл.
  • Часник – 1-2 зубчика.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2-3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Оперативно збираємо інгредієнти.

Крок 2. Змусивши кабачок, витираємо насухо, відрубуємо кінці і нарізаємо не дуже тонкими скибочками. Злегка підсолюємо.

Крок 3. Розбивши в піалу яйце, присмачуємо спеціями за смаком.

Крок 4. Збовтавши суміш, потроху додаємо борошно, регулюючи консистенцію. Кляр повинен бути в міру густим. Кількість борошна залежить від її вологості і розміру яйця.

Крок 5. Об’єднуємо складові так, щоб не було грудок.

Крок 6. Подрібнивши часник через часничницю, розмішуємо.

Крок 7. Купаємо кабачки в ароматному клярі.

Крок 8. Розділимо по розпеченій промасленій сковорідці.

Крок 9. Смажимо до золотистості при помірному полум’ї, щоб кабачки встигли пропектися.

Крок 10. Презентуємо закуску. Смачного!

Кабачки з часником і борошном на сковороді

Кабачки з часником і борошном на сковороді – блюдо, яке має різні варіанти приготування. Сьогодні хочу поділитися однією з улюблених інтерпретацій. Закуска готується легко, виходить ніжною і соковитою. Хороша вона як в теплому, так і в остиглому стані. Розлітається моментально!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Майонез / сметана / грецький йогурт – 40 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Сполоснувши і обтерши насухо кабачок, ріжемо тонкими слайсами. Посолив і поперчив, втираємо спеції з двох сторін.

Крок 2. Насипавши в тарілку борошна і обвалявши в ній шматочки, переходимо до обсмажування.

Крок 3. У попередньо прогріту на сковороді олію кладемо кабачки. Якщо сковорода перевірена, досить лише збризнути поверхню олією, так кабачки практично не встигнуть увібрати його. Швидко обсмажуємо. Тонкі заготовки готуються миттєво.

Крок 4. За необхідності прибираємо масло серветками і складаємо обсмажені овочі на тарілку.

Крок 5. У майонез (сметану або грецький йогурт) натираємо зубчик часнику (кількість з легкістю можна збільшити), солимо, перчимо і гарненько змішуємо.

Крок 6. Промазав кабачки соусом, і прикрасивши за бажанням рубаною зеленню, подаємо закуску. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал