Смажені кабачки з часником на сковороді – 7 смачних рецептів з покроковими фото

90e1da2ac15d70f21841e4ebaaf3eec4

Смажені кабачки з часником на сковороді – це проста і бюджетна закуска, яку подають в теплому і холодному стані. Приготувати запашне частування з легкістю зможе кожна господиня. Ситна і смачна закуска втілюється за лічені хвилини. У літній період це найпопулярніша їжа.

Смажені кабачки з часником і майонезом

Смажені кабачки з часником і майонезом – дивовижна закуска на всі часи. Жоден привід не обійдеться без бюджетного страви. Нескладне частування стане постояльцем в сезон кабачків. Для виконання страви без перебільшення знадобиться не більше 15 хвилин.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Майонез – 150-200 гр.
  • Кріп / петрушка / зелену цибулю – 0,5-1 пучок.
  • Борошно пшеничне – скільки буде потрібно.
  • Кабачки молоді – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Часник – 1-3 зубчика.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо зелень (кріп замінюємо зеленою цибулею або петрушкою, або використовуємо все разом) і кабачки. Готуємо залишилися компоненти.

e60ba63711837c00450eb53601de6856

Крок 2. Молоденькі плоди не вимагає очищення, тому відразу переходимо до нарізки. З переросли примірників зчищаємо тонким шаром шкірку і вичищаємо насіння.

8dc15f1f9c35a4b876ef5eb8086b93ee

Крок 3. Кружечки приправляємо сіллю і перцем, не забуваючи перевернути.

ab54d00e3c3f134aa8adf04e5fc5f2b6

Крок 4. Насипавши на плоску поверхню трохи борошна, паніруємо заготовки.

22983de82c9eb11af04b6aa751e16f0b

Крок 5. Розпечену з олією сковорідку заповнюємо запанірованими кабачками.

972b616068cbb090f2a951ff8178ee11

Крок 6. Обсмаживши до м’якості і рум’яності, перевертаємо овочі і повторюємо дії.

df6f9c675b4b7937c6b184bb9d1eccd5

Крок 7. Подрібнюємо очищений часник і промиту зелень. Об’єднуємо з майонезом і приправляємо сіллю і перцем. Розмішуємо. Провансаль використовуємо покупної або готуємо самостійно (на яйцях, розсолі).

67de0a94c503df7d2662514bb40b05a1

Крок 8. Підсмажені кабачки промакують від надлишків жиру на паперових рушниках.

527aa678047b5f8c851f16b7688426a9

Крок 9. Розклавши на тарілці кабачки, прослоюємо приготованим соусом.

5080c107693b56d5367c15753c148d7b

Крок 10. Чергуючи кабачки з соусом, збираємо « пірамідки ». Прикрашаємо гілочками кропу.

f3278ec798198054ca5c46065d70aa4e

Крок 11. Охолодивши закуску, можна подавати. Смачного!

d9a91b58f54a8d6550d3ba6384bcc1de

Кабачки з часником і помідорами на сковороді

Кабачки з часником і помідорами на сковороді виглядають привабливо і будуть доречні для святкового заходу і дружніх посиденьок. Закуска підходить для пікніків, смачних перекусів і званих вечерь. Приготування подужає навіть дитина. Швидко, апетитно і дешево, пробуйте із задоволенням!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Майонез – 2 ст.л.
  • Петрушка – за смаком.
  • Борошно – 3-4 ст.л.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Часник – 1-2 зубчика.
  • Помідори – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Ополоснувши томати, кабачки і зелень, а також відмірявши, що залишилися продукти переходимо до готування.

a0eab42ab204b993c3305078d5112f9c

Крок 2. Кабачки нарізаємо п’ятаками.

e87cdf9bd1a65b500d07451aad6ba7e4

Крок 3. Посипаємо сіллю. Перемішавши, чекаємо 10 хвилин, щоб витягнути вологу.

0ae1bb2cf84e9570ee63d00aa06bb8c8

Крок 4. Подрібнивши очищені часникові зубчики, об’єднуємо з майонезом. Солимо і перчимо. Ретельно розмішуємо.

e106489605df31b86c90b1cd5e13b89a

Крок 5. Нагріваємо в сковорідці олію, а тим часом віджавши кабачки від рідини, обвалюємо їх в борошні. Кладемо в киплячу олію. Для панірування використовуємо будь-яку борошно, а при необхідності замінюємо крохмалем.

66832368133fae8e58c811da4347cdec

Крок 6. Обсмаживши з одного боку, лопаткою перевертаємо і підрум’янюємо з іншого боку.

6085e4b556026beb0b4f2585e4468adc

Крок 7. Прибираємо серветками надлишки олії.

04e23da97ee04050ca973d5c194fd2e2

Крок 8. Промиті і висушені помідори ріжемо п’ятаками.

1b692782e8bdc3b0e126a642aa5c844c

Крок 9. Кабачки просочуємо заправкою.

020c86470a997721e50dadc9309a20e7

Крок 10. Зверху кладемо томати і промазуємо соусом.

6fd0e19caab6fabcba20e1cddc949067

Крок 11. Декоруємо листочками зелені.

f782ecf219c61d95f29a151b6d4a3806

Крок 12. Пригощаємося смачною закускою. Смачного!

b232c8f4337fd5d472fe1cacbc2ccd40

Смажені кабачки з часником і сиром на сковороді

Смажені кабачки з часником і сиром на сковороді вийдуть у всіх. Приготувати кабачки не складе труднощів навіть, якщо приготування не ваш коник. Закуска виглядає гідно і презентабельно. Частування подають в будь-якому вигляді. На мій погляд, що просякнулося частування стає соковитіше і апетитніше. Ситно і недорого!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Майонез / сметана / йогурт – 2 ст.л.
  • Кріп – 10-15 гр.
  • Сир – 50 гр.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Часник – 1 зубчик.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо інгредієнти. Споліскуємо кріп і кабачок. Замість кропу можна використовувати різну зелень.

7e549ba9cdf03aa51dd84700b188e4df

Крок 2. Кабачки ділимо на частини, як продемонстровано на фото. Великі переросли плоди попередньо очищаємо від шкірки і нутрощів. Але зазвичай такі екземпляри використовують для зимних заготовок. Для смаження я вважаю за краще використовувати молоденькі кабачки.

b886210545bf2ac223bfc3442cc0d0f1

Крок 3. Прогрів сковороду з олією, кладемо кабачки і обсмажуємо.

41633b6383d495d67b683323aa81502f

Крок 4. Щоб прибрати надлишки олії, розкладаємо обсмажені овочі на паперових рушниках.

fd98b0c082c6a2a3d68e998fc84fa1ae

Крок 5. Натерши на терці сир, слідуємо далі.

ac3b801662fe353c13ea48036112dbd7

Крок 6. Зелень нарізаємо по-дрібніше.

c07aaac2a0044309a6d4fd64445f3fe1

Крок 7. Об’єднавши подрібнений сир, кріп і майонез (замінюємо сметаною або натуральним йогуртом), приправляємо подрібненим через часничницю часником. Кількість часнику регулюємо самостійно. Свіжий часник за потребою замінюємо гранульованим.

788f5f8d8d331e8599fed5a35ecac916

Крок 8. Поперчивши і посолив, гарненько змішуємо.

a5bf62c2dd832dd461eced69b67fe68c

Крок 9. На кожен кружечок обсмаженого кабачка кладемо по одній чайній ложки сирно-часникової начинки.

90ea0e5658ee242c6ac35060979ea00d

Крок 10. Декоруємо на розсуд і презентуємо привабливу закуску. Смачного!

d8f081ceac99917039bf8647f562127e

Кабачки, смажені з часником і сметаною

Кабачки, смажені з часником і сметаною, користуються підвищеним попитом у весняний і літній час. Закуска виходить неймовірно апетитною. Чого тільки стоїть один аромат, відчувши який збуджується апетит. Любителі кабачків не обійдуть стороною приголомшливу закуску. Той, хто пробував блюдо хоча б раз, не може відмовитись від такої удачі ще раз.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сметана / майонез – 100 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Кабачки – 3-4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Часник – 3-4 зубчика.
  • Борошно – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Сполоснув кабачки, ріжемо їх п’ятаками висотою 1 сантиметр. Для страви рекомендую використовувати молоді екземпляри. Перерослі овочі будуть жорсткими і займуть більше часу на приготування. Їх краще використовувати для зимних заготовок з тривалою термічною обробкою.

b3392c107d5cca17701fbcd0823dba97

Крок 2. Складаємо їх в ємність і щедро солимо. Почекавши 10 хвилин, позбавляємося від виділеної рідини.

927540747c3201072edebcc147fa7e18

Крок 3. Підготовлену нарізку паніруємо в борошні.

ca5218d43256ff78c99b991bc96b5dfe

Крок 4. На розігріту олію опускаємо обвалені в борошні овочі.

64371f2fd4057cf44550e7108ddeb7c6

Крок 5. Обсмажуємо до рум’яності, підливаючи олію, якщо потрібно.

91a2d337d7c6edcac02739761b821d48

Крок 6. Часникові часточки звільняємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Об’єднуємо зі сметаною і приправляємо до смаку. На розсуд додаємо рубану зелень. Перемішуємо заправку.

4ea56fe20599193fed7ecb01737951a6

Крок 7. Обсмажені кабачки просочуємо ароматним соусом. Насолоджуємося, поки закуска гаряча. Смачного!

96c80f0d5ab6cb0b24756c00260ae819

Кабачки з яйцем і часником на сковороді

Кабачки з яйцем і часником на сковороді – варіант для тих, хто цінує свій час. Це відмінна альтернатива і хороший спосіб урізноманітнити свій ранок для любителів ситних сніданків. Готується швидко, виглядає привабливо, а смакові якості не передати словами!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Петрушка – за смаком.
  • Кабачки – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнивши цибулю, вивантажуємо в прогріте олія. Якісну антипригарну сковорідку досить злегка промаслити.

19bf90532111774a08d50e8451ed372a

Крок 2. Обсмажуємо до прозорості. Промиті кабачки дрібно ріжемо і вивантажуємо до цибулі. Готуємо хвилин 10, перемішуючи якомога рідше, щоб кабачки не втратили свою цілісність.

aeee9b168657e6a8c9be9a13f9e6ff4d

Крок 3. Розбивши яйця в посуд, присмачуємо сіллю.

e8757c56cfd05be7ec39917e7d448508

Крок 4. Збовтуємо вінчиком або виделкою.

9ca8c5b1f250909146f9253399998d05

Крок 5. Припущені овочі заливаємо омлетною масою. Першим.

7b5f7e0df18d935434d044f730501076

Крок 6. Прикривши кришкою, мінімізуємо нагрів. Готуємо, поки омлет НЕ пропечеться.

299a5575813905c0541ff78dd3534509

Крок 7. Очистивши часник і промивши зелень (використовуємо будь-яку – кріп, петрушка, зелену цибулю; чим різноманітніше, тим смачніше і ароматні), дрібно їх ріжемо і присипаємо наше блюдо. Щоб часниковий аромат був менш помітний, посипаємо гранульованої спецією. Для любителів сиру, можна припорошити сирною стружкою і дати трохи розплавитися.

e12fe6b525848be35fdd1ea7f6923213

Крок 8. Пробуємо із задоволенням і починаємо день яскраво. Смачного!

2c22cbf650bd76231d4c3a6d185e7d45

Смажені кабачки з часником в клярі

Смажені кабачки з часником в клярі знайомі багатьом. Бюджетна закуска виручає зайнятих і економних господинь. Влітку це одне з найулюбленіших страв в моїй родині. Перші кабачки зі свого городу відразу ж йдуть в хід. Готується нехитро, а в підсумку все смачно нагодовані і щасливі.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 50 мл.
  • Часник – 1-2 зубчика.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2-3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Оперативно збираємо інгредієнти.

3524e8a81b87abb9b94a1d9644fc6bd9

Крок 2. Змусивши кабачок, витираємо насухо, відрубуємо кінці і нарізаємо не дуже тонкими скибочками. Злегка підсолюємо.

ba7d68bf85dcc8892714e2c7779e903e

Крок 3. Розбивши в піалу яйце, присмачуємо спеціями за смаком.

0466f5c40ae33325f8c5a93b86e9cfa1

Крок 4. Збовтавши суміш, потроху додаємо борошно, регулюючи консистенцію. Кляр повинен бути в міру густим. Кількість борошна залежить від її вологості і розміру яйця.

97230766643f850ba3db5c9b06bb3b70

Крок 5. Об’єднуємо складові так, щоб не було грудок.

1f08ee07be0178fb258a4c4ab976283a

Крок 6. Подрібнивши часник через часничницю, розмішуємо.

46588fae320229cb992da8368ba21c3c

Крок 7. Купаємо кабачки в ароматному клярі.

483ccf4b7f2e9b211ef1a0bbe669f19b

Крок 8. Розділимо по розпеченій промасленій сковорідці.

17b5fa5414ec8ea1ebcf751033152dae

Крок 9. Смажимо до золотистості при помірному полум’ї, щоб кабачки встигли пропектися.

408e20dd7c27f9b3d94f579bb628f3ff

Крок 10. Презентуємо закуску. Смачного!

138261c7d980e3392bb17fa756efba7b

Кабачки з часником і борошном на сковороді

Кабачки з часником і борошном на сковороді – блюдо, яке має різні варіанти приготування. Сьогодні хочу поділитися однією з улюблених інтерпретацій. Закуска готується легко, виходить ніжною і соковитою. Хороша вона як в теплому, так і в остиглому стані. Розлітається моментально!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Майонез / сметана / грецький йогурт – 40 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Сполоснувши і обтерши насухо кабачок, ріжемо тонкими слайсами. Посолив і поперчив, втираємо спеції з двох сторін.

6243e9b54b032f28201e484c1ee3e699

Крок 2. Насипавши в тарілку борошна і обвалявши в ній шматочки, переходимо до обсмажування.

e5cf9dc494c81ebc8795c4608f3c9db2

Крок 3. У попередньо прогріту на сковороді олію кладемо кабачки. Якщо сковорода перевірена, досить лише збризнути поверхню олією, так кабачки практично не встигнуть увібрати його. Швидко обсмажуємо. Тонкі заготовки готуються миттєво.

0c354ae2f1a1bf6da51c61b74e9d7808

Крок 4. За необхідності прибираємо масло серветками і складаємо обсмажені овочі на тарілку.

d8207a2d7693963ff14fa9b3001be333

Крок 5. У майонез (сметану або грецький йогурт) натираємо зубчик часнику (кількість з легкістю можна збільшити), солимо, перчимо і гарненько змішуємо.

d374a6c1e2e29d42096a55d1c635dd72

Крок 6. Промазав кабачки соусом, і прикрасивши за бажанням рубаною зеленню, подаємо закуску. Смачного!

0f7ff91bb15e17b84dd6e5083c35cff4

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал