Обов’язково зробіть це на Великдень: Рецепт паски

Обов'язково зробіть це на Великдень: Рецепт паскиУ нас є для вас надійний рецепт смачного ніжного дріжджової пасочки з родзинками і лимонною глазур’ю. Ви легко можете спекти це самостійно.

Великдень – особливе свято, час надій і взаємної доброти. Хочете порадувати своїх близьких смачною домашньою випічкою? Шукаєте рецепт різдвяної випічки?

Інгредієнти для паски:

  • 500 г пшеничного борошна
  • 250 мл молока
  • 50 г свіжих дріжджів
  • 6 жовтків
  • 150 г цукру
  • щіпка солі
  • 100 г вершкового масла
  • близько 50 г родзинок
  • лимонна глазур (склянка цукрової пудри і сік великого лимона)

Важливо: всі інгредієнти для паски повинні бути кімнатної температури.

Як приготувати паску?

У невеликій мисці розімніть дріжджі з чайною ложкою цукру, поки вони не стануть рідкими. Ми залишаємо підніматися.

Жовтки подрібнити з цукром, бажано кухонним міксером.

Розтопіть масло в маленькій каструлі і відставте.

Паску найкраще робити руками у великій мисці.

Просійте борошно в миску. Додайте дріжджі, молоко, змішані з цукром жовтки і дрібку солі. Починаємо місити руками. Коли інгредієнти з’єднаються, поступово вливайте розтоплене масло. Місіть, поки тісто не почне відходити від ваших рук. Нарешті, додайте посипаний борошном родзинки і деякий час місіть. Відкладіть, щоб піднялося.

Дріжджове тісто для паски має збільшитися вдвічі. Найкраще накрити ганчіркою і поставити в тепле місце приблизно на 1,5 години.

Коли тісто підніметься, викладіть його в змащені маслом форми. Із заданої порції вийде два кекса середнього розміру. Тісто має знову піднятися приблизно 30 хвилин.

Коли тісто розрослося в формі, ставимо його в розігріту до 150 градусів духовку. Приблизно через 5 хвилин збільште температуру до 180 градусів і запікайте близько 40 хвилин, поки верхня частина не підрум’яниться.

Готову паску дістаємо з форми відразу після випічки.

Рекомендуємо: прикрашати паску найкраще лимонною глазур’ю – цукрову пудру розтерти з лимонним соком.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал