Торт “Малинова хмаринка” – простий та смачний рецепт

Дуже смачний та ніжний торт, що просто тане в роті. Обов’язково приготуйте цю смакоту для своїх рідних!

Торт "Малинова хмаринка" - простий та смачний рецепт

Інгредієнти:

Пісочне тісто:

  • 250 г пшеничного борошна
  • ½ пачки маргарину
  • 3 жовтки
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 90 г цукру
  • 2 столові ложки вершків 18%

Желе з малиною:

  • 500 г свіжої або замороженої малини
  • 3 малинових желе
  • 3½ склянки гарячої води

Крем:

  • 660 мл вершки 30%
  • 5 столових ложок цукрової пудри
  • 2 столові ложки желатину

Безе:

  • 3 білка
  • 150 г дрібного цукру
  • 2 столові ложки картопляного борошна

Покроковий рецепт приготування:

  1. Зробити тісто з поданих інгредієнтів і поставити в холодильник на 30 хвилин. Велике деко (25 см × 35 см) застелити папером для випічки. Тісто розкачати і викласти на деко, наколоти виделкою. Випікати в розігрітій до 160°С духовці 20 хвилин.
  2. Безе найкраще випікати на день заздалегідь. Білки збити до міцної стійкості, частинами всипати цукор, коли цукор розчиниться, всипати картопляне борошно. Застеліть деко такого ж розміру папером для випічки і вистелите безе. Випікати в розігрітій до 140 °C духовці 30 хвилин, потім сушити на ніч у вимкненій духовці.
  3. Желе розчинити у воді, коли воно охолоне, додати малину. На пісочне тісто виливаємо відстояне желе з фруктами. Остудити в холодильнику.
  4. Желатин залити столовою ложкою холодної води, щоб він набухнув. Потім розчиніть у невеликій кількості води приблизно ¼ склянки води. Вершки 30% збити з цукровою пудрою, в кінці додати охолоджений желатин. Викласти крем на малинове желе. Відразу ж накрийте зверху меренгу, злегка притиснувши її.

Приємного випікання! Коли ви спробуєте цей рецепт, позначте в коментарях. Я хотіла б знати хто готував і кому сподобалось. Гарних свят!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал