Домашній “Київський торт” – найкращий рецепт приготування

Цікаво, чи є хтось, хто не любить цей торт? Я особисто таких не знаю, правда. Це улюблений торт нашої сім’ї. Його незабутній смак нікого не залишить байдужим, особоиво ласунів.

Київський торт було створено у 1956 році на Київській кондитерській фабриці ім. Карла Маркса і був фірмовим кондитерським виробом. Зараз, звичайно, вже важко знайти смачний і, як кажуть багато хто, “той самий Київський”, але що ж заважає приготувати його вдома? Він робиться дуже швидко та просто! Зате ці меренгові коржі з безліччю горіхів, справжній ніжний крем Шарлотт принесуть незабутню насолоду!

Домашній "Київський торт" - найкращий рецепт приготування

Списокипотрібних інгредієнтів:

На форму 17-18 см

Для коржів:

  • 160 гр білка (у мене рівно 4 яйця вийшло)
  • 0,5 ч. л. лимонного соку або лимонної кислоти
  • 50 гр цукор+130 гр цукор
  • 30 гр борошна
  • 150 гр горіхів обсмажених (у мене асорті волоський+фундук+кешью, але можна будь-які з цих)

Для крему Шарлотт:

  • 4 жовтки
  • 150 гр цукор
  • 150 гр молоко
  • 140 гр масла вершкового (кімнатної температури), можна зменшити до 100 гр
  • 1 ст. л. какао

Покроковий рецепт приготувпння:

  1. Відокремлюємо обережно білки від жовтків, білки виливаємо в суху та чисту чашу, жовтки – у сотейник, вони знадобляться нам для крему.
  2. Розігріваємо духовку до 130 градусів.
  3. Горіхи перемелюємо в блендері, але не надто дрібно, нам потрібне не горіхове борошно, а мелені горіхи.Домашній "Київський торт" - найкращий рецепт приготуванняДомашній "Київський торт" - найкращий рецепт приготування
  4. Починаємо збивати білки з лимонним соком або кислотою.Домашній "Київський торт" - найкращий рецепт приготування
  5. Поступово додаємо цукор (50 гр). Збиваємо до м’якого (не до щільних піків, які потрібні для безе).
  6. Горіхи змішуємо з борошном та цукром (130 гр), всипаємо цю суміш у меренгу, лопаткою акуратно перемішуємо, зберігаючи легкість.Домашній "Київський торт" - найкращий рецепт приготуванняДомашній "Київський торт" - найкращий рецепт приготування
  7. Розкладаємо тісто порівну в 2 кільця (якщо їх немає, можна намалювати на пергаменті кола та просто ложкою розподілити тісто).Домашній "Київський торт" - найкращий рецепт приготування
  8. Випікати приблизно 1,5 години. Я в кінці ще коржі перевертаю, додаю вогонь і 10 хвилин тримаю в духовці. Вони мають бути золотистого кольору.
  9. Для крему поєднати всі інгредієнти, крім масла, поставити на середній вогонь і варити, помішуючи, до загустіння. Буде приблизно як згущене молоко за консистенцією.
  10. Залишити охолоджуватись, я прибираю ще в холодильник на півгодини, після того, як охолоне.
  11. Збити м’яке масло до пишності і по ложці додавати заварний крем, поки він не закінчиться. Міксер поки відкладаємо в сторону.Домашній "Київський торт" - найкращий рецепт приготування
  12. Беремо один корж, змащуємо його половиною (або трохи менше) кремом. Накрити другим коржем.
  13. У крем, що залишився додаємо какао, перемішуємо, змащуємо верх і боки торта.Домашній "Київський торт" - найкращий рецепт приготування
  14. Можна прикрасити меленими горішками і кремом.Домашній "Київський торт" - найкращий рецепт приготування

А ви коли востаннє їли Київський торт? Пишіть в коментарях чи любите цей тортик, і чи готуватимете його в домашніх умовах для своїх рідних?

Смачноно приготування Вам друзі!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал