Грибний суп з печерицями з плавленим сиром – 6 рецептів з покроковими фото

7f0550f35cc86ac4b7c5db75b0b5bb25

Грибний суп з печерицями з плавленим сиром – це завжди ніжна і дуже смачна перша страва, але особливо смачною вона виходить зі свіжих печериць. Гриби обов’язково обсмажуються з цибулею, завдяки чому страва набуває насичений аромат. Плавлений продукт береться без додаткових присмаків і ароматів.

Суп з печериць з куркою і плавленим сиром

Супи з плавленим сиром, інакше – сирні супи, відрізняють м’який насичений смак з вершковим ароматом консистенція. Готуємо сирний суп з куркою, адже курка, печериці і сир – це класичне поєднання і припаде до смаку багатьом. Печериці і овочі обсмажуємо, так як саме обсмажені гриби надають супу чудовий золотистий відтінок.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Сирок плавлений – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Вершкове або оливкова олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте згідно рецептурі продукти для варіння супу. Курячу грудку промийте і відваріть до готовності. Першу воду з пінкою після закипання можете злити, щоб бульйон вийшов прозорим.

b08e4f04eaf68ae963882f1cc0d1d6eb

Крок 2. Поки вариться куряче м’ясо, почистіть і промийте печериці і потім нашаткуйте їх тонкими слайсами.

cb9e10af44f5dc0b5f0fa034dc84ee6b

Крок 3. Очищену цибулину нашаткуйте невеликими кубиками і на терці або ножем подрібніть очищену моркву.

c9cb6b765223233b55c4d6819cccb0f0

Крок 4. Картоплю почистіть, промийте і наріжте кубиками розміром до 1,5 см.

9de75f059ee342c35e3ef508b7825b44

Крок 5. На сковорідці розігрійте вершкове або оливкова олію і посмажте в ньому грибні слайси тільки до напівготовності.

1f0cd8c2b6f0e3a584d364a60a0352b5

Крок 6. На іншій сковорідці і також на розігрітій олії обсмажте подрібнену цибулю з морквою. Їх обсмажте до прозорості цибулі.

f37b7a2dd7f47c9d449a5bfe34e2029b

Крок 7. Відварену до цього часу курячу грудку витягніть з бульйону і наріжте м’ясо невеликими кубиками.

b7cf61d453fa3ebb6d5dfdfeeae8a9bb

Крок 8. Потім в курячий бульйон перекладіть нарізану картоплю, шматочки курки, обсмажені печериці і овочі, на свій смак насипте сіль з будь-якими спеціями і все перемішайте. Варіть суп на невеликому вогні і під прикритою кришкою протягом 30 хвилин.

4df94e628a7a3e118892111fa0c9fcc8

Крок 9. Плавлені сирки звільніть від упаковки, і наріжте маленькими кубиками.

69582a7916d57ca1314c94b84177c5ed

Крок 10. До кінця варіння супу, перекладіть в каструлю нарізаний сир і добре перемішайте, щоб шматочки сиру повністю розчинилися. Зніміть пробу з супу і відкоригуйте на свій смак. Готовий суп з печериць з куркою і плавленим сиром розлийте в порційні тарілки, додайте дрібно-нарізану зелень і подайте до столу. Смачного!

263734404ca94767099d57ef34a022af

Суп-пюре з печериць з плавленим сиром і вершками

Суп-пюре з печерицями і плавленим сиром стає досить популярним. Готується він нескладно, швидко і з доступних продуктів. Такий суп люблять за ситність, аромат і шовковисту ніжну консистенцію. У суп обов’язково додаються вершки, а кремоподібна текстура робиться будь-яким кухонним гаджетом.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Печериці свіжі – 500 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Сирок плавлений – 2 шт. по 200 гр.
  • Вершки 10% – 50 мл.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Вода – 1.5 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю почистити, промити, нарізати невеликими кубиками і перекласти в каструлю для варіння супу. Залити її 1,5 літра холодної води, додати трохи солі і поварити до готовності.

7e9a51783c0484d84da438661d335bc0

Крок 2. Печериці почистити, помити, нарізати слайсами. Потім на сковорідці в розігрітому вершковому маслі і на великому вогні потушкувати їх 5 хвилин. На іншій сковорідці обсмажити до м’якості подрібнені цибуля з морквою. Потім до них налити підігріті, щоб не згорнулися, вершки і перемішати.

550df7c28bb5dacf3cd29449cc6bae3c

Крок 3. У каструлю до звареної картоплі перекласти засмажування з вершками і обсмажені печериці.

68f13f0f2061bc233591ad034e6c3e76

Крок 4. Плавлені сирки нарізати шматочками і також перекласти в каструлю. Потім суп, не знімаючи каструлю з вогню, подрібнити заглибним блендером до стану однорідного пюре. Суп-пюре добре перемішати, щоб сир повністю розплавився, додати на свій смак сіль і перець. Кухар його ще 5 хвилин на невеликому вогні.

2f67dc07642245c2de9be04027be95ea

Крок 5. Потім дати супу 10 – 15 хвилин для настоювання під закритою кришкою. Готовий вершковий суп-пюре з печерицями і плавленим сиром розлити в порційні тарілки і подати до столу з будь-якими грінками або сухариками. Смачного!

4b030d0f980290368299ccb864e937e5

Суп з печерицями, плавленим сиром і фрикадельками

У цьому рецепті Вам пропонується доповнити сирний суп з печериць фрикадельками, які роблять суп більш ситним. Готується він швидко і просто. Фрикадельки беремо або заморожені, або робимо їх з будь-якого фаршу. Печериці обсмажуємо з морквою і цибулею. Плавлений сир беремо тільки з високим відсотком жирності, щоб добре розчинився в супі.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Фрикадельки м’ясні заморожені – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сирок плавлений – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищені і промиті картоплини шинкуємо шматочками невеликого розміру і ставимо варитися. Очищену цибулину нарізаємо маленькими кубиками і смажиться до рум’яності на сковорідці з невеликою кількістю олії.

9be7889d10f5475faba7bd5b9314cff1

Крок 2. Очищені і промиті печериці шинкуємо тонкими слайсами і перекладаються до обсмаженої цибулини.

5d7fce486c80f7031d68c4510ad1428c

Крок 3. Морква подрібнюється за допомогою терки з середніми отворами і також перекладається в сковорідку. Ці інгредієнти обсмажуються до готовності.

e901ea63444a06b28e22266604b8566b

Крок 4. Сир подрібнюється за допомогою великої терки.

2875542838d0de1a67ef4048231ab6ea

Крок 5. До звареної картоплі перекладаються обсмажені з овочами печериці. Суп солиться.

a35e8f2eaafa4d7e8a37044f11a2d172

Крок 6. Потім в киплячий суп кладуться заморожені фрикадельки. Готується суп з фрикадельками 10 хвилин на мінімальному вогні і потім в ньому розчиняється натертий сирок. Насипаються до супу спеції по особистому смаку, потім суп пробується на смакові якості і вогонь вимикається.

bec7e1824e7eef6d3c360cae9b3f1b42

Крок 7. Приготований суп подається до обіду в порційних тарілках. Смачного!

da1fdee787776c137df71bc1124ed83c

Сирний крем-суп з печерицями, картоплею і плавленим сиром

Сирні крем-супи з печерицями відрізняє від звичайних супів ніжна текстура з насиченим вершково-грибним смаком і ароматом. Швидка приготування і доступні інгредієнти роблять такі супи досить популярними. Для супу вибираються якісні плавлені сирки без замінників жиру в своєму складі. Гриби з овочами обов’язково обсмажуються. Густота супу регулюється по особистому смаку.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Печериці свіжі або заморожені – 400 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Сир плавлений – 3 ст.л.
  • Цибуля – 1/2 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 1,5 л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед готуються інгредієнти для супу в кількості згідно з рецептом.

Крок 2. Очищені і промиті картоплини і цибулина шинкуємо, як для будь-якого супу.

1efbe69196a74d034072f5ef3d6f5897

Крок 3. Картопляна нарізка кладеться в супову каструлю, заливається 1,5 літрами чистої води і відварюється до м’якості.

021b20737c75ec263218891e90a91036

Крок 4. На сковорідці з олією смажиться до напівпрозорого стану нашаткована цибулина.

84fcaaa7257ace9bec9312bdb0f1b628

Крок 5. Потім до неї перекладаються печериці і тушаться під прикритою кришкою, поки в обсязі не стануть вдвічі менше, а потім кришка знімається і печериці смажаться до готовності.

36a16d050e7f8b2d9dd4253eb234914b

Крок 6. До відвареної картоплі перекладається обсмажена цибульно-грибна суміш і будь-яким кухонним гаджетом пюрується. Якщо крем-суп виходить густим, додається трохи гарячої води.

95c31974d91cbdb2484b7a86d2a9ead8

Крок 7. Потім в крем-суп кладеться потрібну кількість плавленого сиру, і суп за своїм смаком злиться. Потім крем-суп швидко перемішується і нудиться 2 – 3 хвилини на маленькому вогні.

619e98a3cd99beca83630a154773f274

Крок 8. Приготований крем-суп розливається по тарілках, декорується зеленню і подається до столу. Смачного!

365ead295e9b4f4593da456b4030b06d

Грибний суп з печериць з плавленим сиром і вермішеллю

Печериці, як найдоступніші гриби протягом всього року, швидко перетворюються у смачне блюдо і це паличка-виручалочка для сучасної і зайнятої господині. Чудовим з цих грибів виходить сирний суп. У цьому рецепті додамо до супу вермішель, що припаде до смаку і дітям. Готують суп або на воді, або на бульйоні, як виходить.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Печериці свіжі або заморожені – 250 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Вермішель – 50 гр.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Бульйон – 2 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картопля очищаються, промиваються, шикується невеликими шматочками і перекладаються в каструлю для варіння супу.

41bb9135c27a2c4c861264d67120db68

Крок 2. Потім картопляна нарізка заливається двома літрами або бульйону, або чистої води і готується на маленькому вогні до м’якості.

bad4f2790adf16c62387289d34ed7a1c

Крок 3. Очищені і промиті морквина з цибулиною дрібно шикується і кладуться на сковорідку в розігріту олію.

6282bc8325002d4fdce12d00967827aa

Крок 4. Ця овочева нарізка смажиться, щоб стала м’якою, і до рум’яності не доводиться.

eb521b7ea51f52afa6285e093eef9525

Крок 5. Потім до неї кладуться слайси печериць ( в цьому рецепті – заморожені ), додається сіль, і гриби смажаться, поки не википить весь грибний сік.

af92093ac17790be713c8ddd9c83a9bb

Крок 6. У каструлю до майже звареному картоплі перекладається овоче-грибне засмаження, нарізаний кубиками плавлений сир і насипається макарони. Суп добре перемішується для повного розчинення сиру, нудиться 1 – 2 хвилини і вогонь вимикається.

c0c4756ae271c5e57d3ec92f34f5895b

Крок 7. Потім до супу додається дрібна нарізка зелені. Супу дається 15 хвилин для настоювання під прикритою кришкою.

ab8c789a668ca422d1ddab3f7c3cf7c4

Крок 8. Приготований сирний суп з печерицями і вермішеллю розливається по порційних тарілках і подається до обіду. Смачного!

13c5590e5deabdbaeb0a5145cc47ee05

Як зварити суп з печериць з плавленим сиром в мультиварці?

Красивим, ситним і ароматним вийде у Вас сирний суп з печериць, зварений в мультиварці. Для супу беремо свіжі печериці, якісний плавлений сир і доповнюємо суп овочами. Для насиченості смаку, овочі та гриби обсмажуємо на програмі « Жарка ». Готуємо суп на програмі «Тушкування».

Час готування: 2 години.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Печериці – 300 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Сир плавлений – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія – 30 мл.
  • Сіль ½ – ч.л.
  • Шафран – ½ ч.л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Вода окріп – 2 л.
  • Грибна приправа – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку готуються в зазначеному в рецепті кількості всі інгредієнти для супу. Овочі з грибами очищаються і промиваються холодною водою.

c7cbe8ed16eff23dcc5e03d27e6524d0

Крок 2. Морква подрібнюється за допомогою великої терки. Цибулю дрібно.

b2de75107131426fd637345413ae61c7

Крок 3. Картопля і печериці шинкуємо невеликими брусочками.

a0570fb49113153b3d1a9233f34e4a05

Крок 4. У мульти-чашу наливається 30 мл олії і включається програм «Жарка». Першим обсмажується до легкої рум’яності нашаткована цибуля.

23bc2ae065c59063e75c31d85344a66b

Крок 5. Потім додається терта морква і смажиться до м’якості.

b9cff91fa4bab03c3ee67a462a51a97b

Крок 6. Потім кладуться шматочки печериць і смажаться кілька хвилин.

093c7711ac8a0d7f45563ad4855b33eb

Крок 7. Далі в чашу до обсмажених з овочами печериць перекладається картопляна нарізка, насипається по пів чайної ложки солі з шафраном. І включається програма «Тушкування» на час за замовчуванням.

f0d13fd10f1613379994734fbb261302

Крок 8. Після закінчення цієї програми в мульти-чашу наливається два літри окропу і повторно включається програма «Тушкування» ще на 50 хвилин.

56c838978ab1f06d0602a3118c1478ac

Крок 9. Хороший плавлений сир, заздалегідь витриманий 20 хвилин в морозилці, подрібнюється на великій терці.

df43d683da6f6027ca0ea9564058dbe1

Крок 10. Дрібно наріжте пучок промитої зелені.

84f028e2e4d46cfc8e9360afc0927541

Крок 11. За п’ять хвилин до закінчення програми в чашу до супу кладуться подрібнені сир із зеленню і суп перемішується до повного розчинення сиру.

9d6d59b3e322c1e616dda7ee3e4664c4

Крок 12. Після сигналу про завершення програми супу дається 10 – 15 хвилин для настоювання під закритою кришкою, і потім сирний суп з печериць подається до столу. Смачного!

345ce30c050d03cf8cb9bd08d19361b3

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал