Пиріг «Зебра» на сметані – 5 рецептів у духовці

Лише раз, приготувавши оригінальний і веселий пиріг під цікавою назвою «Зебра», ви повертатиметеся до цього рецепту знову і знову, що зовсім не дивно. Поєднання звичайного та шоколадного тіста у візерунку – це не тільки дуже смачно та ароматно, але ще й ефектно. Завдяки цьому фактору, домашню випічку на сметані можна подавати як до сімейного чаювання, як різноманітність звичного раціону, так і до святкового столу. І повірте, ваші гості напевно будуть приємно здивовані і попросять поділитися рецептом, який, до речі, дуже простий.

Пиріг зебра на сметані у духовці – класичний рецепт

З таких простих інгредієнтів, як сметана, борошно, яйця та какао-порошок, можна легко приготувати ефектний бісквітний пиріг, не витративши багато часу і сил. Достатньо лише замісити сметанне тісто і половину його забарвити в колір шоколаду, а при викладанні форму просто чергувати шари і ось звичайний пиріг став святковим!

    Пиріг “Зебра” на сметані з манкою

    Коли гості на порозі, а почастувати їх нема чим – готуємо швидкий і дуже смачний пиріг з доступних компонентів. Простим манником вже нікого не здивувати, а от поєднання двоколірного тіста, напевно, сподобається всім без винятку і скрасить звичайне чаювання.

    Час приготування – 60 хв.

    Час приготування – 15-20 хв.

    Порції – 6-8.

    Складові:

    • Манка – 120 гр.
    • Сметана – 240 мл.
    • Яйця – 2 шт.
    • Цукор-пісок – 120 гр.
    • Какао-порошок – 1 ст.
    • Сода – 1 ч.л.
    • Сіль – 1 щіпка.
    • Ванілін – за смаком.
    • Масло вершкове – 10 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. У глибокій тарілці поєднуємо манку та сметану.

    Крок 2. Ретельно перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин, щоб крупинки набрякли.

    Крок 3. В окремій тарілці змішуємо яйця з цукром, ваніліном та сіллю.

    Крок 4. Збиваємо яєчну масу за допомогою міксера протягом 7-8 хвилин, наприкінці всипаємо соду.

    Крок 5. В отриману суміш перекладаємо набухлу в сметані крупу.

    Крок 6. Розмішуємо та розділяємо навпіл: в одну частину підсипаємо какао-порошок і знову заважаємо.

    Крок 7. Форму для запікання з високими бортами промазуємо шматочком вершкового масла|мастила| і викладаємо тісто в центр: одну столову ложку темного тіста, а потім світлого. Чергуємо дві маси до заповнення форми.

    Крок 8. Запікаємо пиріг протягом 40 хвилин за температури 180 градусів.

    Крок 9. Насолода трохи остуджуємо і виймаємо з форми, нарізаємо порційними шматочками і приступаємо до дегустації. Смачного!

    Пиріг «Зебра» на сметані без вершкового масла

    Знизити калорійність будь-якої домашньої випічки досить просто: потрібно лише виключити зі списку інгредієнтів такі продукти, як вершкове та олія, маргарин та інші «непотрібні» жири. Сьогодні до вашої уваги простий і швидкий у приготуванні пиріг «Зебра».

    Час приготування – 55 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 6-8.

    Складові:

    • Сметана 20% – 1 ст.
    • Яйця – 2 шт.
    • Цукор-пісок – 1 ст.
    • Какао-порошок – 1 ст.
    • Сік лимонний – 1 ч. л.
    • Сода – 1 ч.л.
    • Борошно – 200 гр. + 1 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Розбиваємо в піал яйця, всипаємо склянку цукрового піску і пару хвилин збиваємо міксером до пишності.

    Крок 2. Лимонним соком гасимо соду і відправляємо до яєць, також додаємо склянку жирної сметани.

    Крок 3. У яєчно-сметанную масу просіюємо муку|борошно| і замішуємо гладке тісто.

    Крок 4. Розливаємо тісто по двох тарілках в рівних пропорціях, в одну насипаємо какао, в іншу столову ложку борошна. Маси добре розмішуємо.

    Крок 5. Форму для запікання встеляємо листом пергаменту і викладаємо по столовій ложці темного, а потім світлого тіста в середину посуду, таким чином витрачаємо всі заготовки.

    Крок 6. Залишаємо на тісті рівні кола.

    Крок 7. Або проводимо тонкі лінії зубочисткою від центру до боків, для утворення павутинки – все залежить тільки від ваших уподобань.

    Крок 8. Відправляємо «Зебру» в духовку на 30-40 хвилин при 170 градусах.

    Крок 9. Остуджуємо прямо у формі і тільки потім виймаємо.

    Крок 10. І нарізаємо шматочками, в цей же час заварюємо чашку чаю або кави. Смачного!

    Як спекти сирний пиріг «Зебра» зі сметаною?

    Найпростіший і найшвидший у приготуванні пиріг – це, звичайно ж, зебра зі сметаною та сиром. Ця випічка настільки проста, що впорається навіть недосвідчений кулінар і побалує себе та своїх близьких неймовірно ніжним та смачним пиріжком, приготованим своїми руками.

    Час приготування – 1 год. 10 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 6.

    Складові:

    • Сир – 500 гр.
    • Яйця – 5 шт.
    • Сметана – 2 ст.
    • Манка – 2 ст.
    • Цукор-пісок – ½ ст.
    • Борошно -? ст.
    • Розпушувач тіста – 10 гр.
    • Какао-порошок – 2 ст.
    • Масло вершкове – 15 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. У глибокий посуд розбиваємо п'ять яєць, насипаємо цукровий пісок і добре збиваємо міксером до пишності.

    Крок 2. Півкілограма сиру перебиваємо за допомогою занурювального блендера або перетираємо через сито з дрібними отворами для більш повітряної та однорідної консистенції.

    Крок 3. Сирну масу з'єднуємо з манкою, борошном, сметаною та розпушувачем і перекладаємо до збитих яєць – розмішуємо.

    Крок 4. Відокремлюємо від тіста ½ частину і всипаємо какао-порошком.

    Крок 5. Форму змащуємо маслом і в середину викладаємо столову ложку «шоколадної» маси, а поверх таку кількість незабарвленого тіста. Подібним чином заповнюємо весь жароміцний посуд.

    Крок 6. Запікаємо незвичайний пиріг у духовці протягом 45 хвилин при температурній відмітці 180 градусів.

    Крок 7. Ароматний пиріг подаємо до столу разом із теплим молоком чи чаєм. Смачного!

    Пиріг «Зебра» на сметані з розпушувачем

    Приготуємо ароматний і дуже смачний пиріг «Зебра», який відрізняється від іншої випічки своєю двоколірною бісквітною текстурою та простотою приготування, з якою впорається навіть дитина. Завдяки сметанному тісту, готові ласощі виходять неймовірно ніжним, повітряним і з вершковим післясмаком.

    Час приготування – 1 год. 20 хв.

    Час приготування – 20 хв.

    Порції – 8.

    Складові:

    • Сметана – 1 ст.
    • Борошно – 2 ст.
    • Яйця – 3-4 шт.
    • Цукор-пісок – 1 ст.
    • Какао-порошок – 2 ст.
    • Розпушувач тіста – 1 год.
    • Сіль – 1 щіпка.
    • Олія – 1-2 ст.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. Для швидкості дій викладаємо всі продукти, вказані у списку інгредієнтів, на робочу поверхню.

    Крок 2. У чашу кухонного комбайна розбиваємо яйця, всипаємо склянку цукрового піску і добре збиваємо на максимальних обертах.

    Крок 3. Додаємо сметану – заважаємо і після, невеликими порціями вводимо борошно, що просіює, змішану з розпушувачем.

    Крок 4. Тісто ділимо на дві частини: 1/2 переливаємо в окрему піалу.

    Крок 5. І забарвлюємо какао-порошком.

    Крок 6. Форму застилаємо пергаментом і промазуємо тонким шаром рослинної олії, в центр викладаємо одну-дві столові ложки світлої маси, а нагору – темну.

    Крок 7. Повторюємо вищеописану маніпуляцію до тих пір, поки не витратимо обидва види основи.

    Крок 8. Зубочисткою проводимо тонкі лінії від середини напівфабрикату до країв, роблячи візерунок.

    Крок 9. Відправляємо жароміцний посуд у духовку на 45 хвилин при 180 градусах.

    Крок 10. Після часу, акуратно витягаємо форму з гарячої печі.

    Крок 11. Виймаємо «Зебру» із посуду.

    Крок 12. Даємо трохи часу охолонути і подаємо до столу. Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал