Що приготувати на сніданок – 9 швидких і смачних рецептів з простих продуктів

Що швидко і смачно приготувати на сніданок з простих продуктів? Щоранку багато хто задається цим питанням, а так хочеться почати день з корисної, ситної і смачної їжі. Ми про це вже подбали. Оцініть нашу кулінарну добірку з дев’яти швидких і смачних рецептів з простих продуктів, які знайдуться в кожному холодильнику. Беріть на замітку!

Класичні пишні сирники з сиру на сковороді

Класичні пишні сирники з сиру на сковороді – ідеальний варіант для вашого домашнього сніданку. Готове частування можна подавати з ягодами, сиропами та іншими доповненнями до смаку. Щоб сирники вийшли апетитними і привабливими, беріть на замітку наш покроковий рецепт.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Сир – 540 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 80 гр. + для панірування
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 60 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Сир викладаємо в глибоку миску. Ретельно розминаємо продукт виделкою до однорідності.

Крок 2. Розбиваємо сюди куряче яйце. Додаємо сіль і два види цукру.

Крок 3. Всипаємо просіяне борошно.

Крок 4. Ретельно вимішуємо продукти до отримання однорідної маси.

Крок 5. З сирного тіста формуємо акуратну щільну ковбаску.

Крок 6. Отриманий рулет розрізаємо на круги рівної товщини. Далі накриваємо кожен кружок склянкою і прокручуємо його кілька разів на робочій поверхні. Це додасть сирникам бездоганну форму. Кожен екземпляр з двох сторін обвалюємо в борошні.

Крок 7. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо сюди сирники.

Крок 8. Обсмажуємо частування з обох сторін до рум’янцю.

Крок 9. Класичні пишні сирники з сиру на сковороді готові. Можна подавати до столу!

Пишний омлет з молоком на сковороді

Пишний омлет з молоком на сковороді – нескладний у виконанні і дуже смачний кулінарний варіант для домашнього сніданку. До того ж, таке частування виходить досить поживним. Для приготування рекомендуємо скористатися повіреним покроковим рецептом з нашої добірки.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 5 шт.
  • Молоко – 200 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Розбиваємо курячі яйця в глибоку миску або тарілку.

Крок 3. Збиваємо яйця вінчиком до повної однорідності.

Крок 4. Вливаємо сюди молоко, додаємо до смаку сіль і чорний мелений перець.

Крок 5. Акуратно перемішуємо вінчиком вміст, але не збиваємо.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з вершковим маслом. Вливаємо сюди яєчну суміш. На помірному вогні обсмажуємо продукт з одного боку, потім акуратно перевертаємо лопаткою і смажимо з іншого боку.

Крок 7. Пишний омлет з молоком на сковороді готовий. Перекладайте на тарілку, подавайте до столу і угощайтесь!

Домашній сендвіч з шинкою і сиром

Домашній сендвіч з шинкою і сиром – поживне і просте частування для вашого домашнього сніданку. Готовий продукт вийде дуже смачним і апетитним, а на приготування не знадобиться багато часу. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Хліб білий – 2 скибочки.
  • Шинка – 2 скибочки.
  • Сир твердий – 2 скибочки.
  • Сир плавлений – за смаком.
  • Листя салату – 2 шт.
  • Помідор – 2 скибочки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо помідор і салатні листочки, даємо їм обсохнути.

Крок 2. Підрум’янюємо два скибочки хліба на сковороді або в тостері.

Крок 3. Один шматочок білого хліба намазуємо плавленим сиром.

Крок 4. Кладемо зверху листок салату.

Крок 5. Викладаємо кружечки помідор, трохи посолити і поперчимо.

Крок 6. Далі йдуть скибочки шинки.

Крок 7. Кладемо ще один салатний листок і скибочки сиру.

Крок 8. Притискаємо заготівлю другим шматочком хліба. Розрізаємо продукт до діагоналі на дві частини.

Крок 9. Домашній сендвіч з шинкою і сиром готовий. Подавайте до столу і угощайтесь!

Пшоняна каша з гарбузом на молоці

Пшоняна каша з гарбузом на молоці – ситна і яскрава страва для сімейного сніданку. Таке кулінарне рішення також підійде для дитячого меню. Порадуйте себе і рідних смачним корисним частуванням. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото і докладним описом процесу.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 400 гр.
  • Гарбуз – 0,5 кг.
  • Вода – 0,5 л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Молоко топлене – 150 мл.
  • Мед – 40 гр.
  • Сіль – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Пшоняну крупу перебираємо і промиваємо кілька разів в холодній воді. Після на кілька хвилин її заливаємо окропом і знову промиваємо в холодній воді. Зливаємо воду.

Крок 2. Очищаємо гарбуз і нарізаємо її невеликими кубиками.

Крок 3. Заливаємо гарбузові шматочки водою і відварюємо на помірному вогні близько 15 хвилин.

Крок 4. Через 15 хвилин викладаємо до гарбуза підготовлену крупу. Додаємо трохи солі.

Крок 5. Додаємо вершкове масло і готуємо ще 15 хвилин.

Крок 6. Вливаємо тепле топлене молоко. Доводимо вміст до кипіння і варимо на тихому вогні три хвилини. Вимикаємо плиту.

Крок 7. Закриваємо каструлю кришкою з рушником. Даємо постояти 5 хвилин.

Крок 8. Пшоняна каша з гарбузом на молоці готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Домашня гранола в духовці

Домашня гранола в духовці – цікава і смачне кулінарне рішення для вашого сніданку. Якщо ви любите приємно дивувати і балувати рідних, то цей рецепт точно для вас. Обов’язково беріть на замітку! З покроковим описом процесу впораються навіть новачки в кулінарній справі.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 300 гр.
  • Горіхи і насіння – 180 гр.
  • Сік яблучний – 125 мл.
  • Мед – 125 гр.
  • Олія – 60 мл.
  • Кориця – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Журавлина сушена – 180 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Можна використовувати різні горіхи і насіння. Вибирайте за своїм смаком.

Крок 2. Горіхи і насіння нарізаємо невеликими шматочками. Перемішуємо їх між собою. У рівних кількостях я брала фісташки, мигдаль, кеш’ю, кедрові горішки і волоський горіх.

Крок 3. У сотейнику з’єднуємо яблучний сік, мед, олію, сіль, мелений перець і корицю. Ставимо на вогонь і перемішуємо до повного з’єднання. Доводити до кипіння не потрібно.

Крок 4. З’єднуємо горіхи з вівсяними пластівцями і рідкою масою. Ретельно вимішуємо до однорідності і викладаємо на деко з пергаментом.

Крок 5. Ставимо заготівлю в розігріту до 160 градусах духовку. Готуємо 40-50 хвилин. Кожні 10 хвилин дістаємо продукт і ретельно перемішуємо.

Крок 6. Сушену журавлину нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 7. Після готовності граноле даємо охолонути, так як спочатку вона буде м’якою і вологою. Після вмішуємо в неї ягоди.

Крок 8. Домашня гранола в духовці готова. Можна пробувати!

Гарячі бутерброди з ковбасою і сиром

Гарячі бутерброди з ковбасою і сиром – нескладний у виконанні і неймовірно апетитний кулінарний варіант для домашнього сніданку. До того ж, така страва виходить досить поживним. Для приготування рекомендуємо скористатися повіреним покроковим рецептом з нашої добірки.

Час готування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Батон – 4 скибочки.
  • Ковбаса варена – 100 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Паста томатна – 0,5 ст.л.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти зі списку в потрібній кількості.

Крок 2. У глибокій тарілці перемішуємо томатну пасту, майонез і чорний мелений перець.

Крок 3. Варену ковбасу натираємо на великій терці.

Крок 4. Також чинимо і з твердим сиром.

Крок 5. Скибочки батона обмазуємо сумішшю з томатної пасти і майонезу.

Крок 6. Далі викладаємо терту ковбасу.

Крок 7. Закриваємо все це сиром і відправляємо в мікрохвильовку на 1 хвилину. Оптимальна потужність – 800 Вт.

Крок 8. Гарячі бутерброди з ковбасою і сиром готові. Можна пригощатися!

Молочна вівсяна каша з бананом

Молочна вівсяна каша з бананом – це ситна, корисна і дуже смачна страва для вашого столу. Таке частування ідеально впишеться в меню ваших сніданків. Рекомендуємо взяти на замітку і приготувати апетитну кашу на нашу перевіреному рецептом з покроковим описом процесу.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 0,5 ст.
  • Молоко – 1,5 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – за смаком.
  • Банан – 1 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Горіхи – для подачі.
  • Мак – за смаком.
  • Стружка кокосова – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Відміряємо вказану кількість пластівців і викладаємо в сотейник.

Крок 3. Заливаємо пластівці теплим молоком.

Крок 4. Додаємо цукор, сіль і варимо кашу близько 12-15 хвилин на тихому вогні.

Крок 5. В цей час очищаємо банан і нарізаємо його невеликими колами.

Крок 6. Відварену кашу перекладаємо в глибоку тарілку і доповнюємо шматочком вершкового масла.

Крок 7. Викладаємо на кашу шматочки банана. Посипаємо горіхами, маком і кокосовою стружкою.

Крок 8. Молочна вівсяна каша з бананом готова. Прикрашайте за смаком і подавайте до столу!

Пишні панкейкі на молоці

Пишні панкейкі на молоці – відмінна ідея для ваших домашніх сніданків. Подавати частування можна з ягодами, сиропами, шоколадом та іншими доповненнями до смаку. Рекомендуємо спробувати приготувати апетитні панкейкі на нашу перевіреному рецепту з покроковими фотографіями.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Молоко – 200 мл.
  • Борошно – 220 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 6 ст.л.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Розпушувач – 18 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця, додаємо два види цукру.

Крок 2. Всипаємо сюди ж щіпку солі.

Крок 3. Збиваємо продукти міксером до однорідності. Починаємо з невеликих оборотів і поступово збільшуємо.

Крок 4. Продовжуємо збивати яйця з цукром до утворення пишної піни.

Крок 5. Нагріваємо молоко до теплого стану.

Крок 6. Продовжуємо збивати і поступово вливаємо молоко до яєць.

Крок 7. З’єднуємо борошно з розпушувачем.

Крок 8. Просіюємо суху суміш в рідку.

Крок 9. Вимішуємо тісто до однорідності і зникнення грудочок. В кінці вливаємо оливкову олію.

Крок 10. Розігріваємо суху сковорідку. Ложкою вливаємо сюди тісто.

Крок 11. Даємо панкейкам схопитися під кришкою.

Крок 12. Смажимо з двох сторін, акуратно перевертаючи лопаткою.

Крок 13. Пишні панкейкі на молоці готові. Можна подавати до столу!

Сирна запіканка з манкою в духовці

Сирна запіканка з манкою в духовці – апетитний і дуже смачний кулінарний варіант для домашнього сніданку. Така страва порадує поживністю, а також нескладним кулінарним процесом. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сир – 0,5 кг.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 1 ст.
  • Крупа манна – 4 ст.л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Ізюм – 50 гр.
  • Масло вершкове – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Цедра апельсина / лимона – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. У глибоку миску викладаємо сир і вливаємо молоко. Збиваємо на невеликих оборотах до однорідності.

Крок 3. В отриману суміш відправляємо курячі яйця, ванілін, цукор і апельсинову цедру.

Крок 4. Знову все збиваємо, потім в масу вмішуємо манну крупу і попередньо промиті родзинки. Ми залишаємо заготівлю на 20 хвилин, щоб крупа розбухла.

Крок 5. Форму для випікання обмазуємо вершковим маслом. Вливаємо сюди сирне тісто.

Крок 6. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.

Крок 7. Сирна запіканка з манкою в духовці готова. Нарізайте шматочками і подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал