Кукурудзяна каша – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Кукурудзяна каша – смачний дієтичний продукт, який практично не викликає алергічних реакцій, її сміливо можна включати навіть в дитяче меню. Кашу можна готувати на сніданок на молоці або варити на воді і подавати як гарнір на обід. У статті зібрані 9 відмінних рецептів приготування кукурудзяної каші. Кукурудзяна каша на молоці в каструлі на плиті. Каші на молоці виходять особливо ніжними і смачними, не є винятком і кукурудзяна каша. З кукурудзяної крупи і молока у вас вийде відмінна частування на сніданок.

Як варити кукурудзяну кашу на воді в каструлі?

Це один із самих бюджетних, але смачних гарнірів для м’ясних і рибних страв. Кукурудзяна каша присутня в раціоні практично кожної людини, адже вона багата білком і корисними мікроелементами.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Крупа кукурудзяна – 1 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

  1. Відміряйте необхідну кількість інгредієнтів для приготування каші.

  2. У миску всипте кукурудзяну крупу.

  3. Промийте крупу холодною водою пару раз.

  4. Після цього перекладіть крупу в каструлю, додайте сіль.

  5. Влийте в каструлю воду, прикрийте каструлю кришкою і варіть кашу на повільному вогні 20 хвилин.

  6. Подавайте кукурудзяну кашу в гарячому вигляді з невеликим шматочком вершкового масла.

Смачного!

Смачна кукурудзяна каша на молоці в мультиварці

Смачна страва з кукурудзяної крупи для будь-якого віку. А як відомо, мультиварка – найкраща кухонна техніка для приготування різних каш. За допомогою функції відкладеного старту, ви навіть можете запрограмувати приготування каші на будь-який зручний для вас час.

Час готування: 80 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Крупа кукурудзяна – 1 ст.
  • Молоко – 4 ст.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка .
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

  1. Для приготування кукурудзяної каші вам знадобиться кукурудзяна крупа, молоко, цукор, сіль і вершкове масло для подачі.

  2. У чашу мультиварки всипте крупу, цукор і сіль.

  3. Влийте молоко.

  4. Закрийте кришку мультиварки, виберіть програму «Молочна каша». Після звукового сигналу додайте вершкове масло і перемішайте кашу.

  5. Подавайте кукурудзяну кашу в гарячому вигляді.

Смачного!

Як варити кашу з кукурудзяної крупи на воді в мультиварці?

Кукурудзяна каша – багате мікроелементами і дуже поживна страва, вона відмінно засвоюється організмом і сприяє нормалізації травної системи. Навіть приготована на воді кукурудзяна каша виходить смачною і ароматною.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій: 2-3.

Інгредієнти:

  • Крупа кукурудзяна – 130 гр.
  • Вода – 520 мл.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  1. Кукурудзяну крупу промийте пару раз холодною водою.

  2. У чашу мультиварки викладіть крупу, додайте сіль і влийте воду.

  3. Закрийте кришку мультиварки, активуйте режим «Крупа».

  4. Після звукового сигналу перемішайте кашу, додайте вершкове масло і залиште кукурудзяну кашу в режимі« Підігрів »ще на 20 хвилин .

  5. Подавайте приготовлену таким способом кашу в гарячому вигляді як гарнір до м’ясних страв.

Смачного!

Простий і смачний рецепт кукурудзяної каші з гарбузом

Щоб внести різноманітність в свій раціон приготуйте на сніданок смачну і яскраву кукурудзяну кашу з гарбузом. Як її приготувати, ми розповімо в цьому рецепті, він абсолютно по-новому відкриє для вас смак гарбуза і кукурудзяної крупи.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4-6.

Інгредієнти:

  • Крупа кукурудзяна – 0,5 ст.
  • Вода – 300 мл.
  • Гарбуз – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 20 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

  1. Гарбуз наріжте невеликими кубиками.

  2. Кукурудзяну крупу промийте холодною водою.

  3. Гарбуз залийте водою і варіть протягом 5 хвилин, додайте цукор за смаком.

  4. Потім додайте в каструлю кукурудзяну крупу і ванільний цукор, продовжуйте варити ще 10-15 хвилин .

  5. Потім закрийте каструлю кришкою і залиште кашу на 5-7 хвилин. Подавайте кукурудзяну кашу, заправивши її вершковим маслом.

Смачного!

Дуже смачна каша з кукурудзяної крупи в духовці в горщику

Страви з кукурудзяної крупи у нас поки що не такі різноманітні, як в країнах Південної Америки. Ось, наприклад, один із способів приготування смачної і ситної кукурудзяної каші з цікавою порціонної подачею.

Час готування: 120 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Крупа кукурудзяна – 1/3 ст.
  • Вода – 1,5-2 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло без запаху – 10 мл.

Процес приготування:

  1. Крупу промийте холодною водою.

  2. Викладіть крупу в горщики.

  3. Додайте сіль за смаком і масло.

  4. Влийте в горщики воду і перемішайте. Помістіть горщики в розігріту до 190 градусів духовку на 1,5-2 години. Періодично перемішуйте кашу і додавайте воду.

  5. Подавати кашу можна прямо в горщиках.

Смачного!

Ситна каша з кукурудзяної крупи з м’ясом

Ситний варіант приготування кукурудзяної каші. М’ясо для цього рецепта можна взяти будь-який по своєму смаку: курку, яловичину або свинину. Така каша поєднує в собі відразу і основну страву, і гарнір до нього.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4-6.

Інгредієнти:

  • Крупа кукурудзяна – 1 ст.
  • Вода – 3 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • М’ясо – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець запашний горошком – 2 шт.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Корінь петрушки сушений – за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на тертці.
  2. На олії обсмажте ріпчасту цибулю до прозорості. Потім додайте моркву і продовжуйте готувати до м’якості моркви.

  3. Далі додайте на сковороду нарізане м’ясо, тушкуйте кілька хвилин. Потім влийте воду, додайте сіль і спеції, тушкуйте під кришкою до готовності м’яса.

  4. Кукурудзяну крупу промийте проточною водою, викладіть в сковороду, перемішайте. При необхідності долийте гарячу воду, щоб крупа була повністю покрита водою. Готуйте кашу на середньому вогні 20-30 хвилин.

  5. Потім вимкніть плиту і дайте каші настоятися під кришкою 20 хвилин. Подавайте кукурудзяну кашу з м’ясом на стіл в гарячому вигляді зі свіжими овочами.

Смачного!

Як приготувати кукурудзяну кашу з сиром?

Кукурудзяну кашу готують не тільки в солодкому вигляді на сніданок. Пропонуємо приготувати чудову страву з кукурудзяної крупи на будь-який випадок. Кукурудзяна каша з сиром хороша навіть як самостійну страву, просто додайте до нього овочевий салат.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Крупа кукурудзяна – 300 гр.
  • Борошно кукурудзяне – 60 гр.
  • Сир сулугуні – 500 гр.
  • Вода – 800 мл.
  • Масло вершкове – для подачі.

Процес приготування:

  1. сир натріть на тертці.

  2. Відміряйте необхідну кількість крупи і борошна.

  3. У каструлю всипте кукурудзяну крупу, додайте воду і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть 30 хвилин, періодично помішуючи.

  4. Коли крупа розвариться, додайте борошно, перемішайте.

  5. Далі викладіть тертий сир, перемішайте і продовжуйте готувати кашу ще 3 хвилини на помірному вогні.

  6. Подавайте кукурудзяну кашу в гарячому вигляді, заправивши вершковим маслом.

Смачного!

Покроковий рецепт приготування кукурудзяної каші з бананом

Кукурудзяна каша – корисна і ситна страва, яку можна приготувати різними способами і подати на сніданок, обід або вечерю. Цей рецепт з бананом більше підходить для сніданку, каша виходить дуже ароматною і солодкою.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Крупа кукурудзяна – 100 гр.
  • Кунжут – 1 ч.л.
  • Кориця – 0,5 ч.л
  • Банан – 1 шт.
  • Молоко – 0,5 ст.
  • Вода – 400 мл.

Процес приготування:

  1. Відміряйте необхідну кількість кукурудзяної крупи.

  2. Промийте крупу пару раз проточною водою.

  3. На суху сковороду всипте корицю і кунжут, перемішайте і смажте протягом 1 хвилини.

  4. Банан очистіть і наріжте кубиками.

  5. Крупу залийте водою з розрахунку пропорцій 1 до 4. Доведіть кашу до кипіння, додайте кунжут і корицю, перемішайте і варіть 5 хвилин.

  6. Потім влийте молоко, продовжуйте варити ще 5 хвилин.

  7. Після цього додайте банан, перемішайте, накрийте каструлю кришкою і варіть на повільному вогні ще 5 хвилин.

  8. Вимкніть вогонь, каші дайте настоятися під кришкою 5 хвилин, потім подавайте на стіл. На свій розсуд в кашу можна додати вершкове масло або шоколад.

Смачного!

Простий і швидкий рецепт кукурудзяної каші в мікрохвильовці

Готування в мікрохвильовій печі – улюблене заняття зайнятих господинь. Тож не дивно, адже навіть при дефіциті часу в мікрохвильовці можна приготувати велику кількість смачних страв. Наприклад, шикарну кукурудзяну кашу.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Крупа кукурудзяна – 80-100 гр.
  • Сухофрукти – за смаком.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Молоко – 1 ст.
  • Вода – 320-400 мл.

Процес приготування:

  1. Відміряйте необхідну кількість кукурудзяної крупи.

  2. Сухофрукти можна взяти будь-які на свій смак. Помийте їх і відкиньте на друшляк.

  3. Крупу пересипте в миску, додайте сіль, цукор і сухофрукти.

  4. Закип’ятіть воду, її має бути в 3-4 рази більше кількості крупи. Влийте киплячу воду в миску, добре перемішайте.

  5. Поставте миску з кашею в мікрохвильовку на 5-7 хвилин. Потім влийте молоко і готуйте ще 3-5 хвилин. Кашу подавайте в теплому вигляді на сніданок.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал