Хашлама з яловичини – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Хашлама з яловичини – густа навариста страва, що ідеально підходить для великого сімейного столу. Традиційно частування готують з м’яса, овочів та ароматних спецій. Якщо хочете приємно здивувати своїх близьких ситною та смачною хашламою, скористайтеся перевіреною кулінарною добіркою із шести покрокових рецептів із фото.

Вірменська Хашлама з яловичини на пиві

Вірменська хашлама з яловичини на пиві відрізняється насиченим смаком, апетитним ароматом і поживними властивостями. Відмінне блюдо для великої родини або компанії. Для приготування яскравою хашлами в домашніх умовах рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яловичина – 2-3 кг.
  • Помідори – 2 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 кг.
  • Часник – 2 головки.
  • Морква – 2 шт.
  • Пиво нефільтроване – 2 л.
  • Перець болгарський – 1 кг.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Зелень – 200 гр.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі і зелень промиваємо. Яловичину промиваємо і ділимо на середні за розміром шматки.

Крок 2. Очищений ріпчаста цибуля розрізаємо на кільця.

Крок 3. Якщо на яловичині є плівки і прожилки, то їх видаляємо.

Крок 4. У казан викладаємо частина ріпчастої цибулі і очищену і розділену на часточки головку часнику.

Крок 5. Зверху щільно укладаємо частину м’яса. Злегка придавлюємо його руками.

Крок 6. Закриваємо м’ясо цибулею. Солимо і перчимо шари.

Крок 7. Для рівномірного розподілу радимо змішати сіль з перцем і посипати цієї сумішшю шари.

Крок 8. Далі викладаємо колечка болгарського перцю, попередньо очищеного від насіння.

Крок 9. Викладаємо кружечки помідор. Знову посипаємо сіллю і спеціями.

Крок 10. Викладаємо кружечки моркви.

Крок 11. Далі знову кладемо шматочки м’яса. Повторюємо шари.

Крок 12. Додаємо цибулю, зубчики другої головки часнику, перець чилі. Солимо і перчимо.

Крок 13. Сюди ж відправляємо шматочки болгарського перцю.

Крок 14. Викладаємо помідори з морквою.

Крок 15. Вливаємо нефільтроване пиво в зазначеній кількості.

Крок 16. Ставимо казан з вмістом на плиту або встановлюємо над багаттям.

Крок 17. Даємо вмісту закипіти і прикриваємо кришкою.

Крок 18. Готуємо частування два з половиною години.

Крок 19. В кінці доповнюємо блюдо подрібненою зеленню. Перемішуємо і даємо настоятися протягом 10 хвилин.

Крок 20. Вірменська хашлама з яловичини на пиві готова. Подавайте до столу і пробуйте!

Хашлама з яловичини на багатті в казані

Хашлама з яловичини на багатті в казані – дивовижне за смаком блюдо, яке точно здивує ваших близьких і гостей. Готове частування виходить неймовірно ситним, ароматним і в міру пікантним. Відмінно підійде для великої компанії або сім’ї. Беріть на замітку!

Час готування – 3. години 40 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Яловичина – 2,5 кг.
  • Картопля – 2 кг.
  • Пиво – 1 л.
  • Перець болгарський – 1 кг.
  • Помідори – 1 кг.
  • Баклажани – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1,5 кг.
  • Морква – 1 кг.
  • Перець гострий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Базилік – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку займемося нарізкою овочів. Перці очищаємо від насіння і нарізаємо шматочками середнього розміру.

Крок 2. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями.

Крок 3. Помідори обробляємо на часточки.

Крок 4. Викладаємо продукти в казан шарами. Спочатку кладемо цибулю.

Крок 5. На нього викладаємо яловичину, попередньо нарізану середніми шматками.

Крок 6. Закриваємо м’ясний шар цибулею і перцем.

Крок 7. Очищаємо морква, нарізаємо часточками і викладаємо наступним шаром.

Крок 8. Доповнюємо казан перцями, баклажанами і помідорами.

Крок 9. Солимо заготівлю і доповнюємо базиліком. Вливаємо пиво і встановлюємо казан над багаттям. Тушкуємо три години до готовності.

Крок 10. Апетитна хашлама в казані на багатті готова. Діліть на порції і угощайтесь!

Хашлама з картоплею і овочами

Хашлама з картоплею і овочами виходить дуже соковитою, ситної і ароматною. Відмінне кулінарне рішення для вашого сімейного або святкового обіду. Приготувати апетитне блюдо своїми руками зможуть навіть новачки. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з покроковим описом процесу.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 0,7 кг.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Вино червоне напівсолодке – 100 мл.
  • Часник копчений мелений – 1 ч.л.
  • Приправа для м’яса – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Зелень – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину заздалегідь розрізаємо на шматки середнього розміру і вимочуємо в невеликій кількості води з лимонним соком. Можна залишити в холодильнику на ніч.

Крок 2. Починаємо нарізку овочів і відразу викладаємо продукти шарами в обмазаний маслом казан.

Крок 3. Ріжемо помідори кружечками і кладемо їх першим шаром.

Крок 4. Далі кладемо м’ясо і півкільцями ріпчастої цибулі. Посипаємо шари копченим часником і приправою для м’яса.

Крок 5. Ріжемо соломкою болгарські перці і викладаємо їх в казан.

Крок 6. Закриваємо шари кружечками попередньо очищеної картоплі. Додаємо сіль, вино і трохи води. Тушкуємо блюдо на невеликому вогні 1 годину.

Крок 7. Ситна і апетитна хашламу з картоплею і овочами готова. Доповнюйте зеленню і можете пригощатися!

Хашлама з яловичини по-грузинськи

Хашлама їх яловичини по-грузинськи відрізняється насиченим смаком, яскравим ароматом і поживними властивостями. Відмінне блюдо для великої родини або компанії. Для приготування традиційної хашлами в домашніх умовах рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг.
  • Помідори – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 6 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Кінза – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Базилік – за смаком.
  • Картопля – 2 шт.
  • Айва – 1 шт.
  • Пиво – 1 ст.
  • Спеції для м’яса – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо відповідний шматок яловичини і промиваємо її під водою.

Крок 2. Помідори нарізаємо часточками.

Крок 3. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо соломкою.

Крок 4. Очищений ріпчасту цибулю обробляємо півкільцями.

Крок 5. Промиваємо і подрібнюємо зелень.

Крок 6. Яловичину нарізаємо шматками середнього розміру.

Крок 7. У казан або каструлю з товстим дном викладаємо продукти шарами. Спочатку кладемо помідори.

Крок 8. Закриваємо їх цибулею.

Крок 9. По верху розділимо болгарський перець.

Крок 10. Викладаємо подрібнену зелень.

Крок 11. М’ясо добре солимо і посипаємо спеціями.

Крок 12. Кладемо яловичину до решти інгредієнтів. Сюди ж відправляємо зубчики часнику.

Крок 13. Можна повторити шари. Всі продукти закриваємо помідорами.

Крок 14. Вливаємо стакан пива і готуємо блюдо 2 години на невеликому вогні.

Крок 15. В кінці викладаємо часточки айви і картоплі. Тушкуємо до готовності продуктів.

Крок 16. Апетитна хашламу по-грузинськи готова. Подавайте до столу!

Хашлама з яловичини з баклажанами

Хашлама з яловичини з баклажанами виходить неймовірно соковитою, ситною і ароматною. Відмінне кулінарне рішення для вашого сімейного або святкового обіду. Приготувати колоритне блюдо на своїй кухні зможуть навіть новачки. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з покроковим описом процесу.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Окіст яловичий – 0,7 кг.
  • Грудинка яловича – 0,7 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Тархун – 1 пучок.
  • Базилік червоний – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 500 мл.
  • Вино червоне – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичі частини добре промиваємо під водою і ділимо на шматки середнього розміру.

Крок 2. Викладаємо м’ясо в велику каструлю або казан. Накриваємо його цибулею, який попередньо нарізаємо тонкими півкільцями.

Крок 3. Промиваємо помідор і баклажан. Нарізаємо їх тонкими колами і відправляємо в загальну масу.

Крок 4. Сюди ж відправляємо шматочки болгарського перцю, який попередньо очищаємо від насіння.

Крок 5. Очищаємо і промиваємо картоплю. Ділимо його на чотири частини і відправляємо в загальну масу.

Крок 6. Відправляємо в вміст сіль, спеції і подрібнену зелень. Вливаємо воду. Кип’ятимо блюдо на сильному вогні під кришкою, після вливаємо вино і тушкуємо на невеликому вогні 40 хвилин до готовності.

Крок 7. Соковита хашлама з яловичини з баклажанами готова! Подавайте до столу разом з наваристим бульйоном!

Хашлама з яловичини в мультиварці

Хашлама з яловичини в мультиварці порадує цікавим смаком, апетитним ароматом і поживними властивостями. Ідеальне блюдо для великої родини або компанії. Для приготування яскравою хашлами в домашніх умовах рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 3 години 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістки – 1,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Помідори – 0,5 кг.
  • Перець болгарський – 3 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Зелень подрібнена – 3 ст.л.
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.
  • Хмелі-сунелі – 2 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Вода – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Яловичину на кістки промиваємо під водою, після ділимо її на шматки середнього розміру.

Крок 2. Очищаємо зубчики часнику і розтираємо їх до однорідності в ступці з сіллю і частиною спецій.

Крок 3. Підготуємо овочі. Картоплю і морква очищаємо від шкірки і ріжемо колами, перець болгарський очищаємо від насіння і плодоніжки ріжемо шматочками, цибулю очищаємо від лушпиння і також нарізаємо середніми шматочками. Помідори ошпарюємо і очищаємо від шкірки.

Крок 4. На дно чаші мультиварки кладемо трохи яловичого жиру, потім м’ясні шматки і овочі шарами. Між шарами розділимо спеції і заготівлю з часнику.

Крок 5. На останній шар кладемо ошпаренние помідори і гострий перець цілком. Викладаємо залишилися спеції.

Крок 6. Вливаємо воду і готуємо блюдо три години в режимі « тушкування ».

Крок 7. Хашлама з яловичини в мультиварці готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал