Смажена ікра з баклажанів на сковороді – 4 рецепти з покроковими фото

Смажена ікра з баклажанів на сковороді – це страва, яку можна подати до столу, як в якості закуски, так і в якості гарніру, доповнивши, наприклад, основну страву з червоного м’яса або птиці. Ікра готується з різних сезонних овочів. У даній статті ви знайдете різні варіанти приготування і один з них, обов’язково доведеться вам до смаку, тому що овочеве асорті – це не тільки апетитно, але ще і корисно!

Баклажанна ікра з часником на сковороді

Баклажанна ікра з часником на сковороді – це апетитна і ароматна закуска, яка запросто урізноманітнює ваш звичний раціон, позбавить від голоду і зарядить енергією на багато годин. Овочі, приготовані таким чином, сподобаються абсолютно кожному без винятку!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 800 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Паста томатна – 2 ч.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Під струменем води промиваємо баклажани і зрізаємо хвостики, ріжемо кубиком і солимо – настоюємо протягом 20 хвилин.

Крок 2. Потім нарізку віджимаємо руками від соку і висипаємо в сковорідку з олією, смажимо близько 5 хвилин і додаємо подрібнену цибулю, морква і солодкий перець.

Крок 3. Перемішавши компоненти, прогріваємо їх 6-7 хвилин і засипаємо кубики помідор.

Крок 4. Балансуємо смак, вводячи часник, пропущений через прес, цукор, сіль, мелений перець і улюблені спеції – перемішуємо.

Крок 5. Тушкуємо овочі ще близько 10 хвилин при частому помішуванні на повільному полум’ї.

Крок 6. Ароматну ікру остуджуємо і тільки після знімаємо пробу. Смачного!

Ікра з баклажанів кубиками на сковороді

Ікра з баклажанів кубиками на сковороді – це легка літня страва, яка повинно побувати на столі у кожного! Тому як поєднання овочів дуже вдале, а також, їх текстура привертає особливу увагу, бо на відміну від кабачкової ікри, ми не буде подрібнювати все до консистенції пюре.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу очищаємо і обполіскуємо овочі.

Крок 2. Дрібно нарізаємо цибулину, пересипаємо в сковорідку з гарячим соняшниковою олією.

Крок 3. Морквину розрізаємо на невеликі сегменти або тремо на терці з великими отворами, відправляємо до цибулі.

Крок 4. Баклажани ріжемо на кубики і на 15 хвилин замочуємо в сольовому розчині ( на літр води потрібно столовий ложка солі ), після закінчення часу, скибочки віджимаємо і викладаємо до засмажки.

Крок 5. Не втрачаючи часу, м’якоть солодкого перцю і соковиті томати нарізаємо дрібними шматочками.

Крок 6. Обсмажуємо асорті 10 хвилин, а потім прикриваємо кришкою і тушкуємо на мінімальному полум’я ще 15 хвилин. По закінченню теплової обробки, додаємо подрібнений часник, чорний перець і сіль.

Крок 7. Ікру розкладаємо по тарілках і запрошуємо сім’ю до столу. Смачного!

Смажена ікра з баклажанів, помідорів, цибулі і моркви

Смажена ікра з баклажанів, помідорів, цибулі і моркви – це сезонна овочева страва, яку повинен спробувати кожен! Процес приготування досить простий і найскладнішим для кулінара буде лише чистка і нарізка складових, але і це займе зовсім небагато часу і сил.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Томати – 2 шт.
  • Паста томатна – 3 ст.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Паприка солодка молота – 1 ч.л.
  • Суміш перців молота – 1 ч.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо фіолетові плоди, обрізаємо хвостики і розрізаємо уздовж, як показано на фото.

Крок 2. Укладаємо овоч в форму для запікання і прибираємо в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.

Крок 3. З розм’якшених баклажанів знімаємо шкірку, м’якоть ріжемо кубиком.

Крок 4. Довільними кубиками подрібнюємо морквину.

Крок 5. Аналогічно чинимо з цибулею.

Крок 6. І помідорами.

Крок 7. М’якоть солодкого перцю ріжемо на тонкі брусочки.

Крок 8. У сковороду наливаємо олію і прогріваємо її, протягом 10 хвилин обсмажуємо овочеве асорті.

Крок 9. Потім овочі посипаємо сіллю, солодкою паприкою і сумішшю перців, присмачуємо томатною пастою і невеликою кількістю води – тушкуємо під кришкою на повільному полум’я близько 40 хвилин.

Крок 10. Розм’якшені компоненти пробиваємо блендером до однорідності.

Крок 11. Викладаємо готову ікру в сервірувальну чашу і приступаємо до трапези. Смачного!

Ікра з баклажанів на сковороді з томатною пастою

Ікра з баклажанів на сковороді з томатною пастою – це блюдо, яке здивує вас своїм насиченим смаком і приємним ароматом, перед яким просто неможливо встояти. Для готування нам будуть потрібні тільки сезонні овочі і деякі добавки, які збалансують смак.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 600 гр.
  • Перець болгарський – 1-2 шт.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Паста томатна – 2 ч.л.
  • Коріандр мелений – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Олія соняшникова – 100 мл.
  • Вода – 50 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Баклажани промиваємо і даємо час обсохнути, ріжемо на кубики і солимо – через 20 хвилин віджимаємо від соку. Паралельно очищаємо цибулю і морквину від лушпиння і шкірки, болгарський перець – від насіннєвої коробочки і перегородок.

Крок 2. Цибуля і солодкий перець дрібно нарізаємо.

Крок 3. На розігрітій соняшниковій олії 3-4 хвилини обсмажуємо баклажани, далі закидаємо подрібнені овочі і натерту морквину.

Крок 4. Обсмажуємо інгредієнти 4-5 хвилин і додаємо нарізані помідори, томатну пасту, воду, цукор і приправи – ретельно перемішуємо.

Крок 5. Тушкуємо ікру протягом 15 хвилин, за 5 хвилин до готовності присмачуємо рубаним часником.

Крок 6. Закуску остуджуємо, а потім охолоджуємо на полиці холодильника – дегустуємо. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал