Сосиски в клярі на сковороді – 9 простих рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Сосиски в клярі на сковороді – це смачний та оригінальний варіант поживного перекушування, який надовго позбавить вас від голоду та зарядить енергією до самого вечора. Готується така закуска з простих і доступних інгредієнтів, а в результаті ми отримуємо сосиску, в «обгортці» із золотистого і хрусткого кляру, який, за бажанням, можна легко доповнити своїм улюбленим соусом. Сосиски, приготовлені таким чином, обов’язково сподобаються навіть дітям, які скептично ставляться до будь-якої м’ясної продукції. Спробуйте та переконайтеся в цьому самостійно!

Сосиски в кукурудзяному клярі

Сосиски в кукурудзяному клярі – це проста і дуже смачна закуска, яка з легкістю урізноманітнює ваш звичний раціон або скрасить дружні посиденьки і доповнить пінний напій. Для рецепта будуть потрібні лише ті продукти, які часто є під рукою. Тому читаємо і приступаємо!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 4-5 шт.
  • Борошно кукурудзяна – 3-4 ст.л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 3-4 ст.л.
  • Розпушувач тіста – ½ ч.л.
  • Олія соняшникова – 70 мл.
  • Молоко – 80 мл.
  • Орегано – за смаком.
  • Часник гранульований – за смаком.
  • Паприка солодка молота – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед очищаємо сосиски, відважуємо необхідну кількість молока і борошна.

Крок 2. У піалу відправляємо яйце, молоко, сіль, солодку паприку, гранульований часник, орегано і мелений перець.

Крок 3. Всипаємо розпушувач, а також пшеничну і кукурудзяну борошно.

Крок 4. Замішуємо щільне і гладке тісто без єдиної грудочки.

Крок 5. Сосиски ріжемо навпіл і вставляємо зубочистки для власної зручності.

Крок 6. Кляр переливаємо в високий стакан і, тримаючись за дерев’яну паличку, повністю занурюємо сосиски в кукурудзяну масу.

Крок 7. У сковороді нагріваємо олію і готуємо наші заготовки протягом 90 секунд з кожного боку.

Крок 8. Страву доповнюємо улюбленим соусом, і зеленню – подаємо до столу. Смачного!

Сосиски в клярі з сиром

Сосиски в клярі з сиром – це дуже популярний фаст-фуд, який має і друга назва – корн дог. Дана закуска, полюбилася мільйонам людей, готується легко і просто, і саме тому, ми пропонуємо вам побалувати себе оригінальними сосисками, приготованими в домашніх умовах.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 5.

інгредієнти:

  • Сосиски – 5 шт.
  • Сир – 150-200 гр.
  • Сухарі панірувальні – 4-5 ст.л.
  • Молоко – 200 мл.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій ємності змішуємо сухі Інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач і сіль – вбиваємо одне куряче яйце.

Крок 2. Підливаємо 200 мілілітрів молока.

Крок 3. І старанно перемішуємо компоненти до однорідної консистенції за допомогою вінчика.

Крок 4. Сосиски розрізаємо навпіл.

Крок 5. Сир розрізаємо на досить великі бруски.

Крок 6. На довгу шпажку нанизуємо половину сосиски і скибочку сиру.

Крок 7. Кляр переливаємо в високий і вузький стакан, в тарілку з високими бортами насипаємо сухарі.

Крок 8. Відразу занурюємо заготівлю в тісто, а потім обвалюємо в паніровці.

Крок 9. У сковороду щедро наливаємо олію.

Крок 10. Обсмажуємо сосиски з обох сторін до характерної хрусткої скоринки.

Крок 11. Сервіруємо і подаємо. Готуйте і отримуйте задоволення!

Сосиски в клярі у фритюрі

Сосиски в клярі у фритюрі – це відносно новий, але точно оригінальний спосіб готування звичайних сосисок, який приведе в повний захват не тільки дітей, а й дорослих. Адже що може бути смачніше, ніж сосиски, покриті ніжним тістом з рум’яної і хрусткою скоринкою?

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 15.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 350 гр.
  • Борошно – 5 ст.л.
  • Молоко – 5 ст.л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Трави ароматні – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З сосисок видаляємо оболонку, кожну наколюємо шпажкою. Якщо ви використовуєте сосиски стандартного розміру, то їх слід розрізати на дві частини.

Крок 2. У піалу відправляємо п’ять столових ложок пшеничного борошна.

Крок 3. Туди ж наливаємо молоко.

Крок 4. І розбиваємо куряче яйце.

Крок 5. Приправляємо суміш ароматними травами, меленим перцем і сіллю.

Крок 6. Ретельно перемішуємо складові.

Крок 7. У фритюрі розігріваємо олію.

Крок 8. М’ясні напівфабрикати повністю покриваємо кляром.

Крок 9. Обсмажуємо при постійному помішуванні протягом пари хвилин до рум’яності.

Крок 10. Злегка остуджуємо і дегустуємо. Смачного!

Сосиски на сковороді в хрусткому клярі

Сосиски на сковороді в хрусткому клярі – ароматна і до божевілля смачна закуска, на приготування якої, вам доведеться витратити, не більше 5 хвилин свого вільного часу. Весь секрет успіху полягає в якісних і смачних сосисках, адже від цього компонента і залежить смак готового страви.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 2-3 шт.
  • Молоко – ½ ст.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 5 ст.л.
  • Куркума – 1 щіпка.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка.
  • Олія – 2 ст.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Почнемо з кляру: в мисці змішуємо борошно, куркуму, сіль і цукор.

Крок 2. Суху суміш доповнюємо яйцем і молоком.

Крок 3. Вимішуємо до гладкою і однорідної консистенції.

Крок 4. З сосисок видаляємо оболонку, розрізаємо навпіл.

Крок 5. Нарізку відправляємо в кляр і перемішуємо.

Крок 6. Переміщаємо заготовки в сковороду з киплячою олією і смажимо до рум’яної скоринки на помірному полум’ї при частому помішуванні.

Крок 7. Промакуємо сосиски паперовими рушниками, щоб позбутися від зайвого жиру.

Крок 8. Перед подачею насаджуємо закуску на шпажки для більш зручного споживання. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Сосиски в лаваші в клярі

Сосиски в лаваші в клярі з яйця – це ідеальний варіант перекусу для тих, хто не любить багато часу проводити біля плити, але в той же час, не проти поласувати чимось смачним і соковитим. Сосиски з розплавленим сиром припадуть до смаку кожному, хто спробує хоча б один шматочок!

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 8 хв.

Порції – 4-5.

інгредієнти:

  • Сосиски – 4-5 шт.
  • Сир в пластинках – 4-5 шт.
  • Лаваш – 1 пласт.
  • Кетчуп – за смаком.
  • Яйця – 1-2 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Масло вершкове – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясні напівфабрикати « звільняємо » від упаковки, в тарілці збовтуємо яйця.

Крок 2. Лаваш розрізаємо на широкі смужки і промазуємо білим і червоним соусами.

Крок 3. На край кладемо скибочку сиру і сосиску.

Крок 4. Підвертаємо краї і звертаємо в рулет.

Крок 5. Заготовки повністю покриваємо збитими яйцями, паралельно в сковороді розігріваємо рослинну і вершкове масло.

Крок 6. Викладаємо лаваш з начинкою на сковороду і обсмажуємо до рум’яності.

Крок 7. Перевертаємо і смажимо з усіх боків по кілька хвилин.

Крок 8. Викладаємо апетитну страву на плоску тарілку, доповнюємо овочами і насолоджуємося. Смачного!

Сосиски на шпажках в клярі з сиром

Сосиски на шпажках в клярі з сиром – це неймовірно смачна і дуже ароматна закуска, яка закохує в себе з першого укусу. Адже хто зможе відмовити собі в тому, щоб поласувати теплою сосискою з моцарелою під апетитною скоринкою з пшеничного борошна і панірувальних сухарів?

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 4 шт.
  • Сир «моцарела» – 160 гр.
  • Борошно – 240 гр.
  • Сухарі панірувальні – 200 гр.
  • Молоко – 240 мл.
  • Цукор-пісок – 45 гр.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Сосиски очищаємо і розрізаємо на 2 частини однакового розміру.

Крок 2. Моцареллу також розрізаємо на 8 шматочків.

Крок 3. На шпажки нанизуємо сосиску, а потім шматочок сиру.

Крок 4. У піалу насипаємо борошно, цукор і сіль – помішуємо.

Крок 5. Вбиваємо яйце і наливаємо молоко – перемішуємо до однорідної консистенції.

Крок 6. Густий кляр переміщаємо в тонкий і високий стакан.

Крок 7. Повністю занурюємо сосиски в кляр.

Крок 8. Обсипаємо панірувальними сухарями.

Крок 9. І відправляємо в сковороду або каструлю з розігрітою олією.

Крок 10. Смажимо корн доги на помірному полум’ї при постійному помішуванні до апетитної скоринки, потім промакуємо паперовими серветками і подаємо до столу в гарячому вигляді. Смачного!

Сосиски в дріжджовому клярі

Сосиски в дріжджовому клярі – це популярна і досить жирна закуска, але іноді адже можна себе побалувати, згодні? Сьогодні вашій увазі представляється рецепт теплого страви на основі м’якого і ніжного «кляру», який ідеально поєднується з м’ясною продукцією. Звичайно, для активації дріжджів потрібно часу, але результат вартий того.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 15.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 15 шт.
  • Дріжджі сухі – 9 гр.
  • Борошно – 500 гр.
  • Молоко – 160 мл.
  • Вода – 160 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 3 ч.л.
  • Олія – 6 ст.л. + для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Змішуємо воду і молоко, підігріваємо до 40 градусів і всипаємо дріжджі, 1 столову ложку борошна і цукор, перемішуємо і прибираємо в тепло на 15 хвилин для активації.

Крок 2. Після закінчення часу, виливаємо опару в глибоку миску, підливаємо шість столових ложок масла.

Крок 3. Масу підсолюємо і додаємо частину пшеничного борошна ( попередньо просіюємо ).

Крок 4. Порціями підсипаємо борошно і замішуємо тісто ( заміс повинен тривати не менше 5-7 хвилин ), формуємо колобок, прикриваємо лляної серветкою і ставимо в тепле місце для підйому на 60 хвилин.

Крок 5. Через годину, маса збільшилася в кілька разів.

Крок 6. Ділимо основу на 15 сегментів, кожен розгортаємо в овал на столі, припудреному борошном, в центр кладемо очищену сосиску.

Крок 7. Обертаємо сосиску в пшеничну масу, починаючи з вузьких сторін.

Крок 8. Даємо заготівлях постояти 15 хвилин, а потім викладаємо їх в розпечене масло.

Крок 9. Обсмажуємо з усіх боків до утворення характерної скоринки.

Крок 10. Перекладаємо апетитні сосиски на сервірувальне блюдо і приступаємо до трапези. Смачного!

Сосиски в кефірному клярі

Сосиски в кефірному клярі відрізняються від інших рецептів своїм неймовірно ніжним і тануть у роті « тістом ». Завдяки використанню кисломолочного продукту, домашні корн доги виходять вище усіляких похвал, також свої « плоди » дають два види борошна: пшенична і кукурудзяна.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 8-9.

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Борошно кукурудзяна – 100 гр.
  • Сосиски – 1000 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У піалі об’єднуємо кефір з наступними інгредієнтами: сіль, розпушувач і цукор. Перемішуємо і вбиваємо яйце.

Крок 2. В однорідну масу додаємо два види борошна і старанно помішуємо до однорідності.

Крок 3. З сосисок видаляємо оболонку.

Крок 4. Кожен напівфабрикат ріжемо навпіл і нанизуємо на дерев’яні шпажки.

Крок 5. Обмакуємо заготовки в тягучому клярі і обсмажуємо на великій кількості олії до світло-коричневого відтінку. Смачного!

Сосиски в молочному клярі

Сосиски в молочному клярі – це просте і смачне блюдо, яке стане для вас ідеальним перекусом: надовго позбавить від голоду і відмінно перенесе транспортування, поки ви будете добиратися до роботи або навчання. Побалуйте себе звичайними сосисками, приготованими абсолютно по-новому!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 4 шт.
  • Молоко – 2 ст.л.
  • Борошно – 5 ст.л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Спеції для курки – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти за списком.

Крок 2. Для кляру змішуємо яйце, молоко, борошно, спеції.

Крок 3. М’ясні напівфабрикати насухо промакуємо і вмочати в клярі з усіх боків.

Крок 4. Викладаємо на сковорідку з розігрітою олією і смажимо до золотистої скоринки, часто перевертаючи.

Крок 5. Остуджуємо і подаємо. Готуйте і отримуйте задоволення!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал