Фаршировані перці з фаршем та рисом у каструлі – 8 рецептів приготування з покроковими фото

d3705ff53ed1de1efb1da206ea8680e1

Фаршировані перці з фаршем та рисом у каструлі — варіація на тему популярних голубців, проте перець надає цій страві більш пікантного та ніжного смаку. Готують фаршировані перці з іншими овочами, у томатному або сметанному соусі. Смачна, яскрава та ароматна страва.

Як приготувати фаршировані заморожені перці в каструлі?

Заморожені перці у вигляді напівфабрикату вже містять начинку з рису та м’яса, і все, що потрібно, протушити їх у яскравому соусі, щоб надати їм більше смаку та аромату. Як правило, при правильному приготуванні відрізнити заморожені перці від свіжих практично неможливо.

Час приготування:1 година 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Перець заморожений – 1 кг.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Цукор-пісок – до смаку.
  • Вода – близько 400мл

Процес приготування:

Крок 1. Перець виймають з морозильної камери, вертикально поміщають у каструлю і дають розморозитися.

dcb410779e7d5575ecbeb33c24a94e8f

Крок 2. У сотейнику або сковорідці в гарячій рослинній олії пасерують нарізану кубиком цибулю, потім туди кладуть подрібнену моркву, сіль і спеції.

86b55748abe682997e64867477b8c7c0

Крок 3. Після цього додають томатну пасту, перемішують і дають затушкувати пару хвилин, розбавляють водою, доводять до смаку і готують соус ще 5 хвилин при слабкому нагріванні.

ae8f9eb25d1d7ba157b7ede06e196750

Крок 4. Перці заливаються соусом, що вийшов так, щоб у рідині виявилося дві третини обсягу фаршированих овочів.

46d1ba498d1b502077a41a4d71877874

Крок 5. Перці готують близько години за дуже слабкого кипіння під кришкою.

b1d4f9be6fb9f3508f311ab4434f1c38

Крок 6. Подають цю страву гарячою, додавши сметану, майонез чи інший улюблений соус.

257397949be75da05600fda2712eacf1

Болгарські перці з м’ясним фаршем та томатною пастою у каструлі

Перці, тушковані в томатному соусі з додаванням цибулі, часнику та моркви, виходять смачними, а велика кількість спецій робить їх більш ароматними та апетитними. Сметана та зелень прикрасять страву при подачі.

Час приготування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Перець солодкий – 800 гр.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Спеції для м’яса – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Рис –100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Вода гаряча –400 мл
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. До фаршу додати потрібну кількість спецій, солі та перцю.

1eae3e50e58cfc8c80a4805ed4cd34b6

Крок 2. Рис приготувати майже до м’якості та змішати з приправленим фаршем.

c0b13e3eaf48b86e02ae77c44125e892

Крок 3. Всередину очищених від насіння та внутрішніх перегородок перців помістити рисово-м’ясну начинку.

56296a34b0f5dae240c9ed922a683793

Крок 4. У жароміцну форму акуратно поставити перці щільно один до одного, залити гарячою підсоленою водою і готувати при середньому нагріванні 10 хвилин.

abe084a7d55b4d527021f0e3ad96bdaf

Крок 5. З очищених та нарізаних цибулі, моркви та часнику приготувати засмажку на олії. Після додати до овочів томатну пасту, довести до смаку сіллю та перцем, додати склянку води та кип’ятити соус 5 хвилин.

a18b51655211a3b5ca51a84e5443ae19

Крок 6. Залити соусом фаршировані заготовки та тушкувати з лавровим листом близько півгодини. Подають перці у гарячому вигляді зі сметаною та зеленню.

4bbc605dda2189209b4b4da0ac3dafc0

Простий та смачний рецепт фаршированих перців у сметані

Готувати перці фаршировані можна і в сметанному соусі, який ідеально підкреслює смак інгредієнтів. Приємну нотку страву додають томатний соус та солодка мелена паприка.

Час приготування:50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Перець солодкий – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Рис недоварений – 150 гр.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч.л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сметана жирна – 350 гр.
  • Томатний соус – 100 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. У перців зняти верхню частину з плодоніжкою, щоб вийшов кришечка. Решту очищаємо від насіння та перегородок.

f479f911f241071b2641e7e39bcb2bcc

Крок 2. Фарш змішуємо з рисом, подрібненими цибулею та петрушкою, додаємо трохи води, сіль та приправи.

530f4fc85c71fdc6454abd0dee4704d9

Крок 3. Кожен перчик помістити начинку.

aa55b9e336ba8ad0009b128a1324fbc4

Крок 4. Акуратно виставляємо перці в каструлі щільно відкритою частиною вгору, накриваємо кожен кришечкою з відрізаного шматочка перцю. Додаємо воду і гасимо близько півгодини.

79bd0a585973bda7821261bd14b32a41

Крок 5. Часник натирається на дрібній тертці, поєднується зі сметаною та томатним соусом, маса доводиться до смаку сіллю та перцем.

36cb2f878c08f1e0af7940ff33b148ec

Крок 6. Соус, що вийшов, розподіляють між перцями і гасять їх ще 10 хвилин. Подають фаршировані перці гарячі з соусом та зеленню.

5f2da269bf0fd019e744533444c48667

Тушковані фаршировані перці в каструлі з підливою

Вершково-томатна підлива з зеленню, часником та цибулею – ідеальний варіант, щоб відтінити ніжний смак фаршированих перців. Страва виходить ситною та насиченою, її можна подавати навіть до святкового столу. Особливо якщо вибрати для приготування перці різних кольорів.

Час приготування:1 год.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Перець солодкий – 8 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Сіль – до смаку.
  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Зелень – до смаку.
  • Рис –150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки 10% – 800мл
  • Часник – 3 зуб.
  • Томатна паста – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У перців видалити верхню частину з плодоніжкою та прибрати насіння та перегородки всередині.

116dff34b192f1b39e29504ad52e82bf

Крок 2. Рис промивають та варять близько 7 хвилин – до напівготовності.

4f917452a233f41628bed8dfac0b8f15

Крок 3. Для начинки змішують фарш, рис, подрібнені половину цибулини та зелені, солять та рукавич.

3f8f3333da61f39f44d5308c943b32dc

Крок 4. У кожен перчик кладуть догори начинку і прикривають кришечкою з плодоніжкою. У каструлю акуратно складають перці шапочками вгору щільно один до одного.

90669d8b976248c83db9eee4a424b4a3

Крок 5. Окремо обсмажують подрібнені часник і частину цибулі, що залишилася, а також другу частину зелені, додають вершки і томатну пасту, доводять до смаку з потрібною кількістю солі і перцю. Соус потрібно прокип’ятити близько 7 хвилин при слабкому нагріванні.

662693744f85e560874692bcfcb60c05

Крок 6. Перці заливають готовим соусом та гасять ще 35 хвилин під кришкою. Подають з зеленню та чорним хлібом.

82a203c3fa903adba8652976e81ed5e9

Соковиті фаршировані перці з картоплею в каструлі

Перець з рисом та м’ясним фаршем – досить самостійна тарілку, але іноді для більшої поживності до нього додають картоплю. Такий варіант хороший тим, що в ньому поєднується користь овочів, насиченість м’яса та улюблений багатьма продукт – картопля.

Час приготування:45 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 8 шт.
  • Картопля – 1,3 кг
  • Сіль – до смаку.
  • Фарш м’ясний – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Рис – 250 гр.
  • Перець чорний – до смаку.
  • Томатний сік – 250 гр.
  • Морква –150 гр.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Перець розрізати впоперек, щоб вийшла своєрідна склянка з кришечкою. Звільнити внутрішню частину овочів від насіння.

905c2006712107ccbf21a742f5ac4068

Крок 2. М’ясний фарш змішати з подрібненою цибулею, сіллю, перцем і злегка підвареним рисом.

7d06970356365f6762e89046f05aac0b

Крок 3. У кожен перчик покласти начинку, розмістити перці в каструлі так, щоб вони стояли вгору кришечками якомога щільніше один до одного. Залити їх водою та готувати близько 7 хвилин.

dbda1442f94bf035b055e55cfaa6f030

Крок 4. Очищену картоплю нарізати великими шматочками, розподілити в каструлі між перцями, злегка присолити і продовжувати готування.

59a3050640fbc5befbad4b81abd12949

Крок 5. Окремо приготувати засмажку з моркви та цибулі, влити туди томатний сік та тушкувати 5 хвилин.

7908430513158fa8c466bc5d3b762723

Крок 6. Коли картопля стала м’якою, але ще не розвалилася, додати засмажку з томатним соком і готувати разом ще 5 хвилин. Подавати перці з картоплею, поливаючи соусом. Смачного!

ec26c95991d54951f078f42f659a491e

Фаршировані перці в каструлі з майонезом та томатною пастою

Декому подобається пікантний смак майонезу, який набувають перці, якщо готуються у томатно-майонезному соусі. Якщо готувати за цим рецептом, слід пам’ятати, що майонез містить сіль, тому додавати її при приготуванні потрібно з обережністю.

Час приготування:55 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Перець солодкий – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Помідор – 1 шт.
  • Рис –100 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Пряні трави – до смаку.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Майонез – 3 ст.
  • Томатна паста — 3 ст.
  • Вода до потрібної консистенції.

Процес приготування:

Крок 1. З моркви та цибулі потрібно приготувати засмажку: морква натирається, половина цибулі ріжеться дрібними кубиками, і все обсмажується в глибокій сковороді в олії.

f03ce2267f94372d31cbc94040b074c5

Крок 2. У засмажку додати помідор, що нарізає кубиком, додати трохи води і готувати близько 5 хвилин.

ba7d65f1eee9665d4063dc0b6dd90cbe

Крок 3. Окремо обсмажити частину цибулі, що залишилася, яку попередньо потрібно також дрібно нарізати.

f1611eedd16aabdd525797bcae63e643

Крок 4. Змішати смажену цибулю з м’ясним фаршем, рубаною зеленню та попередньо підвареним рисом, а потім туди додати засмажку. Все добре перемішати та приправити сіллю, перцем та пряними травами.

cb2894c28de2ce92633e4ce3cfe64389

Крок 5. У перців відрізати верхівку з плодоніжкою, у звільнену від насіння та плівок середину помістити начинку з рису, овочів та фаршу. Скласти готові перці у велику каструлю вертикально, щоб між ними не залишалося порожнеч.

89511d7f69cd736fea02d19f15c9fe37

Крок 6. Окремо змішати майонез з томатною пастою, розбавити невеликим об’ємом води, щоб вийшов рідкий соус, приправити, якщо потрібно, та залити перці. Готувати страву під кришкою близько 40 хвилин при помірному нагріванні. Подавати з рубаною зеленню з додатковою порцією майонезу.

893b5066c423209519a47c7a2fdd33e1

ПП перці з курячим фаршем та рисом у каструлі

Курячий фарш – ніжніший і менш жирний, ніж інші види м’яса. Перці з такою начинкою можуть вийти трохи сухуватими, тому не варто шкодувати овочів для засмажки, щоб зробити страву соковитішою і насиченішою за смаком.

Час приготування:55 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Перець солодкий – 8 шт.
  • Рис –100 гр.
  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Паприка – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Рис залити водою та довести на плиті до напівготовності.

1d1d51d750236ff2f1394d1020b47f90

Крок 2. У перців зрізати верхівки з плодоніжкою, вийняти насіння.

49e36d721cd359bf1407b125d787a9e9

Крок 3. Рис змішати з фаршем і посолити.

9cb5bf87a6e6034ad93a7dc5d5c366d7

Крок 4. Приготувати засмажку на оливковій олії з подрібненої цибулі, моркви та часнику. Овочі потрібно смажити близько 7-10 хв. Після цього туди покласти нарізаний дрібно помідор, томатну пасту, сіль, перець і паприку. Додати до овочевої маси води та протушкувати соус пару хвилин.

603178612959e6e474d71a5f8f7bfc8d

Крок 5. Перці начиняються підготовленою начинкою і складаються в каструлю вертикально щільно один до одного, зверху викласти засмажку з томатами та залити водою. Готувати овочі при середньому кипінні близько 40 хвилин. Подавати з зеленню та сметаною.

ead3aa32baa6f49a5ef94670384a33bd

Як приготувати фарширований перець – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал