Нагетси — це ситне частування в апетитній скоринці, яке можна приготувати з різних видів м’яса і птиці. Страву запікають в духовці, смажать на сковороді або готують у фритюрі. Як панірування використовують чіпси, несолодкі кукурудзяні пластівці, хлібні крихти, панірувальні сухарі або суміш з борошна і спецій. Закуска виходить ніжною всередині і хрусткою зовні.
Курячі нагетси в паніровці на сковороді
Курячі нагетси в паніровці на сковороді – страва, яка ідеально для ситних перекусів. Нескладний процес під силу кожному. Нагетси підходять для галасливих компаній в якості закуски до пінних напоїв, перегляду серіалів і просто ситного обіду або вечері. Смачно і без клопоту!
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе куряче – 450 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Хліб білий – 150 гр.
- Соєвий соус – 1 ст.л.
- Олія – для смаження.
- Сіль – 0,25 ч.л.
- Перець чорний мелений – 0,25 ч.л.
- Борошно – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти для апетитної закуски.
Крок 2. Промивши куряче філе під краном, видаляємо вологу паперовими рушниками і ділимо на сегменти середньої величини.
Крок 3. Перекладаємо курку в об’ємну миску.
Крок 4. Розбиваємо одне яйце в окремий посуд і збовтуємо. Поливаємо яєчною сумішшю курку.
Крок 5. Здобрюємо соєвим соусом.
Крок 6. Приправляємо сіллю і молотим перцем. Розмішавши компоненти, даємо постояти чверть години.
Крок 7. З хліба зрізаємо кірки, а м’якуш розрізаємо на квадратики.
Крок 8. Подрібнюємо шматочки в крихту гострим ножем або використовуючи блендер.
Крок 9. Прогріваємо суху сковорідку і висипаємо крихти. При розмішуванні підсмажуємо до хрусткого стану.
Крок 10. На плоску тарілку висипаємо борошно. Беремо другу тарілку і пересипаємо частину крихт. У третю миску розбиваємо 2 яйця і збовтуємо.
Крок 11. Курку перекладаємо на сито, щоб позбутися від зайвого маринаду. Кожен шматочок обвалюємо в борошні.
Крок 12. “ Купаємо ” у збитих яйцях.
Крок 13. Шматочки посипаємо з усіх боків крихтами. Повторюємо дії з усією куркою.
Крок 14. Розміщуємо сковороду на сильному вогні. Наливаємо олію і прогріваємо. Опускаємо нагетси в киплячу олію. Рівень повинен доходити до половини заготовок.
Крок 15. Шматочки, перевертаємо і обсмажуємо 3 хвилини.
Крок 16. Перекладаємо нагетси на серветки. Коли масло стече, нагетси кладемо на тарілку.
Крок 17. Доповнюємо страву кетчупом або іншим соусом.
Крок 18. Прикрашаємо листочками зелені. Подаємо до столу. Смачного!
Курячі нагетси в духовці
Курячі нагетси в духовці – страву, яку оцінять всі, хто дотримуються дієти, правильно харчуються і не їдять смажену їжу. Приготування закуски не завдасть незручностей. Додатково приготуємо домашній соус до частування. Нагетси припадуть до душі і дітям, і дорослим.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Філе куряче – 4 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Пластівці вівсяні “ Екстра ” дрібні – 0,5 ст.
- Сухарі для панірування – 0,5 ст.
- Кунжутне насіння – 1-2 ст.л.
- Гранульований часник – 1 ч.л.
- Оливкова олія – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Петрушка – за бажанням.
Соус:
- Томати великі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Соус томатний – 1 ст.л.
- Часник – 1 зубчик.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сушений орегано – 0,5 ч.л.
- Оливкова олія – 1-2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо соус. Сполоснувши великі помідори, обдаємо їх окропом, а потім крижаною водою. Видаляємо шкірку. Розрізавши навпіл, вичищаємо насіння і ріжемо м’якоть, як можна дрібніше. Очистивши і промивши цибулю з часником, подрібнюємо кубиками. Прогріваємо оливкову олію в сотейнику. Кладемо часник.
Крок 2. Обсмаживши півхвилини, закидаємо цибулю. Розмішавши, підсмажуємо до рум’яності. Через 7 хвилин додаємо томатний соус з помідорами. Тушкуємо 7 хвилин. Кладемо цукор і солимо. Приправляємо орегано. Тушкуємо 10 хвилин. Відключаємо нагрів і остуджуємо півгодини. Переміщаємо в холод ще на півгодини.
Крок 3. Включаємо розігрів духовки, встановивши 220 ° С. Деко промазуємо оливковою олією або застеляємо антипригарним пергаментом. Куряче філе нарізаємо скибочками, попередньо промивши і обтерши від вологи. Дотримуємося розмірність заготовок, щоб процес готування відбувався рівномірно.
Крок 4. Збовтуємо яйця в піалі виделкою або, застосувавши вінчик. Окремо з’єднуємо вівсяні пластівці, кунжут і сухарі. Солимо і приправляємо гранульованим часником. Добре розмішуємо, щоб спеції рівномірно розподілилися.
Крок 5. Опускаємо куряче філе в яєчну суміш. Щедро умочаємо. Переклавши в панірування, грунтовно обвалюємо в сухих компонентах. Для кращої зчеплення, повторюємо дії двічі.
Крок 6. Заготовки укладаємо в підготовлену форму. Зменшуємо температуру до 180 ° С. Поміщаємо деко в гарячу духовку на чверть години. В середині процесу шматочки допускається перевернути.
Крок 7. Закуску перекладаємо на дерев’яну дошку. За бажанням прикрашаємо петрушкою. Доповнюємо приготованим соусом. Смачного!
Домашні курячі нагетси з сиром
Домашні курячі нагетси з сиром готуються на сковороді менш ніж за півгодини. Апетитна страва гармонійно вписується в повсякденне і святкове меню. Процес виконання абсолютно не обтяжить. Нехитрі маніпуляції перетворять прості продукти в чудову закуску.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Філе куряче – 220 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно вівсяна – 40 гр.
- Часник – 2 зубчика.
- Сир твердий – 50 гр.
- Олія – 3 ст.л.
- Сіль – 4 гр.
- Перець чорний мелений – 3 гр.
- Борошно пшеничне – 40 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти.
Крок 2. У високу піалу відправляємо по 40 грамів двох видів борошна. При бажанні використовуємо тільки один вид. Солимо і перчимо. Розмішуємо.
Крок 3. До сухих компонентів натираємо 2 невеликих зубчика часнику і 50 грамів твердого сиру. Альтернативою свіжому часнику може бути гранульований часник. Перемішуємо вміст.
Крок 4. Ополоснувши філе, промакуємо серветками. Ріжемо скибочками. Солимо і перчимо.
Крок 5. Розбивши яйце, об’єднуємо до однорідності. Опускаємо присмачені курячі скибочки і розмішуємо, щоб шматочки покрилися яєчною сумішшю.
Крок 6. Паніруємо курку в суміші, грунтовно обвалюючи. Щоб панірування рівномірно розподілилася, знову опускаємо в яйце і повторно паніруємо.
Крок 7. Добре прогріваємо сковороду з олією при сильній температурі. Розділимо заготовки по розпеченій поверхні, зберігаючи невелику відстань між шматочками. Зменшуємо нагрів до помірного полум’я. Обсмажуємо 5 хвилин, перевертаємо і повторюємо маніпуляцію.
Крок 8. Приготовлені нагетси кладемо на загальну тарілку. Доповнюємо соусами або овочами. Смачного!
Курячі нагетси в кукурудзяних пластівцях
Курячі нагетси в кукурудзяних пластівцях готуються максимально легко. Апетитна хрустка панірування робить стоаву дуже смачною. М’ясна закуска стане улюбленим частуванням і для дітей, і для дорослих. Блюдо підійде для будь-якого випадку – будь то будній день або святкова подія.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 25 шт.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 700 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Пластівці кукурудзяні без цукру – 150 гр.
- Молоко – 50 мл.
- Олія – 300 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Борошно – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо інгредієнти в необхідній кількості.
Крок 2. Обполоснувши і промокнув куряче філе від вологи паперовими рушниками, розрізаємо птицю на зручні сегменти.
Крок 3. 50 грамів борошна розділимо по плоскій тарілці. Солимо і перчимо. Розмішавши, кладемо курку, паніруємо і обтрушуємо від надлишків панірування.
Крок 4. У піалі збовтуємо яйце і 50 мілілітрів молока. Солимо і розмішуємо. Занурюємо запаніровану курку.
Крок 5. Кукурудзяні пластівці трохи розминаємо качалкою. Висипаємо на тарілку. Викупавши курку в яєчній суміші, перекладаємо в крихту з кукурудзяних пластівців. Паніруємо, щоб не було порожньої поверхні.
Крок 6. На вогні розміщуємо сотейник з олією. Розігріваємо і акуратно занурюємо нагетси в киплячу олію. Обсмажуємо 3 хвилини, не забуваючи перевертати шматочки для рівномірної прожарювання.
Крок 7. Готуємо ємність, вистелену паперовими рушниками або серветками. Перекладаємо готові шматочки. Коли жир стече, перекладаємо закуску на тарілку. Доповнюємо кетчупом або іншим соусом.
Крок 8. Блюдо з хрусткою скоринкою презентуємо близьким.
Крок 9. При бажанні прикрашаємо зеленню або доповнюємо овочевий нарізкою. Смачного!
Домашні нагетси в чіпсах
Домашні нагетси в чіпсах – дивовижна закуска, відірватися від якої просто неможливо. Приготування нагетсів не завдасть проблем. Процес досить простий і займає мінімум часу. М’ясо залишається соковитим всередині і неймовірно хрустким зовні. Діти завжди залишаються в захваті.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Філе куряче – 300 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Чіпси солоні – 150 гр.
- Молоко – 1 ст.л.
- Олія – 300 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Борошно – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Знадобляться такі продукти. Чіпси беремо натуральні без додаткових ароматизаторів.
Крок 2. З філе видаляємо плівки і наявний жир. Промиваємо під краном і обсушуємо. Ріжемо, як показано на фото. Посипаємо сіллю і молотим перцем.
Крок 3. На плоску тарілку насипаємо 3 столові ложки борошна. Розподіливши інгредієнт по поверхні, викладаємо курку. Запанувавши, струшуємо надлишки борошна.
Крок 4. 1 яйце розбовтуємо з ложкою молока, використовуючи вилку або ручний вінчик. Трішки солимо. Розмішавши, занурюємо заготовки. Пару раз перевернувши, переходимо до наступного кроку.
Крок 5. Чіпси кладемо в подрібнювач і імпульсами провертаємо, щоб вийшли дрібні шматочки. Можна використовувати ступку або скалку і подрібнити чіпси вручну.
Крок 6. Крихту пересипаємо на тарілку і кладемо курку. Перевертаємо кілька разів, щоб чіпси рівномірно прилипли до яєчної суміші. Повторюємо дії з усіма шматочками.
Крок 7. У сотейник виливаємо олію і поміщаємо на вогонь. Вибираємо вузьку посудину, щоб не було перевитрати масла. Добре прогрів масло, опускаємо заготовки і смажимо не більш 3-х хвилин, не забуваючи перевертати нагетси для рівномірної прожарювання.
Крок 8. За допомогою шумівки обережно дістаємо готові нагетси. Кладемо на серветки або паперові рушники. Коли надлишки олії вбереться, сервіруємо блюдо.
Крок 9. Презентуємо частування, поки нагетси не охололи, а панірування не втратила свою хрусткість. Доповнюємо томатним соусом.
Крок 10. Насолоджуємося закускою. Смачного!
Рибні нагетси в домашніх умовах
Рибні нагетси в домашніх умовах виходять максимально смачними і ситними. На відміну від інших рибних страв, нагетси завжди користуються великою популярністю серед дітей. Домашній фастфуд розлітається моментально. Закуска підходить як для дитячих свят, так і швидких перекусів.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 1 ч. 00 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе риби – 500 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Сухарі панірувальні – 200 гр.
- Олія – 300 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Борошно – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. На робочій поверхні розкладаємо продукти для рибної закуски.
Крок 2. Беремо свіже філе або заздалегідь розморожуємо заморожений продукт. Ополіскуємо під краном, витираємо вологу серветками.
Крок 3. Ділимо філе на смужки. Посипаємо сіллю і перцем.
Крок 4. Готуємо 3 невеликих ємності. В одну насипаємо панірувальні сухарі, в другу – борошно. У третій – збовтуємо яйця.
Крок 5. Рибні шматочки перевертаємо в борошні, паніруючи з усіх боків. Надлишки струшуємо.
Крок 6. Опускаємо в яєчну субстанцію.
Крок 7. Перекладаємо в сухарі і добре обвалюємо. Для щільної скоринки повторюємо все маніпуляції двічі.
Крок 8. Олію наливаємо в вогнетривкий посуд і розміщуємо на середньому полум’я. Добре прокаливши, кладемо кілька заготовок, щоб вони рівномірно обсмажувалися. Перевертаємо і смажимо до золотистого відтінку.
Крок 9. На плоску тарілку кладемо кілька шарів серветок. Перекладаємо готові нагетси, щоб позбутися від надлишку масла.
Крок 10. Сервіруємо рибні нагетси.
Крок 11. Доповнюємо закуску свіжими овочами і подаємо улюблений соус. Смачного!
Нагетси з курячого фаршу
Нагетси з курячого фаршу володіють ніжною текстурою. Незвичайно смачні нагетси зникають як гарячі пиріжки. Якщо має бути застілля в галасливій компанії, це частування ідеальний варіант. Завдяки фаршу, нагетси не втрачають свою ніжність навіть після охолодження.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Філе куряче – 400 гр.
- Білок яєчний – 1 шт.
- Жовток яєчний – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 40 гр.
- Сир твердий – 50 гр.
- Сік лимонний – 1 ч.л.
- Олія – 50 мл.
- Сіль – 3 гр.
- Суміш перців – 1 гр.
- Цибуля-порей – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Промивши і обсушити куряче філе, нарізаємо його смужками.
Крок 2. У електром’ясорубці встановлюємо дрібну сітку і перекручуємо філе.
Крок 3. Подрібнюємо цибулю-порей і натираємо на терці сир. Пересипаємо до фаршу.
Крок 4. Приправляємо сіллю і перцем.
Крок 5. Поливаємо соком лимона.
Крок 6. Вводимо яєчний жовток. Ретельно вимішуємо масу до однорідної консистенції.
Крок 7. Обробну дошку застеляємо пергаментом або використовуємо харчову плівку. Формуємо пласт висотою 1 сантиметр. Довжину майбутніх нагетсів визначаємо самостійно. Поміщаємо в морозильну камеру на півгодини.
Крок 8. Підморожену заготівлю ділимо на нагетси однакового розміру.
Крок 9. Збовтуємо білок.
Крок 10. У тарілку насипаємо сухарі для панірування.
Крок 11. Обвалюємо заготовки в білку.
Крок 12. Паніруємо в сухарях, перевертаючи кілька разів, щоб панірування взялася рівним шаром.
Крок 13. Прогріваємо олія в сковороді. Опускаємо нагетси в гарячу олію і обсмажуємо 4 хвилини. Перевертаємо і смажимо ще 3 хвилини.
Крок 14. Промокнувши зайву олію серветками, приступаємо до дегустації. Смачного!
Нагетси з індички в домашніх умовах
Нагетси з індички в домашніх умовах – закуска, яка готується дуже швидко. Якщо ви любите покупної фастфуд, то домашні нагетси полюбите ще більше. Дивовижне частування з’їдається моментально. Нагетси доповнюють різними соусами – кисло-солодким, сирним, кетчупом або майонезом.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе індички – 300 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Панірувальні сухарі – 3 ст.л.
- Сир твердий – 30 гр.
- Олія – 50 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка – 1 ч.л.
- Борошно – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо продукти.
Крок 2. Ополіскуємо філе індички і обтираємо вологу, застосувавши серветки. Розрізаємо сегментами зручної величини. Солимо і перчимо.
Крок 3. На тарілку насипаємо 3 столові ложки сухарів. Доповнюємо паприкою і дрібно натертим сиром. Розмішуємо.
Крок 4. Окремо збиваємо яйце, використовуючи вінчик або вилку. У третю тарілку кладемо 2 столові ложки борошна. Борошно може бути пшеничного, рисової або кукурудзяної.
Крок 5. Прогріваємо 50 мілілітрів олії в товстостінній сковороді, встановивши її на сильному полум’ї. Птицю паніруємо в борошні. Перевертаємо шматочки, щоб борошно взялася рівним шаром. Зайву борошно обтрушуємо.
Крок 6. Занурюємо філе в яєчну субстанцію.
Крок 7. Струсивши від надлишків яєчної субстанції, перекладаємо в суміш з сухарів і сиру. Перевертаємо шматочки, щоб панірування прилипла рівним шаром.
Крок 8. Опускаємо нагетси в киплячу олію, злегка зменшуємо нагрів. Смажимо до золотистості, після чого перевертаємо і доготовляємо. Корочка повинна бути рівномірно прожарена.
Крок 9. Рум’яні нагетси кладемо на паперові рушники або серветки. Зайве масло вбереться.
Крок 10. Велику тарілку заповнюємо хрусткими нагетсами. Робимо нарізку зі свіжих овочів. Іноді до нагетсів подають картоплю фрі або пюре за бажанням. Доповнюємо соусами і насолоджуємося, поки нагетси гарячі. Смачного!
Домашні нагетси зі свинини
Домашні нагетси зі свинини займуть півгодини вашого часу на своє виконання. Блюдо готують для щоденного вживання або для особливого події. Ситна закуска залишається апетитною навіть після охолодження. З зеленню і овочами нагетси зникають швидше, ніж готуються. Тому слід готувати подвійну, а то і потрійну порцію, щоб кожен зміг покуштувати дивовижне частування.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Свинина – 250 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 70 гр.
- Олія – 70 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо інгредієнти. Свинину зачищаємо від плівок і обполіскуємо. Застосувавши серветки, насухо промакуємо.
Крок 2. Нарізаємо м’ясо спочатку вздовж, потім кожен стейк смужками. Дотримуємося розмірність, щоб блюдо виглядало привабливо і апетитно.
Крок 3. Переклавши заготовки в ємність, розбиваємо до них яйце. Приправляємо спеціями і прянощами на розсуд. Можна вчинити навпаки – збовтати яйце з приправами, а потім “ обваляти ” нарізку.
Крок 4. Перемішуємо продукти, щоб кожен шматочок покрився яєчною сумішшю.
Крок 5. Насипаємо сухарі в окремий посуд. Перекладаємо м’ясо і по черзі паніруємо кожен шматочок свинини, перевертаючи з боку в бік, щоб не залишалося прогалин.
Крок 6. Розмістивши сковорідку з товстим дном на конфорці, встановлюємо сильний нагрів і виливаємо 70 мілілітрів олії. Зменшуємо полум’я до середнього. Розділимо по гарячій поверхні нагетси і підсмажуємо до хрусткої скоринки.
Крок 7. Перевертаємо шматочки час від часу, щоб жарка відбувалася рівномірно і скоринка стала одного кольору.
Крок 8. Сервіруємо частування, присипаємо зеленню за бажанням. Макао м’ясо в соус і дегустуємо. Смачного!