Як приготувати свинячі вуха – 9 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати свинячі вуха – це делікатес, який приємно здивує вас. Багато хто думає, що максимум, куди можна пустити свинячі вуха – це холодець. Але це лише єдиний рецепт. А в сьогоднішній збірці зібрані частування, від яких ваші гості втратять дар мови. І це не порожні слова. Дешевий продукт можна запросто перетворити в шикарну страву. Беріть на замітку і дивуйте рідних і близьких. Це дійсно дуже смачно!

Закуска зі свинячих вух до пива

Закуска зі свинячих вух до пива вразить всіх любителів пінного напою. Апетитну закуску подають в закусочних і пивних барах. Сьогодні повідаю, як приготувати такий чудовий шедевр в домашніх умовах. Блюдо легке за складністю виконання. Більше часу йде на варіння і процес маринування. Не бійтеся, з закускою впорається будь-який.

Час готування – 7 ч. 00 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Вуха свинячі свіжі – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Зерна коріандру – 1 ч.л.
  • Перець запашний горошком – 8 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 2 ч.л.

Для маринаду:

  • Соєвий соус – 2 ст.л.
  • Оцет яблучний / винний – 2 ч.л.
  • Оливкова олія – 50 гр.
  • Сушені прованські трави – 1 ч.л.
  • Сушена аджика – 1 ч.л.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Часник свіжий подрібнений – 1 ч.л.
  • Часник сушений – 2 ч.л.
  • Розмарин сушений – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячі вуха обпаліть на конфорці. Ретельно промийте в гарячій воді і гарненько поскребти ножем. Вуха повинні стати повністю білими.

Крок 2. Промиті вуха складіть в посуд для варіння. З цибулини зніміть верхній шар лушпиння, обріжте хвостики, викладіть до вмісту. Роздавите очищений часник. Додайте лаврушку, коріандр, хмелі-сунелі, горошини запашного перцю, сіль. Залийте окропом і поставте на помірний вогонь, варіть 1,5 години, зменшивши нагрів після закипання і не забуваючи знімати шумівкою піну.

Крок 3. Зварені вуха дістаньте з бульйону і охолодіть пару годин на холоді, а бульйон процідити. З концентрованого бульйону можна приготувати приголомшливе блюдо. Якщо хочете використовувати відразу, заморозьте.

Крок 4. Охололі вуха поріжте соломкою.

Крок 5. Окремо об’єднайте соєвий соус, яблучний оцет, оливкова олія, прованські трави, сушену аджику, куркуму, сушений і свіжий подрібнений часник, розмарин. Ретельно перемішайте.

Крок 6. Порізані вуха складіть в пакет і полийте маринадом. Пакет зав’яжіть і ретельно перемішайте вміст, щоб вуха повністю покрилися маринадом. Залиште при кімнатній температурі на півгодини і повторіть процедуру ще 2 рази.

Крок 7. Готову закуску можна подавати.

Крок 8. Насолоджуйтесь стравою незвичайної смакоти, запиваючи пінним напоєм. Смачного!

Копчені свинячі вуха

Копчені свинячі вуха – класна альтернатива покупним снекам і напівфабрикатів. Ароматна закуска виходить з насиченим яскравим смаком. Копчене частування, безсумнівно, полюбиться поціновувачам смачного пінного напою. Це ідеальне рішення для дружною веселою компанії.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вуха свинячі – 1 шт.
  • Соєвий соус – 2 ст.л.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – жменю.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Олія – для смаження.
  • Рідкий дим – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Розмарин корінці – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вухо відправте в об’ємну посудину. Залийте водою, нехай відмокає приблизно годину. Поскобліте ножем і обполосніть в гарячій воді. Коли вухо стане повністю білим, складіть в посуд для варіння. Залийте водою і поставте на помірний вогонь. Додайте лаврушку, горошини перцю і розмарин, варіть 15 години, щедро посолив.

Крок 2. Зварене вухо дістаньте з бульйону, а бульйон процідити. З концентрованого бульйону можна приготувати якусь апетитне блюдо. Якщо хочете використовувати відразу, заморозьте. Охололе вухо довільно поріжте.

Крок 3. Нарізку підрум’яньте на розігрітій сковороді з маслом.

Крок 4. Подрібніть часник і додайте в сковорідку, продовжуючи готувати.

Крок 5. Візьміть рідкий дим.

Крок 6. Копчений ароматизатор і соєвий соус вилийте в сковорідку і готуйте, помішуючи, поки не впариться рідина. Поперчіть.

Крок 7. Закуску зніміть з сковорідки і перекладіть в ємність для подачі. Насолоджуйтесь стравою незвичайної смакоти. Смачного!

Холодець зі свинячих вух

Холодець зі свинячих вух виходить неймовірно смачним. Бюджетне блюдо виконується з легкістю і являє собою оригінальну закуску для сімейного застілля або дружніх посиденьок. Весь процес займе мінімум сил. Навіть новачки зможуть втілити в життя наваристий холодець.

Час готування – 11 ч. 40 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вуха свинячі – 8 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 140 гр.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Гірчиця – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Вуха пошкребти інтенсивними рухами добіла, морквину поскребти або очистіть від шкірки економкою, цибулини і часник почистіть.

Крок 2. Складіть в об’ємну ємність, додайте цибулю, часник і морквину. Залийте водою. Встановіть на помірний вогонь. За бажанням додайте лаврушку і горошини перцю, варіть 2,5 години, зменшивши нагрів після закипання і не забуваючи знімати шумівкою піну. Щедро посоліть і варіть ще півгодини.

Крок 3. Зварені вуха дістаньте з бульйону, а бульйон процідити. Охолонувши вуха поріжте довільно. Яйця розріжте навпіл, попередньо зварити круто і очистивши від шкаралупи. Відварну морквину порубайте кружечками. Розкладіть по формочкам. Залийте процідженим бульйоном і помістіть в холод застигати.

Крок 4. Застиглим холодцем угощайте рідних. Додатково подайте гірчицю або улюблений соус.

Крок 5. Їжте і насолоджуйтеся! Приємної насолоди!

Домашній зельц зі свинячих вух

Домашній зельц зі свинячих вух без перебільшення може приготувати кожен. Тут немає ніяких секретів, просто дотримуйтесь інструкції. Приготувавши одного разу, швидше за все, ви відмовитеся від магазинних напівфабрикатів назавжди. Дешеву закуску гідно оцінять всі, кому пощастило її покуштувати.

Час готування – 10 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вуха свинячі – 4 шт.
  • Курячі стегенця – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – 3 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибулева лушпиння – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть інгредієнти.

Крок 2. Вуха поскребти добіла і промийте в гарячій воді.

Крок 3. Складіть в об’ємний посуд для варіння. Вилийте воду так, щоб вміст було покрито. Закиньте лаврушку і горошини перцю. Поставте на помірний вогонь. Варіть годину, зменшивши нагрів після закипання і не забуваючи знімати шумівкою піну.

Крок 4. Стегенця промийте, зніміть шкіру, наріжте на частини. Складіть до вух. Додайте лушпиння лушпиння, порізану очищену морквину. Очищену цибулину, лаврушку і горошки перцю. Щедро посоліть і варіть ще годину.

Крок 5. Зварене м’ясо дістаньте з бульйону, а бульйон процідити.

Крок 6. Відміряйте 300-500 мілілітрів бульйону, подрібніть в нього очищений часник. Що залишився концентрований бульйон можна використовувати для приготування інших страв. Якщо хочете використовувати відразу, заморозьте.

Крок 7. Курячі частини розберіть на шматочки, вибравши кісточки.

Крок 8. Візьміть форму, на дно налийте трохи часникового бульйону, викладіть вухо. Зверху присипте курячим м’ясом, пролийте бульйоном.

Крок 9. Повторюйте шари, чергуючи інгредієнти.

Крок 10. Накрийте і приберіть в холод на ніч.

Крок 11. Застиглий зільц поріжте шматочками і запрошуйте дегустувати оригінальну закуску. Приємної насолоди!

Салат зі свинячих вух

Салат зі свинячих вух ви точно ніколи не пробували! Закуска являє собою смачне частування. Нестандартне поєднання апетитних інгредієнтів приємно здивує вас і ваших гостей. Цей салат стане вашим коронним стравою, яке моментально зникне зі столу. А огірок додасть свіжості оригінальної закусці.

Час готування – 2 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Вуха свинячі – 200 гр.
  • Соєвий соус – 2,5 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Молот коріандр – за смаком.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Зелену цибулю – 200 гр.
  • Олія – 1 ч.л.
  • Огірки свіжі – 220 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти. Огірки і зелень ополосніть.

Крок 2. Вуха складіть в ємність. Залийте водою і залиште на годину. Поскребти ножем. Вуха повинні стати повністю білими. Промиті вуха складіть в посуд для варіння. Залийте водою і поставте на помірний вогонь. Варіть 1,5 години, зменшивши нагрів після закипання і не забуваючи знімати шумівкою піну. Щедро посоліть.

Крок 3. Зварені вуха дістаньте з бульйону, а бульйон процідити. З концентрованого бульйону можна приготувати приголомшливе блюдо. Якщо хочете використовувати відразу, заморозьте. Охолонувши вуха поріжте соломкою. Огірки порубайте брусочками.

Крок 4. Подрібніть зелень. Підготовлені інгредієнти об’єднайте в мисці. Полийте соєвим соусом і олією. Приправте перцем і коріандром. Видавіть через часничницю очищений часник.

Крок 5. Перемішайте. При необхідності збалансуйте смак. Закуску викладіть на тарілку для подачі і насолоджуйтеся частуванням незвичайної смакоти.

Крок 6. Смачного!

Мариновані свинячі вуха

Мариновані свинячі вуха – максимально бюджетне блюдо, яке готується до неподобства просто. Оригінальна закуска позбавляє дару язички з першої вилки. Приготоване таким способом частування, відмінно підійде як для святкового заходу, так і скромного прийому їжі в тихому сімейному колі. Але гарантую, все будуть під неймовірним враженням від цікавого і незвичайної закусочної страви.

Час готування – 5 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вуха свинячі – 400 гр.
  • Соєвий соус – 2 ст.л.
  • Суміш перців – 2,5 ч.л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Молот коріандр – 1 ч.л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Петрушка – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вуха помістіть в посудину. Замочіть у воді і залиште на годину відмокати. Вимочені вуха гарненько пошкребти ножем. Вони повинні стати повністю білими.

Крок 2. Промиті вуха складіть в посуд для варіння. Залийте водою, закип’ятіть. Злийте воду і повторіть процедуру, додайте очищену цибулю, часник і лаврушку, помістіть на конфорку. Варіть 2 години, зменшивши нагрів після закипання і не забуваючи знімати шумівкою утворилася піну.

Крок 3. З’єднайте рідкі складові – соєвий соус, оцет і олія. Приправте сіллю, рубаним часником, сумішшю перців і коріандром. Об’єднайте інтенсивними рухами.

Крок 4. Зварені вуха дістаньте з бульйону, а бульйон процідити. З концентрованого бульйону можна що-небудь приготувати. Якщо хочете використовувати відразу, заморозьте. Охолонувши вуха поріжте соломкою. Подрібніть промиту і висушену від рідини зелень.

Крок 5. Підготовлені інгредієнти об’єднайте в мисці. Нарізку з вух полийте маринадом. Інтенсивно перемішайте, щоб вміст подружилося, і маринуйте 3 години. За цей час вуха добре насититься заправкою і стануть соковитими.

Крок 6. Оригінальну закуску викладіть на тарілку для подачі, задекоруйте зеленню і запрошуйте гостей на дегустацію.

Крок 7. Насолоджуйтесь яскравим насиченим блюдом із задоволенням!

Свинячі вуха, запечені в духовці

Свинячі вуха, запечені в духовці, виглядають неймовірно привабливо. Нестандартна закуска виходить ніжною і ароматною. Яскравий смак ароматного страви викликає бурю емоцій. Скажу відразу, блюдо на любителя. Але той, хто любить експериментувати, безсумнівно, оцінить запечене страву і попросить рецепт.

Час готування – 2 ч. 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Вуха свинячі – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ст.л.
  • Кетчуп – 2-3 ст.л.
  • Майонез – 2-3 ст.л.
  • Гірчиця – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячі вуха помістіть в об’ємний посуд. Вилийте воду і залиште відмокати приблизно на годину. Ретельно промийте в гарячій воді і поскребти ножем, змийте наліт.

Крок 2. Промиті вуха складіть в посуд для варіння. Щедро посоліть. Залийте водою і поставте на помірний вогонь. Варіть годину, зменшивши нагрів після закипання і не забуваючи знімати шумівкою піну.

Крок 3. Поки вариться субпродукт, займіться соусом. У невелику миску вилийте кетчуп.

Крок 4. Туди ж додайте майонез і гірчицю.

Крок 5. Видавите попередньо очищені часникові зубчики.

Крок 6. Об’єднайте інгредієнти перемішують рухами.

Крок 7. Зварені вуха дістаньте з бульйону, а бульйон процідити. З концентрованого бульйону можна приготувати апетитне блюдо. Якщо хочете використовувати відразу, заморозьте. Ємність для запікання і одне вухо промажте олією. Поперчіть.

Крок 8. Друге вухо промажте апетитним соусом.

Крок 9. Ємність приберіть в прогріту до 250-х градусів духовку і готуйте 12-15 хвилин.

Крок 10. Ароматне частування викладіть на тарілку для подачі і насолоджуйтеся делікатесом незвичайної смакоти. Приємної насолоди!

Свинячі вуха з соєвим соусом і часником

Свинячі вуха з соєвим соусом і часником – фантастичне частування, яке готується максимально просто, і зриває всі оплески. Бюджетна закуска знайде відгук в особі гурманів і експериментаторів. Приготувавши хоча б раз, ви здивуєте близьких і почуєте масу компліментів за неперевершений кулінарний шедевр.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вуха свинячі – 2 шт.
  • Соєвий соус – 50 мл.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Вухо відправте в об’ємну посудину. Залийте водою, нехай відмокає приблизно годину. Поскребіть ножем і обполосніть в гарячій воді. Складіть в посуд для варіння. Залийте водою і поставте на помірний вогонь. Додайте лаврушку, горошини перцю, варіть 20 хвилин.

Крок 2. Зварене вухо дістаньте з бульйону, а бульйон процідити. З наваристого бульйону можна приготувати якусь апетитне блюдо. Якщо хочете використовувати відразу, заморозьте. Охололе вухо довільно поріжте.

Крок 3. Нарізку підрум’яньте на розігрітій сковороді з маслом.

Крок 4. Подрібніть часник і додайте в сковорідку, продовжуючи готувати.

Крок 5. Соєвий соус вилийте в сковорідку і готуйте, помішуючи, поки не впариться рідина.

Крок 6. Закуску зніміть з сковорідки, перекладіть в ємність для подачі і насолоджуйтеся ароматним делікатесом. Смачного!

Хе зі свинячих вух

Хе зі свинячих вух – маринована закуска азіатського походження, приготування якої не складе великих труднощів. Але повозитися трохи доведеться. Важливий момент – процес варіння свинячого вуха. Але в цьому немає нічого складного. Приготувати маринад теж з легкістю зможе кожен. А в підсумку – частування, яке вразить наповал рідних.

Час готування – 6 ч. 00 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вухо свиняче велике – 1 шт.
  • Соєвий соус – 2 ст.л.
  • Приправа для корейської моркви – 1 ст.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – трішки
  • Часник – 3-4 зубчика.
  • Оцет 6% – 2 ст.л.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Кріп – кілька гілочок.

Процес приготування:

Крок 1. Субпродукт помістіть в об’ємний посуд. Залийте водою і залиште відмокати приблизно на годину. Морквину звільніть від шкірки економкою, з цибулини приберіть лушпиння.

Крок 2. Через годину вимочене вухо ретельно промийте в гарячій воді і пошкребти ножем, змийте наліт. Помістіть в посуд для варіння. Щедро посоліть. Залийте водою і поставте на помірний вогонь. Додайте лаврушку і горошини перцю, варіть годину, зменшивши нагрів після закипання і не забуваючи знімати піну.

Крок 3. Цибулину наріжте півкільцями і підсмажте на маслі до прозорості, додайте подрібнений часник і приправте спеціями для морквини по-корейськи. Об’єднайте і нагрійте.

Крок 4. Очищену морквину нарізати на спеціальній шинковці або наріжте тонкою соломкою.

Крок 5. Зварене вухо дістаньте з бульйону, а бульйон процідити. З концентрованого бульйону можна приготувати приголомшливе блюдо. Якщо хочете використовувати відразу, заморозьте. Охололе вухо поріжте соломкою. Посоліть і полийте оцтом. Гарненько розмішайте.

Крок 6. Мариноване вухо, ароматну засмажку і морквяну соломку об’єднайте в загальному посуді. Додайте попередньо вимитий і подрібнений кріп. Вилийте соєвий соус і присипте цукром.

Крок 7. Інтенсивними рухами перемішайте. При необхідності збалансуйте смак. Накрийте і залиште маринуватися на 3 години.

Крок 8. Ароматну закуску викладіть на тарілку для подачі і насолоджуйтеся. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал