Дріжджове тісто для пирога – 10 найкращих рецептів у духовці з покроковими фото

Дріжджове тісто для пирога – основа для повітряної випічки у духовці. Завдяки цим рецептам дріжджового тіста, у вас вийдуть дуже смачні та пишні пироги. Готується воно нескладно, з доступних інгредієнтів та під силу кожному. За невеликий проміжок часу на столі буде чудова страва, яка порадує кожного члена вашої родини та гостей.

Здобне дріжджове тісто для пирога в домашніх умовах

У тепле молоко додаються дріжджі, цукор, все перемішується та залишається у теплі. Далі туди додаються яйця, ванілін, розтоплене вершкове масло та борошно. Тісто добре вимішується і ставиться у тепле місце. Усього воно підходить тричі, після чого з нього можна пекти пиріг.

Тісто для пирога із сухими дріжджами

Молоко прогрівається з водою, туди додається цукор, сухі дріжджі та все залишається на 10 хвилин. Окремо змішується борошно з сіллю, олією, содою та сметаною. Далі туди додається опара, маргарин, борошно, що залишилося, і замішується тісто. Воно виходить дуже ніжним.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Молоко – 200мл.
  • Дріжджі сухі – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Сіль – 1 год.
  • Сметана – 3 ст.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Маргарін – 80 гр.
  • Борошно пшеничне – 800 гр.-1 кг.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку змішуємо молоко з водою і прогріваємо все до теплого стану. Далі додаємо туди цукровий пісок, сухі дріжджі та добре перемішуємо. Потім накриваємо ємність рушником і відставляємо убік на 10 хвилин.

Крок 2. У глибоку ємність просіюємо дві склянки борошна. Додаємо туди сіль, олію, соду та сметану.

Крок 3. Далі вливаємо дріжджі, що оживилися.

Крок 4. Маргарин злегка розтоплюємо в мікрохвильовій печі, даємо йому охолонути, вливаємо в суміш і ретельно перемішуємо.

Крок 5. Тепер насипаємо ще одну склянку борошна, що просіює, і починаємо вимішувати тісто руками. Воно має трохи прилипати до рук.

Крок 6. Майже готове тісто змащуємо олією, накриваємо вологим рушником і ставимо в злегка розігріту духовку на 30 хвилин. Тісто любить тепло та боїться протягів. Можемо починати пекти пиріг. Смачного!

Тісто зі свіжими дріжджами для пирога

До свіжих дріжджів додається цукор, тепла вода, все розмішується і залишається на 10 хвилин. В окремій ємності змішується борошно з сіллю, водою, дріжджами і замішується тісто. Наприкінці до нього додається рослинна олія, і вона вирушає в тепле місце на одну годину.

Час приготування: 1 год. 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Борошно пшеничне – 900 гр.-1 кг.
  • Дріжджі свіжі – 25 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор-пісок – 2.5 ст.
  • Олія – 80 мл.
  • Вода питна – 500 мл.

Крок 1. Свіжі пресовані дріжджі подрібнюємо, додаємо до них 2.5 ложки цукрового піску, наливаємо трохи теплої води, ретельно перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 10-15 хвилин.

Крок 2. У глибоку ємність насипаємо борошно пшеничне, додаємо до неї сіль і перемішуємо.

Крок 3. Далі порціями вливаємо теплу воду, що залишилася, розчинилися дріжджі і замішуємо тісто.

Крок 4. В останню чергу додаємо 80 мл рослинної олії і добре вмішуємо її в дріжджове тісто.

Крок 5. Відправляємо майже готове тісто в тепле місце на годину, після чого можемо починати пекти пиріг з будь-якою начинкою. Він вийде неймовірно м’яким, смачним та ароматним. Смачного!

Дріжджове тісто на молоці для пирога в духовці

У тепле молоко додається цукор, сухі дріжджі, олія і все ретельно перемішується. Далі туди насипається просіяне кілька разів через сито борошно, після чого тісто спочатку замішується ложкою, а потім вимішується руками. Наприкінці воно накривається рушником і залишається на годину.

Час приготування: 1 год. 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Борошно пшеничне – 3-4 ст.
  • Молоко – 200мл.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Дріжджі сухі – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку наливаємо молоко в каструлю, відправляємо його на невеликий вогонь і прогріваємо до температури 37-40оС. Потім знімаємо його з плити, додаємо сіль, цукровий пісок і добре перемішуємо.

Крок 2. Далі всипаємо сухі дріжджі та знову ретельно перемішуємо.

Крок 3. Потім наливаємо 4 столові ложки олії та перемішуємо.

Крок 4. Пшеничне борошно просіюємо кілька разів через сито, щоб тісто вийшло повітрянішим, і частинами засипаємо його в молочну масу. Швидко перемішуємо, щоб тісто залишалося ще теплим.

Крок 5. Після того як воно стане досить густим, перекладаємо тісто на робочу поверхню, присипаємо борошном, що залишилося, і вимішуємо його руками.

Крок 6. Готове тісто скочуємо в колобок, накриваємо рушником або харчовою плівкою і даємо полежати за кімнатної температури протягом години. Наше тісто готове. Можемо приступати до приготування пирога. Смачного!

Дріжджове тісто на кефірі для пирога з капустою

У глибокій ємності змішується цукор, сіль та сухі дріжджі. Далі до них вливається кефір кімнатної температури, олія та борошно. Спочатку тісто замішується вилкою, а потім – руками. В кінці воно накривається серветкою і ставиться в тепле місце на годину. Воно виходить пишним та смачним.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 1 год.

Порції – 1.

Складові:

  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Кефір 1% – 1 ст.
  • Олія соняшникова – 0.5 ст.
  • Борошно пшеничне – 3-4 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність насипаємо цукровий пісок, сіль, сухі дріжджі та все перемішуємо.

Крок 2 Далі вливаємо кефір кімнатної температури. Якщо він тільки з холодильника, то трохи підігріваємо його в мікрохвильовій печі.

Крок 3. Все добре перемішуємо і додаємо олію. За бажання, замість нього можна використовувати розтоплене вершкове масло або маргарин.

Крок 4. В кінці частинами всипаємо борошно пшеничне і починаємо замішувати тісто. Спочатку робимо це вилкою, після чого перекладаємо тісто на робочу поверхню і продовжуємо вимішувати його руками.

Крок 5. Накриваємо тісто, що вийшло, серветкою і ставимо його в тепле місце на одну годину. Через потрібний час можемо починати робити ароматний пиріг з капустою. Смачного!

Дріжджове тісто на воді для пирога

У теплій воді розчиняється цукор та дріжджі. Потім туди додається сіль, олія і все ретельно перемішується. Далі засипається мука|борошно| і тісто спочатку замішується ложкою, після чого перекладається на робочу поверхню і вимішується руками. Тісто підходить двічі і з нього випікається пиріг.

Час приготування: 1 год. 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Олія соняшникова – 5 ст.л.
  • Вода – 1 ст.
  • Борошно пшеничне – 3 ст.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У невелику ємність насипаємо цукровий пісок, додаємо до нього сухі дріжджі, вливаємо теплу воду і добре перемішуємо ложкою. Потім ставимо в тепле місце на 15 хвилин, поки маса не почне пінитися.

Крок 2. Через необхідний час додаємо туди сіль, олію і ретельно перемішуємо до повного розчинення солі.

Крок 3. Борошно просіюємо через сито. Спочатку засипаємо 1 склянку і добре перемішуємо до однорідності. Далі додаємо другий і ще раз перемішуємо.

Крок 4. Третю склянку борошна висипаємо на робочу поверхню, зверху викладаємо тісто і вмішуємо його в борошно. Якщо тісто все ще липке, то додаємо ще трохи борошна.

Крок 5. Скачуємо тісто, що вийшло в кулю, перекладаємо його в глибоку ємність, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в тепле місце. Після того, як його стане в 1,5 рази більше, знову вимішуємо його, накриваємо плівкою і даємо підійти ще раз.

Крок 6. Наприкінці обминаємо тісто і може починати пекти пиріг із улюбленою начинкою. Смачного!

Листкове тісто з сухими дріжджами для домашнього пирога

Дріжджі розлучаються у молоці з цукром. В окрему ємність просівається борошно, додається цукор, дріжджі, сіль, молоко, вершкове масло та два жовтки. Тісто замішується і вирушає в холодильник на кілька годин. Далі воно розкочуємоться, туди загортається пласт олії, все згортається і ставиться в холодильник.

Час приготування: 13 годин.

Час приготування: 1 год. 20 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Борошно пшеничне – 800-900 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Молоко – 500мл.
  • Масло вершкове – 300 гр.
  • Жовтки яєчні – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У відповідну ємність насипаємо сухі дріжджі, додаємо до них трохи цукру, чверть склянки молока, ретельно перемішуємо і даємо підійти. В окрему миску просіюємо борошно, додаємо цукор, що підійшли, дріжджі, що підійшли, молоко, 50 грам вершкового масла і два жовтки. Починаємо замішувати тісто.

Крок 2. Якщо воно виходить занадто рідким, то додаємо туди ще муки і вимішуємо його руками протягом 8-10 хвилин, доки воно не стане еластичним. Потім перекладаємо його в целофановий пакет і кладемо на нижню полицю холодильника щонайменше на чотири години або на ніч.

Крок 3. Тепер беремо 250 гр. охолодженого вершкового масла|мастила|, дрібно|мілко| його нарізаємо і змішуємо з 40 гр. борошна. Далі перекладаємо все на пергамент і за допомогою качалки розгортаємо в квадрат. Олію також ставимо в холодильник на 1 годину.

Крок 4. Дістаємо з холодильника тісто дріжджове, робимо на ньому надрізи, розтягуємо його і розгортаємо в прямокутник. Зверху кладемо пласт із олії, накриваємо його тістом і защипуємо краї.

Крок 5. Натискаємо на тісто качалкою, перевертаємо його, ще раз натискаємо і розгортаємо в прямокутник.

Крок 6. Загортаємо тісто один на одного, за бажання перед цим розрізаємо його на чотири частини, знову перекладаємо в пакет і ставимо в холодильник на годину.

Крок 7. Через цей час знову розгортаємо тісто прямокутник, згортаємо, перекладаємо в пакет і відправляємо в холодильник на 1 годину. Повторюємо ще 3-4 рази. Наприкінці кладемо тісто в пакет і залишаємо в холодильнику щонайменше на 4 години або на ніч.

Крок 8. На ранок можемо вже пекти пиріг або розрізати на частини і відправити на зберігання в морозилку. Смачного!

Дріжджове тісто на сметані для пирога

Для початку готується опара з молока, цукру, дріжджів та борошна. Потім туди додається суміш із сметани, яєць, вершкового масла, солі і все добре перемішується. Далі туди поступово всипається борошно і замішується тісто, що не липне до рук. Наприкінці тісто ставиться у тепле місце на 2-3 години.

Час приготування: 4 години.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1.5 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Дріжджі швидкодіючі – 1 ст.
  • Сметана – 200 гр.
  • Молоко – 120-150мл.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з підготовки опари. У глибоку миску відправляємо тепле молоко, цукровий пісок, дріжджі швидкодіючі і близько 50 грам борошна. Ретельно перемішуємо, накриваємо ємність рушником і даємо постояти таким чином півгодини, поки опара не підійде.

Крок 2. В окрему ємність відправляємо сметану, одне яйце, розтоплене вершкове масло, сіль і добре перемішуємо.

Крок 3. сметанну суміш, що вийшла, переливаємо в опару, що підійшла, і акуратно перемішуємо, після чого поступово додаємо просіяне через сито борошно. Замішуємо тісто. Воно повинне вийде м’яким і не прилипати до рук.

Крок 4. Накриваємо готове тісто дріжджове бавовняним рушником і відправляємо в тепле місце підніматися.

Крок 5. Приблизно тісто має постояти близько 2-3 годин. За цей час можна вимісити його ще раз, щоб воно наповнилося киснем. У результаті у вас вийде чудовий пиріг з м’яким та повітряним тістом.

Дріжджове тісто для пирога з рибою

Для початку в теплій воді розчиняються дріжджі, цукор і трохи борошна. Потім в опару додається соняшникову олію, сіль, борошно, що залишилося, і замішується тісто. Воно має вийти м’яким і не липнути до рук. Наприкінці воно ставиться на 20-25 хвилин у тепле місце і можна пекти пиріг.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Борошно пшеничне – 3-4 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Олія соняшникова – 70 мл.
  • Вода – 300 мл.
  • Дріжджі сухі – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність наливаємо 300 мл теплої води, додаємо туди сухі дріжджі, цукровий пісок, 3 столові ложки борошна і ретельно перемішуємо. Даємо опарі постояти у теплому місці протягом 15 хв.

Крок 2. У опару, що підійшла, додаємо борошно, що залишилося, соняшникову олію і сіль. Починаємо замішувати тісто.

Крок 3. Вимішуємо його доти, доки воно не перестане прилипати до рук. Далі повертаємо його в ємність і відправляємо у тепле місце на 20-25 хвилин.

Крок 4. Готове тісто має збільшитись у 1-1.5 рази. Воно виходить м’яким, ніжним та повітряним.

Крок 5 Тепер можемо приступати до приготування пирога. Для нього можна використовувати вашу улюблену рибу та пригостити їм усіх членів вашої родини та гостей. Смачного!

Пишне тісто для пирога з м’ясом

Опара із дріжджів із цукром вливається у борошно. Туди додається сіль, цукор, що залишився, яйця, тепле молоко і все ретельно перемішується. Далі вливається олія, тісто добре вимішується і залишається в теплому місці на пару годин. Потім воно обминається та піднімається ще годину.

Час приготування: 3 год. 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Борошно пшеничне – 4-5 ст.
  • Дріжджі – 1 упаковка.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Молоко – 1,5 ст.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Яйця курячі – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У склянку висипаємо пакетик дріжджів, додаємо чайну ложку цукру, перемішуємо і ставимо в тепле місце.

Крок 2. У глибоку ємність просіюємо борошно, додаємо до нього сіль, цукровий пісок, що залишився, і ретельно все перемішуємо.

Крок 3. В окрему ємність розбиваємо три яйця та розмішуємо їх вилкою.

Крок 4. Переливаємо опару, що піднялася, в борошно, потім додаємо туди яйця, тепле молоко і ретельно все перемішуємо.

Крок 5. Останнім наливаємо олію і добре вимішуємо тісто. Далі відправляємо його в тепле місце і залишаємо підніматися на кілька годин.

Крок 6. Через необхідний час обминаємо його, накриваємо поліетиленовим пакетом і залишаємо підніматися ще годину.

Крок 7. Готове тісто перекладаємо в пакет і перед приготуванням пирога забираємо його в холодильник на півгодини. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал