Кефаль в духовці – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Кефаль в духовці – це елітна риба, приготувавши яку, ви відкриєте для себе новий смак і тонкий приємний аромат. Цей морський мешканець багатий на насичені жири, а також омегою-3, таким чином, незважаючи на високу калорійність, корисних властивостей у рибі все-таки в рази більше. Головним плюсом кефалі є той факт, що риба містить переважно тільки великі кістки, які дуже легко видаляються і не доставляють дискомфорту в процесі вживання. Прочитавши цю статтю, ви, напевно, легко підберете рецепт собі до душі!

Кефаль, запечена цілком в духовці

Кефаль, запечена цілком в духовці – це простий і вдалий спосіб приготування рибки з білим м’ясом. Від кулінара потрібно лише промити потрошену тушку, присмачити її спеціями і відправити в духову шафу. А через 40 хвилин ваш поживна вечеря вже буде на столі!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Кефаль – 700 гр.
  • Лимон – 2-3 скибочки.
  • Петрушка – 3-4 гілочки.
  • Приправи для риби – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо витягуємо рибу з морозилки і даємо час відтанути.

Крок 2. Розрізаємо тушку вздовж черевця і видаляємо нутрощі разом з плівками, зчищаємо луску – ретельно промиваємо і обсушуємо паперовими серветками.

Крок 3. Цитрус нарізаємо тонкими кільцями, а зелень ополіскуємо і струшуємо надлишки води.

Крок 4. Натираємо кефаль спеціями і сіллю, в черевце укладаємо гілочки петрушки і лимон – кладемо на фольгу.

Крок 5. У два шари обертаємо рибу і запікаємо протягом 40 хвилин при 200 градусах.

Крок 6. Гарячу рибку сервіруємо і подаємо до столу. Смачного!

Як смачно приготувати кефаль з овочами в духовці?

Як смачно приготувати кефаль з овочами в духовці? Достатньо лише нарізати невеликими скибочками ваші улюблені овочі, додати пару слайсів лимона і нафарширувати рибку. Завдяки спільному запікання, компоненти максимально просочуються і насичуються соками і ароматами один одного.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 2-4.

Інгредієнти:

  • Кефаль – 2 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Спеції для риби – 1-2 ч.л.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.
  • Кріп – 10 гр.
  • Лимон – 2 слайси.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожену рибу чистимо, позбавляємося від нутрощів і зябер – ополіскуємо.

Крок 2. Кефаль натираємо сіллю, перцем і приправою для риби. З’єднуємо подрібнений часник з рубаною зеленню і маслом ( одна столовий ложка ) – змащуємо рибу, а також укладаємо суміш в черевце.

Крок 3. Баклажан і кабачок ріжемо напівкільцями і викладаємо в форму, промазану невеликою кількістю масла ( кабачки кладемо на дно, баклажани зверху ). Приправляємо сіллю і молотим перцем, збризкувалися маслом.

Крок 4. Наступними шарами викладаємо кільця цибулі і моркви, доповнюємо сіллю і маслом.

Крок 5. На овочі кладемо кефаль, в черевце викладаємо скибочки лимона, а хвостики обертаємо в фольгу, щоб уникнути підгорання.

Крок 6. Готуємо страву протягом 50-55 хвилин ( 180 градусів ).

Крок 7. Викладаємо рибку з овочами на сервірувальне блюдо і приступаємо до трапези. Смачного!

Кефаль з картоплею в духовці

Кефаль з картоплею духовці – ситне і поживна страва, яке відразу включає в себе, як основний компонент, так і гарнір, відповідно витрачений час і кількість брудного посуду скорочується мінімум в два рази, а значить, даний рецепт сподобається абсолютно кожному кулінар!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Кефаль – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Сир – 50 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену тушку ріжемо на порційні шматки, овочі чистимо і промиваємо під струменем води.

Крок 2. Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібним кубиком.

Крок 3. Картоплю ріжемо на тонкі скибочки і перемішуємо з цибульний нарізкою, столовою ложкою олії, перцем і сіллю.

Крок 4. За допомогою терки подрібнюємо морквину.

Крок 5. Кефаль об’єднуємо з тертою морквою, сметаною, сіллю і перцем – перемішуємо.

Крок 6. Фольгу промазуємо залишками олії, викладаємо картоплю з цибулею і рибу з морквиною.

Крок 7. Загортаємо фольгу, залишаючи невеликий отвір для виходу пари.

Крок 8. Готуємо страву при 200 градусах протягом 45 хвилин, а за 5-7 хвилин до готовності розкриваємо « обгортку » і присипаємо кефаль натертим сиром.

Крок 9. Подаємо до столу і насолоджуємося. Смачного!

Кефаль, запечена шматочками в духовці

Кефаль, запечена шматочками в духовці, та ще й доповнена картоплею, часником і зеленню – це неймовірно смачне і легке блюдо, яке, в той же час, надовго позбавить вас від голоду, але не « обдарує » вагою в шлунку. Обов’язково спробуйте приготувати соковиту рибку з овочами.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Кефаль – 1 шт.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Петрушка – за смаком.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З риби видаляємо луску, відрізаємо голову і плавники, виймаємо нутрощі разом з плівками – гарненько промиваємо.

Крок 2. Розрізаємо на шматки бажаного розміру.

Крок 3. Картоплю чистимо і ополіскуємо під струменем води.

Крок 4. Нарізаємо довільними скибочками середньої товщини.

Крок 5. Очищену цибулю ріжемо пір’ям і розминаємо руками, щоб овоч пустив сік.

Крок 6. Будь-яким зручним способом подрібнюємо зубки часнику.

Крок 7. Дрібно ріжемо зелень.

Крок 8. У глибокій ємності перемішуємо картоплю з цибулею і сіллю.

Крок 9. Додаємо спеції.

Крок 10. І заправляємо олією.

Крок 11. В окремій тарілці з’єднуємо зелень з часником.

Крок 12. Здабрюємо ароматну суміш маслом, сіллю і спеціями.

Крок 13. Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо картоплю з цибулею.

Крок 14. Зверху викладаємо скибочки риби.

Крок 15. Шматочки начиняємо сумішшю з часнику і зелені.

Крок 16. Накриваємо посуд фольгою і прибираємо в духовку: 40 хвилин при 180 градусах.

Крок 17. Готуйте і отримуйте задоволення!

Кефаль з лимоном в духовці

Кефаль з лимоном в духовці – це проста і смачна страва, яка подарує вам смакове насолоду, завдяки соусу, що складається з соєвого соусу, куркуми, гірчиці і майонезу. Таке поєднання компонентів насичує рибу і робить її білу м’якоть ще більш смачною і соковитою.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Кефаль – 1 кг.
  • Гірчиця – 1 ст.л.
  • Лимон – ½ шт.
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Олія – 2-3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Маринований імбир – для подачі.
  • Зелень – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу очищаємо від нутрощів і луски.

Крок 2. Вирізаємо плавники і ретельно промиваємо під струменем води.

Крок 3. Для соусу в піалі об’єднуємо наступні компоненти: соєвий соус, гірчицю, майонез і лимонний сік.

Крок 4. Для насиченості кольору підсипаємо куркуму і помішуємо.

Крок 5. На рибі робимо косі неглибокі надрізи і укладаємо її в форму, промазану маслом. Щедро присмачуємо соусом і прибираємо в духовку: 200 градусів 20-30 хвилин.

Крок 6. Після закінчення часу, акуратно дістаємо кефаль і викладаємо на тарілку.

Крок 7. Доповнюємо маринованим імбиром і зеленню – дегустуємо. Смачного!

Кефаль, запечена в сметані

Кефаль, запечена в сметані – це в міру жирна і неймовірно смачна страва, яка припаде до смаку кожному, хто хоча б відчує аромат, розносячи на вашу оселі, ще в процесі термічної обробки. Побалуйте себе ситним і корисним обідом або вечерею.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Кефаль – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Морква – 1 шт.
  • Кріп – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену від луски кефаль ріжемо на порційні шматочки і обполіскуємо, також очищаємо і промиваємо овочі і зелень.

Крок 2. Моркву подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами, а цибулину дрібно нарізаємо.

Крок 3. Дрібно ріжемо кріп і змішуємо зі сметаною.

Крок 4. Стейки старанно натираємо сіллю і чорним перцем.

Крок 5. На дно жароміцної форми викладаємо овочі, а потім рибу.

Крок 6. Рибу покриваємо сметанним соусом і переміщаємо в духовку на півгодини при 200 градусах.

Крок 7. Через 30 хвилин поживний і ароматний вечерю повністю готовий до вживання. Смачного!

Філе кефалі в духовці

Філе кефалі в духовці, доповнене кмином, лимоном і оливковою олією – це буйство різних смаків і ароматів, зібраних в одному блюді. Риба, приготована таким чином, подарує вашим смаковим рецепторам справжнє смакове насолоду – гарантовано.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Кефаль ( філе ) – 720 гр.
  • Олія – для змащування форми.
  • Оливкова олія – 4 ст.л.
  • Тмін – 4 ст.л.
  • Лимон – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У піалу наливаємо чотири столових ложки якісної оливкової олії.

Крок 2. Додаємо кмин, сіль і чорний перець – ретельно перемішуємо.

Крок 3. Оливковою сумішшю щедро змащуємо очищену кефаль – прибираємо в холодильну камеру на три години.

Крок 4. Духову шафу розігріваємо до 190 градусів в режимі «гриль» і викладаємо просочену спеціями рибу прямо на решітку, промазану олією ( вниз рекомендується помістити деко ).

Крок 5. Готуємо протягом 20 хвилин, перед подачею доповнюємо лимоном. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал