Сирні кульки – 9 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Сирні кульки – це закуска, яка здивує кожного, хто відкусить хоча б шматочок, починаючи від найменших до дорослих. Готується така страва по-різному, наприклад, щоб отримати рум’яну і хрумку скоринку, заготовки необхідно обсмажити у фритюрі. А щоб насолодитися ніжним смаком і текстурою, яка тане в роті, то до сиру можна додати подрібнені крабові палички і соус – вуаля, 5 хвилин і дивовижна закуска вже на вашому столі!

Швидкі сирні кульки на сковороді

Швидкі сирні кульки на сковороді – це неймовірно смачна і оригінальна закуска, яка стане ідеальним доповненням до пінних прохолодним напоїв. За бажанням, таке блюдо можна доповнити великою морською сіллю або подрібненим часником.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Сир – 300 гр.
  • Кефір – 300 мл.
  • Борошно – 500 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Розпушувач / сода – 14 гр. / 1,5 ч.л.
  • Часник – за смаком.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування відміряємо потрібна кількість сухих і рідких інгредієнтів.

Крок 2. У кефір кімнатної температури вбиваємо яйця.

Крок 3. Висипаємо розпушувач і поступово додаємо борошно, замішуємо масу, відстаючу від долонь. Накриваємо серветкою і залишаємо на півгодини.

Крок 4. Поки тісто піднімається, дрібно нарізаємо сир і очищений часник – перемішуємо.

Крок 5. Тісто розгортаємо в пласт товщиною близько 5 міліметрів, вирізаємо заготовки, за допомогою чарки.

Крок 6. У центр заготовок викладаємо трохи начинки, скріплюємо краї і формуємо кульки.

Крок 7. Викладаємо напівфабрикати в сковороду на розігріту олію і смажимо до утворення апетитної скоринки з усіх боків.

Крок 8. Смачного!

Як зробити сирні кульки в духовці?

Як зробити сирні кульки в духовці? Для приготування неймовірно смачної і ситної страви, крім сиру, нам також буде потрібно курячий фарш, кефір і спеції. Така страва буде прекрасно гармоніювати з різними соусами, свіжими овочевими салатами і навіть смаженою картоплею.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Сир твердих сортів – 150 гр.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Крупа манна – 5 ст.л.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сметана 20% – ½ ст.
  • Кефір – ½ ст.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність викладаємо фарш, додаємо пропущену через м’ясорубку цибулину і 100 грам подрібненого на дрібній терці сиру, висипаємо манку, сіль і спеції, розбиваємо яйця – вимішуємо до однорідної консистенції.

Крок 2. Змочуємо долоні у воді і ліпимо кульки середнього розміру, викладаємо в вогнетривку форму з бортиками.

Крок 3. В іншій мисці змішуємо кефір, сметану і трохи приправ з сіллю.

Крок 4. Заливаємо соусом заготовки.

Крок 5. Верхівку посипаємо залишками натертого сиру.

Крок 6. Запікаємо страву в духовці протягом півгодини при 180 градусах.

Крок 7. Розкладаємо сирні кульки по порційних тарілках і приступаємо до трапези. Смачного!

Картопляно-сирні кульки

Картопляно-сирні кульки – це просте і смачне блюдо, яке прекрасно підійде для тих кулінарів, хто завжди відварює картоплі більше, ніж потрібно, і потім цей овоч викидається. Для того щоб мінімізувати витрата продуктів, готуємо щось оригінальне!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Картопля відварна – 4 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.

Для соусу:

  • Сир пармезан – 100 гр.
  • Сир дор блю – 100 гр.
  • Вершки – 250 мл.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Остиглий відварена картопля натираємо на терці з дрібними отворами прямо в миску.

Крок 2. Туди ж натираємо шматочок твердого сиру. Злегка солимо.

Крок 3. Склад перемішуємо до в’язкої і густої маси.

Крок 4. Руками формуємо невеликі кульки з підготовленого тіста, розкладаємо на деку, устеленому пергаментом. Готуємо в духовці 15-20 хвилин при 180-190 градусах.

Крок 5. Золотисті кульки злегка остуджуємо і знімаємо з паперу.

Крок 6. Переходимо до соусу: в сковорідці розтоплюємо вершкове масло.

Крок 7. До масла висипаємо борошно і активно перемішуємо.

Крок 8. Виливаємо вершки і протягом декількох хвилин безперервно помішуємо.

Крок 9. Доводимо соус до кипіння і зменшуємо нагрів.

Крок 10. Додаємо два види натертого на терці сиру.

Крок 11. Прогріваємо до повного розплавлення сиру, соус переливаємо в піалу.

Крок 12. Страву сервіруємо і негайно подаємо до столу. Смачного!

Сирні кульки в паніровці на сковороді

Сирні кульки в паніровці на сковороді – це закуска улюблена багатьма, яку можна знайти в меню безлічі кафе і барів, так чому б нам не спробувати приготувати це апетитне страву в домашніх умовах? Купуємо потрібні продукти і приступаємо!

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Сир – 300 гр.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст.л.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Олія соняшникова – 500 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо Інгредієнти: панірувальні сухарі і борошно висипаємо в дві піали, сир дрібно натираємо на терці.

Крок 2. У мисці перемішуємо сир з яйцем, борошном, чорним перцем і сіллю – ліпимо кульки і обвалюємо в панірувальних сухарях.

Крок 3. У сотейнику розігріваємо соняшникову олію і закидаємо напівфабрикати, готуємо від 3 до 5 хвилин, при частому помішуванні шумівкою.

Крок 4. Сирні кульки промакуємо паперовими рушниками і викладаємо на красиву тарілку.

Крок 5. Доповнюємо улюбленими соусами і дегустуємо. Смачного!

Сирні кульки з крабовими паличками

Сирні кульки з крабовими паличками – це легка і неймовірно смачна закуска на швидку руку, яка припаде до смаку кожному, хто її покуштує. Але це й не дивно, бо до складу входять лише ті компоненти, які ідеально доповнюють і відтіняють смак один одного. Кількість часнику ви можете регулювати самостійно.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Палички крабові – 160 гр.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо упаковку з крабових паличок, ділимо білу і червону частину. Складові дрібно нарізаємо в різні тарілки.

Крок 2. До білої частини додаємо подрібнений часник і натертий дрібно сир.

Крок 3. Слідом відправляємо натерті на дрібній терці яйця і трохи чорного перцю з сіллю.

Крок 4. Перемішуємо компоненти ложкою.

Крок 5. Змочивши руки в воді, ліпимо невеликі кульки, обвалюємо в червоній частині крабових паличок.

Крок 6. Ненадовго прибираємо в холодильну камеру для охолодження і потім подаємо. Смачного!

Домашні сирні кульки Рафаелло

Домашні сирні кульки Рафаелло готуються всього лише за півгодини і призводять в захват всіх гостей! Крім ніжною і тане в роті сирної маси, всередині кожної кульки також « криється » апетитна начинка, що складається з волоського горіха і зеленої оливки.

Час готування – 90 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

  • Сир твердих сортів – 200 гр.
  • Майонез – 4 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сурімі – 8 шт.
  • Оливки (без кісточки) – 1 банка.
  • Ядра волоського горіха – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Розкриваємо банку оливок і зливаємо маринад, всередину кожної оливки вставляємо невеликий шматочок волоського горіха.

Крок 2. У чашу натираємо на терці сир і зубці очищеного часнику, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо.

Крок 3. З сирної маси робимо кульки, викладаємо на долоню і розплющує в коржик, в центр кладемо фаршировану оливку.

Крок 4. З’єднуємо краю так, щоб начинка залишалася всередині.

Крок 5. Обвалюємо кульки в попередньо натертих на терці крабових паличках.

Крок 6. Сервіруємо і приступаємо до дегустації. Смачного!

Сирні кульки з виноградом

Сирні кульки з виноградом, обвалені в подрібнених фісташках – це вишукана закуска, яку ідеально подавати до столу в поєднанні з білим сухим вином. Також такі кульки будуть дуже виграшно виглядати під час фуршету – обов’язково спробуйте!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Фісташки очищені – 100 гр.
  • Вершковий сир – 140 гр.
  • Сир козячий – 40 гр.
  • Виноград – 1 жменю.

Процес приготування:

Крок 1. М’який козячий сир викладаємо в миску і активно розминаємо виделкою, змішуємо з сиром і ненадовго прибираємо в холодильник для охолодження.

Крок 2. Паралельно обполіскуємо і насухо промакуємо серветками виноград, очищаємо і дрібно ріжемо фісташки.

Крок 3. Кожну виноградину обліпливаем сирною масою з усіх боків.

Крок 4. Обвалюємо напівфабрикати в фісташках.

Крок 5. Викладаємо на тарілку і подаємо до столу – насолоджуємося. Готуйте і отримуйте задоволення!

Сирні кульки з волоським горіхом

Сирні кульки з волоськими горіхами і зеленими оливками – це блюдо, яке призведе ваші смакові рецептори до істинного гастрономічному насолоди! Поєднання інгредієнтів настільки вдале, що кульки розлітаються з тарілки в одну мить – готуйте з запасом!

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 15 шт.

Інгредієнти:

  • Сир напівтвердий – 300 гр.
  • Оливки – 10-15 шт.
  • Ядра волоського горіха – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо на стіл продукти, зазначені в списку.

Крок 2. Озброюємося теркою з дрібними отворами і подрібнюємо сир.

Крок 3. Волоські горіхи підсушуємо на сухій сковороді і ріжемо ножем.

Крок 4. В руку беремо трохи сиру, в центр кладемо оливку.

Крок 5. Формуємо кульку і «обмокуємо» в горішках.

Крок 6. Розкладаємо на сервірувальному блюді і запрошуємо сім’ю для дегустації. Смачного!

Сирні кульки до пива в домашніх умовах

Сирні кульки до пива в домашніх умовах готуються менш ніж за півгодини, а за своїм смаком нічим не поступаються закусок, які пропонують в барах та інших закладах громадського харчування. Побалуйте себе і своїх близьких чимось оригінальним і дуже смачним.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Олія – 100-150 мл.
  • Кефір – 50 мл.
  • Борошно – 200-250 гр.
  • Сир – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Всі інгредієнти поміщаємо на робочу поверхню.

Крок 2. Кефір злегка підігріваємо і змішуємо з содою і сіллю.

Крок 3. Висипаємо пшеничне борошно.

Крок 4. Додаємо подрібнений на великій терці сир і старанно перемішуємо.

Крок 5. Тісто зачерпуємо ложкою і занурюємо в розігріту олію, смажимо до рум’яності з усіх боків.

Крок 6. Злегка остуджуємо і знімаємо пробу. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал