Як приготувати люля-кебаб – 9 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати люля-кебаб – це страва у вигляді фаршу, нанизаного на шампур. Люля-кебаб можна приготувати на відкритому вогні, так і в домашніх умовах. Соковита страва виглядає святково. Від одного тільки аромату та зовнішнього вигляду хочеться скуштувати м’ясний делікатес. Неабиякий процес приготування подужає кожен. У добірці зібрані кілька цікавих способів, які виручать вас, якщо не знаєте чим пригощати гостей.

Люля-кебаб зі свинячого фаршу на мангалі

Люля-кебаб зі свинячого фаршу на мангалі вразить всіх своїм чарівним ароматом і незвичайним зовнішнім виглядом. Яскраве блюдо прикрасить собою будь-яка подія від дружньої зустрічі до святкового заходу. Соковитий люля-кебаб спокійно може конкурувати з апетитним шашликом. У кожного знайдеться свій споживач.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свиняча лопатка – 2,5 кг.
  • Курдючний жир – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Зіра – 1,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть потрібні продукти.

Крок 2. Свинячу лопатку ополосніть і просушіть серветками, поріжте на зручні для перекручування частини.

Крок 3. М’ясо перекрутіть на м’ясорубці. У мене електричний прилад, який спрощує всю процедуру.

Крок 4. З цибулин приберіть лушпиння, промийте під краном, дрібно наріжте. Відправте до фаршу.

Крок 5. Для приготування люля-кебаб знадобиться курдючний жир. Він додасть кінцевого результату соковитість. Попередньо підморозьте його і дрібно наріжте ножем. Нарізка не повинна відрізнятися від цибулевої нарізки.

Крок 6. Приправте фарш, додавши зіру, сіль і мелений перець.

Крок 7. Об’єднайте компоненти перемішують рухами. Ретельно відбийте і вимісити фарш. Повинні утворитися білі нитки, а м’ясо стати еластичним. Процес цей може зайняти до 15 хвилин.

Крок 8. Фарш затягніть плівкою і приберіть в холод. А поки розведіть вогонь на мангалі.

Крок 9. Прогорілі вугілля розподіліть по мангалу. Для зручності можна скористатися магазинними готовими вугіллям.

Крок 10. На шампури насадити фарш, розподіляючи його по довжині.

Крок 11. Шампури викладіть на відстані один від одного.

Крок 12. Займайте шампури якомога частіше, щоб процес приготування проходив рівномірно. Як тільки почне стікати прозорий сік, зніміть ковбаски.

Крок 13. Готову страву перекладіть в посуд, в якій будете презентувати делікатес. Доповніть свіжими овочами і зеленню, подайте улюблений соус.

Крок 14. Кличте рідних трапезувати. Смачного!

Люля-кебаб на шпажках на сковороді

Люля-кебаб на шпажках на сковороді – класна альтернатива, якщо немає можливості приготувати блюдо ні в духовці, ні на відкритому вогні. Якщо прийом їжі розрахований на кілька персон, ошатну блюдо можна втілити в життя за короткий час. Соковите м’ясо доставить вам купу позитивних емоцій і непередаване відчуттів.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 800 гр.
  • Червоний солодкий перець – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Нарізаний зелену цибулю – 1 ст.л.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину обдайте водою і промокніть рушниками, поріжте на зручні для перекручування частини, перекрутіть на м’ясорубці. З цибулин і часнику приберіть лушпиння, промийте під краном, дрібно подрібніть. Додайте зелень. Приправте фарш.

Крок 2. Об’єднайте компоненти перемішують рухами. Ретельно відбийте і вимісити фарш, щоб утворилися білі волокна. Процес цей може зайняти до 15 хвилин. На заздалегідь замочені в воді дерев’яні шпажки насадити фарш, чергуючи з шматочками солодкого перцю і цибулі.

Крок 3. Сковорідку розігріти. Промажте маслом. Викладіть попередньо охолоджені заготовки. Дорікайте шпажки якомога частіше, щоб процес приготування проходив рівномірно. Як тільки почне виділятися прозорий сік, зніміть люля-кебаб.

Крок 4. Готову страву перекладіть на дошку або в посуд, в якій будете презентувати делікатес.

Крок 5. Доповніть свіжими овочами і зеленню, за бажанням подайте улюблений соус. Запрошуйте рідних. Їжте і насолоджуйтеся!

Люля-кебаб з фаршу яловичини в духовці

Люля-кебаб з фаршу яловичини в духовці – максимально простий варіант для тих, хто не любить проблем на кухні. Весь процес займе мінімум сил. Яскраве за смаком блюдо може стати головним на вашій події. Гості будуть зачаровані, а ви щасливі, що змогли порадувати близьких і друзів.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 900 гр.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Цибуля білий великий – 1 шт.
  • Петрушка свіжа / кінза – 0,5 пучка.
  • Лимон – 0, 5 шт.
  • Сушений розмарин – 1 ч.л.
  • Сушена петрушка – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оливкова олія – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичий фарш складіть в об’ємну миску. З ріпчастої цибулі і цибулі білого приберіть лушпиння, промийте під краном.

Крок 2. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і перекладіть до фаршу. Об’єднайте складові і приберіть в холод мінімум на півгодини. Це можна зробити з вечора, щоб заощадити час в день приготування.

Крок 3. Подрібніть заздалегідь промиту і просушену зелень і складіть в миску з фаршем. Трохи залиште для маринованого цибулі. Приправте фарш, додавши спеції і сіль. Об’єднайте компоненти. Ретельно відбийте і вимісити фарш. Повинні утворитися білі нитки. Процес цей може зайняти до 15 хвилин.

Крок 4. На заздалегідь замочені в воді дерев’яні шпажки насадити фарш, розподіляючи його по довжині шпажок. Шпажки укладіть на решітку. Під решіткою розмістіть застелений фольгою деко. Увімкніть духовку розігріватися, встановивши на датчику 200 градусів. Запікайте люля-кебаб не менше 40 хвилин.

Крок 5. Цибулю наріжте півкільцями. Посоліть і додайте видавлений лимонний сік. Приберіть в холод маринувати, поки головне блюдо запікається в духовці.

Крок 6. Мариновану цибулю присмачити петрушкою і оливковою олією, попередньо злийте зайву рідину і змішайте.

Крок 7. Готову страву подавайте порційно з маринованим цибулею і свіжими овочами і зеленню. Запрошуйте гостей! Їжте і насолоджуйтеся!

Люля-кебаб з курки в домашніх умовах

Люля-кебаб з курки в домашніх умовах можна приготувати як на сковороді, так і в духовці. Обидва варіанти хороші, кожен вибере свій ідеальний спосіб приготування. Смачно вийде в будь-якій ситуації. Ви можете випробувати і запечений, і смажений люля-кебаб, а потім зробити вибір на користь одного із способів.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

Люля-кебаб на сковороді:

  • Куряче філе – 400 гр.
  • Свіжа зелень – 1 пучок.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Спеції – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Для кебаба в духовці додатково:

  • Часник – 2 зубчика.
  • Аджика – 1-2 ч.л.
  • Стегенце курячий – 1 шт.

Червона маринована цибуля:

  • Червону цибулю – 2-3 шт.
  • Апельсин ( сік ) – 0,5 шт.
  • Лимон / лайм ( невеликий ) – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Перець чорний горошком – щіпка.
  • Майоран – 1-2 щіпки.
  • Яблучний оцет – 0,5-1 ч.л.
  • Петрушка – 5 стебел.

Маринована цибуля «класична»:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Зелень – 0,5 пучка.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Оцет яблучний або винний – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти, зазначені вище. У рецепті розказано про два способи приготування. Вибирайте відповідний спосіб для себе.

Крок 2. Червону цибулю почистіть, і нарізати півкільцями. Закип’ятіть воду. Приперчіть і додайте лаврушку, залийте цибулю хвилини на 2.

Крок 3. Зцідіть воду.

Крок 4. Полийте цитрусовим соком і оцтом. Приправте майораном і подрібненої петрушкою. Об’єднайте і дайте настоятися, поки будете готувати люля-кебаб.

Крок 5. Ріпчасту цибулю почистіть, і наріжте півкільцями. Полийте оцтом. Приправте сіллю, цукром і подрібненою зеленню. Об’єднайте і дайте настоятися.

Крок 6. Мариновану цибулю можна готувати або не готувати, за бажанням.

Крок 7. Дерев’яні шпажки заздалегідь залийте водою, щоб наситилися вологою і не згоріли в духовці.

Крок 8. Куряче філе ополосніть і просушіть серветками, дрібно порубати ножем.

Крок 9. З цибулини приберіть лушпиння, промийте під краном, дрібно порубайте. Подрібніть заздалегідь промиту і просушену зелень і складіть в миску з фаршем. Приправте фарш, додавши спеції.

Крок 10. Об’єднайте компоненти перемішують рухами. Ретельно відбийте і вимісити фарш. Повинні утворитися білі нитки, а м’ясо стати в’язким.

Крок 11. Якщо будете готувати в духовці, додайте м’ясо з курячого стегенця, подрібнивши тим же чином, що і грудку. Заправити аджикою і подрібненим часником. Змішайте.

Крок 12. На заздалегідь замочені в воді дерев’яні шпажки насадити фарш, розподіляючи його по довжині шпажок.

Крок 13. Тут ви можете спостерігати обидва види заготовок.

Крок 14. Сковорідку розігріти. Промажте олією. Викладіть заготовки. Дорікайте шпажки якомога частіше, щоб процес приготування проходив рівномірно. Як тільки почне виділятися прозорий сік, зніміть люля-кебаб.

Крок 15. Шпажки укладіть на деко. Увімкніть духовку прогріватися, поставивши на датчику 180 градусів. Запікайте люля-кебаб не менше 30 хвилин.

Крок 16. Готові люля-кебаб перекладіть в посуд, в якій будете презентувати делікатес. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся! Смачного!

Справжній люля-кебаб з фаршу баранини

Справжній люля-кебаб з фаршу баранини є смачне частування, перед яким дуже складно встояти. Соковите м’ясо не залишить байдужим жодного м’ясоїда. Любителі східної кухні приємно здивуються і запам’ятають надовго неймовірний шедевр.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Баранина – 1 кг.
  • Курдючне сало – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Зіра молота – 1/2 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.

Для подачі:

  • Гранатовий соус – за смаком.
  • Зелену цибулю – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З баранини видаліть прожилки і плівки. М’якоть наріжте дрібним квадратиком.

Крок 2. З курдючним салом поступите таким же чином.

Крок 3. З цибулин видаліть лушпиння, промийте під краном, дрібно порубайте. Складіть в миску з фаршем. Приправте фарш, додавши спеції. Об’єднайте компоненти перемішують рухами, а потім приберіть в холод хвилин на 30.

Крок 4. Охолоджений фарш відбийте. Повинні утворитися волокна, а м’ясо стати в’язким, що допоможе тримати форму на шампурах.

Крок 5. На металеві шампури насадити фарш, розподіливши по довжині. Шампури укладіть на деко. Заготовки приберіть в холод підстигнути. А поки розведіть вогонь на мангалі. Як що немає можливості приготувати на відкритому вогні, запікайте в духовці хвилин 30-40.

Крок 6. Прогорілі вугілля розподіліть по мангалу. Для зручності можна скористатися магазинними готовими вугіллям. Шампури викладіть на відстані один від одного. Займайте шампури якомога частіше, щоб процес приготування проходив рівномірно. Як тільки почне виділятися прозорий сік, зніміть ковбаски.

Крок 7. Готове ароматне блюдо залиште відпочити, доповніть зеленню, гранатовим соусом і дегустуйте люля-кебаб. Приємної насолоди!

Соковитий люля-кебаб на деку у фользі

Соковитий люля-кебаб на деку в фользі – блюдо, яке позбавить дару язички. Таким способом можна приготувати будь-якого виду м’ясо. Ароматний кебаб замінить шашлик або інше блюдо з м’яса. Завдяки фользі весь сік залишається всередині, апетитно розтікаючись у роті.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Фарш свинина-яловичина – 1 кг.
  • Молоко – 50-100 мл.
  • Сир – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Кінза – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти для ніжного люля-кебаба. З цибулин і часнику приберіть лушпиння, промийте під краном, поріжте на частини, перекрутіть на м’ясорубці. У мене електричний прилад, який спрощує всю процедуру. Сир подрібніть на терці.

Крок 2. Фарш можна взяти готовий або перекрутити його самостійно.

Крок 3. Подрібніть заздалегідь промиту і просушену зелень.

Крок 4. Приправте фарш, додавши спеції і цибуля з часником. Вилийте яйце і молоко. Об’єднайте складові.

Крок 5. Фарш розділіть на 3 частини. Сформуйте грудочки з фаршу з цибулею, викладіть на шматок фольги.

Крок 6. Другу частину з’єднайте з натертим сиром, теж викладіть грудочку.

Крок 7. У третю частину викладіть зелень, змішайте і повторіть процедуру.

Крок 8. Комочки розподіліть по фользі, формуючи ковбаски. Скачайте рулет.

Крок 9. Кінці фольги щільно закрутіть.

Крок 10. Таким методом сформуйте всі люля-кебаби і складіть на деко. Увімкніть духовку розігріватися, встановивши на датчику 180 градусів.

Крок 11. Запікайте люля-кебаб не менше 40 хвилин. Готові вироби звільніть від фольги. Перекладіть в посуд, в якій будете презентувати делікатес.

Крок 12. Доповніть свіжими овочами, зеленню і улюбленим соусом.

Крок 13. М’ясо виходить соковитим і ніжним.

Крок 14. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся! Смачного!

Люля-кебаб в беконі в духовці

Люля-кебаб в беконі в духовці виглядає неймовірно привабливо. Шикарне блюдо буде цвяхом програми на вашому урочистій події. Гості залишаться в захваті від такої краси і смакоти. Початківці господині з легкістю осилять цей процес, і порадують дивовижним шедевром своїх рідних.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яловичина – 600 гр.
  • Сирокопчений бекон – 350 гр.
  • Свиняче сало – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Приправа для фаршу – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – за бажанням.
  • Зелену цибулю – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину і сало ополосніть і просушіть серветками, поріжте на зручні для перекручування частини, перекрутіть на м’ясорубці. З цибулин приберіть лушпиння, промийте під краном, наріжте дрібним кубиком і додайте до фаршу.

Крок 2. Приправте фарш. Об’єднайте компоненти перемішують рухами, а потім акуратно вбийте куряче яйце. Ретельно відбийте і вимісити фарш. Повинні утворитися білі нитки, а м’ясо стати в’язким. Процес цей може зайняти до 15 хвилин.

Крок 3. На заздалегідь замочені в воді дерев’яні шпажки насадити фарш, розподіляючи його по довжині шпажок. Обмотайте беконом.

Крок 4. Шпажки укладіть на деко, застелений пергаментним папером або фольгою. Увімкніть духовку розігріватися, встановивши на датчику 180 градусів.

Крок 5. Запікайте люля-кебаб не менше 30-40 хвилин. Готову страву перекладіть в посуд, в якій будете презентувати делікатес. Прикрасьте зеленню.

Крок 6. Подавайте гостям. Їжте смачно. Приємної насолоди!

Люля-кебаб з сиром в духовці

Люля-кебаб з сиром в духовці – фантастичне частування, яке гідно всіх оплесків. Соковите ошатну блюдо вразить і приємно здивує рідних і близьких. Болгарський перець додасть яскраву родзинку вашому шедевру. Мінімум витрат часу, і страву готове.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш свинячий – 1 кг.
  • Перець болгарський великий червоний – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сир твердих сортів – 250 гр.
  • Пряні трави – 2-3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину вимийте і висушіть рушниками, розріжте на зручні для перекручування частини. Перекрутіть на м’ясорубці. У мене електричний прилад, який спрощує всю процедуру.

Крок 2. Цибулю ріпчасту очистіть від верхнього шару, промийте під краном, порубайте дрібним квадратиком і складіть до фаршу.

Крок 3. Приправте фарш, додавши спеції.

Крок 4. Сир порубайте квадратиком.

Крок 5. Солодкий перець вимийте, звільніть від нутрощів.

Крок 6. Перець звільніть від шкурки, обпалив на газу.

Крок 7. Очищений перець наріжте кубиком. Сир і перець складіть в ємність з фаршем.

Крок 8. Отриману масу розмішайте, щоб фарш був рівномірним і інгредієнти добре подружилися між собою. Ретельно відбийте і вимісити фарш. Повинні утворитися білі нитки. Сформуйте люля-кебаби.

Крок 9. На заздалегідь замочені в воді дерев’яні шпажки насадити фарш, розподіляючи його по довжині шпажок.

Крок 10. Шпажки укладіть на деко, промазаний маслом. Прогрійте духовку, виставивши на перемикачі 200 градусів.

Крок 11. Запікайте люля-кебаб не менше 40 хвилин. Готове страву перемістіть на тарілку, в якому будете презентувати делікатес.

Крок 12. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся! Смачного!

Домашній люля-кебаб з філе індички

Домашній люля-кебаб з філе індички – дієтичний варіант, який ніяк не вплине на фігуру. Блюдо спокійно можна подавати і на пізню вечерю, не боячись негативних наслідків. Яскравий люля-кебаб вас не залишить байдужим. Овочі в поєднанні з м’ясом – ідеальне блюдо для тих, хто дотримується правильне харчування.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе індички – 800 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Селера стебло – 1 шт.
  • Зелень – пучок.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Філе індички промийте і просушіть, порубайте квадратиками. Або скористайтеся блендером або м’ясорубкою.

Крок 2. Морквину очистіть від шкірки. Солодкий перець вимийте, звільніть від нутрощів. Для яскравості візьміть овочі різних кольорів. Часник очистіть від лушпиння.

Крок 3. Стебло селери і зелень промийте під краном. Додайте цибулю, якщо любите.

Крок 4. Овочі і зелень складіть в чашу подрібнювача і пробийте. Або перекрутіть на м’ясорубці.

Крок 5. Подрібнену масу об’єднайте з фаршем. Посоліть. При бажанні приправте улюбленими спеціями. Акуратно вбийте куряче яйце. Ретельно відбийте і вимісити фарш. Повинні утворитися волокна, а м’ясо стати липким і в’язким. Тривалість процесу від 10 до 15 хвилин.

Крок 6. На заздалегідь замочені в воді дерев’яні шпажки насадити фарш, розподіляючи його по довжині шпажок. Шпажки розмістіть на деку, застеленому фольгою. Нагрійте духовку до температури 200 градусів.

Крок 7. Випікайте люля-кебаб не менше 25 хвилин. Ароматне частування перемістіть на тарілку для презентації страви. Доповніть свіжими овочами і зеленню. Запрошуйте гостей на дегустацію і насолоджуйтеся не тільки смачною їжею, але і компліментами! Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал