Гречка з тушонкою – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

55fcd5cf68b175fc56024eec27cc21a2

Гречка з тушонкою – це класика улюблена багатьма і донині. Але тут не варто дивуватися, так як страва за своїми смаковими характеристиками і приємному аромату, не поступається багатьом сучасним стравами. Готувати таку «вкусняшку» можна різними способами і з додаванням різних компонентів. Наприклад, ви можете використовувати мультиварку або звичайну каструлю, а для балансу смаку ввести такі інгредієнти, як свіжі овочі, олію і будь-які спеції, які вам подобаються.

Як приготувати гречку з тушонкою в каструлі?

Як приготувати гречку з тушонкою в каструлі? Відповідь на це питання ви виявите, прочитавши детальний рецепт з фото, в якому чітко описаний кожен крок. Для готування нам буде потрібно мінімальний продуктовий набір.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Тушонка – 300-500 гр.
  • Гречка – 1,5 ст.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Вода – 3 ст.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Все необхідне викладаємо на стіл.

bf07a1d38f47641df373c670e90c7e65

Крок 2. Знімаємо жир з поверхні тушонки і розтоплюємо в каструлі.

6653365826f4219ceda2057544aadecf

Крок 3. Засипаємо тонкі пір’я ріпчастої цибулі і обсмажуємо 2-3 хвилини до світло-коричневого відтінку.

5c6e786669e5430c29578b00af0f92ea

Крок 4. До пасивному цибулі викладаємо тушонку.

15502edd7f1eb7beb92abf95d50504ec

Крок 5. Слідом додаємо промиту крупу, заливаємо трьома склянками води.

31b0f123047de818019085cafa71150f

Крок 6. Доводимо інгредієнти до кипіння і, зменшивши вогонь, тушкуємо під кришкою 20 хвилин.

1ba84723c29be6c23e2c1e537707963e

Крок 7. Гарячу страву настоюємо під кришкою ще 10-15 хвилин, потім солимо на свій смак.

cef1bab564e1a39eb0ff801bff4f0394

Крок 8. Сервіруємо і починаємо трапезу. Смачного!

62153c8a2bb276d40ea43fee86893860

Смачна гречка з тушонкою в мультиварці

Смачна гречка з тушонкою в мультиварці готується настільки просто і швидко, що з процесом впорається навіть дитина, адже все, що потрібно від кулінара – це завантажити необхідні інгредієнти в чашу. Для насиченості смаку будемо використовувати часник і якісне оливкова олія.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Тушонка яловича – 1 банка.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Крупа гречана – 1 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Часник – 2 зуб.
  • Морквина – 1 шт.
  • Масло вершкове – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед очищаємо і промиваємо овочі, перебираємо гречку.

bb283bea7b396ce7a13a6b68d8cd8dac

Крок 2. У чашу мультиварки наливаємо трохи оливкової олії і включаємо програму «випічка» на 20 хвилин, засипаємо подрібнену цибулю з морквою і готуємо під кришкою, періодично помішуючи.

df7dd38437207bf1d7ce8ae8d4d86c39

Крок 3. Після закінчення часу, додаємо тушонку і рубаний часник.

b07327216e7b5ca197b894c772723828

Крок 4. Через кілька хвилин в чашу відправляємо крупу, заливаємо всі інгредієнти водою і запускаємо режим «гречка» (40 хвилин).

2e337897b8a1bd1ebf40acfc37b2964c

Крок 5. Після звукового сигналу, присмачуємо страва вершковим маслом і сіллю, перемішуємо і витримуємо на підігріві ще 5 хвилин.

c957d64815cc5b802806e5c6ac34b23c

Крок 6. Знімаємо пробу і насолоджуємося. Смачного!

2e9750361090058628ed532673f9a3cc

Гречка з тушонкою в казані на багатті

Гречка з тушонкою в казані на багатті – це армійська страва, яка припаде до смаку кожному, хто покуштує хоча б ложечку. Приготуйте така страва під час пікніка і у вас залишаться незабутні враження про це приголомшливому смаку і неповторному ароматі!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Тушонка – 200 гр.
  • Гречка – 1 ст.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вода – 2,5 ст.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищені овочі подрібнюємо: цибулю нарізаємо кубиками, а морквину тремо на терці. Підготовлені компоненти обсмажуємо на гарячому соняшниковій олії протягом 5 хвилин.

8c85da6c54a7f2b0537cd5e2378327d7

Крок 2. Далі додаємо в казан тушонку і ретельно перемішуємо склад, витоплюємо жир близько 5 хвилин.

23432dbdf7692ee106967cd78c226dac

Крок 3. Засипаємо гречку і підсолюємо страву, так само перчимо.

0da7b00c511f2171c39efc43fb249f46

Крок 4. Інгредієнти заливаємо 2,5 склянками гарячої води і доводимо до кипіння.

1eff0dc97626c6b6c02cbad35ab845df

Крок 5. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо кашу з добавками 20-25 хвилин.

ddea6fc1559cebe45d525a04d72be48e

Крок 6. Розділимо блюдо по піалах і подаємо до столу. Смачного!

35b8e91b4bd095ff6655e79b6def1003

Гречка по-купецьки з тушонкою

Гречка по-купецьки з тушонкою – це ситне і просте в приготуванні страва, яке оцінить гідно кожен, а особливо – представники чоловічої статі! Незважаючи на елементарність процесу, блюдо вражає своїм ніжним смаком з нотками чебрецю і лавра.

Час готування – 70 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 1 ст.
  • Тушонка – 325 гр.
  • Морквина – 2 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Вода – 2 ст.
  • Тім’ян – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу знімаємо лушпиння і шкірку з овочів, обполіскуємо і обсушуємо.

9bab2105f99942b4a9e1288c47e72cca

Крок 2. На кубики ріжемо цибулину.

0595de8c51e32db40244672d444d9171

Крок 3. Аналогічним способом подрібнюємо морквину.

b30e1a4a818056a5888f5f0ae6eb4a95

Крок 4. І зубці пекучого часнику.

d848c5e8f2dbc12cd22095a99572aff1

Крок 5. Нарізку тушкуємо під кришкою на олії близько 10 хвилин.

8642a89f97f237dcf7dd0b12056a2a52

Крок 6. Розкривши банку з тушонкою, перемішуємо вміст.

98aae31ff46d8c603d495fcf9c19d94a

Крок 7. Викладаємо м’ясо до овочів – помішуємо.

48f57cd1cff245534756b7596c517d3f

Крок 8. Через 5 хвилин в сковороду додаємо промиту крупу, приправи і сіль.

43b762d3f0b5147bb2306f831da70e60

Крок 9. Склад розмішуємо і заливаємо водою, тушкуємо під кришкою до розбухання гречки.

b5ce12ff9d2a362af9e32a0417d190ac

Крок 10. В кінці приготування присмачуємо страва свіжою зеленню і вершковим маслом.

98a16178ebabaa7226ba040d46ba098e

Крок 11. Настоюємо ще 10-15 хвилин і негайно подаємо до столу. Готуйте і отримуйте задоволення!

554fa01b41f7aa056d07ffccb8fa699f

Гречка з тушонкою, цибулею і морквою

Гречка з тушонкою, цибулею і морквою – це страва на швидку руку, яке стане для вас поживним і смачним обідом, на який не доведеться витрачати багато зусиль. Для особливої ніжності смаку доповнимо основний склад великою кількістю вершкового масла.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

  • Гречка – 2 ст.
  • Тушонка – 400 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Паста томатна – 3 ст.л.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 4 ст.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гречку перебираємо і промиваємо, з овочів зчищаємо лушпиння і шкірку – ополіскуємо під струменем води.

2e0599db88d62149b1c8f745435547c9

Крок 2. Дрібно нарізану цибулю висипаємо в сковорідку з розтопленим вершковим маслом.

187626a95007d6c6a21ea3c36d6c0505

Крок 3. Слідом відправляємо морквяну стружку, перемішуємо і обсмажуємо до м’якості і легкої золотистості.

27b0f580cd28ccb438e46ab4acf34695

Крок 4. Здобрюємо зажарку тушонкою і томатною пастою, перемішуємо і продовжуємо готувати ще 10-15 хвилин.

e3d294a2394e98bfc5cc587e38fc97d7

Крок 5. Додаємо крупу і заливаємо склад водою, доводимо до кипіння і закриваємо кришкою – тушкуємо близько 20 хвилин на помірному полум’ї.

b4102cdbdc521fe31bbd6f4c26770085

Крок 6. Гаряче і ароматне блюдо за бажанням прикрашаємо гілочками свіжої зелені і приступаємо до дегустації. Смачного!

c627331c328000faf529672c273e3122

Смачна гречана каша з тушонкою і грибами

Смачна гречана каша з тушонкою і грибами – це ситне і смачне блюдо, яке заповнить ваше житло своїм приємним ароматом ще в процесі термічної обробки. Гриби (покупні або лісові) – це ідеальне доповнення до корисної і смачною крупі, обов’язково спробуйте!

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 1 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Гриби – 300 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Тушонка – 1 банка.
  • Морква – 1 шт.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиту крупу заливаємо водою, солимо і ставимо на конфорку.

3fa2d945f05a9fd0fd3c6664f039d020

Крок 2. Паралельно на розпеченому рослинній олії пасеруємо подрібнені овочі.

a454607e730ab1b3de1632c1e581ef50

Крок 3. До засмажці викладаємо тушонку, перемішуємо і обсмажуємо 5 хвилин.

072f6e6a5af726fdc9a5229cd2ee1cc2

Крок 4. Вміст сковороди доповнюємо скибочками свіжих шампіньйонів або відварними лісовими грибами, сіллю і улюбленими приправами – перемішуємо і тушкуємо до випаровування зайвої вологи.

33ac6ba87f243adc8bc75455d2298fa0

Крок 5. Змішуємо готову кашу з сумішшю з овочів, грибів і тушонки – пробуємо. Смачного!

8cac7c83135234da74f69efc033fec68

Гречана каша з тушонкою, приготована в духовці

Гречана каша з тушонкою, приготована в духовці – це корисне страву, яке містить в собі величезну кількість заліза, від якого в буквальному сенсі залежить гемоглобін в нашій крові. Побалуйте себе і свою сім’ю розсипчастою і неймовірно смачною кашею з м’ясною складовою.

Час готування – 90 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Гречка – 1 ст.
  • Тушонка – 350 гр.
  • Цибуля – 80 гр.
  • Морквина – 180 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Окріп – 2,5 ст.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо на стіл продукти, перераховані в списку.

292657eaa1758e34f3289873644a6e0b

Крок 2. Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо 6-8 хвилин на олії.

baa2b991d2eac61d9ee9ee95f8bd1050

Крок 3. Потім додаємо морква, подрібнену за допомогою терки з великими отворами – перемішуємо і засікаємо ще 6 хвилин.

a8c324990ddca20a65ee755dcf028514

Крок 4. До засмажці викладаємо тушонку, гарненько перемішуємо і прогріваємо всі разом.

1ae39c1f17f671b47aabcf887ea25d85

Крок 5. Всипаємо промиту крупу і сіль, заливаємо окропом і перемішуємо, щільно закриваємо кришкою.

5db772ce50e7a8b84b8f72c6eebf4eb2

Крок 6. Поміщаємо жароміцний посуд в духовку, прогріту до 200 градусів на одну годину.

25457e3464fc42ea6d3994af83f06222

Крок 7. Заправляємо гарячу кашу вершковим маслом.

c47b8eba068eb860a39c08351b906389

Крок 8. Розкладаємо по тарілках і приступаємо до трапези. Смачного!

e56dc4292cdbc88339144453f7298e7c

Гречана каша з тушонкою і овочами

Гречана каша з тушонкою і овочами – це ідеальний варіант для ситного і корисного обіду, який за своїми смаковими характеристиками припаде до смаку всім членам вашої родини. Готувати можна в різній вогнетривкої посуді, наприклад, в глибокій сковорідці або гусятниці.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Цибулина – 1 шт.
  • Гречка – 1 ст.
  • Тушонка – 200 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Вода – 3 ст.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо і промиваємо гречану крупу, видаляємо лушпиння і шкірку з овочів.

c611fea99122b123ba91ee2ddd8bfde0

Крок 2. Озброюємося теркою і подрібнюємо морквину, дрібно ріжемо цибулину.

00a1c22bd02b5912389aac49a77bb4fd

Крок 3. На розігрітій олії близько 5 хвилин обсмажуємо овочі.

202b9be7d8287d385985a205b2a6a60b

Крок 4. Додаємо тушонку і перемішуємо.

42fb0b800731be0db3d3159ce681a90a

Крок 5. Через 3-4 хвилини додаємо крупу.

54632873dd9a109e767af3942ed2b50b

Крок 6. Заливаємо компоненти гарячою водою і доводимо до кипіння, тушкуємо під кришкою протягом 20 хвилин.

deef1068bf2a64c7089ee8341e6a2bf0

Крок 7. За пару хвилин до готовності солимо і перчимо.

f317820cc751c7cb4ced589786fff0b6

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

c329cb4e5d3c199c0027cf7397034a5f

Гречка з тушонкою і томатною пастою

Гречка з тушонкою і томатною пастою – це блюдо, що володіє багатим смаком і яскравим насиченим ароматом, перед яким неможливо встояти. Завдяки використанню пасти з протертих томатів, каша виходить максимально соковитою і ситною – вам сподобається!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 1,5 ст.
  • Тушонка – 1 банки.
  • Паста томатна – 1,5 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Вода – 2,5-3 ст.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо крупу і, висипавши в каструлю заливаємо водою, підсолюємо, орієнтуючись на свій смак – варимо на повільному вогні до готовності.

d701ebd5f9fafcdc8f61612ac6e2acb2

Крок 2. Не гаючи часу, очищаємо і дрібно ріжемо цибулю з часником.

996e5d92bfe58655ee5368a4f5ab61ca

Крок 3. У сковорідку наливаємо трохи олії і починаємо смажити цибулю.

2394344f1868e9f04b80dbd20978ed86

Крок 4. До підрум’яненої цибулі перекладаємо тушонку.

0b7ce29f8c6b356c49c4f3652f449507

Крок 5. Тушкуємо під кришкою близько 5 хвилин.

3bbbc7b4f19d61fa0917f9c593485c44

Крок 6. Потім вміст сковороди присмачуємо томатною пастою і сіллю, доводимо до кипіння і прибираємо з конфорки.

4b9c382497999e7836affa22669f8009

Крок 7. Об’єднуємо кашу з зажаркою, перемішуємо і прогріваємо ще 5 хвилин.

4bfa3d8997ffccc0986492676cb49842

Крок 8. Сервіруємо і подаємо. Смачного!

2c6a89439bcc6359b494b44227a43365

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал