Домашні хачапурі по-аджарски – 9 рецептів приготування з покроковими фото

22f7d57cae2687dbbc8f887cbf21ef8c

Рецепт хачапурі по-аджарськи – це ароматна грузинська страва, скуштувавши яку одного разу, ви запам’ятаєте цей смак назавжди і ніколи і ні з чим його не переплутаєте. Ця страва є відкритим «пиріжком» з начинкою, що складається з великої кількості розплавленого сиру і курячого жовтка. Традиційно прийнято відривати невеликі скибочки золотистого тіста і вмочувати їх у гарячій масі, що тягнеться, в центрі хачапурі. Обов’язково спробуйте приготувати хачапурі по-аджарськи своїми руками, і ви залишитеся задоволені!

Грузинське хачапурі «човник з яйцем»

Грузинське хачапурі «човник з яйцем», приготоване з готового дріжджового тіста – це блюдо, яке стане для вас і ваших рідних повноцінним і неймовірно смачним обідом, на підготовку якого вам доведеться витратити не більше півгодини. Це дуже смачно і просто!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2 шт.

Інгредієнти:

  • Тісто дріжджове – 1 кг.
  • Сир сулугуні – 350 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Сулугуні натираємо на терці і складаємо в миску.

bc21c05ed8fe4913c84dca15f9079a92

Крок 2. Додаємо трохи солі і сир – перемішуємо до рівномірного розподілу.

b32217ba180a320f51969838b4eca3b2

Крок 3. Тісто розрізаємо на рівні шматки і розгортаємо так, як показано на фото.

5038a13c1ab127316af75b5420fdc146

Крок 4. Формуємо човники, витягаючи і підкручуючи краю.

fb6bdd7ab4494a51248d154e06bbbbe2

Крок 5. Розсовуємо краї і наповнюємо заготовки сирно-творожною начинкою, поміщаємо на деко, устелений пергаментом, і відправляємо в духовку, прогріту до 180 градусів.

bfc1867c614a5b95db309ec2abbfc64b

Крок 6. У момент, коли тісто набуло золотистий відтінок, а сир розплавився, в кожний «човник» розбиваємо по курячому яйцю і готуємо ще одну хвилину. Перед подачею додаємо по шматочку вершкового масла і негайно знімаємо пробу. Смачного!

5f4f8e877c05a44b818eff1370eecaf1

Хачапурі по-аджарськи з сиром «сулугуні»

Хачапурі по-аджарськи з сиром «сулугуні» – це вишукана страва, яке можна запросто запропонувати навіть найвитонченішим гостям і бути впевненим в тому, що тарілки залишаться порожніми! Для спрощення процесу, ми будемо використовувати готове тісто.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Тісто дріжджове готове – 500 гр.
  • Сир «сулугуні» – 100 гр.
  • Бринза – 400 гр.
  • Яйця відварні – 3 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власної зручності, готуємо продукти, зазначені в списку.

2b057fed77b060b8b371b16a8e4904c0

Крок 2. Тісто ділимо на 4 рівні частини.

ff64cee9d62910b11f5a4cb28809a66c

Крок 3. Відварні яйця очищаємо від шкаралупи і дрібно ріжемо.

9675561c8aa3ec200263544a6ae961ee

Крок 4. На терці з середніми отворами натираємо розсольний сир – бринзу.

3a52a14ca0a1028063ce14fe9bae803e

Крок 5. У піалі змішуємо бринзу з яйцями.

4bf569de5085abc8142504110422b15d

Крок 6. Шматочки тіста розгортаємо в тонкі пласти, в середину викладаємо начинку і формуємо бортики, надаючи напівфабрикату, форму «човника».

c8dd46de42c2c6ef352f250f89d62131

Крок 7. Випікаємо хачапурі протягом 20 хвилин при 200 градусах.

38883fede18f957ce02ce399fc6e9515

Крок 8. Паралельно подрібнюємо сулугуні.

67e3616524a12eebe521122189ba24e9

Крок 9. На підрум’янені човники висипаємо сир, вбиваємо по яйцю і присмачуємо шматочком вершкового масла.

6db3a0fa2cb5ed844065a1518e4e1673

Крок 10. Повертаємо грузинську класику в духовку до готовності яєць.

5bc9149df235707d6ce97ca1faf7343d

Крок 11. Гарячі хачапурі подаємо до столу негайно і насолоджуємося. Смачного!

66e8178e1b4755a5a2e94d31ffcd67e8

Хачапурі по-аджарськи на кефірі

Хачапурі по-аджарськи на кефірі приємно здивують вас своїм ніжним і повітряним тістом, присмаченим ароматним кропом, а також сирною начинкою з додаванням курячого яйця, приготованого всмятку. Урізноманітнюйте свій звичний раціон і спробуйте щось нове!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Кефір – 1 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир « сулугуні » – за смаком.
  • Кріп – 70 гр.
  • Дріжджі пресовані – 10 гр.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з опари: в тарілку з високими бортиками висипаємо дві столові ложки борошна, чайну ложку цукрового піску і розкрошені дріжджі – заливаємо теплим кефіром, розмішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин.

9b29bb1c6040e9f8f8b58f51bd17a7e9

Крок 2. Не гаючи часу, промиваємо і дрібно шинкуємо кріп.

ae094282a0e3ce1d89ee99720bae86d8

Крок 3. У дріжджовий розчин додаємо яйце, олія, просіяне борошно (всипаємо поступово).

5548e712c5ebdfe3df934282b6a3dc71

Крок 4. Вмішуємо зелень і трохи солі.

85b48074a629f7e325ae19dbd40f8bb8

Крок 5. Замішуємо тісто.

18905eebbeb7d09aa13f18c4c03a5aba

Крок 6. Робочу поверхню присипаємо борошном, розгортаємо основу в овальний корж.

c0e48ee26baff7f0d2bfe41b0d61f292

Крок 7. Перекладаємо пласт на пергамент, підкручуємо бортики і скріплюємо їх між собою. У серединку натираємо на терці сир і випікаємо їх при 190 градусах протягом 25-30 хвилин.

6cf71695ba83e7d8d2fcbd4dc60fba4d

Крок 8. Потім поверх сиру вбиваємо яйце і запікаємо ще 3-5 хвилин.

74430e60a651421f15817e3f0b6e5edc

Крок 9. Після закінчення теплової обробки, відразу ж знімаємо пробу. Смачного!

d1fe7f0b5f3a39ffdd2fba6449364deb

Хачапурі з листкового тіста по-аджарськи

Хачапурі з листкового тіста по-аджарськи – це рецепт для тих, хто не любить замішувати і розгортати тісто. Готується страва за лічені хвилини, а за підсумком виходить неймовірно смачним, ароматним і поживним. Як начинки можна використовувати будь-який сир, який добре плавиться.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 5-10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир голландський – 100 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Борошно – 70 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо виймаємо тісто з морозильної камери і даємо йому час розтанути.

a77f1cb67868421db13df9467b6dccda

Крок 2. Стіл присипаємо борошном і розгортаємо тісто в тонкий пласт.

7877f606aa8b68b09e75beb54814967a

Крок 3. Розрізаємо основу на дві частини, округлюємо краї, обрізаючи кути.

551f4712fbcfdef3c114370570685fc0

Крок 4. Сир твердих сортів подрібнюємо за допомогою терки.

b4b195f665f98a8f84cae0c38de87578

Крок 5. ½ частина сиру викладаємо на коржі так, як показано на фото.

aae87b9da3e054db2fc738bcccc7d7b6

Крок 6. Краї звертаємо і скріплюємо між собою.

d559a37f5fba329a84cd1c3624ed4a25

Крок 7. Перекладаємо заготовки на деко з пергаментом, хаотично наколюємо дно зубцями вилки і випікаємо 11 хвилин при 230 градусах.

716411ffbd7a8a762f407a778d8c02c1

Крок 8. У центр рум’яних напівфабрикатів висипаємо твердий сир, підсолюємо.

be2fac6fc6f12e1dd42c056420e2f8c3

Крок 9. Вбиваємо по яйцю і готуємо ще 5-7 хвилин, намагаючись залишити жовток рідким.

fc69c5fc12d86cb54cd77c8b7618976c

Крок 10. Здобрюємо готові хачапурі вершковим маслом і приступаємо до трапези. Смачного!

36d1a0bc6cf04616fea318d2d055e223

Хачапурі по-аджарськи з сиру

Хачапурі по-аджарський з сиру – це рецепт з категорії правильного харчування, так як в його склад входять виключно натуральні і корисні інгредієнти. Наприклад, для готування цього грузинського страви, ми замінимо пшеничне борошно рисовим, що знизить глікемічний індекс.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 7-10 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Сир – 100 гр.
  • Сир сулугуні – 20 гр.
  • Борошно рисове – 70 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль – 3 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відокремлюємо білок від жовтка.

114dc8e3d75916e8d0fc1ecac2cf0529

Крок 2. Для тіста об’єднуємо рисове борошно з сиром, білком і сіллю.

44ef0622427ad8ff00bd5cdfacb03ac5

Крок 3. Формуємо кульку.

a7051de9b83cd1d65c85195e2639b720

Крок 4. Змочуємо долоні у воді і ліпимо «човник», прибираємо в духовку на 15 хвилин при 180 градусах.

3741f27b0e2e1d678db8591ce992acff

Крок 5. Паралельно за допомогою терки, подрібнюємо сир.

16c227bfb045a90d2c64a688eefc2e4d

Крок 6. Через зазначений час, наповнюємо сирну заготівлю сиром і готуємо ще 5 хвилин.

d5b64910940e8fa9b93e5f84bd800811

Крок 7. Потім додаємо жовток і випікаємо хачапурі ще 2 хвилини.

7e8099afba0492d94e83741cb1ac8c17

Крок 8. До столу подаємо, не чекаючи охолодження і насолоджуємося. Смачного!

8485947a7a9a3cf7cb4b311455fbeb8c

Хачапурі по-аджарський на тісті без дріжджів

Хачапурі по-аджарський на тісті без дріжджів – це спрощений, але не менш смачний рецепт приготування традиційного страви Грузії. Хачапурі є «човники» з рум’яного і тонкого тіста, що гармонує з тягнеться начинкою з сиру і курячого яйця.

Час готування – 90 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Кефір – 125 мл.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Борошно – 300 гр.

Для начинки:

  • Сир сулугуні – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір: кефір для рецепта повинен мати кімнатну температуру.

a4804643fa13bd06ab18ce974791e458

Крок 2. Кефір переливаємо в чашу, доповнюємо соняшниковою олією, яйцем, содою і сіллю – перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин.

75ff583858176cf9cc359fbb744e6deb

Крок 3. Потім додаємо борошно і замішуємо м’яке і піддатливе тісто.

45c98b73cbee4c15640645c08fcb75b1

Крок 4. Прикриваємо грудку серветкою і залишаємо в спокої на 40 хвилин.

7b2eb3f1431f26fd87cfd6702852d1bd

Крок 5. Сулугуні натираємо на терці і присмачуємо молотим перцем для пікантності.

95283c4f74a12370ea696b27a60974f9

Крок 6. Розділивши тісто навпіл, розгортаємо коржі. З боків викладаємо трохи сиру і звертаємо до центру, як показано на фото.

55d7278733ee6e2f3d1dd191680652f2

Крок 7. Краї щільно скріплюємо.

c9b236bda8a3b99d635064a898c97951

Крок 8. Переміщаємо напівфабрикати на пекарський папір і щедро начиняємо сулугуні.

922527d278c74327722fc2e9f70415b3

Крок 9. Випікаємо 25 хвилин при 180 градусах, після вбиваємо яйце і готуємо до тих пір, поки білок не схопиться.

2a54c5a20967633bd48d95787e578222

Крок 10. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

0a05c6e1b9e4dc70aed554926ed031af

Ліниве хачапурі по-аджарськи на сковороді

Ліниве хачапурі по-аджарськи на сковороді – це блюдо, яке стане для вас не тільки швидким і красивим, але ще і неймовірно смачним і корисним сніданком. Готується грузинська класика на основі сиру, курячих яєць і солонуватого сиру, а головне, може виявитися на вашому столі всього лише через 10 хвилин!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Сир – 300 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир Сулугуні – 150 гр.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Олія соняшникова – 50 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Сир викладаємо в чашу з високими бортиками, солимо і доповнюємо одним курячим білком.

699af2c0c9fc9f0b61d9d59fb66e0749

Крок 2. Всипаємо борошно і ретельно перемішуємо.

c3c06f35f842d727c3ca143ce18361c9

Крок 3. Вологими пальцями формуємо два човники, обсмажуємо 2-3 хвилини з одного боку на гарячому соняшниковій олії.

b5b981b83b68ffebc5b8e42ee987ab9e

Крок 4. Заготовки перевертаємо і зверху викладаємо сирну стружку і жовток, готуємо під кришкою ще 2-3 хвилини на середньому полум’я.

be533411771ee4918cc24b43dfa8b06d

Крок 5. Сир розплавився – все готово.

aee3e7205bc7a83cd0fdcd66f4d8a1cd

Крок 6. Викладаємо хачапурі на листя зеленого салату і дегустуємо. Смачного!

b7f1c89fd393f360d4f1d7c10bae2a3e

Хачапурі по-аджарськи на дріжджовому тісті

Хачапурі по-аджарський на дріжджовому тісті – це проста і неймовірно смачна випічка, яка приведе ваші смакові рецептори до істинного гастрономічному насолоди. І якщо раніше, ви ніколи не готували нічого подібного, то заздалегідь рекомендуємо готувати таких « пиріжків » побільше!

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Тісто дріжджове – 200 гр.
  • Сир «Сулугуні» – 250 гр.
  • Яйця – 3 шт. + 1 жовток.
  • Вода – 50-70 мл.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу, ділимо готове тісто на 3 рівних сегмента.

294bbc91587f31040d69e7ab20e3820e

Крок 2. Сир подрібнюємо за допомогою терки і перемішуємо з дрібними кубиками вершкового масла, поступово вливаючи воду.

ef1998098779549649941a0a830c5516

Крок 3. Тісто розгортаємо в тонке коло, розділимо начинку, відступаючи від країв близько одного сантиметра.

b69328e937111dd2df7f201b9dcef0be

Крок 4. Скручуючи краї трубочкою, приблизно, на одну третину.

957c5b8061d5fcd68bf14bcd542be7de

Крок 5. Скріплюємо з двох сторін.

ad5c34b0a81167711a00462cc7355a4d

Крок 6. Бортики змащуємо збитим жовтком і випікаємо пиріжки 12 хвилин при температурній позначці в 210 градусів.

dc930f2c2f37ae874f276d524f565818

Крок 7. Після закінчення часу вбиваємо в центр кожного хачапурі яйце і випікаємо ще 2-3 хвилини.

ea8bbf6f71eb7c8e3bbd5145282399b4

Крок 8. Смачного!

83d46803844fed90ae6597407b95aed2

ПП хачапурі по-аджарськи

ПП хачапурі по-аджарськи – це прекрасна альтернатива жирним і калорійним стравам, перед якими неможливо встояти. Виходячи з вищесказаного, представляємо вам рецепт сирного хачапурі, доповненого сиром і запеченого в духовій шафі.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Сир 5% – 340 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Сіль – ¼ ч.л.

Для начинки:

  • Сир «Сулугуні» – 100 гр.
  • Сир 5% – 60 гр.
  • Жовток яєчний – 2 шт.
  • Базилік сушений – ¼ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Розбиваємо яйця і відділяємо жовтки від білків.

58766ad527ad7fa8cde3e36b2bfff49c

Крок 2. Для тіста об’єднуємо сир, борошно, білки і сіль.

5288e58426dc2f9ea25c9b8c41095088

Крок 3. Тісто ділимо навпіл і робимо кульки.

964b8933b76be8f2d912505832778943

Крок 4. Розгортаємо «колобки» в коржі і злегка підвертаємо краю, потім розсовуємо їх, надаючи округлу форму.

4f68c8a92ff4b05116418e7749bbbf47

Крок 5. Напівфабрикати промазуємо жовтком і прибираємо в духову шафу на 10 хвилин (180 градусів).

110543160c7392a769f674fb41681368

Крок 6. Паралельно перемішуємо сирну стружку з сиром.

a55cbea8c88b1b520d109e7954ae316d

Крок 7. Наповнюємо човники начинкою і випікаємо ще 10 хвилин.

d3a77ee17c99e780476a94edfeb4bec1

Крок 8. Гарячі хачапурі викладаємо на тарілку, злегка «розбиваємо» начинку і кладемо жовток – пробуємо. Смачного!

5a0555d5b55a1911ea8e8a404268e227

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал