Еклери класичні – 9 рецептів приготування в домашніх умовах з фото

Еклери – це смачні і апетитні ласощі для сімейних чаювань або святкового столу. Яскраві ласощі можна приготувати різними способами. Кращі кулінарні варіанти шукайте в нашій перевіреній добірці з дев’яти рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото.

Домашні еклери з заварним кремом

Домашні еклери з заварним кремом виходять неймовірно смачними, повітряними і апетитними. Такий десерт нікого не залишить байдужим і ідеально підійде до чашечки гарячого чаю. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 150 гр.
  • Вода – 250 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Для заварного крему:

  • Вершки 20% – 375 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Цукор – 180 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 70 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо традиційне тісто для еклерів. Просіюємо борошно через дрібне сито. У сотейнику кип’ятимо воду з сіллю і вершковим маслом.

Крок 2. Прибираємо сотейник з вогню і поступово висипаємо сюди борошно. Ретельно перемішуємо всі до однорідності.

Крок 3. Ставимо заготівлю на слабкий вогонь і прогріваємо, помішуючи лопаткою. Потім перекладаємо масу в глибоку ємність і даємо їй охолонути.

Крок 4. Поступово розбиваємо сюди курячі яйця і ретельно все перемішуємо.

Крок 5. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і видавлюємо його в формі еклерів на деко з пергаментом.

Крок 6. Відправляємо заготовки в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Потім температуру зменшуємо до 160 ° і готуємо ще 10 хвилин.

Крок 7. Для крему кип’ятимо вершки. Окремо розбиваємо курячі яйця і просіюємо до них борошно. Збиваємо вінчиком.

Крок 8. До яєць додаємо два види цукру і ще раз все перемішуємо. Безперервно вливаємо тонким струменем гарячі вершки і продовжуємо вимішувати. Переливаємо все це в сотейник і готуємо на слабкому вогні до загустіння.

Крок 9. Занурюємо сюди шматочки вершкового масла і добре все перемішуємо. Даємо крему охолонути. Отриманий крем переливаємо в кондитерський мішок і наповнюємо заготівлею охололі еклери.

Крок 10. Домашні еклери з заварним кремом готові. Прикрашайте за своїм смаком і угощайтесь!

Еклери на заварному тісті зі згущеним молоком

Еклери на заварному тісті зі згущеним молоком – це неймовірно смачне кулінарне рішення для вашого сімейного столу або свята. Такі ласощі сподобається як дорослим, так і дітям. Для приготування десерту використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 180 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – для змащування дека.

Для крему:

  • Молоко згущене – 9 ст.л.
  • Масло вершкове – 180 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску просіюємо борошно і перемішуємо сіллю.

Крок 2. У каструлі або сотейнику з’єднуємо воду і вершкове масло. Доводимо продукти до кипіння.

Крок 3. Висипаємо сюди підготовлене борошно.

Крок 4. Ретельно перемішуємо вміст до однорідності.

Крок 5. Даємо тіста охолонути і по черзі розбиваємо сюди курячі яйця.

Крок 6. Збиваємо тісто з яйцями заглибним блендером після кожного введеного яйця.

Крок 7. Продовжуємо збивати масу до отримання однорідного пишного тіста.

Крок 8. Деко промазуємо олією, а тісто переливаємо в кондитерський шприц.

Крок 9. За допомогою шприца видавлюємо тісто на деко у формі еклерів.

Крок 10. Випікаємо заготовки в духовці 40 хвилин при температурі 180 °.

Крок 11. Для крему збиваємо м’яке вершкове масло і поступово вливаємо до нього згущенуку.

Крок 12. Збиваємо крем до утворення пишної маси.

Крок 13. Крем занурюємо також в кондитерський шприц і з його допомогою наповнюємо охололі еклери.

Крок 14. Еклери на заварному тісті зі згущеним молоком готові. Пригощайтеся!

Еклери з шоколадним кремом

Еклери з шоколадним кремом виходять дивно смачними, повітряними і апетитними. Такий десерт нікого не залишить байдужим і ідеально підійде до чашечки гарячого чаю. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 130 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Вода – 250 мл.
  • Яйце – 5 шт.
  • Сіль – ¼ ч.л.

Для крему:

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Молоко згущене – 50 гр.
  • Какао-порошок – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Для тіста в каструлі нагріваємо воду з сіллю. Додаємо сюди вершкове масло і ще раз доводимо до кипіння. Потім висипаємо борошно і гарненько перемішуємо до однорідності. Остуджуємо заготівлю і додаємо сюди курячі яйця. Ретельно перемішуємо.

Крок 3. Тісто занурюємо в кондитерський мішок і з його допомогою видавлюємо заготовки на деко з пергаментом.

Крок 4. Випікаємо в духовці 10 хвилин при температурі 200 градусів. Потім зменшуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще 20-25 хвилин.

Крок 5. Для крему збиваємо розм’якшене вершкове масло зі згущеним молоком молоком. Потім додаємо сюди какао і гарненько перемішуємо.

Крок 6. Вводимо крем в охололі еклери за допомогою кондитерського шприца.

Крок 7. Еклери з шоколадним кремом готові. Пригощайтеся!

Еклери зі збитими вершками

Еклери зі збитими вершками відрізняються ніжним смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Такий десерт послужить ідеальним доповненням до чашечки гарячого чаю або кави. Приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 130 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Молоко – 200 мл.
  • Яйце – 4 шт.
  • Вершки 33% – 600 мл.
  • Пудра цукрова – 6 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для тіста в каструлі з’єднуємо молоко і вершкове масло. Доводимо масу до кипіння і висипаємо сюди все борошно. Ретельно перемішуємо.

Крок 2. Остуджуємо масу до теплого стану і поступово додаємо сюди яйця.

Крок 3. Збиваємо заготівлю до повної однорідності.

Крок 4. Занурюємо тісто в кондитерський мішок і видавлюємо його в формі еклерів на деко з пергаментом. Відправляємо в розігріту до 190 ° духовку на 20-25 хвилин.

Крок 5. Для крему з’єднуємо вершки і цукрову пудру.

Крок 6. Збиваємо продукти до утворення пишного крему.

Крок 7. Остиглі еклери розрізаємо і наповнюємо їх підготовленим вершковим кремом.

Крок 8. Еклери зі збитими вершками готові. Прикрашайте шоколадною глазур’ю або іншими доповненнями і подавайте до столу!

Домашні еклери з білковим кремом

Домашні еклери з білковим кремом виходять неймовірно смачними, ніжними і повітряними. Такий десерт точно нікого не залишить байдужим і ідеально підійде до чашечки гарячого чаю. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 14 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 160 гр.
  • Вода – 100 мл.
  • Олія – 100 мл.
  • Яйце – 280 гр.
  • Молоко – 100 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для білкового крему:

  • Білок яєчний – 50 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Вода – 30 мл.
  • Цукор ванільний – 15 гр.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування тіста.

Крок 2. У сотейнику з’єднуємо воду, молоко, олію і сіль.

Крок 3. Окремо просіюємо борошно, щоб добре просочити її киснем.

Крок 4. Стейник з рідкими продуктами ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Крок 5. У киплячу масу додаємо борошно, ретельно перемішуємо все до однорідності.

Крок 6. Злегка прогріваємо масу на невеликому вогні.

Крок 7. Перекладаємо заготівлю в тарілку і даємо їй охолонути до кімнатної температури.

Крок 8. Вводимо сюди курячі яйця і ретельно перемішуємо.

Крок 9. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і відсаджуємо його за допомогою насадки на деку в формі еклерів. Випікаємо в духовці 35 хвилин при температурі 160 °.

Крок 10. Підготуємо необхідні продукти для крему.

Крок 11. У сотейнику з’єднуємо два види цукру з водою. Ставимо на вогонь

Крок 12. Окремо з’єднуємо яєчні білки і лимонну кислоту.

Крок 13. Масу на плиті проварюємо до температури 120 °.

Крок 14. Яєчні білки збиваємо до утворення щільної пишної піни.

Крок 15. Продовжуємо збивати яєчні білки і тонким струменем вливаємо сюди цукровий сироп.

Крок 16. За допомогою кондитерського мішка наповнюємо готові еклери білковим кремом.

Крок 17. Домашні еклери з білковим кремом готові. Прикрашайте і подавайте до столу!

Смачні еклери з масляним кремом

Смачні еклери з масляним кремом – це яскрава кулінарна ідея для ваших апетитних домашніх десертів. Таке частування порадує ніжним смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Для приготування обов’язково беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 140 гр.
  • Молоко 3,6% – 120 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Вода – 240 мл.
  • Масло вершкове 82,5% – 90 гр.
  • Яйце С0 – 4 шт.

Для крему:

  • Молоко згущене – 200 гр.
  • Молоко згущене варене – 100 гр.
  • Паличка ванілі – 0,5 шт.
  • Масло вершкове 82,5% – 180 гр.

Для глазурі:

  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Пудра цукрова – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо тісто. Вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 2. У каструлі з’єднуємо воду і вершкове масло. Доводимо до кипіння на вогні. Прибираємо заготівлю з плити і висипаємо сюди все борошно, додаємо сіль. Ретельно вимішуємо до однорідності.

Крок 3. Знову прогріваємо масу на плиті і потім даємо трохи охолонути. Розбиваємо сюди курячі яйця і ретельно все перемішуємо.

Крок 4. За допомогою кондитерського мішка видавлюємо тісто на деко з пергаментом. Відправляємо частування в розігріту до 220 ° духовку на 15 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 190 ° і випікаємо ще 10 хвилин. Далі еклери злегка проколюємо і прибираємо в вимкнену духовку на 15 хвилин.

Крок 5. Для крему збиваємо розм’якшене вершкове масло з насінням ванілі. Продовжуємо збивати і виливаємо сюди згущене молоко, потім викладаємо і варене згущене молоко. Гарненько перемішуємо.

Крок 6. За допомогою кондитерського мішка наповнюємо еклери підготовленим кремом. Приготуйте глазур. Змішайте цукрову пудру з яєчним білком, додавайте його поступово.

Крок 7. Смачні еклери з масляним кремом готові. Поливайте глазур’ю і подавайте до столу!

Еклери з вершковим кремом

Еклери з вершковим кремом порадують ніжним смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Такий десерт нікого не залишить байдужим. Подавайте з чашкою гарячого чаю або кави. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з фото з нашої добірки.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 220 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Вода – 250 мл.
  • Вершки 20% – 100 мл.
  • Сир маскарпоне – 250 гр.
  • Пудра цукрова – 120 гр.
  • Сіль – ¼ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлі з’єднуємо воду, сіль і вершкове масло. Доводимо це все до кипіння.

Крок 2. Прибираємо заготівлю з вогню і висипаємо сюди борошно. Ретельно все перемішуємо. Остуджуємо масу і виливаємо сюди окремо збиті яйця по одній столовій ложці. Добре ще раз перемішуємо.

Крок 3. За допомогою кондитерського мішка видавлюємо тісто на деко з пергаментом.

Крок 4. Випікаємо частування в духовці при температурі 200 ° 30 хвилин. Потім вимикаємо духовку і залишаємо в ній еклери на 15 хвилин. Дверцята весь цей час не відкриваємо.

Крок 5. Для приготування крему збиваємо вершковий сир з вершками і цукровою пудрою. Збиваємо на невеликій швидкості до утворення пишної маси.

Крок 6. Розрізаємо охололи еклери і наповнюємо їх повітряним кремом.

Крок 7. Еклери з вершковим кремом готові. Можна пригощатися!

Еклери з вареним згущеним молоком в домашніх умовах

Еклери з вареним згущеним молоком в домашніх умовах – це дуже смачне кулінарне рішення для вашого сімейного столу або свята. Такі ласощі сподобається як дорослим, так і дітям. Для приготування десерту використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Молоко – 200 мл.
  • Вода – 100 мл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Пудра цукрова – 10 гр.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Молоко згущене варене – 100 гр.
  • Стружка кокосова – 1 ч.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. У каструлі з’єднуємо молоко з водою і доводимо до кипіння. Потім сюди додаємо цукрову пудру і сіль. Перемішуємо.

Крок 3. Вводимо в рідку суміш все борошно, швидко все перемішуємо і прибираємо з плити.

Крок 4. Трохи остуджуємо масу, додаємо сюди курячі яйця і розпушувач. Збиваємо міксером на низькій швидкості.

Крок 5. Форму для випікання застилаємо пергаментом і кладемо сюди шматочки вершкового масла. За допомогою кондитерського мішка видавлюємо тісто у вигляді еклерів.

Крок 6. Випікаємо в духовій шафі при температурі 200 ° 20 хвилин. Далі наповнюємо частування вареним згущеним молоком за допомогою шприца.

Крок 7. Еклери з вареним згущеним молоком в домашніх умовах готові. Прикрашайте кокосовою стружкою і згущеним молоком!

Класичні еклери з сирним кремом

Класичні еклери з сирним кремом виходять неймовірно смачними, повітряними і апетитними. Такий десерт нікого не залишить байдужим і ідеально підійде до чашечки гарячого чаю. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 18 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Вода – 500 мл.
  • Цукор – 30 гр.
  • Масло вершкове – 280 гр.
  • Яйце – 8 шт.
  • Сіль – 10 гр.
  • Молоко згущене – 160 гр.
  • Пудра цукрова – 80 гр.
  • Сир – 400 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Глазур шоколадна – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю виливаємо воду і додаємо до неї цукор.

Крок 2. Далі додаємо сюди сіль.

Крок 3. Викладаємо 200 грам вершкового масла.

Крок 4. Доводимо це все до кипіння і прибираємо з вогню. Відразу висипаємо все борошно.

Крок 5. Ретельно перемішуємо всі до однорідності.

Крок 6. Знову ставимо заготівлю на невеликий вогонь і варимо близько 5-7 хвилин, постійно помішуючи.

Крок 7. Перекладаємо тісто в чашу міксера і по одному розбиваємо сюди курячі яйця.

Крок 8. Збиваємо міксером до отримання однорідного тягучого тіста.

Крок 9. Викладаємо тісто на деко з пергаментом за допомогою кондитерського мішка. Випікаємо в духовій шафі 30 хвилин при температурі 180 °.

Крок 10. Далі приготуємо сирний крем. З’єднуємо залишився вершкове масло з цукровою пудрою.

Крок 11. Збиваємо продукти до однорідності і додаємо сюди згущене молоко.

Крок 12. Потім викладаємо сир і додаємо ванільний цукор. Продовжуємо збивати все до однорідної пишної маси.

Крок 13. За допомогою кондитерського шприца наповнюємо еклери отриманим кремом.

Крок 14. Класичні еклери з сирним кремом готові. Розігрійте пакет готової глазурі і полийте еклери. Подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал