Еклери класичні – 9 рецептів приготування в домашніх умовах з фото

073fd21d9d085df3c42fb579719fceaf

Еклери – це смачні і апетитні ласощі для сімейних чаювань або святкового столу. Яскраві ласощі можна приготувати різними способами. Кращі кулінарні варіанти шукайте в нашій перевіреній добірці з дев’яти рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото.

Домашні еклери з заварним кремом

Домашні еклери з заварним кремом виходять неймовірно смачними, повітряними і апетитними. Такий десерт нікого не залишить байдужим і ідеально підійде до чашечки гарячого чаю. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 150 гр.
  • Вода – 250 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Для заварного крему:

  • Вершки 20% – 375 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Цукор – 180 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 70 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо традиційне тісто для еклерів. Просіюємо борошно через дрібне сито. У сотейнику кип’ятимо воду з сіллю і вершковим маслом.

9e3e81d9bad545b22e851a8c4ac208dd

Крок 2. Прибираємо сотейник з вогню і поступово висипаємо сюди борошно. Ретельно перемішуємо всі до однорідності.

2900fa5add27bdb9175b8742cf987a9b

Крок 3. Ставимо заготівлю на слабкий вогонь і прогріваємо, помішуючи лопаткою. Потім перекладаємо масу в глибоку ємність і даємо їй охолонути.

3a9086f27fffa0e6301820f74fa85f01

Крок 4. Поступово розбиваємо сюди курячі яйця і ретельно все перемішуємо.

9647fb93c5a2e44ab0cd8c579ed76333

Крок 5. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і видавлюємо його в формі еклерів на деко з пергаментом.

bcccfba36bfc88f8e014d0471e338955

Крок 6. Відправляємо заготовки в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Потім температуру зменшуємо до 160 ° і готуємо ще 10 хвилин.

75646098b16108616976992451ea5a10

Крок 7. Для крему кип’ятимо вершки. Окремо розбиваємо курячі яйця і просіюємо до них борошно. Збиваємо вінчиком.

7aaead778beb4ecaae03de801bfe31c7

Крок 8. До яєць додаємо два види цукру і ще раз все перемішуємо. Безперервно вливаємо тонким струменем гарячі вершки і продовжуємо вимішувати. Переливаємо все це в сотейник і готуємо на слабкому вогні до загустіння.

9d61debc153bed8dde9048004b766bd6

Крок 9. Занурюємо сюди шматочки вершкового масла і добре все перемішуємо. Даємо крему охолонути. Отриманий крем переливаємо в кондитерський мішок і наповнюємо заготівлею охололі еклери.

596afa4ce038bdc58af7431d269abdec

Крок 10. Домашні еклери з заварним кремом готові. Прикрашайте за своїм смаком і угощайтесь!

f78cd5a2f396e7d4b4e2331a09283428

Еклери на заварному тісті зі згущеним молоком

Еклери на заварному тісті зі згущеним молоком – це неймовірно смачне кулінарне рішення для вашого сімейного столу або свята. Такі ласощі сподобається як дорослим, так і дітям. Для приготування десерту використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 180 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – для змащування дека.

Для крему:

  • Молоко згущене – 9 ст.л.
  • Масло вершкове – 180 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску просіюємо борошно і перемішуємо сіллю.

16a0f48637fee5b0102b22d7903a2e16

Крок 2. У каструлі або сотейнику з’єднуємо воду і вершкове масло. Доводимо продукти до кипіння.

b38c2c5b48a9cdefb33b339d224b598a

Крок 3. Висипаємо сюди підготовлене борошно.

72aedc6319abb49488c314619ab8c549

Крок 4. Ретельно перемішуємо вміст до однорідності.

025f0513d5607e3c31061cc5eb3a1050

Крок 5. Даємо тіста охолонути і по черзі розбиваємо сюди курячі яйця.

ff2b843e9aad017955e4dd9076c666e7

Крок 6. Збиваємо тісто з яйцями заглибним блендером після кожного введеного яйця.

85f07d7e5f9c8e54c8c351093be566e9

Крок 7. Продовжуємо збивати масу до отримання однорідного пишного тіста.

7483934803ce6342128fc05358a26ef2

Крок 8. Деко промазуємо олією, а тісто переливаємо в кондитерський шприц.

f425266d5d337edad75e0fa257331110

Крок 9. За допомогою шприца видавлюємо тісто на деко у формі еклерів.

44afc2956b830c5bb5530a28a8b9d19c

Крок 10. Випікаємо заготовки в духовці 40 хвилин при температурі 180 °.

50b55b6d2c81904a83e28c9d6f8bd704

Крок 11. Для крему збиваємо м’яке вершкове масло і поступово вливаємо до нього згущенуку.

082bf6ce9f8a2dd019bafd1d1f241481

Крок 12. Збиваємо крем до утворення пишної маси.

a90273b8837721176048f0c3e4564bd6

Крок 13. Крем занурюємо також в кондитерський шприц і з його допомогою наповнюємо охололі еклери.

0a322ec7052344d8cffdd76aa3338640

Крок 14. Еклери на заварному тісті зі згущеним молоком готові. Пригощайтеся!

4dd968fd9ff1b1f3290ddd1606e799ea

Еклери з шоколадним кремом

Еклери з шоколадним кремом виходять дивно смачними, повітряними і апетитними. Такий десерт нікого не залишить байдужим і ідеально підійде до чашечки гарячого чаю. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 130 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Вода – 250 мл.
  • Яйце – 5 шт.
  • Сіль – ¼ ч.л.

Для крему:

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Молоко згущене – 50 гр.
  • Какао-порошок – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Для тіста в каструлі нагріваємо воду з сіллю. Додаємо сюди вершкове масло і ще раз доводимо до кипіння. Потім висипаємо борошно і гарненько перемішуємо до однорідності. Остуджуємо заготівлю і додаємо сюди курячі яйця. Ретельно перемішуємо.

ae8820af1cbf032d5bdfa740666a82c9

Крок 3. Тісто занурюємо в кондитерський мішок і з його допомогою видавлюємо заготовки на деко з пергаментом.

bdf0f3b9cccff2c370343bfa07ec341a

Крок 4. Випікаємо в духовці 10 хвилин при температурі 200 градусів. Потім зменшуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще 20-25 хвилин.

Крок 5. Для крему збиваємо розм’якшене вершкове масло зі згущеним молоком молоком. Потім додаємо сюди какао і гарненько перемішуємо.

446ad582d9d1ea18967950ea8b765eb2

Крок 6. Вводимо крем в охололі еклери за допомогою кондитерського шприца.

f130ccf5c59677d15f396c53c43994cb

Крок 7. Еклери з шоколадним кремом готові. Пригощайтеся!

0b89cb85db6189bb02ff6507c58fa560

Еклери зі збитими вершками

Еклери зі збитими вершками відрізняються ніжним смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Такий десерт послужить ідеальним доповненням до чашечки гарячого чаю або кави. Приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 130 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Молоко – 200 мл.
  • Яйце – 4 шт.
  • Вершки 33% – 600 мл.
  • Пудра цукрова – 6 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для тіста в каструлі з’єднуємо молоко і вершкове масло. Доводимо масу до кипіння і висипаємо сюди все борошно. Ретельно перемішуємо.

c08455214409bdf6388fa8b19279b5e6

Крок 2. Остуджуємо масу до теплого стану і поступово додаємо сюди яйця.

f9ed6725db1a9a60488336d338c7dd2e

Крок 3. Збиваємо заготівлю до повної однорідності.

7a74df7cc2aa104e10e95834f990608e

Крок 4. Занурюємо тісто в кондитерський мішок і видавлюємо його в формі еклерів на деко з пергаментом. Відправляємо в розігріту до 190 ° духовку на 20-25 хвилин.

284abe85db3bae9626cdec1405bdbabb

Крок 5. Для крему з’єднуємо вершки і цукрову пудру.

dbd65bd19423ded602163c7ed34ecb80

Крок 6. Збиваємо продукти до утворення пишного крему.

3b45f51f165bcb3507eabf5095e0ce76

Крок 7. Остиглі еклери розрізаємо і наповнюємо їх підготовленим вершковим кремом.

7b5d7ca1ca69b061445da1998a620420

Крок 8. Еклери зі збитими вершками готові. Прикрашайте шоколадною глазур’ю або іншими доповненнями і подавайте до столу!

2b1f87fe1da4cac04aac99a775411746

Домашні еклери з білковим кремом

Домашні еклери з білковим кремом виходять неймовірно смачними, ніжними і повітряними. Такий десерт точно нікого не залишить байдужим і ідеально підійде до чашечки гарячого чаю. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 14 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 160 гр.
  • Вода – 100 мл.
  • Олія – 100 мл.
  • Яйце – 280 гр.
  • Молоко – 100 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для білкового крему:

  • Білок яєчний – 50 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Вода – 30 мл.
  • Цукор ванільний – 15 гр.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування тіста.

Крок 2. У сотейнику з’єднуємо воду, молоко, олію і сіль.

38a913510a3430fc7a4f7703479f67d6

Крок 3. Окремо просіюємо борошно, щоб добре просочити її киснем.

5a09b0b924ccb9ff9b42842a9f4885ae

Крок 4. Стейник з рідкими продуктами ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

6328f1f6b7f6d5b4c1859bd5d9697464

Крок 5. У киплячу масу додаємо борошно, ретельно перемішуємо все до однорідності.

6efd2b390f90be5c262fa681015cc584

Крок 6. Злегка прогріваємо масу на невеликому вогні.

94698b8f4508dd33efdfe087b0dd3293

Крок 7. Перекладаємо заготівлю в тарілку і даємо їй охолонути до кімнатної температури.

2d2ecd0a867b926e6cb4a144cda612aa

Крок 8. Вводимо сюди курячі яйця і ретельно перемішуємо.

b17d40f75313be246b1def368a499cd7

Крок 9. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і відсаджуємо його за допомогою насадки на деку в формі еклерів. Випікаємо в духовці 35 хвилин при температурі 160 °.

780531c29093f0c42fbe758b1a6f0da1

Крок 10. Підготуємо необхідні продукти для крему.

e13fea23493ae90262dd70043f1535df

Крок 11. У сотейнику з’єднуємо два види цукру з водою. Ставимо на вогонь

1898eebea0a652b72a14ade788be8bdb

Крок 12. Окремо з’єднуємо яєчні білки і лимонну кислоту.

8e300b5a1825ab9a4b53ea82ab5ff62e

Крок 13. Масу на плиті проварюємо до температури 120 °.

0bebb53b25c82f0841b230e01b1a90ee

Крок 14. Яєчні білки збиваємо до утворення щільної пишної піни.

a9678773b7915a98dbc7ebe9e3c60509

Крок 15. Продовжуємо збивати яєчні білки і тонким струменем вливаємо сюди цукровий сироп.

80aa0a480a6a7e6c218e82d87e571fd7

Крок 16. За допомогою кондитерського мішка наповнюємо готові еклери білковим кремом.

a6f63d0602fd62482801d9a7ede21365

Крок 17. Домашні еклери з білковим кремом готові. Прикрашайте і подавайте до столу!

9e094750e1a0096e39453575818ccdd2

Смачні еклери з масляним кремом

Смачні еклери з масляним кремом – це яскрава кулінарна ідея для ваших апетитних домашніх десертів. Таке частування порадує ніжним смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Для приготування обов’язково беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 140 гр.
  • Молоко 3,6% – 120 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Вода – 240 мл.
  • Масло вершкове 82,5% – 90 гр.
  • Яйце С0 – 4 шт.

Для крему:

  • Молоко згущене – 200 гр.
  • Молоко згущене варене – 100 гр.
  • Паличка ванілі – 0,5 шт.
  • Масло вершкове 82,5% – 180 гр.

Для глазурі:

  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Пудра цукрова – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо тісто. Вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками.

3673494f5598af232a68d8301d87eedc

Крок 2. У каструлі з’єднуємо воду і вершкове масло. Доводимо до кипіння на вогні. Прибираємо заготівлю з плити і висипаємо сюди все борошно, додаємо сіль. Ретельно вимішуємо до однорідності.

653aebac9d3923cf86353e8b7bcd70e6

Крок 3. Знову прогріваємо масу на плиті і потім даємо трохи охолонути. Розбиваємо сюди курячі яйця і ретельно все перемішуємо.

b0ae7112243e2c41676e6daa0d3770a5

Крок 4. За допомогою кондитерського мішка видавлюємо тісто на деко з пергаментом. Відправляємо частування в розігріту до 220 ° духовку на 15 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 190 ° і випікаємо ще 10 хвилин. Далі еклери злегка проколюємо і прибираємо в вимкнену духовку на 15 хвилин.

98ff70eb7d84f6d544c25477735c8b4c

Крок 5. Для крему збиваємо розм’якшене вершкове масло з насінням ванілі. Продовжуємо збивати і виливаємо сюди згущене молоко, потім викладаємо і варене згущене молоко. Гарненько перемішуємо.

b1142d5c9bea6f1ebe779c69ed41866d

Крок 6. За допомогою кондитерського мішка наповнюємо еклери підготовленим кремом. Приготуйте глазур. Змішайте цукрову пудру з яєчним білком, додавайте його поступово.

b204e8f88e109f00d64de7d06e8d88e6

Крок 7. Смачні еклери з масляним кремом готові. Поливайте глазур’ю і подавайте до столу!

8491d8bd5e70aaee831084e25b8f6124

Еклери з вершковим кремом

Еклери з вершковим кремом порадують ніжним смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Такий десерт нікого не залишить байдужим. Подавайте з чашкою гарячого чаю або кави. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з фото з нашої добірки.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 220 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Вода – 250 мл.
  • Вершки 20% – 100 мл.
  • Сир маскарпоне – 250 гр.
  • Пудра цукрова – 120 гр.
  • Сіль – ¼ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлі з’єднуємо воду, сіль і вершкове масло. Доводимо це все до кипіння.

ba0a3460fdcb7db5e7a2fe079ff15b0e

Крок 2. Прибираємо заготівлю з вогню і висипаємо сюди борошно. Ретельно все перемішуємо. Остуджуємо масу і виливаємо сюди окремо збиті яйця по одній столовій ложці. Добре ще раз перемішуємо.

cac22a42c4fc20e54af0993c4db7b860

Крок 3. За допомогою кондитерського мішка видавлюємо тісто на деко з пергаментом.

d29855aab71640640301d8894d149f45

Крок 4. Випікаємо частування в духовці при температурі 200 ° 30 хвилин. Потім вимикаємо духовку і залишаємо в ній еклери на 15 хвилин. Дверцята весь цей час не відкриваємо.

1dd9afecfdc26875403d5b36c452aac6

Крок 5. Для приготування крему збиваємо вершковий сир з вершками і цукровою пудрою. Збиваємо на невеликій швидкості до утворення пишної маси.

84da5e89aa7c470a2068c6987dab2564

Крок 6. Розрізаємо охололи еклери і наповнюємо їх повітряним кремом.

362bed239c774221e2296a627c435abb

Крок 7. Еклери з вершковим кремом готові. Можна пригощатися!

eac5eb6da837d2b56f85c8176f2b4478

Еклери з вареним згущеним молоком в домашніх умовах

Еклери з вареним згущеним молоком в домашніх умовах – це дуже смачне кулінарне рішення для вашого сімейного столу або свята. Такі ласощі сподобається як дорослим, так і дітям. Для приготування десерту використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Молоко – 200 мл.
  • Вода – 100 мл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Пудра цукрова – 10 гр.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Молоко згущене варене – 100 гр.
  • Стружка кокосова – 1 ч.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. У каструлі з’єднуємо молоко з водою і доводимо до кипіння. Потім сюди додаємо цукрову пудру і сіль. Перемішуємо.

5dbedc1688a49f753c5736a5e5ce324c

Крок 3. Вводимо в рідку суміш все борошно, швидко все перемішуємо і прибираємо з плити.

ad3062a50d6fad879fc97afcb707d036

Крок 4. Трохи остуджуємо масу, додаємо сюди курячі яйця і розпушувач. Збиваємо міксером на низькій швидкості.

923eac16a9906383b6ddcd7d238ce79b

Крок 5. Форму для випікання застилаємо пергаментом і кладемо сюди шматочки вершкового масла. За допомогою кондитерського мішка видавлюємо тісто у вигляді еклерів.

4cd256f92e3c2324daae96eed97e83d4

Крок 6. Випікаємо в духовій шафі при температурі 200 ° 20 хвилин. Далі наповнюємо частування вареним згущеним молоком за допомогою шприца.

19f0860b24a6fb7ab7b44e9a3d7df857

Крок 7. Еклери з вареним згущеним молоком в домашніх умовах готові. Прикрашайте кокосовою стружкою і згущеним молоком!

b85029b42dbef83b6f41f744f5b23a9b

Класичні еклери з сирним кремом

Класичні еклери з сирним кремом виходять неймовірно смачними, повітряними і апетитними. Такий десерт нікого не залишить байдужим і ідеально підійде до чашечки гарячого чаю. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 18 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Вода – 500 мл.
  • Цукор – 30 гр.
  • Масло вершкове – 280 гр.
  • Яйце – 8 шт.
  • Сіль – 10 гр.
  • Молоко згущене – 160 гр.
  • Пудра цукрова – 80 гр.
  • Сир – 400 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Глазур шоколадна – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю виливаємо воду і додаємо до неї цукор.

31675dc8a66bb0357966eb63be85cf36

Крок 2. Далі додаємо сюди сіль.

119a48d678e49f02efb89ad071516d77

Крок 3. Викладаємо 200 грам вершкового масла.

dd70965b31c2d51fc82a86e5424cd03f

Крок 4. Доводимо це все до кипіння і прибираємо з вогню. Відразу висипаємо все борошно.

7ded313003527d69cde970b85aba4e8c

Крок 5. Ретельно перемішуємо всі до однорідності.

04e000559894c8110fcd451be4e11beb

Крок 6. Знову ставимо заготівлю на невеликий вогонь і варимо близько 5-7 хвилин, постійно помішуючи.

551c1da5c25f408a167690757006ea77

Крок 7. Перекладаємо тісто в чашу міксера і по одному розбиваємо сюди курячі яйця.

eaff7235eafc58a0413d26bf807c7fcb

Крок 8. Збиваємо міксером до отримання однорідного тягучого тіста.

b10125edc2fdb0e5f464c5cdccf539ea

Крок 9. Викладаємо тісто на деко з пергаментом за допомогою кондитерського мішка. Випікаємо в духовій шафі 30 хвилин при температурі 180 °.

231be35179a5495d661777e07e4cdc62

Крок 10. Далі приготуємо сирний крем. З’єднуємо залишився вершкове масло з цукровою пудрою.

d26fe032cbcbb13004ece81ecfc6796b

Крок 11. Збиваємо продукти до однорідності і додаємо сюди згущене молоко.

8f9ed2a67d2b5ff960cb1e6b550c4ded

Крок 12. Потім викладаємо сир і додаємо ванільний цукор. Продовжуємо збивати все до однорідної пишної маси.

dd3fbf512507bb9e0cc3754f330bc651

Крок 13. За допомогою кондитерського шприца наповнюємо еклери отриманим кремом.

0af0194e845b3937a2ae37dac95712b4

Крок 14. Класичні еклери з сирним кремом готові. Розігрійте пакет готової глазурі і полийте еклери. Подавайте до столу!

b80bf9866da05da39211742fadb8d626

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал