Мариновані огірки в 3 літрових банках на зиму – 9 рецептів хрустких огірків з покроковими фото

d80197199b95989b95bc11a14f9b5533

Мариновані огірки в 3-х літрових банках на зиму – це простий і смачний варіант домашньої заготовки для всієї родини. Для нескладного приготування своїми руками використовуйте перевірену кулінарну добірку з дев’яти рецептів хрустких огірків з покроковими фото і докладним описом процесу.

Солодкі мариновані огірки на зиму на 3-літрову банку

Солодкі мариновані огірки на зиму на 3-х літрову банку виходять неймовірно соковитими і насиченими. Такий продукт дуже смачно подавати з картопляним пюре і іншими гарячими гарнірами. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 2 кг.
  • Парасолька кропу – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Оцет – 2 ст.л.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для солодких маринованих огірків на зиму на 3-х літрову банку. Овочі промиваємо, банку стерилізуємо.

c36b9956678e34ed4295e25cff6c5a31

Крок 2. З промитих огірків зрізаємо кінчики. У банку укладаємо зелень, спеції, зубчики часнику і огірки.

2d91a47db98e271813f72e6135f6da97

Крок 3. Заливаємо вміст банки окропом, настоюємо 20 хвилин і зливаємо цю воду в каструлю.

8a892c41d5567c5b594c9563e845ad74

Крок 4. Доповнюємо маринад сіллю.

6bff0455d8144f3c58c2bc7c8a4ae2c8

Крок 5. Всипаємо вказану кількість цукру і кип’ятимо.

0be8e064756cf957768346a792f18d15

Крок 6. Виливаємо в банку оцет і гарячий маринад. Закриваємо ємність, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

e726bf651ff7d155745be64952a342bb

Крок 7. Солодкі мариновані огірки на зиму на 3-х літрову банку готові. Можна забирати на зберігання в прохолодне місце.

80a7785eeebeca5d1c821c1520a17296

Хрусткі мариновані огірки з лимонною кислотою на 3 літри

Хрусткі мариновані огірки з лимонною кислотою на 3 літри виходять дуже ніжними, хрусткими і апетитними. Можна подавати як самостійну закуску або як доповнення до гарячих страв. Порадуйте себе і близьких смачними огірочками за допомогою простого рецепта.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

На 3-х літрову банку:

  • Огірки – 1,5 кг.
  • Парасолька кропу – 3 шт.
  • Листя хрону – 1,5 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Лист лавровий – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 2,5 ст.л.
  • Цукор – 5 ст.л.
  • Кислота лимонна – 1 ч.л.
  • Перець гострий стручковий – 0,5 шт.
  • Вода – 1,3-1,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для хрустких маринованих огірків з лимонною кислотою на 3 літрову банку. Овочі промиваємо, банку стерилізуємо.

6005304ecd650486ce0b4e75e56dbb7d

Крок 2. У банку укладаємо зелень, спеції, зубчики часнику.

b44300f6277f80c6698f0117d895f6fe

Крок 3. З промитих і попередньо вимочених огірків зрізаємо кінчики. Викладаємо їх в банку.

b0d12def887623e9a3012e49df46a931

Крок 4. Заливаємо окропом на 10 хвилин, після воду зливаємо. Заливаємо знову окропом на 12 хвилин.

8fb70deb51f9cdbceb583ccd8b9235cb

Крок 5. Другий раз воду зливаємо в каструлю. Кип’ятимо її з сіллю, цукром і лимонною кислотою. Виливаємо назад в банку.

d4da77f6db3fb17af7b84188f3154f0a

Крок 6. Закриваємо ємність, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

11ddf9e67dab1c2e569b670da5013247

Крок 7. Хрусткі мариновані огірки з лимонною кислотою на 3 літри готові. Можна забирати на зберігання в прохолодне місце.

aaeaca0dddd7b1f434e78c873195747d

Огірки з гірчицею на зиму на 3 літри

Огірки з гірчицею на зиму на 3 літри – це пікантна і нескладна у виконанні заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, в міру хрустким і незабутнім за смаком. Він доповнить багато гарячі страви і послужить цікавою самостійною закускою. Спробуйте!

Час готування – 3 дні

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

На 3-х літрову банку:

  • Огірки – 1,5-1,7 кг.
  • Сіль – 3 ст.л.
  • Гірчиця суха – 2 ст.л.
  • Лист хрону – 0,5 шт.
  • Листя вишні – 2 шт.
  • Листя смородини – 2 шт.
  • Листя дуба – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчика.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для приготування огірків з гірчицею на зиму на 3 літри. Огірки попередньо вимочуємо в воді пару годин. Банку стерилізуємо.

88e08ec985cac2c49db085eaed7cb3df

Крок 2. Далі огірки промиваємо, зрізаємо з них хвостики.

9957926715b10c93cd575c29ce64d8b0

Крок 3. У банку укладаємо зелень, часник і огірки. Висипаємо сюди сіль і вливаємо окріп.

0b5790901c10fcd9d5828470daad3d90

Крок 4. Прикриваємо кришкою і залишаємо на два-три дні. Після прибираємо з’явилася плівку. Воду зливаємо в каструлю і кип’ятити.

4ebc778073c99bcf6e61a4b5c278e36d

Крок 5. Висипаємо в банку суху гірчицю і вливаємо гарячий розсіл.

757fa24f2611fe4636abc1b4d262e3e4

Крок 6. Закриваємо заготівлю, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.

e0380a94d06bba62fa4747fa7247663d

Крок 7. Огірки з гірчицею на зиму на 3 літри готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

7fa1214c944120bb7104919a47883b29

Огірки в томатній заливці на зиму

Огірки в томатній заливці – це оригінальна кулінарна заготівля, яка точно урізноманітнює домашнє меню. Таке частування яскраво доповнить ваш обіднім стіл. Подавайте соковиті огірки до м’ясних і іншим гарячих страв. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 4 кг.
  • Помідори – 2 кг.
  • Перець гострий – 4 шт.
  • Часник – 2 головки.
  • Олія нерафінована – 200 мл.
  • Цукор – 200 гр.
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Оцет 9% – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування огірків в томатній заливці в першу чергу ошпарюємо помідори, очищаємо їх від шкірки і прокручуємо їх через м’ясорубку. Так само прокручуємо гострий перець.

de64cf257988f9bbf2896055cb557ec3

Крок 2. Огірки добре промиваємо і ріжемо невеликими кружечками.

79a99ba3695e357fc3dbc43ee2f513c5

Крок 3. Часник ділимо на зубчики. Очищаємо їх від лушпиння.

4dcf76949880ea4baa70411eaf636f5f

Крок 4. Томатну масу доповнюємо перцем, сіллю, цукром і олією з запахом. Перемішуємо і тушкуємо близько 5-10 хвилин.

22f580facab2698a83867d34fb110096

Крок 5. Занурюємо в томатну заливку огірки. Тушкуємо ще 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності викладаємо сюди часник і вливаємо столовий оцет.

137b0287e77f9706d41899d9b47f3152

Крок 6. Переливаємо частування в стерилізовану банку. Закриваємо , перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

d1184749f8e15d7929abd4b8fe6c0b2c

Крок 7. Огірки в томатній заливці готові. Можна забирати на зберігання!

0cf5e2bcc891b248e781d946aa873701

Огірки по-корейськи в 3-х літрових банках

Огірки по-корейськи в 3-х літрових банках виходять дивно соковитими і цікавими за смаком. Така заготівля послужить яскравою самостійною закускою, а також доповнить багато гарячі страви. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 4 години

Час приготування – 40 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 2 кг.
  • Морква – 0,5 кг.
  • Часник – 1 головка.
  • Перець червоний гострий – 1 шт.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 5 ст.л.
  • Олія – 100 мл.
  • Оцет 6% – 100 мл.
  • Перець чорний мелений – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування огірків по-корейськи в 3-х літрових банках підготуємо необхідні інгредієнти.

0e0d34043145fa6051728977fa5b6dd2

Крок 2. Огірки попередньо вимочуємо в холодній воді. Заздалегідь промиваємо і стерилізуємо 3-х літрову банку. Кип’ятимо кришку.

55f8f5ba532222d777beba8234ca110e

Крок 3. Очищаємо зубчики часнику і ділимо їх на пластинки.

1f0c020dbfd4c0aead207514f032d4a2

Крок 4. Далі часник подрібнюємо кубиками.

e943569e51cc558e0c457f0d87fe680d

Крок 5. Тонкими кільцями ріжемо гострий перець.

ade6078e510df5392e3fcaa1cdeccebe

Крок 6. Огірки обробляємо на акуратні брусочки. Кінчики зрізаємо.

2a93c8b8a22a692ecdf74b76f57dbac1

Крок 7. Складаємо огірки в глибоку миску, доповнюємо їх морквиною, тертої на терці для моркви по-корейськи.

e486d4243b44fddc23fcd6b2373d7adf

Крок 8. Доповнюємо заготівлю часником, перцем, сіллю, цукром, меленим перцем, олією і оцтом.

a386a79cac3e8ce228a3381f82ff41e7

Крок 9. Перемішуємо і залишаємо на 3 години для виділення соку. Після перекладаємо в банку. Ставимо банки в каструлю з водою, дно вистилаємо рушником. Стерилізуємо після закипання близько 40-50 хвилин. Після закриваємо, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

d699331b6bfec167f15f59a69eecd933

Крок 10. Огірки по-корейськи в 3-х літрових банках готові. Зберігайте в прохолодному місці і угощайтесь в будь-який час року.

887f6fdbaf9c15297904380f1ec0ee19

Огірки по-болгарськи на зиму

Огірки по-болгарськи на зиму – це апетитна і нескладна у виконанні заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, в міру хрустким і насиченим за смаком. Він доповнить багато гарячі страви і послужить цікавою самостійною закускою. Беріть на замітку.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

На 3-х літрову банку:

  • Огірки – 2 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – 6 гілок.
  • Гвоздика – 6 шт.
  • Чорний перець горошком – 6 шт.
  • Лист лавровий – 6 шт.

Для маринаду на 1 літр води:

  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Оцет 9% – 100 мл.
  • Лавровий лист – 6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування огірків по-болгарськи на зиму.

3adda181aa539f147ef9a15854647b4b

Крок 2. Овоч рекомендується вимочити в холодній воді за 2-3 години до початку кулінарного процесу.

5a2eb2b4c49d3b1d04007e6dad5d8708

Крок 3. Добре промиваємо трилітрову банку і стерилізуємо її будь-яким зручним способом. Кип’ятимо кришку.

8f7a80cd1e66afdeebe616980f8ddf3c

Крок 4. Промиваємо огірки і зрізаємо з них хвостики. Ріпчаста цибулю ріжемо кружечками. Промиваємо і обсушуємо петрушку.

92fb25f10ac5c25476c9c93398807149

Крок 5. На дно банки викладаємо петрушку, гвоздику, перець горошком і лаврове листя. Далі шарами кладемо огірки і кружечки цибулі.

5b225471e7e1573cc59d1995a72f663d

Крок 6. Для маринаду кип’ятимо воду з сіллю, цукром і лавровими листям. Даємо прокипіти пару хвилин.

4af11231ab06b73010ef2b61eb9492ec

Крок 7. Дістаємо з маринаду лаврушку і вливаємо оцет, чекаємо повторного закипання. Виливаємо маринад в огірки.

6af27074ecc1f83608f6fdec8e38ed2d

Крок 8. Наповнену банку прикриваємо кришкою, ставимо в каструлю з водою і рушником на дні. Доводимо до кипіння і після стерилізуємо близько 30 хвилин. Потім банку дістаємо, закриваємо. Перевертаємо догори дном, прикриваємо рушником і даємо повністю охолонути.

e301b3450404a7f1891fe6553f8a79ab

Крок 9. Огірки по-болгарськи на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

308c0160ee5fea0ced76c89b332a51f8

Хрусткі мариновані огірки з червоною смородиною

Хрусткі мариновані огірки з червоною смородиною виходять неймовірно апетитними і смачними. Їх можна подавати як окрему холодну закуску або разом з гарячими стравами. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 2 кг.
  • Смородина червона – 0,5 ст.
  • Часник – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Лист хрону – 1 шт.
  • Листя вишні – 10 шт.
  • Перець запашний горошок – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Цукор – 2,5 ст.л.
  • Есенція оцтова 70% – 1 ч.л.
  • Окріп – 1,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для приготування хрустких маринованих огірків з червоною смородиною.

f6cafdc7922df32b98d379dfd2462c29

Крок 2. Огірки рекомендується вимочити в холодній воді за 2-3 години до початку кулінарного процесу.

da59f74c6f5cfd4e38cbde9c334286ec

Крок 3. Добре промиваємо трилітрову банку і стерилізуємо її будь-яким зручним способом. Кип’ятимо кришку.

0953e3c54f22bb376c7ee936fc67c94f

Крок 4. Промиваємо огірки і обсушуємо їх. Зрізаємо хвостики.

c752687b23d25e00c1829c380db3a492

Крок 5. У банку укладаємо огірки. Закриваємо їх часником, спеціями і зеленню. Ми залишаємо місце для смородини. Заливаємо їх окропом, настоюємо 5 хвилин і зливаємо цю воду в каструлю.

4c49837064e3ce38e8563b9eb8ffe535

Крок 6. Повторно кип’ятимо воду з сіллю і цукром. У банку вливаємо оцтову есенцію і додаємо смородину. Заливаємо все це маринадом. Закочує і даємо повністю охолонути.

4f049b3c2736f9ba9162e57fba7cee51

Крок 7. Хрусткі мариновані огірки з червоною смородиною готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

86b686e2c1687fd1ac68d710bf0c500f

Огірки з морквяним бадиллям на зиму

Огірки з морквяним бадиллям на зиму виходять неймовірно хрусткими і насиченими за смаком. Такий продукт можна подавати з картопляним пюре і іншими гарячими гарнірами. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,5-1,6 кг.
  • Бадилля морквяна – 10 гілок.
  • Помідори – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лист хрону – 0,5 шт.
  • Перець чорний горошок – 15 шт.

Для маринаду на 1,5 літра води:

  • Цукор – 6 ст.л.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Оцет 9% / лимонна кислота – 3 ст.л. / 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування огірків з морквяним бадиллям на зиму попередньо вимочуємо огірки в холодній воді.

91a27c4506faafd94d01cbc3854c1c0e

Крок 2. Добре промиваємо трилітрову банку і стерилізуємо її будь-яким зручним способом. Кип’ятимо кришку.

179653f033d9c79d9ddd4664e5240ddb

Крок 3. Вимочені огірки промиваємо, зрізаємо з них кінчики. Промиваємо інші овочі і зелень.

3ac0886ba7313dfde019d67345c8370a

Крок 4. Видаляємо плодоніжки з помідорів. Поколюємо їх зубочисткою.

fd98b5d7cef97f3b501af96d22f44858

Крок 5. На дно банки кладемо горошини перцю. Після шарами викладаємо огірки, шматочки моркви, бадилля і помідори. Закриваємо листом хрону.

b9b5e28465379de5d3ee21cff21b899b

Крок 6. Заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.

c213e743f301952c853f9f12002c81a5

Крок 7. Зливаємо воду в каструлю і знову кип’ятимо її протягом чотирьох хвилин.

93c6c0a3b6a763b65bd0539f85c66c90

Крок 8. Вливаємо назад в банку і настоюємо під кришкою 10 хвилин.

9b8bf7a2b4306a4e1e303a10b4899d60

Крок 9. Зливаємо воду в каструлю і кип’ятимо з сіллю і цукром. Після закипання варимо 5 хвилин до розчинення сухого інгредієнта.

306276a80d79d21021cb6c7d1b24e529

Крок 10. Вливаємо в банку оцет і готовий маринад. Даємо постояти під кришкою 5 хвилин. Після закриваємо, перевертаємо догори дном, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

d3653dc58b4c7e17ae97d30d08ee8f5f

Крок 11. Огірки з морквяним бадиллям на зиму готові. Можна забирати на зберігання в прохолодне місце.

b59bf0cc057843cd21107593b4c1f4ea

Мариновані огірки з кетчупом в банках на 3 літри

Мариновані огірки з кетчупів в банках на 3 літри – це цікава заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, в міру хрустким і насиченим за смаком. Він доповнить багато гарячі страви і послужить цікавою самостійною закускою. Спробуйте!

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,5 кг.
  • Вода – 1,5 л.
  • Оцет 9% – 3 ст.л.
  • Кетчуп – 6 ст.л.
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Перець запашний горошок – 6 шт.
  • Парасолька кропу – 3 шт.
  • Петрушка – 6 гілок.
  • Лист хрону – 1 шт.
  • Листя чорної смородини – 6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування маринованих огірків з кетчупом в банках на 3 літри насамперед підготуємо інгредієнти. Огірки попередньо вимочуємо в холодній воді кілька годин.

12c4f1c43708fed80b39a2e26e0fc537

Крок 2. Далі огірки добре промиваємо під водою, обсушуємо.

81f15c5b944ae4c65446a7e035853707

Крок 3. Промиваємо і стерилізуємо трилітрову банку.

9f47db686839c018c41105a6dc24dca2

Крок 4. На дно банки викладаємо зелень і спеції зі списку. Щільно укладаємо сюди огірки. Заливаємо їх крутим окропом на 10 хвилин.

fceb8c8fe0973e0181734cd7d71440c8

Крок 5. Воду зливаємо в каструлю. Кип’ятимо її з сіллю, цукром і кетчупом. В кінці вливаємо оцет. Перемішуємо і прибираємо з плити.

293c8c92e2b68890a4a8fe55ae54a09d

Крок 6. Виливаємо в банку готовий маринад. Після закриваємо, перевертаємо догори дном, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

987d88e946b34040cefbdafe6f1dd7eb

Крок 7. Мариновані огірки з кетчупом в банках на 3 літри готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

ad51669ec24db359302c0abee7fdf7b2

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал