Капустяні котлетки – легкі, з рум’яною хрусткою скоринкою

Хоч ці котлети і без м’яса, з’їдаються вони з великим задоволенням. Виходять не тільки смачними, а й легкими, можна не переживати про зайві калорії, які ненароком перетворяться в пару зайвих кілограм.

Капустяні котлетки

До речі, цей рецепт відноситься до категорії пісних страв, а також відмінно підійде тим, хто стежить за фігурою або хоче схуднути.

Продукти потрібні прості і трохи:

  • Капуста – 500-550 гр.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. не сильно великий;
  • Петрушка – 4-5 гілочок;
  • Манка – 1/3 склянки;
  • Борошно – 2.5 ст.л.;
  • Пару пучок солі, за смаком перець;
  • Сухарі для панірування.

За бажанням можна додати пару зубків часнику, пропустивши його через прес.

Готувати дуже легко

Прибираємо з капусти пошкоджені листя, розрізаємо на 2-3 частини. Ставимо на плиту каструлю з водою, всипаємо чайну ложку солі. Як закипить опускаємо в неї капусту, проварюємо кілька хвилин, до напівготовності.

Дістаємо капусту на тарілку, нехай трохи охолоне.
Дрібно кришимо цибулю, ріжемо зелень. Як капуста охолоне, теж дрібно її нарізаємо.

Перемішуємо капусту з цибулею і зеленню. Всипаємо манку, борошно. Добре перемішуємо і даємо постояти хвилин 8-10.

Насипаємо в тарілку сухарі, ставимо на плиту сковорідку і розігріваємо її з невеликою кількістю масла.
Далі все просто. Руками формуємо невеликі котлетки, обвалюють у сухарях і смажимо з двох сторін. Кришкою не закриваємо.

Апетитні і ніжні котлети з капусти, смачні навіть коли охолонуть. Прекрасний легкий перекус в будь-який час дня.

Буду рада, якщо рецепт доведеться Вам за смаком і бажаю всім смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал